Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, July 28, 2011

Asal-usul blog gadisBunga

Yummy strawberry (Fragaria ananassa) dipped in cream for breakfast

GB dah lama nak buat entri ni. Tapi tak pernahnya buat sebelum. Jadi sementara idea masih di otak dan bukan di lutut, meh GB ajak kawan-kawan belajar pasal sejarah penubuhan blog GB. Ihihi...

Asalnya, GB buat blog sebab bestie GB pun buat blog. Tapi dia buat blog lama dulu sebelum GB terfikir untuk ada blog sendiri. Sampai suatu ketika, GB rasa perlu tempat meluahkan perasaan, jadi GB terfikir, kenapa tidak di blog?

Dan akhirnya, pada hari Khamis 28 May 2009, GB berjaya ada blog sendiri. Yey! Pada mulanya GB tulis-tulis saja. Takde gambar. Maklum, blog baru buat. Takde sapa kenal pun. Tajuk blog pun kelakar. Wanita Biasa. Kihkih! Tapi masa entri ketiga GB ada taruk gambar. Gambar kat rumah makngah yang kemudiannya GB republish bila blog ni dah ada ramai sikit yang membacanya. Hins hins.

Ceritanya takde lain. Asyik pasal keje. Oh, keje? Ya, keje.  Rupanya GB memang GB gila keje...ok next! Ada juga cerita pasal balik kampung. Pasal traffic jammed (boleh? huhu), pasal friendship, movie faveret, dan pasal the unwanted proposal....lalala... :D

Update jarang-jarang sekali. Mood selalu turun naik. Antara yang terawal baca dan komen kat blog GB adalah bestie GB Cinta, CikCeria, seorang member yang takde blog heheh, dan ex-officemate GB yang kendurinya baru lepas di Perlis itu. (Link-link later GB taruk ok)

Sekitar March 2010, GB tukar gaya penulisan. Tak tau kenapa tapi itu adalah cara yang GB lebih selesa. Mungkin juga waktu ni GB tengah jiwakacau pasal the unwanted proposal(s) tu hihiks! Bulan tu jugak ada seorang blogger ni mula komen kat blog GB dan GB found out yang dia adalah soerang yang sangat terer amik gambo. Nak tau sape?

To be continued...

P/S: Malam dah...balik dulu. Hihih~

49 comments:

  1. Ni sejarah blog GB lah yerr..
    Tak ada sejarah tiada lah cerita pada hari ini dan mendatang kan..:)

    Met malam GB.

    ReplyDelete
  2. to be cont..tunggu besok le pulak ;)

    ReplyDelete
  3. dok sedap layan..
    GB main sambung2 pulak....
    wah!!
    siapakah gerangannya???????

    ReplyDelete
  4. ha dah terkantoi EE bc first entri..jgn nak blushing2 x senonoh ...hahahaha...kita ni bagai melukut di tepian gantang,kita komen dah lama hari ni baru baca..sob2..pasrah dgn ape terjadi.huahua

    ReplyDelete
  5. pic tu..pic tu...menyelerakan...mcm belog GB yg sungguh menaikkan selera utk di makan mgunakan mata...yamyam..Y_Y

    p/s jgn mls update belog oke..oked xpe ah...hakhakhak...mmg dasar pemalas punye bdk...

    ReplyDelete
  6. Terselalu kita memilih untuk memendam. Terkadang kita memilih untuk berbicara dengan seseorang with quote "rahsia ye". Selalunya rahsia ye tu lah akan masuk kembali ke telinge kita.

    Jadi..maintain anynomous, dan keep hint about what had happen. Hint lebih menceriakan.

    ReplyDelete
  7. salam GB!! apa khabar..mizz u babe..tu diaa sejarahhh terbongkar..eheee..makin lm mkin tegar gk GB ek.xmcm ez.:))

    ReplyDelete
  8. sape yg pndai amek gambo tu ? :D

    ReplyDelete
  9. unwanted proposal? mcm menarik ja tu

    ReplyDelete
  10. macam aku tau jea blogger yg pandai tangkap gambor tue GB. dia ke pakcik itiew ;p

    ReplyDelete
  11. GB,

    Semua perkara ada permulaankan. Auntie suka gaya penulisan GB. Hepl jer

    ReplyDelete
  12. salam,
    ermmm..begitu kisahnya
    rupanya ye...menarik
    mana tuan punya blog
    tak pernah tunjuk muka
    nih...?
    :)

    ReplyDelete
  13. Ohhhh macam tu rupanya hehehe...

