Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, June 22, 2011

Kenapa orang yang dah kawin kebanyakannya hensem-hensem?



Entry ini sesuai dibaca oleh semua golongan. Ditujukan khas untuk mereka yang rasa tajuk di atas terkena kat batang hidung depa~

*

Ini adalah realiti: GB selalu terrrrrsangkut dengan lelaki yang dah kawin.

Ops ops....kawan-kawan....sabar...sabar...

Kalau ada yang rasa nak ketuk GB dengan senduk, sila gantung dulu senduk anda. Heheh. Sebab point entri GB adalah sila baca seterusnya. Ngeee~

*

Ini pendapat GB personally: Lelaki kalau yang nampak hensem lain macam tu biasanya dah kawin. Betul ke? Kalau betul, kenapa?

Heheh...meh GB ceciter~

GB 'pernah' tersuka kat married guy. Especially masa zaman muda-muda, zaman tak banyak pengalaman dulu. Penah sekali tu, lama dah...dalam 4 tahun lepas,  GB syok kat sorang mamat yang bawak kete Waja ni. Disebabkan tu GB gelarkan dia 'Mamat Waja' aje (sebab tak tau nama uols...heheh). Opis dia kat belakang opis GB. Selalu la bertembung masa nak berebut parking. Dan jugak kadang-kadang tersama time  masa brekfes kat mamak ujung opis. Dia suka order limau O suam. (Ceh ingat lagi tuh!!). Tapi kitorang tak penah brekfes sesama lah...

GB pernah bercakap dengan dia sekali aje. Lepas tu angau terus! Bengong kan? Anyway, lepas tu nak jadi cerita, dia park kete betul-betul depan opis GB. GB sangat suka hati. Lepas tu buat-buat lalu kat tepi kereta dia, kot-kot la boleh nampak alamat rumah ke apa ke. Tapi kan....lain yang dicari, lain pulak yang GB jumpa. GB nampak baby seat dalam kete dia. Oh man...dah kawen ke?

Sejak haritu terus GB berazam takmo bertembung dengan dia lagi. Sampai la satu waktu tu GB perasan dia dah tak parking situ lagi. Rupanya opis dia dah pindah...

Sampai sekarang GB tak tau nama dia. Sob sob!

*

Over the years, GB banyak jumpa lelaki-lelaki kacak yang rupanya dah kawin. Sampai GB naik fobia pulak. Asal ensem je mesti dah kawin. Atau sebenarnya....mereka tu jadi ensem sebab mereka dah kawin? Bukan mereka kawin sebab mereka ensem?

Blur? Meh GB jelaskan...

GB ada satu teori. Married guy ni kebanyakannya hensem sebab zahir batin mereka ni fulfilled. So mereka rasa happy, seronok, bahagia dan gembira. Dan semua itu yang terpancar di wajah mereka. Itu pasal la mereka nampak lebih menarik dari lelaki yang single mingle. Sebab ada antara kawan GB yang masa sebelum kawin tu, tengok nampak biasa saja. Tapi lepas kawin, makin lama nampak makin hensem pulak. Mungkin jugak sebab ada wife jaga kot...

*

Same rules apply to women kot...?

Kesimpulannya, kalau nak menghensemkan atau mencantikkan orang yang kurang hensem dan kurang cantik....kawin la dengan mereka. Heheh!

P/S: Setuju atau tak? Kawan-kawan ada pendapat? Share la sini. :)

126 comments:

  1. moral of the story,Gbeb not a beautiful woman...sbb x kawen g...hahahahahaha...cpt angkat kaki sblm kena ketuk ngan senduk...just joking okeh..





    GBob santek la sbb gadisa n bunga kan santek2 bangat...

    ReplyDelete
  2. sebab mereka sudah ambil alih wajah seri gadis....maka lelaki yg berkahwin menjadi semakin ....auw!

