Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, June 15, 2011

Ulu Yam: Sebelum bercuti dari berjalan-jalan selama beberapa minggu~


Ulu Yam adalah tempat jalan-jalan GB yang terakhir untuk bulan June 2011 ni. GB ke sana sebab ada gathering dengan memember termasuk beberapa member blogger iaitu Mas Zuber, Boneka Dalam Chermin, dan Kak Zek. Ada beberapa berita gembira yang nak diselebret, jadi jumpa terus lebih seronok dari just selebret dalam fesbuk.

Kepada sesiapa yang tak penah sampai tapi nak cuba menyampaikan diri ke sana, cuba pegi ke arah Ulu Yam dan masuk kat pintu gerbang Selangor State Park. Ada banyak gazebo, boleh BBQ, ada spot cantik untuk pasang khemah jugak. Parking space luas dan banyak. Kemudahan asas seperti toilet dan surau ada disediakan, tapi untuk fomfuan, sila bawak telekung sendiri. Sebab telekung tak disediakan.

Bayaran masuk RM1 je sorang. Tapi GB rasa patutnya bayaran masuk tu kene dikecualikan untuk warga-warga emas. Macam tak patut je orang tua pun kene bayar RM1 jugak.

Before this GB pernah sampai kat Sungai Sendat masa ikut konvoi Proton Club awal tahun lepas. Tapi Sungai Sendat tu lagi atas, dah kat hujung-hujung dah...

*

Agenda: Borak-borak, mandi-manda, korek-korek sikret, cuci mata. Macam biasalah.

Menu: Paling meriah! Kitorang buat BBQ. Ada ayam, udang, kerang, sosej, jagung dan macam-macam lagi. Pot luck style pun ada jugak. Ada sandwich, nasi tomato (Boneka Dalam Chermin buat. Sedap! Rugi la sapa tak tekel dia awal-awal sebab dia dah nak errrr....tet!!!), kek 'happy birthday to me' by Mas Zuber (besday girl bawak kek dia bikin sendiri, boleh? Hahaha! Tapi memang terbaiklah kek tu! Cepat tekel dia sebelum korang gigit jari!), ada puding cocktail yang sedap giler jugak.

Dan tak ketinggalan Nescafe tersedap di dunia dan fruit salad tersedap di dunia, GB buat. Cepat tekel GB sebelum korang gigit jari kaki! Hahaha! :p

Gambar-gambar, macam biasa, satu gambar untuk satu entri ye. Kalau GB ingat lepas-lepas ni GB publish la.

*

Anyway, lepas balik Ulu Yam tu baru GB rasa kepancitan yang amat sangat. Sebab mandi sungai sambil scrub-scrub kot, tu pasal penat semacam tu. Sikit lagi nak terlelap masa drive balik tu. Dan disebabkan tu GB ambil keputusan untuk bercuti dari berjalan-jalan selama beberapa minggu. Awal July nanti akan start berjalan balik. Heheh!

P/S: Lepas blogger Sari Yusa Ibrahim tanya, baru GB sedar. ada tahi lalat besar kat kedua-dua belah tapak kaki GB. Heheh!

40 comments:

  1. gb:)

    michhh ya...

    lama cgg tak gi ulu yam..
    kalo tak...
    tiap bulan dok mandi manda

    ReplyDelete
  2. @CGG

    hello sayang! GB ni lebih kerap pegi sg congkak dari ulu yam. jom kite gather2 bila2 nanti nak? :D

    ReplyDelete
  3. tetibe rase macam nak buat kek strawberi coklat plak ;p

    ReplyDelete
  4. Rm1 je untuk jaga kebersihan kawasan tersebut...cukup berpatutan

    ReplyDelete
  5. @azam

    ok la. mungkin GB yg terlebih kesian kot tgk depa keluarkan duit untuk masuk....

    ReplyDelete
  6. da lama x g ulu yam padehal dekat gila!

    ReplyDelete
  7. @Miss b

    biasanya tempat dekat mmg kite jarang nak jejak. heheh~

    ReplyDelete
  8. best pergi tmpat2 menenangkan camni.. :)

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  9. Nak ke mana pula bulan Julai ni? 2/7 ada agenda tak? :)

    ReplyDelete
  10. Cehhhh..bikin saspens aja..ingatkan lama sangat 'nak bercuti dari berjalan jalan'..rupa rupanya masuk bulan 7 dah merempit kembali..ekekeke..

    ps: Moral of the story, cepat cepat tekel MasZuber & GB ! :P

    ReplyDelete
  11. @Jiji-Fify

    mmg nyaman...air sejuk bikin getar jiwa! heheh~

    ReplyDelete
  12. @kakcik

    kakcik nak ajak saya ke mana 2/7 ni? :D))

    3-5 july saya ke CH. :D

    ReplyDelete
  13. @Daddy Ziyyad

    saya dah book apartment kat CH awal july. kene le pegi. ekekeke!!!

