Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, June 30, 2011

Kisah boss yang over caring ops terlebih sudah baaa...!

K.A.R.A.K?



Intro:

Boss GB adalah berbangsa Cina yang 5 tahun lebih tua dari GB. Dah kawen. Dan dah ada anak. Kadang-kadang GB pegi meeting atau site visit dengan dia dan dia la yang drive. GB jadik penumpang lor....

Since GB dah kabo awal-awal pasal background boss GB ni, silakan ye telan assumption nakal kawan-kawan (jika ada).


*

Cuma kan...dia memang marah betul kalau GB skip makan tengah hari. Katanya, "Nanti you sakit siapa mau jaga you?"

Dia marah betul bila dengar GB nak gi travel sorang-sorang. Katanya, "Don't go travel alone la GB, bring a friend along....very dangerous you know...?"

Dia selalu cakap, "You should find yourself a husband already GB....don't wait for the one with 4 C's maa..."

GB: 4 C's? Apa tu?

"Car, condo, cash, credit card maaaa...."


*

"Boss, itu stail orang Cina la. I melayu tak tengok itu semua....!"

"Habis you mau cari yang macam mana?"

*

Err....rasanya GB lupa nak jawab soalan dia sebab tetiba nampak benda menarik nak di snap. Heheh~

P/S: Happy birthday darling. I love you. :)

38 comments:

  1. hi gb,
    dah lama tak singgah sekali datang terus tapau baca semua entry sekaligus. nasib baik pendek2 belaka tp sume gmbr menarik especially dlm tunnel tu. nape ye rasa mcm ada sesuatu yg berlaku dlm life gb skrg ni? mcm ada something yg ehem ehem je...hehehe...dlm hati ada taman ke? kalau ye alhamdulillah. tumpang seronok juge :)

    ReplyDelete
  2. Jari Ate terus gatal nak click kat 'darling' tu...ohh..ok..GB mmg buannyakk larling.

    Caring nya boss GB. Best ek. Ada ramai org caring.

    ReplyDelete
  3. tgk GB takda psgn lg pon x pe..ramai jerr yg sayang kat GB..

    ReplyDelete
  4. Uik...dalam hati ada taman?? Macam ada taman???? Betul ke dear??? ahaks!!! Eyeris so besar....aduhh cepatnya saya jadi tua

    ReplyDelete
  5. untung la camtu....xpe kita² kat sini pun caring jugak pasal GB...

    nak calon??...meh nak tolong carikan

    ReplyDelete
  6. perghhh...untung GB ada org sayang..bukan senang bos nak caring mcm tue taw...bos sy pun tak secaring itu hehehehheh
    p/s; bos sy wanita....huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. pelan2 nnt mesti jump punya kn :)
    best la plk 4C tu kan..ngeh3

    ReplyDelete
  8. cayalah...mana ada bos yg baik cam gitu dear...

    tapi bod kakD pun baik jg...

    ReplyDelete
  9. cerita tak abis ni! ngelat~~haha~~

    ReplyDelete
  10. boss GB betol2 panggil GB, GB....?

    ReplyDelete
  11. salam awak
    awak betul saya tak ada semua tu.. yang ada cuma dua org bini..
    tapi nak letak awak di no berapa pun nampak macam dah penuh..wargghhh

    ReplyDelete
  12. bos cina memang caring berbanding bos melayu ka.....??? sebab been there, done that!!! he he.....

    ReplyDelete
  13. GB cri alasan tak nak jawab la tu ye..

    ReplyDelete
  14. Boss can you find someone that caring likes you for GB? Forward this to your boss GB...

    Kakak dah tengoak darling GB la.... comey banget sih...

    ReplyDelete
  15. Hehehe... ayat coverline nampakkkkk.... :)

    ReplyDelete
  16. gb

    betul!!betul!!

    kena find MR RIGHT cepat2 nih :-)

    ReplyDelete
  17. caringnya bos akak GB ecece elak dari disoal plak akak ni ehehe

    ReplyDelete
  18. SALAM,
    TAK SALAH KAN, KALAU ADA ORANG AMBIL BERAT TENTANG DIRI KITA ? POKOKNYA IKHLAS DAN PELIHARA BATASAN !

    ReplyDelete
  19. huhuhu, 4'C tuh pertama kali dengar. apapun terima kasih kerana singgah dan mengucapkan selamat hari lahir

    ReplyDelete
  20. mungkin....baik ada makna tu.....hehe

    ReplyDelete
  21. poyo..bajet drama queen n ratu propa..hahahahahahhahahahhahahaha(gelak jahat).....

    ReplyDelete
  22. gB..
    4 C?
    sangat menarik...
    kami yang dah terkawin ni terlupa lak nak cari yang 4 tu....
    Redah jer....

    ReplyDelete
  23. hihi.lebih krg je dgn 2nd bos jat.caring terlebih,cumanya 2nd bos jat ni suka sgt caring dalam buli.

    ReplyDelete
  24. orang melayu 4 c plus plus..hehe

    ReplyDelete
  25. Aa'aa.... GB nak cari yang macamana?
    Dah jumpa belum atau tak cari langsung?

    ReplyDelete
  26. Lately banyak entri GB berkaitan dengan jodoh laaa... Macam dah dekat jer... Ahaks!

    aminnnnnnn....


    LinkWithin: Lama-lama jadi habit pula...

    ReplyDelete
  27. Guy with 4Plagi best dari 4C maaaaa..... :)

    - private jet
    - private island with castle
    - private secured Swiss bank account
    - platinum unlimited credit cards


    ~ekekeke

    ReplyDelete
  28. 4C... hmmm perempuan melayu pun pandang ni

    ReplyDelete
  29. caring laa bos kau ni GB...
    leh ngorat?

    hahahaha...


    skrg ni terbalik la dear,
    lelaki cari gadis 4C...

    ReplyDelete
  30. memang bos yang caring.. I like.. huhuhu.. bos yang cam ni lah bagus.. sentiasa amik berat tentang perihal pekerja bawah dia.. huhuhu.. =]

    ReplyDelete
  31. aiyaaa...GB aaa...lagi satu aaa...lu pilih asben aaa....pilih yg pandai kemas rumah....nanti aaa..lu senang oooo.....ahakz...

    ReplyDelete
  32. dia panggil awak 'gadis bunga' ?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D