Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, June 13, 2011

Dari Pantai Remis ke Pantai Remis - Versi Perak

Fedtri dan Anati, Pantai Remis, Perak


Di Pantai Remis, Perak. Iya. GB di sana. Beliau pun ada jugak. Dengan EnAbdul dan anak-anak-anak.

*

Ini adalah kali pertama GB ke Pantai Remis, Perak. Gerak satu kereta 5 orang, GB ikut highway PLUS dan masuk kat susur Bidor/Teluk Intan. Dari situ bermulalah acara mengikut bontot lori dan potong dan ikut lagi dan potong lagi. Sampai di sana lebih kurang pukul 12.15 tengah hari. Orang dah ramai time tu!

Menu di majlisnya: Nasi berlauk ulam dan sambal tempoyak, budu, ayam masak merah, daging masak hitam (kot) yang sedap, buah pisang di dalam sampan, nasi ambeng (GB tak sempat nak rembat ni! Grrr!), cendol dan juga laksa. Tapi GB cuma makan nasi dan cendol sebab tetamu sangat ramai! Nak duduk lama-lama di kerusi kesian pulak dekat yang lain.

Gambar tak banyak sangat sebab GB kena alert dengan kamera-kamera lain. Tak mahu kelibat masuk TV. No no no! Lagi satu sebab nak save bateri untuk acara jalan-jalan selepas itu pulak. GB pun balik sebelum orang Media Prima yang lain sampai beramai-ramai sebab hari pun dah makin lewat. Kena kejar kenduri di Tanjung Karang pulak. Tapi sempat lah jumpa beliau itu. Hihihi~

P/S: Baru sedar....dah berapa kali kenduri GB tak amik gambo dengan pengantin. Keterujaan itu sudah berlalu~

64 comments:

  1. Pantai remisss!!!! tempat cinta kami terurai. hahaha ;P

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  2. Macamana budu pun ada?? Kalau tempoyak tu, memang menu orang Perak. :)

    Dari Pantai Remis ke Pantai Remis???

    ReplyDelete
  3. @Jiji-Fify

    oh...tempat memadu asmara rupanya ya? :D

    ReplyDelete
  4. kak ayu pun tak ada minat nak ambil bergambar dgn pengantin..


    nak tanya.. awak terjumpa blogger paling istimewa..
    blogger syukor (OKU)

    dia ada disana..

    ReplyDelete
  5. @kakcik

    1: budu tu mungkin sebab isterinya org kelantan. jadi mungkin ada jemputan dari kelantan jugak kat perak tu.

    2: heheh. nanti gb ceciter dalam next entri ye... :D

    ReplyDelete
  6. @Citarasa Rinduan

    saya tak pasti la ayu. tapi memang nampak ada beberapa OKU di sana.

    ReplyDelete
  7. @Panglima Muda

    teluk batik? tak!!!

    next time kot...next time~

    ReplyDelete
  8. P/S: Baru sedar....dah berapa kali kenduri GB tak amik gambo dengan pengantin. Keterujaan itu sudah berlalu~

    KENAPA PULAK KETERUJAAN ITU SUDAH BERLALU ?

    ReplyDelete
  9. @al-lavendari

    sebab dah banyak sangat wedding saya attend kot. tapi saya yang tak kawen2 lagi. hihihi~

    ReplyDelete
  10. waah pergi erk kenduri dya hehe syoknya :)ala 1 ja ka pic?huhu tempoyak sedap!

    ReplyDelete
  11. @efa

    dalam entri berikutnya akan ditaruk gambr lagi. tapi gambo pengantin satu ni je yg paling dekat.. :)

    ReplyDelete
  12. kawan dengan orang yang kahwin tu kah?

    ReplyDelete
  13. @bujal X

    ye bujal. saya tak bermusuh dgn dia. :D

    ReplyDelete
  14. Saya nampak van nasi ambang je!!!!

    ReplyDelete
  15. Hebat betul menu dia GB. Mestilah berasak bila dah nama pun org dikenali. Lembut wajah pengantin...

    ReplyDelete
  16. Menu kahwin dia lain macam sikit ler GB. Orang Perak dah minat budu ke sekarang ni?

    ReplyDelete
  17. @DrSinga

    dah abis kak. nak ngap van kang rasa tak sama pulak~

    ReplyDelete
  18. @Kakzakie

    mmg ramai org kak. time tu dah tak tau mana org kampung, mana org tv3. huhu~

    ReplyDelete
  19. @Sabahan Bloggers Club

    sebab isterinya kan org kelantan, jadi just in case org kelantan nak makan senang ada budu. kot lah~

    ReplyDelete
  20. uncle teruja nak tengok GB ehem ehem

    ReplyDelete
  21. pantai remis kat jeram pun best..ada ikan bakar huhuhhuuhhh

    ReplyDelete
  22. sahromnasrudin:

    pssttt...entri pantai remis versi jeram pun ade tau! nanti saya publish. hihih~

    ReplyDelete
  23. untung lah camni.....bile GB nyer pulak??....mengidam nasi minyak GB

    ReplyDelete
  24. azam:

    itu soalan faveret sejak beberapa minggu ni. kalau boleh esok jugak GB nak makan nasi minyak! heheheh~

    ReplyDelete
  25. wah...sy dgr kt MHI pagi tadi..katanya hari tu pantai Remis tk pernah2 jam..jam teruk yer..sbbkn majlis Fedtri ni...

