Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, July 28, 2011

Sambungan Asal-usul blog gadisBunga - Bila GB mula gave up

Thunbergia grandiflora


(Baca part 1 di sini)

.................................

Sewaktu jiwakacau tu, GB rasa mood swing sangat sampai akhirnya efek kat mood nak berblog. Tambahan pulak masa tu GB dah mula explore lebih pasal dunia blog ni. Ada Wordpress selain Blogspot yang boleh jadi medium berblog. Dah mula nampak blog orang lain yang lebih menarik minat GB. Dan kebetulan pulak blog-blog yang best tu semuanya dalam Wordpress.

Mula la GB rasa Blogspot ni tak best...

*

Oh ye, GB belum bagitau pasal blogger yang terer amik gambo tu ye?  Dia lah en_me... :)

Sebenarnya sedikit sebanyak GB terpengaruh dengan cara en_me berblog (waktu tu lah). Disebabkan GB minat amik gambo tapi sebelum ni saluran nak menempek gambo-gambo GB waktu tu hanyalah di facebook, jadi GB rasa konsep blog en_me waktu itu menarik. Ada gambo yang cantik. Dan ada cerita. Dan takde muka. (Hihihi). Kalau tak silap takde entri dia yang takde gambo.

GB rasa time tu nampak sangat kot GB memberontak dengan blogspot, siap buat entri nak berhijrah konon. Hijrah ke Wordpress la kononnya...hihihi. Yang lawak tu terus GB tubuhkan (er?) satu blog baru kat Wordpress. Konon nak sama, tapi tak reti guna. Sampai last-last en_me perasan agaknya sebab GB banyak tanya pasal blog kat dia waktu tu. (Sebenarnya GB nak korek rahsia gambo-gambo dia yang superb meletops tu...huhuhu). Then lastly, di suatu moment, GB diberi nasihat berguna ini oleh en_me.

'Rupa tak penting, yang penting isi' (Suka hati le nak baca gaya Obi Wan Kenobi ke apa. Huhuhu)

Bedebush kene kat hidung GB. Malu pun ada. Tapi bak kata pepatah, malu bertanya, sesat jalan. Hihihi....

*

Lepas tu terus GB berfikir akan peripentingnya (walaweh vocab!) pesan en_me itewww...eh? Betul jugak. GB komplen Blogspot takde feature macam Wordpress, tapi tang isi entri GB tak fikir. Asyik entri rintihan-kalbu-hati-rindu-yang-sayu-mendayu-dayu. Euww...goshh....masa untuk berubah!


...to be continued lagi...ihihihi~

P/S: Terima kasih en_me. :)

35 comments:

  1. wordpress ada kelebihan dia tp sy sendiri pon selesa guna blogspot je..x reti guna wordpress

    ReplyDelete
  2. GB..semua yang bermula mesti ada sebabnya kan..

    ReplyDelete
  3. oooo blog itewww la yg buat GB jg teruja...

    ReplyDelete
  4. org ckp wordpress senang











































    tp Bg EE oh no sgt x fhm...byk sgt plugin...pening2.

    ReplyDelete
  5. lepas tu???????
    ada sambungan tak???
    - tambah popcorn....

    ReplyDelete
  6. Ada jugak w/press tp tak pandai nak guna jugak.. haha...

    ReplyDelete
  7. dulu ada gak singgah blog en_me tu

    ReplyDelete
  8. OOOoooo....gitu ke citernye...

    ReplyDelete
  9. GB, wordpress lg besh eh? tapi cm malas nk explore sbb dah terbiasa dgn blogspot. keep on blogging ya GB, harap dp jumpa secara live...

    p/s: terima kasih wish my bday, arigatou!

    ReplyDelete
  10. betul tu GB
    isi lagi penting
    macam makan durian lah kan
    hehe

    ReplyDelete
  11. vahh tercopong nih.. ihiks, malu ahh

    GB u did this twice already.. amat terharu nihh.. thanx n appreciate it vmuch cik fidde ittewww

    ReplyDelete
  12. kakcik belum terniat nak mencuba wordpress sebab tahu setakat mana kebolehan kakcik! :)

    ReplyDelete
  13. pernah jumpa jejaka itewwww tak...
    :)

    ReplyDelete
  14. kak ati pun mula berblog nih
    kerna bersebab....tut!

    kalau dak..mmg tak tau blog :)

    ReplyDelete
  15. Amni kenal GB pun tahun lepas... hehehe... GB memang friendly...

    amni tak suka letak profile pic amni sendiri.. biar org tertanya2.. hehehe... dan entri pun main tulis je.. hehehe...

    pada amni, suka tak suka orang tu biasa la kan... =0 apapun, memang isi penting... =)

    ReplyDelete
  16. takpe lah GB..luahkan je apa yg terbuku..Insya Allah..ada yg sudi mengambil perhatian nanti..blog GB the best dah ni..

    ReplyDelete
  17. hoih! ada berapa episod nih?? haha~~

    ReplyDelete
  18. Betul, isi itu penting...

    Tapi, my personal experience semenjak ada blog kembar WP ni (ekekekeke)...memang lay out WP boleh memberi impak yang lebih...ni pandangan 2 sen saya saja..:P

    ReplyDelete
  19. betul tue, en_me punye gambo memang melotup!

    ReplyDelete
  20. La... tunggu lagi next episod. Harap sebelum puasa dah habis...:) Syok juga kakak baca N3 ini

    ReplyDelete
  21. sayapun suka ngan blog en_me.
    to b cont lagi ...?
    :)

    ReplyDelete
  22. kira tempat luah perasaan jugak nih

    ReplyDelete
  23. simple text would do. say in ur diff style of language compared to real life is my preferable :p

    ReplyDelete
  24. GB ada imej tersendiri..tahniah...

    ReplyDelete
  25. apa ni main sambong-sambong....?

    macam drama korea pulak

    ReplyDelete
  26. tu laaa...rupa tak penting...yg penting MASKULIN...

    ReplyDelete
  27. Akak juga pengikut en-me ni. Memang seronok blog dia.

    ReplyDelete
  28. Gb..
    kak kenal blog kerana sifu kak ben..
    skrang nie...
    bila dpt kawan2 yang 1 kepala.. kak bertambah happy..

    terima kasih atas wujudnya blogspot

    ReplyDelete
  29. Aslmkm GB.
    Hmmm, menarik.
    Itu la brutalsolo nak #fon; nak bertanya rahsia bunga! :)

    ReplyDelete
  30. setuju ngan en me, rupa tak penting yang penting isi. ada benarnya dan dah terbukti.

    ReplyDelete
  31. ni bukan drama korea uncle..
    sudah sinetron!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D