Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, June 14, 2011

Dari Pantai Remis ke Pantai Remis - Versi Selangor

Sunset at Pantai Remis, Jeram, Selangor


Lepas puas berkenduri di Pantai Remis Perak, GB dan kawan-kawan gerak ke Tanjung Karang pulak untuk hadiri satu lagi majlis kenduri. Sampai di Tanjung Karang agak lewat, tapi nasib baiklah kawan GB dengan keluarganya masih sudi terima kehadiran kitorang ni.

Menu di situ: ada pecal, masakan goreng kering yang dibuat dari kacang soya, kari kambing, ayam goreng berempah.

Kawan GB tu orang Banjar, dan itu adalah kali pertama GB rasa lauk kenduri orang Banjar. Rumahnya dekat dengan kawasan Homestay Kampung Sireh, tapi sebab time tu GB dah penat, maka takde gambar yang GB snap, melainkan gambo-gambo candid kawan-kawan yang rasanya ada la dalam tiga keping aje. Kalau esoknya (Ahad) tu takde apa-apa apoinmen rasanya mau juga GB tidur kat homestay tu barang semalam. Lagipun situ kawasan shooting filem Nur Kasih, boleh la dapat feeling ala-ala Nur Amina. Dan mana tau kot-kot boleh terjumpa Adam. Tapi itu semua tak terjadi pun. Hahah!

*

Memandangkan keluarga kawan GB tu dah nampak sangat penat, kitorang pun decide untuk beransur selepas habis makan dan bersalam-salam dengan pengantin. Tetibe GB terfikir, memandangkan time tu jam baru pukul 5 lebih, agak-agak kalau terus ke Pantai Remis kat Jeram tu sempat lagi kot nak amik gambo sunset. Hasrat GB direstui oleh memember lain, maka ke Pantai Remis itu lah kitrorang pergi.

Sampai sana elok-elok sebelum matahari terbenam. Agak dalam 10-15 minit lagi nak tenggelam abislah. Perasaan time tu...tak tergambar. Macam tak percaya yang kitorang berjaya pergi ke kedua-dua Pantai Remis pada hari yang sama.

Selepas empat minggu berturut-turut GB kejenye asyik menyukat jalan aje, GB terfikir, apasal tak rasa jemu ek? Sewaktu tirai senja berlabuh di Pantai Remis itu pun, GB masih belum jemu dan takde rasa penat melampau. Esoknya ada BBQ di Ulu Yam pulak. Masih ada keje shopping yang perlu dibuat sebab GB kene bawak fruit salad dan air nescafe tersedap di dunia~

P/S: Thanks to member-member GB yang sporting abis. Nasib baik semuanya satu kepala dan spesis kaki jalan jugak. Heheh~

84 comments:

  1. sbb bace entri kak GB ngan Dr.S la zie dpt tau ade dua Pantai Remis..heheh..tq,new info *kuno sungguh zie miyau* ahaahaa

    ingatkan Bahasa Inggeris je ade banyak perkataan banyak maksud..


    heheheh

    ReplyDelete
  2. laa baru tau ni kalau tidak ...haram tak tau...selalu ke sana sental ikan bakar...heeee

    ReplyDelete
  3. itu gambo ko snap ke GB....lawa giler aaaa.....tetiba den teringin PECAL...ahakz

    ReplyDelete
  4. Hujung minggu ini ke mana pula gerangannya? :)

    ReplyDelete
  5. kepantai remis tak ajak pun...kalau tak buleh kita belari riang...

    bila berjalan di pasir putih itu
    tanpa kita sedari
    ada yang tertinggal
    bila ku toleh kebelakang

    ReplyDelete
  6. ammvoiii sonoknyer jalan jalanns.. ehehe

    ReplyDelete
  7. Selagi mampu GB jalan terus. Nanti bila dah kena kelek dua-tiga handbag yg boleh menangis/ketawa pergerakan agak terhad sikit:)

    ReplyDelete
  8. OMG! Fedtri Yahya ke tu?wahh~ syoknye dpt tgk dia! ai xnk masuk tv palk ye..org lain nk masuk tv..huhu

    ReplyDelete
  9. Keep wandering dear....too many to treasure...takkan habis..

    ReplyDelete
  10. hebat~~bukan semua orang dapat buat macam GB~gi dua pantai remis dalam sehari~haha~~

    ReplyDelete
  11. lama tak sampai tanjung karang :)

    ReplyDelete
  12. GB...
    puaskan..??
    dapat merakamkan gambar matahari terbenam....
    CANTEK sangat....