    ReplyDelete
  3. republic aku:

    aku tak maksudkan diorg jadi pondan ok...huhuhu~

    ReplyDelete
  4. hihi...buleh lak gitu ye...

    tapi rasanya hubby ahkak tak hensem mana pon....kih kih kih


















    tapi sedap mata memandang :)

    ReplyDelete
  5. setuju! sebab depa kena hensem utk wife/hubby masing2..

    tp mungkin hanya segelintir org yg bernasib baek spt GB yg selalu dpt jumpa lelaki2 hensem yg dah kawin

    pst..pst! MDT penah jumpa laki ensem baru blik keja layan anak kat Secret resepi..tp sayang skali wife dia mcm maid..haishhh! kesian laki dia

    ReplyDelete
  6. lelaki kawen lebih kemas terjage dan lebih konpiden..[teori saye].. dan lagi lelaki kawen lebih 'sihat' may be sebab..eerr..sebab..err...susah nak cakap..hahahaha...jadi biler sihat muke nampak lebih berseri..[masih teori sendiri].. ;)

    ReplyDelete
  7. @Aku Ibu Muda

    hihi..ni general opinion je ahkak...ngeee~

    ReplyDelete
  8. @aTy _faRed~


    heheh..susah no nak eksplen ek? takpe, GB pahammm...heheh!

    ReplyDelete
  9. @MasZuber

    yg, mungkin. cuma aku tak berani cakap dalam entri sebab ini bende sains dan aku takde supporting fact.

    ReplyDelete
  10. sebab dorang hensem lah dorang dah kawen..bini dorang dah kebas dorang dulu supaya tidak dikebas oleh orang lain..boleh tak jawapan macam tu?hoho..

    ReplyDelete
  11. @♥CIK SHA♥

    tapi kes yg sebelum kawen tak hensem tu cemana pulak? jeng jeng jeng~

    ReplyDelete
  12. tula kan.. maybe sbb wife dia pndai jaga mcm gb ckp tu

    ReplyDelete
  13. wow...the pic u got there is beautiful

    ReplyDelete
  14. @izz zara

    tuh la..makan pakai segala terjaga kan?

    ReplyDelete
  15. huh!
    terus rasa nak gi cari orang yang tak hensem.
    hehe

    ReplyDelete
  16. termasuk saya ,....hahaha...
    xpe hensem ke x, itu x penting...sedap mata memandang ok dah...baik hati penting

    ReplyDelete
  17. @Andrik McVean

    thanks. those are wild mushrooms grew on a piece of damp plywood. :)

    ReplyDelete
  18. @tupaimerah

    haha! advisable babe...advisable. :p

    ReplyDelete
  19. @azam

    ye la...yg sedap mata memandang tu maksudnya hensem la tu. tapi betul, baik hati lagi penting. hihi~

    ReplyDelete
  20. rasanya aku pernah ada pengalaman sama.. member atas member. punyalah hensem, berseri je muka. sekali dengar dorang sembang pasal isteri dia mengidam...


    hancus hatikuuuuuuu!

    ReplyDelete
  21. @shinobee46

    walaweh...gugur buah pinggang! hahaha!

    ReplyDelete
  22. emmm...emmm..hubby sy bertambah hensem kah???

    ReplyDelete
  23. bila baca entry GB ni..tersenyum liza sesorg.My hubby kan selalu kata...dia hansome sebab dia dah kawen..hahhaa..alasan dia..iyerla sebab henssem la ada org nak kawen dgn dia.yg tak kwen tak ensem...hehehee..rasanya i agree with u la. Sebab ada wife yg buat diorg happy la diorg hensem.kalau zam muda dulu serabai jer..hehehe

    ReplyDelete
  24. @liza

    haaa...kan?

    happy is the key. hihi~

    ReplyDelete
  25. haha..ada betoinya..yg da kawen ni happy la kan..tu yg ceria ja..tgk c Aaron tu! waahh! hemsem oh! haha

    ReplyDelete
  26. Kalau lelaki yg kawen satu ni pon dah nampak ensem, macam mana pulak dengan yang kawen empat..? Makin berganda2 la kehenseman dorang tu kottt sebab ramai yang jaga...

    Ye ke ensem..? Hahaha...

    ReplyDelete
  27. Elok jer GB punya kesimpulan ni.
    mungkin gak lar. dah kahwin ni lain feel dia....

