Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, June 8, 2011

Singa vs Kura-kura



Lepas kene gigit kura-kura semalam, GB di'arah'kan untuk berjumpa tukang enjek. GB menurut aja sebab takut jugak kang tiba-tiba bertukar jadi GKK (Gadis Kura-kura). Naya kang asyik nak makan kangkung je setahun straight!

Sampai-sampai aje beliau (yang kakinya kelihatan di dalam gambar tuh) dah jentik-jentik jarum enjek. Gulp! Kalau GB tak gatal nak kacau kura-kura tu dah tentu takkan ada kesakitan berganda semalam. (Kene enjek Tetanus tu sakit tau! Tapi sakit bukan fear factor bagi GB. Heheh~)

Lepas tu, beliau belanja makan kat tempat yang ada meja berkaki mesin jahit antik yang macam di dalam gambar di atas tuh. Cool. Tapi takleh gerak-gerak dah sebab dah kene ikat. Sebenarnya beliau tak cakap pun nak belanja. Kalau GB tau GB dah order kaw-kaw! Hahaha!

*

Bila balik rumah, GB cakap kat mak, 'Along kene gigit kura-kura tadi. Tapi dah jumpa DrSinga.'

Mak tercengang. DrSinga? Ops, GB lupa mak bukan blogger. Mak tau nama sebenar DrSinga itu lah tapi...

*

Sekali-sekala catchup cenggini syiok jugak. Sebab masa borak-borak semalam kitorang dah tambah dalam list tempat mana lagi nak jalan-jalan sambil menembak. Sila maklum, kami masing-masing ada senjata. Cuma at the moment GB masih pakai pistol saja, tapi beliau dah lama pakai senapang. Heheh~

P/S: Rasanya dah tiba masa untuk beli senjata baru pulak. Huuu...tak sabar ni...

63 comments:

  1. lama dah teringin na pakai sniper ni

    ReplyDelete
  2. EE:

    mesti...biar tumbang semua musuh. heheh~

    ReplyDelete
  3. bujal x:

    dari kakinya tu agak-agak cun tak? :D

    ReplyDelete
  4. alien:

    rembat la sebijik! hihi~

    ReplyDelete
  5. tapi pistol yu ni pun dh cukup mantop yang.


    .

    ReplyDelete
  6. tasekM:

    ye ke yang? ngeee...dalam certain condition tak berapa nak reliable. tu yg nak cari lain tuh. huhuhu~

    ReplyDelete
  7. Jelesnya dengan orang yang dah ada senapang! :)

    ReplyDelete
  8. GB dah tak payah guna pistol/senapang segala. Guna machine-gun lagi banyak bullet!!

    ReplyDelete
  9. hehehe..lepas kena inject tu dah ok kan..? :)

    seronoknya pergi menembak.... kira ok la ada pistol..boleh juga menembak...sy minat gak..tp xde pistol..ada lastik jer mungkin...hehe... ;)

    ReplyDelete
  10. kakcik:

    kalau ada parang kontot pon syiok tau! hihihi~

    ReplyDelete
  11. uncle maseh pakai lastik...

    (malu)

    ReplyDelete
  12. kak zakie:

    cari yg pakai peluru tabur pun best gak! hehehe~

    ReplyDelete
  13. nabilah:

    sumpit pun boleh, asalkan boleh tembak2. hahaha!

    ReplyDelete
  14. uncle gedek:

    uncle punye lastik tu dah buat mak GB tanya semalam,'Gambaq sapa tu??'.

    hahaha!

    ReplyDelete
  15. DrSinga cucuk kat lengan ke vontot?

    ekekekeke

    ReplyDelete
  16. DZ:

    saya nak bagi vontot tapi dia cakap 'tgn!'

    haha, saya tipu. kalau dia cakap 'vontot', saya taknak!

    ReplyDelete
  17. wah! bestlah dpt jumpa drsinga..ape gosip???? eh!

    ReplyDelete
  18. wow..GB pakai psitol pun,hasil tembakan cantik giler..ni kan pulak mem besar yang pakai senapang..mesti hasil tembakan lagi meletoppsssss..

    tembak bebanyak ya GB :)

    ReplyDelete
  19. hehehehheheeeeeeee....

    DZ !
    saya takut dia lari kalau saya cakap vontot !!!

    ReplyDelete
  20. MDT:

    kitorang ngumpat kura-kura tuh!

    ReplyDelete
  21. wanita mutalib:

    heheh..terus kembang. jom tembak2 jom!

    ReplyDelete
  22. DrSinga:

    mau bengkak sebelah kalau kene cocok kat vontot! hahaha!

