Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, May 3, 2011

TM tak suka penggunanya berjimat-cermat?

Ikan kecik-kecik ni duduknye di Tasik Chini


Niat di hati GB taknak update blog harini sebab bizi bizi bizi. Tapi memandangkan opis GB baru dapat call dari TM tadi tentang hal yang bikin panas satu badan, GB hapdet jugak lor~

*

Flashback:

Kat ofis GB ni telepon ada dua line. Tiga biji semuanya. Satu kat receptionist, satu kat workstation kitorang, dan satu dalam bilik boss. Seperti yang kawan-kawan tahu, kat opis ni ada pekerja dari Bangladesh dan Indon (dengan permit). Diorang ni kerap jugak buat call out ke negara diorang (guna fon kat receptionist), tapi GB tak kisah sebab boss yang bayo. Boss pun tak penah bising, jadi kenapa pulak GB nak bising kan?

Sejak beberapa bulan ni pulak, boss nombor 2 dah provide line Digi untuk pekerja local supaya senang nak call sesama colleague dengan bilnya adalah di bawah tanggungan bos. Jadi bila landline ofis busy, GB akan pakai Digi ni untuk call colleagues dan call client ke consultant ke supplier ke.

GB tak guna line Digi ni untuk buat private call.

Nak dijadikan cerita, dua dari tiga telefon ofis ni dah rosak sejak sebulan lepas. Fon yang rosak  tu tak replace lagi sebab memasing bizi maa.. Jadi pekerja- pekerja foreign ni tak dapat la buat call out kepada insan tercinta kat negara diorang lagi dah semenjak dua menjak ni sebab satu dari fon yang rosak tu letaknya di receptionist. Fon kat dalam workstation ni diorang tak berani sentuh.

*

Harini:

Tetiba, dapat call dari TM. Depa pelik sebab bil bulan ni kurang banyak katanya. Siap nak siasat kitorang yang tak tahu menahu pasal hal ni. Korek sana korek sini untuk cari pasai pa bil kurang sangat ni? 


Hmm...TM, ada masalah ke kalau bil kurang? Macam mana rakyat nak berjimat cermat kalau macam ni? Adoiii!!!! 

P/S: Dalam situasi di mana segalanya mencekik, ke mana kita mahu pergi?

40 comments:

  1. err.. semua nak untung. kalau selama ni, bil tinggi. TM senyum je lah. bila tetibe bil rendah, monyok semedang, siap selidik itu ini bagai.

    hurrmm.. masing2 desperate.

    ReplyDelete
  2. aikkk..bil tepon sikit nak marah pulak ekkk..fikir nk untung jela tu..kat umah sy nih takda telephone line pon..malas nk pasang..guna hpon jer..

    ReplyDelete
  3. haha
    org bil kurang penjual lak sibuk
    vongok kan

    ReplyDelete
  4. TM dh xde keje gaknya...hehehe...pes time dgr TM call tanya kenapa pgunaan kurang.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    HOMEMADE PIZZA

    ReplyDelete
  5. TM makin risau lor income dari fixline dah makin kurang..

    ReplyDelete
  6. pelik betul TM.haha.boleh plak sebok2 sebab bil kurang.

    ReplyDelete
  7. GB...
    padanlah ada rumah orang lain bil talipon dia tinggi...
    - mata meliar memandang kiri dan kanan...

    ReplyDelete
  8. kihkihkih
    mesti selama ni company korang la salah satu penyumbang utama income diorg ;)

    ReplyDelete
  9. hahaha, mereka tu kan kapitalis

    jadi, paham2 je la

    macam mana TM nak untung klu korang tak pakai servis diorang

    :-)

    ReplyDelete
  10. setuju sangat2.
    sebelum nie kak ayu guna plan rm98..
    now dah kena bayar rm188..

    melampau..
    daku bengang..

    ReplyDelete
  11. HAAAAAAAA...mayb TM takut kowang curi line kot..hwahwahwa...bila kite col ade mslh pape...mcm kure2 myorokkan kepalanya..punye la lama nak tgu br setel...

    ReplyDelete
  12. aikk...ini mcm ada kah kawan...pertma kali dgr ni....pelik ya amat....ahakz

    ReplyDelete
  13. pelik tapi benar..akak pun kureng sikit dgn servis tm ni..al lembab lah sikit..

    ReplyDelete
  14. hahaha.. bil kurang pun jadi masalah kaa.. haha apedaa TM nie.

    ReplyDelete
  15. lor...camtu pulak...cube kate nk potong line terus,mesti TM buat pelbagai janji manis potongan diskaun itu ini..free charge itu ini..tp...yg jelas...cam hampes...