    ReplyDelete
  28. lelaki yg ensem kbnyakan dh kawen coz kena cop awal2,dh kata ensem mesti jd rebutan hehe

    jom xchange link
    http://blogakuummi.blogspot.com/2011/06/jom-join-xchange-link-di-blog-firdaus.html

    ReplyDelete
  29. - sbb ade org tlg sikat rambut...cam bujal X tu...hehehe (en bujal jgn mare...)

    ReplyDelete
  30. Betul tu GB lelaki yang dah berkahwin seri dia lain macam. biasalah tu.hmmm

    ReplyDelete
  31. seri di luar tak semestinya berseri didalam..ingat2 tau..
    Jangan main api nanti terbakar hati.

    ReplyDelete
  32. errr GB, u ni janganlah cerita pasal kisah i...malulah i...huk huk...

    ReplyDelete
  33. hahahahaha...
    pernah kena juga dahulu..
    masa dia belum kawin, nampak dia biasa-biasa jer...
    bila dia dah kawin... makin hensem...
    menyesal kita tak pilih dia sebelum itu....
    tapikan...
    kenapalah my suami tak hensem-hensem?

    ReplyDelete
  34. sebenarnya lelaki yang dah kahwin, nampak lebih handsome sebab mereka dah kian matang....
    Kematangan itu yang menyebab lelaki handsome di mata wanita....


    setuju tak...

    ReplyDelete
  35. cayalah.. GB mmg best

    walau belum kawin.. dapat buat entry yang menarik

    kak ayu nak cuba teka.. mamat waja tu,, entah2 suami kak ayu
    kena senduk nie..

    hahahah

    ReplyDelete
  36. lelaki hensem selepas kawin sbb nak uji gadis2 yg tak kawin2 spt gb..jgn mare ye

    ReplyDelete
  37. Setuju juga dengan teori GB itu. Sangat setuju....!

    Kecantikan/kehenseman yang subjektif, datang dari dalam jiwa yang ceria dan bahagia.

    *Kedai mamak ujung tu, kedai yg kat tepi AMBank tu ker? hehehehe

    ReplyDelete
  38. GB bt jat gelak je tau.tapi betul kot.logik2!hihi

    ReplyDelete
  39. laki hensem sume da kne rebut awl la GB. hee ;p

    ReplyDelete
  40. baiklah sya akan kawen utk jadi lebih hensem

    ReplyDelete
  41. setuju juga dgn teori GB....
    mungkin sebab terjaga dan dijaga ;)





    ......huhu, jatuh hati sama suami org, amatlah bahaya ;)

    ReplyDelete
  42. OK... tajok tu uncle benar-benar terasa....

    (eceh)

    ReplyDelete
  43. kalau nak lebih ensem kenalah kawan 2, 3 atau 4. Tapi kalau dah 4 dah penuh kuota hehehe

    ReplyDelete
  44. tapi bila aku tgk kwn2 aku yg dah kawen.....mmmm.... x hemsem ponnnnnnnnnnnnn...


    harharharhar

    ReplyDelete
  45. SALAM..
    dah tentu
    saya salah seorang
    darinya..la la la

    ReplyDelete
  46. ooo ye ke lelaki dh kawin hensem??? Makna nye sy pn hensem laa yer hehehe

    ReplyDelete
  47. ye, kahwini lah mamat² cengkudut yang kelihatan seperti tiada masa depan itu, kelak ia akan flourish menjadi seorang abang hensem

    ps: awak tengok gambar fai-sal-teh-ra-ni sebelum dan selepas kawin, dan bandingkan, dan bagitau saya apa awak rasa ;)

    ReplyDelete
  48. huhu.. tetiba teringat kisah lamalah..


    kReen pernah jugak suka sorang mamat ni.Masa tu kerja USJ. Bujang lagi. Mamat berkumis nipis drive Wira Hijau. Tinggi & Hnsem.

    Selalu nampak di tempat makan (kedai ex-wife Nash-penyanyi di Tmn Megah Shah Alam). Bila nampak dia aje terus gelabah nak makan.. haha.