    ReplyDelete
  23. kamera baru ye GB? hehehhe..harap2 btol laa..hehehe..same la husz nak mintah senapang gak nnt..hehehe =)

    ReplyDelete
  24. lalink:

    heheh. cadangnye,....ingat nak rembat lepas raya ni. :D

    ReplyDelete
  25. gb,
    kalau ko pakai pistol, aku ni pakai pistol air. haha..lagi takleh celen ko. nanti share2 la gmbr buah hati yg terbaru ek. btw, aku doakan speedy recovery utk ko. take care :)

    ReplyDelete
  26. fatt:

    sape kata.... aku rasa ko hebat menembak!

    ReplyDelete
  27. GB,

    sama lah kita, aku semalam kena inject tetanus gak. lenguh kan.. hehe..

    ReplyDelete
  28. Salam GB.
    Kalau aku, aku dah lesing kepala mengkura tu... kalau aku la...

    ReplyDelete
  29. semalam akak nak komen pasal GB kena gigit kure2 tu tp tk boleh...bahaya gak rupanya kure2 ni kan..kat rumah ada anak2 bela tp kecik lg...

    akak harap GB dah ok lepas kena injek tu....

    ReplyDelete
  30. Emak kita pun ada singa juga macam ni.... [",] hahahaha.... GB ni macam2 je lar....

    ReplyDelete
  31. GB,tembak apa?huhuHa,mesin 2la kalau nk jahit jeans baru xpatah jarum.hihi.kuat kot.

    ReplyDelete
  32. hahahaa.. sbr jela..mane gambar kure2 nye?

    ReplyDelete
  33. @- GC -

    ko pun kene jugak? mmg lenguh. aku pulak tergaru kat tempat cucuk tu hari ni. adedey pedihhh~

    ReplyDelete
  34. @Aku

    aku tunggu time je ni....mueheheh~

    ReplyDelete
  35. @nyanyisunyi

    yg kecik ok lagi kot kak sebab rahang di lembut lagi. agaknya la.

    yg gigit GB ni dah besau...

    ReplyDelete
  36. @Sabahan Bloggers Club

    tuh la. adik GB cakap, 'tuh la, tak reti dok diam.'

    duh~

    ReplyDelete
  37. @zati embong

    tgk saiz jarum jugak. kalau pakai yg halus 10 batang patah, poket pun tak lepas lagi dijahit. huhuhu~

    ReplyDelete
  38. @darkbatman

    sat..sat...

    harini 3-3 menyorok. takut la tuh! hahaha!

    ReplyDelete
  39. GB..memang singa akan menag..jadi jangan risau ye..

    ReplyDelete
  40. wah.. seronok bila dapat rawatan dari drsinga... huhuhu... nak gak 'senjata' baru.. belikan sekali.. hahaha.. =P

    ReplyDelete
  41. kan best kalau aku tau menjahit..

    huhuhu..

    ada kaitan ke komen aku ni?

    ReplyDelete
  42. Tetiba jer Kak Azie rasa macam nak beli mesin gun!

    tak dapat tembak kepala, dapat tembak tang kaki pun ok gak. Bleh rampas kasut Crocs yg kaler PURPLE tuh! hahahahahaha

    ReplyDelete
  43. ko nie, kura2 pun bole geget ko. aku x tau citer nehhh

    ReplyDelete
  44. jom kita main tembak2...

    skrang nie mmg kena belajar dan terus belajar...

    ReplyDelete
  45. jap g aku terjah sapekah beliau itew...
    kakaka...

    bagus gak mesin jahit tu diikat...
    xdela kau tersepit kat mesin tu, nti keluar lak cite GB MESIN JAHIT...

    ah, best gak kebunyiaan itew...

    ReplyDelete
  46. tetibe teringat lagu singer menawan keluarga bhgia..eh xde kene mengena kn;)

    ReplyDelete
  47. wow...adakah dr singa secomel
    kasutnya itu...??

    nan gi lah klinik dr singa
    leh dapat makan percuma ...wakaka~

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  49. ok la tu..leh jadi ninja turtle.. ehhhh silap ninja tortoise :-)

    ReplyDelete
  50. GB ,,,jom balik kedah heheheheheh..petang nie sy lik kedah tau..bestnya nak pekena laksa utara huhuhhhhh

    ReplyDelete
  51. nape amik kakinye...kakinye aje da comel..orgnye mesti lg comel..hehhe

    ReplyDelete
  52. alamak, kena gigit kura2? nasib baik dah selamat enjek :D

    ReplyDelete
  53. Aslmkm.
    :) Sebaik & malu kura-kura pun naik hangin juga ya!
    GB kena lebih berhati-hati la.
    Insya Allah akan segera pulih & baik semula.

    ReplyDelete
  54. Hehehehhee....Tembak pakai pistol pun cantekkkk...Kem salam kat DrSinga ek

    ReplyDelete
  55. GB tembak pakai apa? oh ya gigi kura-kura mcm mana rupa yer?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D