Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, June 16, 2011

Kisah Ayah GB yang comel~

I found this interesting 'creature' at Cherating the other day.
(Photo is not related with the entry...heheh~)


Kisahnya, this lately ayah GB sangat concern pasal pemakanannya. Nak kurangkan kolesterol kata ayah. Jadi rajin la ayah makan oat pagi-pagi. Malam pun dah jarang makan nasi.

*

Lepas tu rajin jugak la ayah membeli buah macam pisang, epal, mangga. Sebenarnya dari dulu lagi ayah memang gemo buah-buah tu semua. Cuma sekarang, bila bawak balik pisang contohnya, waktu GB terfikir nak buat jus pisang dan mak terfikir nak buat cekodok, tetibe ayah cakap, 'Ni pisang nak makan dengan oat sarapan esok'. Heheh!

*

Sempena Hari Bapa yang menjelang tiba ni, ayah GB buat request. Nak makan kek. Kek apa? Kek carrot! Amboi....sihat punya request. Hahaha!! So malam ni GB ingat nak balik awal sikit, gi shopping bahan kek dengan mak. Kek tu mak le buat, GB buat cheese cream nye aje. :D

P/S: Kami tak kaya, tapi kami gembira. Cliche? :D

44 comments:

  1. creature? mana mulutnya?
    sokong la ayah yang nak jaga makan dan sama2 dapat nikmat gaya hidup sihat :)

    ReplyDelete
  2. hehehe...bahagia tu yg penting
    takdak jual kat mn2 supermarket :P

    ReplyDelete
  3. La....ingat first tadi...hehehhehe

    Anyway,
    Your parents are so nice...much3x nicer than the creature, that's y u happy

    ReplyDelete
  4. kak ummi:

    at first i tot landak laut, rupanya tak bernyawa pun...hahaha!

    ReplyDelete
  5. hanie:

    dalam ingredient sardin pun takdak. hehe!

    ReplyDelete
  6. aspen:

    your mum and family is nice oso ok... :D

    ReplyDelete
  7. Hantar ke Tmn Kencana sikit kek karot tu, boleh? :)

    ReplyDelete
  8. Saya pun tak kaya, tapi saya pentingkan kegembiraan bersama keluarga tersayang!!

    Bagus ayah GB ada kesedaran yg tinggi macam tu

    ReplyDelete
  9. SALAM,
    TOLONG BUAT LEBIH SIKIT DAN JEMPUT KITA ! LF PUN NAK SAMBUT HARI BAPA !

    ReplyDelete
  10. Hihihihi.... Comel ayah GB.
    Dia nak jaga kesihatan ler tu. OK ler dari masih makan manis2 semua.

    ReplyDelete
  11. Bagus lah GB..kena support lebih tu :)

    ReplyDelete
  12. waah ayah akak GB bagus la jaga kesihatan good2 hehe nak juga kek carrot huhu mesti sedap!:)

    ReplyDelete
  13. mesti GB selalu mana roti dengan kaya kan hehehehehe...

    p/s: sy tak jem, tp sy tak suke trafic jem hehehhhhhe

    ReplyDelete
  14. nanti jgn lupa pos mai sikit kat sini kek karot tu ye..

    ReplyDelete
  15. - wahhh bagus tu...amalkan pemakanan sihat...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum GB,

    Benda dalam gambar GB tu kalau tak sila ingatan zaman kanak2 akak dulu ialah bunga kepada sejenis tumbuhan yang berduri. Pokok2 ni dulu banyak tumbuh di tepi2 pantai yang berpasir seperti pantai2 di Terengganu.

    Masa kecik2 dulu, selalu ambik benda ni dan main kejar dengannya sebab dia akan bergerak bila ditiup angin.

    Bahagia adalah segalanya dalam kehidupan kita.

    ReplyDelete
  17. GB..acik pun tak kaya..tapi acik gembira..
    acik pun dah mula makan oat dah nak kurang kan kolestrol..

    ReplyDelete
  18. eh 2 hari lepas mak br buat carrot cake.

    mmg sedap la carrot cake!

    ReplyDelete
  19. kekayaan bkn menjamin kebahgiaan seseorg.

    kek lobak??? wahhhh...kecur air liur kita wakkk.nk mintk cnfrm xdpt punya, pasal jauh..tp nk mintak jugakla..

    nk mntk resepi..hehehhe..
    jgn lupa tau heheh~

    ReplyDelete
  20. Bagus la tu.

    Kaya tapi kalau tak sihat, tak gembira jugak... ye tak...

    ReplyDelete
  21. waaa..sedap tak kek tu? nak jugak? nway sorry dear...saya lame dah tak komen..tak leh online laaa...=(

    ReplyDelete
  22. unik nga makhluk dlm gambar tu... ;)

    wah....best la ayah GB suka makan kek..ayah sy..xde di pndangnya kek2 ni semua..tk minat dia... :)

    ReplyDelete
  23. Bestnyerrr mok GB pandai buat carrot cake (Mok Modern).

    Seorg kenalan dari America citer, Carrot Cake bersama Walnut adalah 'mknan wajib pandai buat' oleh American. (Contoh: Mknan wajib pandai buat Malaysian masak nasi. Mknan wajib pandai buat Egyptian Roti Arab). Masa pergi rumah dia, carrot cake dia simple jer. Dia hias dg gula halus tapi punya lah sedappppp..fuhh. Sampai sekarang tak pernah rasa carrot cake sesedap itu. (rugi masa tu tak terfikir minta resepi, ni dia dah balik US, lost contact)

    ReplyDelete
  24. wah kek carrot tu macam mana rasanya..saya ni tahu makan kek cokelat je

    ReplyDelete
  25. ayah yg comel serta anak yang comel juga..
    kiutttt...(,")

    psstt..nak gak kek tu voleh?

    ReplyDelete
  26. bapa gb pilot tentera kan..
    hebat tuh :)

    pasai pic hantu menumpang tu
    bukan kak ati punya
    ai terjadi bertahun dulu
    semasa kawan kak ati gi picnic
    lepas snap dah cuci baru sedar ada
    3 ekor hantu berbagai rupa menumpang
    dlm gambor tu...huahahah...scaryyyy

    ReplyDelete
  27. kek carot manis... bahaya jugakk
    kencing manis plak nnt.. huhu

    ReplyDelete
  28. wahhh...den pun nak rekwes larot kek lah....lama tak makan....

    ReplyDelete
  29. salam..
    alhamdulillah
    ayah dah jaga badan
    jangan angan pasang
    tambah dah nanti..
    he he..
    (gurau)

    ReplyDelete
  30. salam gb,

    akak sukaa ayat terakhir tu..
    Kami tak kaya, tapi kami gembira

    tuah ayah dpt anak mcm gb

    ReplyDelete
  31. Keluarga GB kaya dengan cinta!

    ReplyDelete
  32. carrot cake ngan topping cheese cream terbaek, ni baru ayah GB comel.Happy fathers day to ayah GB.

    ReplyDelete
  33. gB..
    nak bahagia tak perlu tunggu ksya...
    carrot cake...terrer buat ...
    dah siap boleh tunjuk kat sini....

    ReplyDelete
  34. sama2lah kita wat kek minggu ni..
    tp MDT nak wat blueberry cheesekek :D

    ReplyDelete
  35. mmm..dah terlior bila dgr carrot cake dgn cream cheese..

    ReplyDelete
  36. macam tumble weed kat cerita katun koboi je...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D