    ReplyDelete
  14. ulu yam nie jalan pi fraser hill kan..ke sy yg ulu huhuhuhhhh

    ReplyDelete
  15. @sahromnasrudin

    err...sebenarnya ni jalan ke arah batu caves sana. :D

    ReplyDelete
  16. org tua kata tahi lalat dikaki ske jalan..patut laa...haha..tp jauh berjalan,luas pemandangan kannn kak gb..hehe..dan zie boleh tengok gambarnye..hehe

    ReplyDelete
  17. - amboi GB, mandi sambil scrub2...byk nti ikan mati kt sungai tu...hehehe...(ade ikan ke?)

    ReplyDelete
  18. nak le tengok gambo ulu yam bebanyak,saya org jauh ni :P

    ReplyDelete
  19. wah jalan sakan GB neh..sy x penah smpi ulu yam..tpt mandi ni lah..kalau ulu yam penah sekali..

    ReplyDelete
  20. Jalan sakan ye GB. Saya yang lalu hari2 kat Ulu Yam pun tak pernah lagi berkelah kat situ..

    ReplyDelete
  21. saya ada tahi lalat besar di kelopak mata kiri...

    ReplyDelete
  22. btul agaknye sbb kat kaki MDT pun ada tahi lalat..memang kuat berjalan..skrg jer dah kureng sikit

    ReplyDelete
  23. mcm mana la rasa nescafe terhebat tu kan..mesti sedap sesngt... hehe.. ;)

    ReplyDelete
  24. teringat pic hantu menumpang
    bergambar bertahun dulu...tatuttt!

    ReplyDelete
  25. tahi lalat sendiri pun tak tau letak kat mane? huhu

    ReplyDelete
  26. patot pon kaki jalan... ada tak lalat kat kaki....

    Apa ni gadher gadher pompuan je... ? Diskriminasi!

    ReplyDelete
  27. saya ada tahi lalat besar di kedua2 peha saya.. ihiks

    ReplyDelete
  28. apa ni tettt tettt??
    hahaha


    nescafe kau memang terbaek la beb!


    :D

    ReplyDelete
  29. wah.. bestnya ada gathering cam ni.. ada rezeki nak jumpa cik GB jugak lah.. hehehe... =D

    ReplyDelete
  30. GB ni memang kuat sangat berjalan. Kat ulu mana lagi yang GB tak pernah pergi? Hihihihi

    ReplyDelete
  31. salam GB.
    saya tak pernah sampai uluyam. apapun thanks atas info ni, insha-Allah, ada masa nnt nak dtg juga. lagipun bukannya jauh dari ipoh nak ke ulu yam ni

    ReplyDelete
  32. salam..
    ermmm..dah semua blogger
    tu sesambil boleh lah post
    entri baru dalam hutan kan?
    ada line tak sana..?he he

    ReplyDelete
  33. huhuhu bila tgk nie teringat zaman remaja dulu .. selalu jugak ke sini dgn mamber2 kolej .. skrg sure dah banyak berubah kann :)

    ReplyDelete
  34. besntnya gadering

    GB...
    part blogger kak yus tegur tu..kak ayu terus pandang kaki
    tapi tak ada..
    dan jawapannya..

    kak ayu tak reti nak jalan2 like kamu..
    hahahhahah

    ReplyDelete
  35. wahhh...hang mmg kuat jalan2...erk.....musti keta hang pun cantik erk....ahakz

    ReplyDelete
  36. Aslmkm.
    Hmmm. Seronoknya gaya remaja & anak muda ya? :)

    ReplyDelete
  37. wahh cntik klan tempat tu..
    teringin nye nk pegi
    tapi sejak virus ape tu yang merebak melalui air tu?
    huyoo sangat takut mau pigi

    ReplyDelete
  38. tak penah gi ulu yam..best kan

    ReplyDelete
  39. Ulu Yam cik ina tak pernah lagi sampai.Ada istiadat makan yang best.lepas mandi, mesti laparkan.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D