    ReplyDelete
  16. GB cam tu lah citenya.kalau pakai kurang sebuk nak siasat.kalau pakai lebih tak siasat, dia siasat balik kalau lambat bayar. tu diaaaa.

    ReplyDelete
  17. soh jer TM baca blog GB nih.. ihiks

    ReplyDelete
  18. bab nak mencekik duit memang depa laju. Seminggu lagi deadline dok remind soh bayar bil dah, dengan sms, email, telefon bagai. ada jugak trick nak penaik bil dsb. Tumpang geram jugak :/

    ReplyDelete
  19. hahaha. sampai nak siasat. kah3x. yela, kalo bil tak tinggi, tak dpt la staff2 TM dapat bonus this year. hahaha

    ReplyDelete
  20. TM mesti miss soru kalau kompeni GB gune cikit kan huhuhuhuhu..bonus depa kurang la heheheheeee

    ReplyDelete
  21. susah kan.. haha.. btw.. pic kt blog gadis bunga soma cantik2.. nk menuntut kt akak bleyh? :)

    ReplyDelete
  22. pelik betul ah....
    GB, meh kita bakor jer TM tu...

    ReplyDelete
  23. eh salah ke bjimat cermat?

    mungkin dh ada kes pnipuan kot sbelum ni...

    ReplyDelete
  24. siasat bil kurang?

    apakah dorg takde keje lain. perasan lak bil kurang

    hahahahahaha

    ReplyDelete
  25. hehehhehe..lawakla TM..

    digi murah ye GB..kite nak pakai line 1lg la..digi ok ek..heheh

    miss u la GB..

    ReplyDelete
  26. pikir negative : asyik pikir untung je...lempang kang..hangen gak ni

    pikir positive : mungkin die takut ada kes curi line dsb...jadi kene siasat...

    =)

    rasanya meh la kita pikirpositive...lebih ceria hidup.. =)

    ReplyDelete
  27. GB, kasi ajar itu TM.

    Tulis dalam Utusan.
    Tulis dalam The Star
    Tulis dalam Berita Harian.

    ReplyDelete
  28. diorang takut GB curik line kot~~he~~

    ReplyDelete
  29. sukati lah kannnnn....
    sikit pun kecoh...


    manaaaaaaaaa marsmelooooooooooooo
    :) heheheheeee

    ReplyDelete
  30. salam gB cayang,

    agaknya lah kan..kan...

    depa tu takut ...ada org projek
    line kot..

    ReplyDelete
  31. serang je menara rebung tu haha

    ReplyDelete
  32. eh, ada pulak macam tu?
    pelik lah!

    ReplyDelete
  33. GB--
    selamat berhujung minggu dik..

    ReplyDelete
  34. Saya terpanggil untuk komen :P

    Bagi saya, semua berdasarkan nombor. jika tetiba penggunaan kurang, adalah menjadi satu kewajipan sesuatu pihak akan di tanya, kenapa usage customer kurang. dan untuk mengelakkan soalan-soalan memecahkan kepala itu, makanya di tanyalah kepada customer customer berkenaan. tebal muka yer.

    jadi nya cik bunga, dalam kehidupan ini, jika kita terdapat persoalan, atau sesuatu yg menimbulkan tanda tanya, atau ingin kepastian, makanya adalah tidak salah untuk cik bunga bertanya secara direct, sebab adalah lagi rugi jika di pendamkan di dalam hati. dengan bertanya, kita akan dapat jawapan ya atau tidak. mungkin lebih baik dari situasi "kenapa ya" atau "dia ok ke tak" atau "dia tak suka aku kut" .. dan seterusnya mengelak kita dari menjadi judgemental person.. sedangkan kita tidak tahu cerita sebenarnya..

    sekiann ..

    hahahah.. my 25 sen saja

    ReplyDelete
  35. @stealth

    ada org yg bila tanya direct pun dia taknak jawab. lagi sakit hati macam tu. :)

    ReplyDelete
  36. diam tanda tidak setuju. so, untuk orang macam tu, kediaman dia membuatkan kita dah boleh teka jawabannya. jadi, move on. no need to spend much time, as no commitment given.

    ....ada org yg akan beri komitment kepada kita

    .....dan kita tidak perlu memenuhkan hati kita dengan org berkenaan...

    ......dan org mcm tu tengah memenuhkan hati saya juga sebenarnya .... phew.

    ReplyDelete
  37. @stealth

    pelik ni. tgh jiwakacau ye? ala apa susah..call je org tu pastu tanya la direct. :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D