    ReplyDelete
  13. suka la tu dpt shoot gambar sunset

    ReplyDelete
  14. cantik lah hasil tembakan GB tu.. :D

    i loiiiike!

    ReplyDelete
  15. cantiknya gambar sunset..sy berdarah banjar sebelah abah..

    ReplyDelete
  16. mana pecal versi sana...nak tgk pic dia gak huhuhhhh

    ReplyDelete
  17. cantik oh sanset.

    jrg dpt tgk sanset dok kl ni. kene hadang kek bangunan.

    ReplyDelete
  18. cik scya suka lepak sini stiap kali bas skolah berhenti lpas balek rombongan :D



    WLUpun yg ade cume pntai lmpur .

    ReplyDelete
  19. baru acu tau ada 2 pantai Remis..hehehee

    ReplyDelete
  20. - jgn lelama kat situ time2 tu...nanti nampak lak si rambut mayang mengurai...

    - mcm member2 nampak kat teluk rubiah, lumut...huaaaaa...lari...

    ReplyDelete
  21. cantik ahh gambar sunset tuu...dah lama x pegi pantai remis...kalu balik sg besar mesti lalu...

    ReplyDelete
  22. naseb baik nescafe ko memang sedap GB!

    ReplyDelete
  23. Subhanallah, Subhanallah indah sungguh ciptaanNya yg dapat di nikmati di sini hasil tembakan berklass dari GB.
    Satu pujian buat GB, ribuan pujian buat Sang Maha Pencipta.

    ReplyDelete
  24. GB....
    kak teringin nak kesana lah..
    nanti temankan ya...

    ReplyDelete
  25. ala..xkan tunjuk gamba skeping je kot..bubuh ler bebanyk sket...^_^

    ReplyDelete
  26. jeles tgk gambor GB.
    full Stop!

    hee :D

    ReplyDelete
  27. pantai remis x pegi...mcm best je...

    ReplyDelete
  28. seriously, I baru tau ada DUA Pantai Remis...miahahaha...

    Katanya dah 'bercuti' jalan jalan...ye ke? :P

    ReplyDelete
  29. bila kita buat perkara yg kita minat...mmg tkkan terasa jemunya.. :)

    cantiknya gambar sunset tu... :)

    ReplyDelete
  30. salam

    kalau kat kelantan kendurinya sampai jam 9 malam gitu

    ReplyDelete
  31. GB..cantiknya gambar tu.
    Acik tau dimana homestay tu..tempat biasa pergi kg.sungai sireh tu masa dok tanjung karang dulu..

    ReplyDelete
  32. Tak pernah sampai lagi ke pantai remis.. :(

    canteq gambaq :)

    ReplyDelete
  33. cantik pic

    pantai remis tak tau... apa lg naktau ada dua pantai remis T___T

    ReplyDelete
  34. pernah ke sana.
    pantai yg penuh lumpur tapi kaya dengan hidupan

    ReplyDelete
  35. gua slalu konfius bile orang sebut pntai remis ni...

    ReplyDelete
  36. cantikkan keindahan alam ciptaan tuhan..
    maaf lama x jengok laptop problem masuk air..hehe

    ReplyDelete
  37. gB, cuba kira tahi lalat kat kaki tu, ada berapa bijik?? hehe

    ReplyDelete
  38. assalamualaikum

    salam ziarah GB di pagi rabu...jangan nakal2 ya hehehheee ( gurau je)

    ReplyDelete
  39. GB suka jalan2 la tu, suka tengok tempat orang...last week saya berjalan2 di Zoo negara ( sabtu) and ahadnya ke taman pertanian...(penat tahap gaban sebab jalan kaki je pusing taman tu)..haha

    ReplyDelete
  40. baru nak tanya pantai remis kat mana.. ooo perak..mcm penah dgr tapi x penah sampai..:)

    ReplyDelete
  41. @Zie

    kak GB lagi teruk sebenarnya. mula-mula ingat pantai remis tu kat johor, boleh? :p

    ReplyDelete
  42. @Bigdaddyz

    GB tak sempat sental apa-apa kat sana, sebab kene buat keje shopping untuk agenda esoknya. huhu~

    ReplyDelete
  43. @kakcik

    hujung minggu ni saya cuti. yey!!!

    ReplyDelete
  44. @en_me

    tak sejauh en me jalan nyer...huhu~

    ReplyDelete
  45. @Kakzakie

    owh. betul jugak kan. oklah. selagi takde org masuk meminang selagi tu nak gi jenjalan! heheh!