    ReplyDelete
  26. nabilah_2908:

    kat jalan yg sama ada dua kenduri lain pun sedang berlangsung jugak. mungkin sebab tu jam teruk kot. hihi~

    ReplyDelete
  27. menunya mcm sedap jer..tp nape x amik gambar ngn pengantin? nape x teruja lagi?

    ReplyDelete
  28. Mak kita orang Perak...tapi Mak tak kata pulak Nasi Ambeng ada kat Perak...ish ish ish...silap taun Aspen ni

    ReplyDelete
  29. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    sebab org sangat ramai...tak larat nak tunggu turn lagipun...

    ReplyDelete
  30. @Wandering Aspen

    nasi ambeng itu sponsor sayang...datang dari KL juga, bukan dari pantai remis~

    ReplyDelete
  31. SALAM,
    DALAM SIBUK2 TU, SEMPAT JUGA JUMPA BELIAU TU ! PERAK TU NEGERI ASAL TEMAN !

    ReplyDelete
  32. "keterujaan itu sudah berlalu"

    `oh..mendalam sungguh ayat GB ni...

    ps: baru saya plan nak tengok GB masuk TV3!! :P

    ReplyDelete
  33. uncle LF:

    hihi. kebetulan berjumpa di majelis yang sama. cuma kene tunggu sekejap la sebab beliau tu sampai lambat sikit. hihi~

    ReplyDelete
  34. DZ:

    saya takkan masuk TV! heheh~

    *saya skrg lebih teruja utk mengambil gambo dari bergambo. :D

    ReplyDelete
  35. wahhh..seronok ye dtg kenduri org glammer ni...aritu kak ida g sri pentas...tk pulak jumpa sape2 untuk dipostkan gambarnya...:)

    ReplyDelete
  36. @nyanyisunyi

    takdelah kak. biasa2 je sebenarnya. takde protokol pun. very guest friendly~

    ReplyDelete
  37. sudah besar sahabat ku ini (fedtri)

    ReplyDelete
  38. imanshah:

    lagi 6 bulan mesti bertambah besar. hu~

    ReplyDelete
  39. wahhhhhhhhhhhh....menunya sangat2 menarik...lauk tradisi perak...dgg msk hitam....lapanyerrrrr

    ReplyDelete
  40. oked:

    Gb lebih teruja dengan ulamnya sebenarnya! :D

    ReplyDelete
  41. oh ni wartawan yg pandai
    buat lirik lagu tu ye...

    selamat nikah dia ye :)

    ReplyDelete
  42. k ati:

    a'ah...selamat dah dia kak. la ni dia la pulak dok kenen2 member suh kawen pulak. hahaha!

    ReplyDelete
  43. nape gB lari dari kamera..kalo x boleh masuk TV..hihi..selalu lalu pantai remis tu..

    ReplyDelete
  44. aya:

    sebab GB tak cantiklah! :D

    ReplyDelete
  45. wah.. fedtri dah kahwin.. tahniah untuk dia.. hehehe.. cik GB bila plak?

    ReplyDelete
  46. ingatkan pantai remis selangor. kawin gak budak cute ni. sekeping je gambo nya GB?

    ReplyDelete
  47. keterujaan itu sudah berlalu ye...
    kakakakaakka...

    agak2 laa wei...

    isterinya ustazah kan?
    sama cantek sama padan...

    macam gadisbunga & ..............................

    ReplyDelete
  48. cik ina do do cheng:

    tuh la. sampai dah jodohnye. terus kawen! heheh~

    ReplyDelete
  49. white rose:

    wife dia cikgu fizik kt skolah kepong.

    psstt..dah mimpikan ke ai dengan sape? :p

    ReplyDelete
  50. @Faaein Talip Roy

    GB tunggu org masuk minang la baru boleh kawen. heheh~

    ReplyDelete
  51. MDT tak pergi kenduri tu..tapi masih dpt jumpa in person dgn FY masa antar baju kat dobi..hehe!

    ReplyDelete
  52. wah...bestnya dpt tngk pengantin dekat2...

    ReplyDelete
  53. bila terlihat gambar ni...terasa teringin bernikah la pulak...heeeee

    ReplyDelete
  54. pantai remis...x pnh sampai lg...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D