Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, June 17, 2011

Pernah tak?

Moss - Bryophyta

Pernah tak kawan-kawan rasa macam ni? Rasa dia cenggini tau:

Ada sesuatu tentang sesuatu itu yang buat kita suka. Tapi tak terfikir untuk suka lelebih, cuma kalau lelebih pun ok jugak. Bayangkanlah...tak penah jumpa tapi suka. Kenal sekali terus jatuh hati. Jatuh hati tak semestinya memiliki. Tapi kalau dapat apa salahnya? Kan kan?

Kadang-kadang boleh naik rindu kalau tak nampak 'kelibat'. Err...kelibat? Kalau setakat nama kat komputer boleh ke dipanggil kelibat? Apa-apa lah, tapi sesekali nampak kelibat sesuatu itu boleh bikin senyum jugak lah.

Rasa macam ada kimia. Tapi kimia apa kalau tak pernah jumpa? Atau rasa serasi kot...rasa macam sepadan je dengan kita. Kadang-kadang stalk jugak online sebab sesuatu itu takde di depan mata. Compare-compare dengan sesuatu yang lain. Kadang-kadang sesuatu yang lain itu lebih jelas depan mata tapi sesuatu yang satu ini juga yang di stalk-stalk. Eh?

Pernah tak rasa macam ni kawan-kawan?

*Sambil belek Lumix GF2 kat dalam screen ni.....*

P/S: GB sedikit senget sebab mengenangkan minggu depan deadline beratur macam orang kat ATM masa musim gaji. :D

48 comments:

  1. GB..apa la sesuatu yang telah menarik minat GB tu kan..
    kalau benda yang GB dok belek2 tu..beli..tak de la termimpi2..he he..

    ReplyDelete
  2. suka saat itu.. tapi ada debar dan ada rasa yang tak terucap...

    kalau dulu2 lihat bumbung rumah dah ada rasa, skrang lihat di Fb pun okey.. hehehhe

    GB, jatuh cinta ya...

    ReplyDelete
  3. dlm hati ada taman? kat batu ada lumut?

    ReplyDelete
  4. wah suh je si kelibat tu masuk

    ReplyDelete
  5. Ehem! macam ada bunga2 je.... :)

    ReplyDelete
  6. alaaaaaa kak GB..zie baru je nak feeling2 akak ngan gerangan mana-mana.....Lumix tuh? agak pemes gak skrg ni kan..

    aaa...atau..atau..lumix sekadar iklan tayangan cite? ehehehe...


    akak jangan senyum2 tauuuu...ekekekek

    ReplyDelete
  7. salam..
    rasanya itu dalam
    kategori "KEMARUK"
    tak pun "Gila Bayang"
    MACAM..orang lelaki
    yang gila talak..huhu

    ReplyDelete
  8. gB...
    masa kerja dulu pernah jugak beberapa kali jadi macam tu...
    eeeee..... hebat rasanya...
    indah melaluinya...
    tak jadi pun tak pa...

    ReplyDelete
  9. mungkin Gadis Bunga dilamun bunga-bunga cinta kot.. :)

    ReplyDelete
  10. Pun guna Lumix sekarang.

    Sentiasa rindu... sentiasa.

    hehehehe

    GB, lain kali approach terus!

    GILA...!: Aku Hantar Email Virus ke Email Sendiri?

    ReplyDelete
  11. hantam saja GB
    ambik jo lumix tu

    ReplyDelete
  12. dalam hati ada taman...? or....cinta siber...?....ahakz....

    ingat jer hang pasal rm5 tu erk.....ahakz...budak jahat mmg mcm tu...Tuhan bayar CASH...ahakz

    ReplyDelete
  13. hi there i have just followed your blog and i hope you can follow me back..i like your blog...i will be waiting you in my blog..cheers

    ReplyDelete
  14. Dalam hati ada taman, dalam taman ada bunga, bunga pula sedang memutik, tidak lama kembanglah ia

    kakak nantikan bila bunga berkembang:)

    ReplyDelete
  15. Ate slalu cam tu..tgk kelibat pun jadi lah sbg pengubat rindu. Selalu curi2 pandang online. Stalk stalk.. perkara biasa... Dlm mimpi terbayng2 ....................................................................................................................................................Camry ngan Volvo (tak ke keja gila??)

    ReplyDelete
  16. alang alang lumix....
    ambik besau terus le....

    ReplyDelete
  17. kReen ni aje yg tak pandai-pandai guna..

    huhu...


    *manual baru mula nak tengok. ;o(

    ReplyDelete
  18. orang dulu2 cakap

    "tak dapat tengok orangnya, dapat tengok bumbung rumahnya pun jadilahhhh..."

    apa saja yang ada kaitan walaupun secalit mesti buat kita senyum sendiri ^_^

    ReplyDelete
  19. @Acik Erna

    rasanya mmg kompem nak beli dah ni acik..hihihi~

    ReplyDelete
  20. @kakcik

    bunga tuberose saya tak berbunga2 lagi....hihihi~

    ReplyDelete
  21. @Zie

    lumix ke sony nex5 ek? ihihihi~

    ReplyDelete
  22. @zulkbo

    kalau talak tu rasanya tak mungkin. hahaha!

    ReplyDelete
  23. @Ibu n Abah

    saja cari pasal nak senyum kan? heheh~

    ReplyDelete
  24. @norh

    senyum sampai telinga tak? ngeeee~

    ReplyDelete
  25. @azieazah

    mahunya lumix atau sony nex5 atau canon cam maszuber punye tu....heheheh~

    ReplyDelete
  26. @jeBateja

    aku kalau bab2 org terkene ni mmg aku kgt sungguh. hahaha!

    ReplyDelete
  27. @Ann Huda (Ate)

    tak gila la kak....

    dulu saya pun dok gila bayang kat si pepel ni jugak...

    ReplyDelete
  28. @DrSinga

    yg besau susah sikit nak snap dalam kete kak....hihihi~

    ReplyDelete
  29. @~mrs azmi~

    hihihi...sunggguh memahami...ngeeee~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D