    ReplyDelete
  46. @::Hanyll::

    ai tak cantik plus pemalu..tu pasal lari2 dari masuk tv. hihi~

    ReplyDelete
  47. @Wandering Aspen

    tul tuh aspen. rasa rugi pulak kalau tak gi explore. :D

    ReplyDelete
  48. @bujal X

    GB adalah seorang yang suka buat kerja gila.

    :D

    ReplyDelete
  49. @Ati Masrif

    GB kerap pegi sekarang. beli ikan. tak pun gi teluk intan. adik ipar gb kan org teluk iintan..hihi~~

    ReplyDelete
  50. @Ibu n Abah

    mmg puas hati kak....! terdiam masa tengok depan mata tu...

    next time nak snap pakai kamera lain pulak. heheh~

    ReplyDelete
  51. @Maya Mayana

    hins hins...

    suke sgt2! asyik tgk gambo sunset org lain je....kene la shoot sendiri pulak kan? hihi~

    ReplyDelete
  52. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    patut la lawa...

    org banjar ni lawa2 jugak rupanya kan? :D

    ReplyDelete
  53. @sahromnasrudin

    alamak....gambar pecal saya tak amik la.

    tapi pecalnye sama je. ada sayur2 rebus dan kuah kacang. :D

    ReplyDelete
  54. @Miss b

    kat kl ni kalau drive kat duke or fed hiway or ke arah kg subang time ptg2, untung2 boleh nampak gak tau~ :D

    ReplyDelete
  55. @Scya Lollita

    lumpur2 pun tetap cantik view nye. cuma banyak sampah lah. euwww....~

    ReplyDelete
  56. @@cu SaYaNg

    GB tau sebab pokcik gugel yg kabo. heheh~

    ReplyDelete
  57. @AI

    er...siyes ke? nampak kat mana? boleh bagitau mazidul kalau cemtu. heheh!

    ReplyDelete
  58. @lieynanilaz.


    time kaseh....mencelinat drive sebab nak kejar sunset ni tau. hihi~

    ReplyDelete
  59. @MasZuber

    hins hins tengkiu. kembang idung aku! hahah!

    ReplyDelete
  60. @Ann Huda (Ate)

    segala puji hanya layak bagi yang Maha Pencipta je Ate~

    :D

    ReplyDelete
  61. @padle

    6-7 keping gambo lebih kurang je...taruk 1 cukup lah. hu~

    ReplyDelete
  62. @CT

    happening jugak pantai ni kak....!

    ReplyDelete
  63. @Daddy Ziyyad

    yep. ada 2. nanti ingat nak buat entri pasal tempat2 kat malaysia yg sama nama. hehe~

    ye, mulai isnin minggu ni GB cuti. melainkan kalau tetibe contractor panggil suh pegi site. huwaaaa!!!!

    ReplyDelete
  64. @nabilah_2908

    u r right lah. sebab minat...mmg minat pun. tu pasal tak rasa jemu. :D

    ReplyDelete
  65. @Khairul Hakimin B. Muhammad

    nanti nak try cari kot2 ada lagi pantai remis kat tempat lain. heheh~

    ReplyDelete
  66. @IMANSHAH

    uiii meriah..! boleh tapau tak? heheh!

    ReplyDelete
  67. @Acik Erna

    homestay tu cantek kan kawasannya? :D

    ReplyDelete
  68. @Azira Mohamad

    kat sana lagiiii banyak pantai. cantik2 pulak tu! cuma takleh dapat gambo sunset la kot kan? ngeeee~

    ReplyDelete
  69. @cek chun

    kaya dgn kulit kerang, ikan belacak, kucing! heheh!

    ReplyDelete
  70. @anitaare

    takpe kak...take ur time. takkan lari blog dikejar. :D

    ReplyDelete
  71. @Sari Yusa Ibrahim

    kiri sebijik, kanan sebijik. kat jari kaki pun ada. heheh!

    ReplyDelete
  72. @sahromnasrudin

    sile sile masuk...pintu tak berkuci... :p

    ReplyDelete
  73. @Princess Zezebel Lair

    hmm...taman pertanian tu dkt betul dgn GB...kalau pegi wiken ni ok kot? mueheheh!

    ReplyDelete
  74. @maya amir

    pantai remis yg dalam gambo tu kat selangor kak...

    yg kat perak pun ada. tapi pantainya GB tak pegi, cuma pegi pekan je. :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D