    Dia pun macam pandang2 jugak bila dia dan geng2 datang makan. Tengok uniform tau dia engineer. Reki2 rupanya betul dan kerja di Proton Shah Alam.Kelakarnya sampai namanya pun kReen tahu. Anwar kalau tak silap... Lama tak gi makan situ terus lupa.


    Sekarang ni kawen dengan orang yang kerja di company yang sama tapi nama lain... Abg kReen lah...

    hehe..


    huiiiii panjangnya...

    ReplyDelete
  49. patut le Aaron Aziz tu nampak hensem je dalam Nora Elena. hehe

    ReplyDelete
  50. Acik setuju dengan kesimpulan GB tu..kawen la..jangan dpandang paras rupa..dah kawen nanti..mesti hensem dimata GB..

    ReplyDelete
  51. hehe..gelak dulu. ada plus pendapat. kalau yang chubby2 dan perut buncit2 pun dah kawin tau.tips nak tau married man..hehe..

    ReplyDelete
  52. GB,

    Agaknya sebab dia hensem, tu yang cepat kawin.

    ReplyDelete
  53. Saya setuju..ekekekeke..(bukan nak kata saya hensem sebab dah kawin..miahahahaha)

    Satu lagi, mommy selalu cakap kat saya, lelaki masa muda2, tak hensem..bila dah start masuk umur 35-40, time tu mmg nampak segak, bergaya...apa pendapat GB?

    ReplyDelete
  54. gB..tu scenario kalu lelaki dah kawen...tp kalu pompuan camne lak? agak2 sama naik jelita ke serabai?? ;D

    p/s: long time me no see you!!

    ReplyDelete
  55. alamak...

    hubby kak ati pun tergolong skit
    kalau pergi hostel SIL
    ada saje kawan2 adik yg miaww..
    kirim salam....huhu sabo jelah :P

    ReplyDelete
  56. erm mungkin juga sebab die hensem die laku dlu. haha

    ReplyDelete
  57. GB..sy stuju!!!
    Dulu sblm kawen suami sy kurus sgt2.skali pandang mcm mat drug hehehe.tp slps kawen smakin dipandang..dh tk nmpk mcm mat drug dh..makin encemmm je..

    so..gb cpt2 kawen tau kalau nk nmpak makin manis dan ayu huhuhuhu...

    ReplyDelete
  58. kalau ada lelaki ensem yg belum kawin biasa nye diaorang ada lah gay..tapi x semua la

    ReplyDelete
  59. ahaha rasa kelakar tp mcm logik jugak teori tu.. ye la dah kawin terurus segala makan pakai.. sihat dlman luaran.. tu yg berseri terpancara kehenseman kot.. kih3

    ReplyDelete
  60. betul tu GB...

    selepas kahwin itu lah yang saya rasa..

    hensom.
    *sambil kembang kembang hidung*


    :)

    ReplyDelete
  61. eh yeke?
    tapi betul kot.....hehe

    ReplyDelete
  62. gb
    tak semestinya ada car seat tu dah ada anak, mungkin kakak dia ke abang dia ke menumpang guna kereta kan?

    ReplyDelete
  63. @~ Cik Azz ~

    yg kawin 4 tu? nasib baik tak smua tgk dia dan cakap dia ada 'isi'..heheh~

    ReplyDelete
  64. @irah-aku.ummi

    hmm...byk juga lelaki hensem yg lambat kawin atau tak kawin2 atau takde calon bini sebab gf ramai sangat..hihi~

    ReplyDelete
  65. @Cik Ina Do do Cheng

    muka manis, wajah ceria. tu yg tambah ensem tuh. :D

    ReplyDelete
  66. @Ibu n Abah

    asben akak ensem la...ce tgk bebetul. tak pun ce tanya jiran sebelah. heheh~

    ReplyDelete
  67. @roslaini saad

    setuju2! memang logik.

    lelaki matang ni memang senang pompuan suka. hihi~

    ReplyDelete
  68. @anitaare

    setuju jugak. ramai yg tak lepas ujian. tapi lebih ramai yg kuatkan iman.

    akak jgn risau tau...geng2 cam gb ni ramai kat luar sana. kite tak kacau laki org. :D

    ReplyDelete
  69. @azieazah

    bukan kak. hujung satu lagi. yg dkt kedai bateri tu. :D

    ReplyDelete
  70. @norsharmila

    well, back to my previous comment..heheh!

