Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, May 17, 2011

Kepada yang sudi nak ambil tahu, meh GB ceciter apa pasal GB kerap hilang-hilang sekarang ni. Teeheee.....

Fraser's Hill rosebuds

Ahad lepas GB bawak dua orang adik pompuan gi jenjalan kat Fraser's Hill. Ad-hoc plan sebenonya, tetibe je lepas semayang Maghrib hari Sabtu tu, sewaktu mak dan adik-adik tengah khusyuk tengok Jaguh Kampung, GB tanya, 'Sape nak ikut along gi Fraser's Hill besok?'.

So jadi aje...

*

Next entry GB taruk citer pasal Fraser's Hill tu ok. Gambors Fraser's Hill tu GB dah taruk kat fesbuk so sape yang ada fesbuk GB boleh la tengok kat situ. Kat blog ni nanti GB akan recycle je gambo-gambo yang kat situ. 

*

Rupanya ada banyakkkkkk gambor lepas-lepas yang GB tak publish lagi, sebab blog GB ni konsepnye 1 entry 1 gambo. Kalau sekali trip memana gambo sampai 1-2 ratus keping, alamatnya sampai dah anak 3-4-5 la GB akan taruk gambo tempat yang sama je dalam blog. 

So sekarang GB akan publish dulu kat fesbuk (tapi itu pun banyak yang backdated la sebab GB bukan seorang yang rajin haplod gambo kat fesbuk). Sebab ada jugak terniat nak buat satu photoblog baru untuk full story bergambo ke tempat-tempat yang GB pegi, tapi memandang GB ni bukan rajin sangat nak mengadap blog dan haplod gamborss, plus timing yang sungguh ketat lagi, maka GB kensel dulu lah niat tu. Later lah kot. Tapi kalau ada GB akan bikin kecoh kat sini so that kawan-kawan tau okeh. :D

*

Kesimpulannya, GB agak bizi sekarang. Complete package. Keje banyak gila + hardware komputer GB yang kat opis tu dah kena tukar + internet connection opis GB yang ada connection cut problem + berukband Celcom makin lembab: maka terhasillah sekuntum GB yang dah jarang hapdet blog, balas komen, dan blogwalking.

Apa? Tapi sempat je pegi Fraser's Hill? Alah korang ni...next entri lah GB citer... :)

P/S: Terima kasih kat kawan-kawan yang sudi jenguk blog dan menyapa GB di saat GB kejauhan. Eceh~

35 comments:

  1. heheh..ramai y dah marahkan BB
    BB bile nak elok?? (^^!

    ReplyDelete
  2. balai polis sgt lah spesel..kihkihkih...

    ReplyDelete
  3. Bestnya jadi adik GB, dalam sibuk2 pun sempat ngajak gi jalan walau ad-hoc plan tapi itu yang syok.
    (Err..boleh Ate jadi adik angkat GB.. hahaha. Adik angkat tua).

    ReplyDelete
  4. Tahun lepas bercadang nak gi Fraser's Hill tapi tak jadi juga. GB kidnap bawa saya gi sana nanti ok ;) Miss you GB.

    ReplyDelete
  5. BZ nyaGB..oked skrg ngah relax sr kesibukan..dah blk keje ontime...fraser hill chanteqqqqq...suke...

    *nak add fesbuk bule...^_^

    ReplyDelete
  6. jom gi FH lagi, photoshoot byk2..:P

    ReplyDelete
  7. pegi fraser hill tak ajak cik ina ye.merajuk ngan blogspot ke hari tu.

    ReplyDelete
  8. Wah bestnye kalo huneymoon kt fraser hill

    ReplyDelete
  9. sy nyer BB pon tgh x ok..sbb skang kat Melaka..rumah ni line teruk gila..

    ReplyDelete
  10. saya kenalah activet kan fb saya semula lah gini...


    kalau awak nak balik kampungg..saya nak ikuttttttttttt!!
    kampung awak cantik!!!

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum GB

    Best yer Frasers' Hill. Seronok pegi sana.

    ReplyDelete
  12. GB...
    gambar2 yg GB ambil memang cantik dan berkualiti...
    cuba bukukan...
    - boleh jugak akak dapatkan tandangan GB di buku tersebut nanti.... :]

    ReplyDelete
  13. @RizalSadiman (Igossip) >>> Wahh patutla mcm biskut skrg,,,hehe...cntik gmba bunga tu...Mawar berduri ha?

    ReplyDelete
  14. akak suka sgt bunga mawar tu..sgt cantik...GB sibuk2 rupanya mkn angin ye...tk pe tk selalu update...akak pun serupa..

    ReplyDelete
  15. eh bkn ker GB jarang hupdate blog sbb nyorok dlm tandas sbb minum teh detoks kan..kan GB ngah diet,so hilang sbb asyik memerut.hikhik..

    ReplyDelete
  16. terubat sudah kerinduaan ku saat membaca entry terbaru GB..hehe

    ReplyDelete
  17. bznyer gb ni...

    nway cntik pic tu..suka ros merah!!

    baik2 ya mmbzkan diri dgn kja tu ya =)

    latest entry ; Jom Belajar =)

    ReplyDelete
  18. errkkk!! la, awat tak ajak hajar sekali. dh lme x pegi sne. wee~ :)

    ReplyDelete
  19. errkkk!! la, awat tak ajak hajar sekali. dh lme x pegi sne. wee~ :)

    ReplyDelete
  20. x pernah ke Frazer Hill..apa yg menarik? cer citer

    ReplyDelete
  21. tak pernah gi fraser hill. best tak GB?

    sila hupdateeeee!! :p

    ReplyDelete
  22. gb, jalan nk gi Fraser Hill dah ok ke?? dulu masa akak gi seram giler jalan dia..rasa cam nak runtuh aje..tp dah sampai kat atas tak seram lagi sbb permandangannya cantik sgt..
    sekali tu aje lah akak gi..

    ReplyDelete
  23. Jalan-jalan walaupun kerja tengah banyak; tu tindakan berhemah. Sebab masa berjalan-jalan tu dapat le juga rehatkan badan dan minda...

    ReplyDelete
  24. Sibuk pun, jangan lupa amik gambar makanan eh? Dan jangan lupa tido. hehehe

    take care dear...

    ReplyDelete
  25. GB...
    lama tak singgah sini kan...

    wah,wah,wah...
    busy ek...

    moga2 sehat ye

    ReplyDelete
  26. pegi tak ajakkk...heheheheh
    sesekali melepaskan lelah setelah penat bekerja berbaloi juga...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D