Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, June 28, 2011

The X Obsession

Giant X in the sky caused by two rockets going to different directions. Rare.

GB ingat lagi. Dulu masa sekolah, around form 2-3 gitu, asal Rabu malam je mesti GB akan chup TV. Masa tu kitorang tak subscribe Astro. (Dan tak sure jugak time tu dah ada Astro ke belum...). 

Bila dah tercongok depan TV dari kul 8.30 sampai 9.30 tu, jangan sesapa kacau GB atau GB akan bad mood seminggu! Cubalah kalau berani! Tapi dalam tengok-tengok tu pun GB ada record pakai tape recorder ok...sampai berkotak-kotak video tape ada, dan akan ditonton bila ada waktu senggang tanpa rasa jemu. Gila obsessed kan?

*

Kalau nak tau...sejak dari tu la GB tetibe bercita-cita nak jadi pakar forensik (tapi tak tercapai wuwuwu). Tu pasal GB applied juga Asasi Sains Hayat UM dan Medic kat UIA, tapi ditakdirkan berjodoh dengan course lain (yang jadi cita-cita dari kecik) jugak...takpelah..takmo komplen.

*

Anyway, disebabkan citer tu GB minat Biology dan scored. Tak keterlaluan jugak la ada term-term dalam citer tu (GB dah lupa apa termnya heheh) yang membantu ketereran GB (ngeeee...) dalam Biology. Ok, dah cukup ke ayat perasan? Hahahaha!! Tahan je la ye kawan-kawan...

Oh, lupa nak kabo citer apa. 

*
The X-Files. 
*

Dan terus jadi obsesi sampai la masuk 1st year kat Main Campus. :D

P/S: Ada uncleared chemistry between Mulder dan Scully yang buat GB terlekat sangat-sangat-sangat sebenarnya. Ngeeee~


47 comments:

  1. cerita tu memang best....kakD pun dok layan juga...

    ReplyDelete
  2. Peminat X Files rupanya. Kakcik pun suka juga tengok cerita tu dulu2. :)

    ReplyDelete
  3. siap rakam tu! ekekeke

    kalaulah zaman tu GB dah tgk CSI, agak agaknya lagi la membuak buak perasaan nak jadi pakar forensic kan :P

    ReplyDelete
  4. Miahahahhaha....GB..GB...

    Ambil masa > 15 saat ya nak faham entri Ayam saya tu...:)

    ReplyDelete
  5. @Daddy Ziyyad

    ye betul. zaman tu belum ada CSI lg. kalau tak mesti terguling2 nak jadi pakar forensic punya. hihihi!

    ReplyDelete
  6. @Daddy Ziyyad

    ai gadis suci memang la susah nak paham entri cenggitu!

    grrrrr!!!!

    ReplyDelete
  7. kita pun suka tau cerita X-Files tu..

    ReplyDelete
  8. @PUTUBAMBU

    zaman tu alien tetibe jadik hot stuff kan? hihi~

    ReplyDelete
  9. uikk, agak2 thun bila ek..sbb akak pun dolu2 nengok gak citer tu..
    bguslah citer tv bole mbantu ketereran gb..x sia2 gb record

    ReplyDelete
  10. @anitaare

    around 1995-96 macam tu.

    GB obsessed sangat kak...tu pasal boleh adsorb abis tu...!

    ReplyDelete
  11. gB...
    minat dengan forensic juga...
    akak minat juga tapi ketakutan menjadi penghalang...
    nulder dan scully tu.... memang rugikan boreh jer...
    bila nampak macam dah nak jadi.... eeeeeehhhhh tak jadi pulak... sebab tu akak tak sabar tengok X-Files.. akak jenis yg suka ' and they lived happily ever after'....
    Ngeeeee!!!

    ReplyDelete
  12. @Ibu n Abah

    hahaha!!! betul kak!

    kdg2 emo hari khamis sebab depa dua orang tuh! lawak gila!

    ReplyDelete
  13. mksu x brani ler nak jadik pakar forensik... eeiiii, takut!!

    ReplyDelete
  14. jat suka csi.pernah gak berangan nk jd forensik.haha.

    ReplyDelete
  15. forensik.....dont be sick...
    hehehe

    ReplyDelete
  16. bayangkanlah aku kagum dengan tiang lampu tu...pelik betul lah...keh3!

    ReplyDelete
  17. @Mak Su

    takpe maksu....kompem dah mati. heheh~

    ReplyDelete
  18. @zati embong

    masa tgh berangan tu fikir apa tau...

    'cool lah keje ni...'

    ihiks!

    ReplyDelete
  19. @azam

    dokter ramai...jgn risau. hahah~

    ReplyDelete
  20. @RepublicAku

    tiang lampu tu dkt rumah ko pun ade....adoiyaiiii~

    ReplyDelete
  21. Rasanya masa tu Astro memang tak wujud lagi. X-files salah satu yang wajib kami tontoni, baru dengar bunyinya yang ala-ala misteri tu pun, dah berlari duduk depan tv, hehehe

    ReplyDelete
  22. Dengan bujal.x obses tak? He..

    ReplyDelete
  23. GB empuk bujal.

    cik ina nak komen pasal csi terus lupa bila terpandang komen bujal.bikin spoil betullah.

    ReplyDelete
  24. hohoho...X-file rupanya..

    terngiang2 muzik tema cite ni..hehe.. :)

    ReplyDelete
  25. murder ngn scully tu senornyer x bertego sape kalau kat luor kan?

    ReplyDelete
  26. uncle tak punya cukup kesabaran melihat cerita2 macam tu .. kalau tengok pun mesti tak habis punya.

    ReplyDelete
  27. X File best ke...den tgk gitu2 jerk....den suka xtray jerk....ahakz

    ReplyDelete
  28. dulu gua layan gak x file, zaman astro ni gua layan CSI

    ReplyDelete
  29. Aslmkm.
    Era kita sedikit berbeza! :)
    Tapi aunty suka juga la.

    ReplyDelete
  30. x files rasanya drama org putih yg terbaik masa tu. rasanya ler sebab yg lain tade aku dgr member minat

    ReplyDelete
  31. mulder hensem. my eldest time tu kecik lagi pun join tengok.

    ReplyDelete
  32. Benarkah dalam realiti nya, si David Duchovny tu seorang lelaki gay? :)

    ReplyDelete
  33. Pada Kak Azie, siri drama X-Files itu lebih best dan menarik berbanding setelah ianya difilemkan.


    Entri Merapu Seorang Menantu (Hantu): Jangan Sekali-kali Bodek Mertua Mintak Pinggan Lawa...!

    ReplyDelete
  34. Kakak memang tak rajinlah menonton lama-lama. Rasanya masa itu Astro belum ada lagilah dik...

    ReplyDelete
  35. X-Files! Cerita kegemaran sy jugakkk..

    Biology! Saya tere jugakkk..keh keh keh...

    ReplyDelete
  36. salah satu siri TV kesukaan acu gak tu masa sekolah dulu

    ReplyDelete
  37. CSI mmg best & sy pun suka tgk CSI.

    ReplyDelete
  38. CSI mmg best & sy pun suka tgk CSI.

    ReplyDelete
  39. series dia suka tgk
    tapi bile jadi movie... tak tgk, cam tak menarik
    hahaha

    ReplyDelete
  40. oo.x-files rupanya..ingatkan x-men...hehe....suka gak tengok citer tu dulu...tapi kadang dapat tengok kadang tak dapat tengok..Hm...langsung malas nak tengok...sebab saya tak amik Bio...boleh alasan gitu..wakaka

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D