    ReplyDelete
  14. Unwanted proposal..??

    Ehehhh... Mcm ada persamaan je di sittewww... :)

    Kdg2 elok jugak luahkan kat blog.. Nak luahkan secara berdepan dengan kawan2, masing2 sibuk, takkan nak melayan kita je sepanjang masa.. Kadang2 malu pulak nak meluahkan secara face to face.. huhuhu..

    ReplyDelete
  15. aihh..stoberi pulakkk... terlior..
    hahahah



    *bile bace balik entry awal2 buat blog dulu.. rasa nak simpan kepala dlm laci..hahaha ntah mende la yg merepek :P]

    ReplyDelete
  16. lama dah GB berkecimpung dlm dunia blog ye..sy pon cam GB..gaya penulisan berubah-ubah..hehe..ikut modd waktu tu..

    ReplyDelete
  17. gadis biasa? skema abis!haha~~

    ReplyDelete
  18. Gadis Biasa pun GB jugak...ekekekke..sungguh lawak rasanya membaca stail penulisan di entri ke 3 itewwwwww :P

    ReplyDelete
  19. amboii..sedapnye stoberi tu..yummy!


    saye mule kenal belog GB bile blogwalk dan terjumpe..simple but nice..terus polo..ehehe..


    setakat ni belog pompuan yg tak reveal muke yg saye dah jumpe hanyalah belog GB..^_^

    ReplyDelete
  20. ko ni kan...kakD tngh feling nak baca lg...ko boleh ckp to be continued plak.....ayoyo...

    next...

    ReplyDelete
  21. cerita sejarah
    ngntuk~
    ahahaha

    ReplyDelete
  22. salam GB..

    saya akan terus dan terus mengikuti blog GB..

    hehehehhe..sayang GB..ehhehe

    ReplyDelete
  23. mula2 ken akak masuk/kenal blog gB.. rasa macam segan sangat...
    blog gB macam blog celebriti...
    ramai pengikut...
    akak seganlah ken...
    rupanya gB celebriti yang tak shumbung...
    akak terus ikut..dan ikut...

    ReplyDelete
  24. dah tau dah .. pastinya bukan uncle. hehe

    ReplyDelete
  25. wah awl2 berbelog dah ade rmai org bc... bez la g2 kan...kan...kan

    ReplyDelete
  26. blog ak br nk genap stahun bln pose ni, tp dlm satu taun ni xdelh bkembang mne pun..huhu

    ReplyDelete
  27. - kesian org itu suda frust...

    ReplyDelete
  28. aku dlu daftar blog pon sbb bespren aku de blog. haha

    ReplyDelete
  29. betoi,pengaruh bf..haishh..ZaNNa pon tergoda dgn kengkawan r neh..tulis malas..tp nak jugak ade blog..hee

    ReplyDelete
  30. awak disenangi oleh ramai orang dlm dunia blog ini..tahniah!! teruskan ya...kehadiran awak begitu berbekas...

    ReplyDelete
  31. Sejarah bersambung next episod. Seronok juga nak tahu...

    ReplyDelete
  32. Sekarang 'GadisLuarBiasa'...

    :)

    ReplyDelete
  33. bukan manusia je makin matang....

    belog pon makin matang...

    (uncle makin tua)

    ReplyDelete
  34. tu gmbr strawberry celup sabun ke?

    ReplyDelete
  35. GB,,cecepat la continue,, :)

    kite knal GB awal taun ni.

    best, suke sbb byak pic santek n entri yg santai :)

    ReplyDelete
  36. saya pun saja2 buat blog mula2..pastu rasa best...=]

    ReplyDelete
  37. wahhh...bijak..bijak..
    mmg best sbnrnya dpt luahkan di blog.nak2 kalau org seperti sy yg sentiasa sibuk dan tiada byk masa tuk beramah mesra dgn kwn2.Tp mslhnya bab2 yg berkaitan hati dan perasaan xbleh nk luah dlm blog sbb takut nnt hubby baca.kantoiiii...kih..kih...

    xsabo nk tahu siapakah blogger yg GB maksudkan itu....

    ReplyDelete
  38. salam.. GB..bila sambungannya.. cepat2.. x sabo ni..

    ReplyDelete
  39. saya dulu, sebab nak lupa kan sesorang. hehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D