    ReplyDelete
  71. @~najwa~

    sebab tu kene rasional. kalau dah tau suami org, tak payah la cuba2. :)

    ReplyDelete
  72. @gedek!

    haha. terus pandang cermin ke? hahaha!!!

    ReplyDelete
  73. @Yunus Badawi

    tak payah! 1 pun dah cukop buat ensem. hahah~

    ReplyDelete
  74. @Miecyber

    ya..sebenarnya kebetulan aje kot. :D

    ReplyDelete
  75. @zulkbo

    dah masuk kelab laki ensem lepas kawin jugak la ni ek? hahha!!

    ReplyDelete
  76. @kucingorengemok

    rasa wow! hahaha!!!

    mamat2 cengkudut la yg saya maksudkan kelak akan menjadi ensem lepas kawen. hahaha!!!

    ReplyDelete
  77. @a.z.r.i.n.a.03.07

    waaaa...sapa yg start kak? akak ke en wira hijau tu? heheh~

    ReplyDelete
  78. @Solehah

    kalau yg mcm tu tak payah reki2 dah tau laki orang! hahaha!!!

    ReplyDelete
  79. @Daddy Ziyyad

    ngaku jelah rasa diri tu ensem! hahaha!!!

    ReplyDelete
  80. @Elyn

    sebenarnya laki n pompuan ni ada 2 jenis.

    yg tambah cantik/hensem dan tambah serabai lepas kawin.

    dua2 ada. :D

    ReplyDelete
  81. @Ati Masrif

    harus disendukkan aja budak2 tu kak...hahah!!!

    ReplyDelete
  82. @Miss b

    susah sikit aku nak setuju sebab istilah laku ni sesuai untuk pompuan sebenarnya.

    ceh, tetiba aku rasa tak laku pulak. hahaha!!!

    ReplyDelete
  83. @@cu SaYaNg

    kes tu pun banyak acu.

    sebab tu laki yg ensem sgt ni malas nak try. takut gay. heheh~

    ReplyDelete
  84. @sk3cr3w

    ahaha baguslah dah sedar diri..hahaha!!!

    ReplyDelete
  85. @sayangsayangibu

    pernah jugak pujuk hati cakap macma tu, tapi takmolah try2. tak berani.

    takut bebetul kene ketuk dgn senduk nanti. :D

    ReplyDelete
  86. Betulla....Aaron Aziz ensem...Johnny Depp ense...David Beckham ensem..Salleh Yaacob ensem.... =P

    ReplyDelete
  87. aspen:

    haa...tu tak cukup contoh tu...ada lagi tu....hahha!!!

    ReplyDelete
  88. me hensem katernyer.. ammvoiii

    ReplyDelete
  89. en_me sebelum kahwin pun dah ensem. Dah kahwin tambah lagi ensem ngeee

    ReplyDelete
  90. eh tak payah ke?

    Ingat nak tambah keenseman ngeeee

    ReplyDelete
  91. no komen...tp sy akui akan k kebenaran kenyataan awak ini

    ReplyDelete
  92. @en_me

    abis...takkan nak kata jelitt puler...ihihihi~

    ReplyDelete
  93. @Yunus Badawi

    en me tu kes tak sama macam dalam entri...hihi~

    ReplyDelete
  94. @Yunus Badawi

    dah cukup emsem YB....tak caya tanya mak adam. hihi~

    ReplyDelete
  95. mungkin tu org cakap seri selepas kahwin kot :D

    ReplyDelete
  96. kita setuju...kita setuju..!!

    sebab tu le salleh yaacob hensem kot..di mata bini2 dia..

    hehhee...teori bernas sekali

    ReplyDelete
  97. @PUTUBAMBU

    masalahnya bukan bini dia (ketika itu) pun nampak dia hensem, cemana ? heheh~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D