Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, May 9, 2011

Kan best kalau...

Kalau nak feel ala-ala macam dalam movie Cun, boleh la pegi kampung GB ni. :)



...kalau kite boleh bukak 3 TV berlainan channel dengan 1 aje decoder Astro? :D

Bayangkan kalau sorang nak tengok Cun, sorang nak tengok Man U vs Chelsea, dan sorang lagi nak tengok Hindustan, tak ke boleh mendatangkan kemasaman muka? Dah la beli 15 hengget tapi tengok full movie sekali aje!

*
Cun kat Astro First:

GB beli sebab Maya Karin, Remy Ishak dan Osman Ali. Tapi lepas tengok, GB boleh bagi lebih lagi sebab kenapa tak menyesal langsung tengok citer tu.

Ok, GB nak bagitau, citer tu best. Best kenapa? NI sebab-sebabnya, tapi tak ikut turutan:
  1. Sebab ada Maya Karin
  2. Sebab ada Remy Ishak
  3. Sebab pengarahnya Osman Ali (pernah tengok Anak Halal?)
  4. Sebab berlatarkan sawah padi dan orang-orang Kedah dengan loghat yang takde bunyi fake - teringat zaman kecik-kecik GB masa 6 bulan duduk kat kampung.
  5. Sebab cerita tu sangat sweet dan santai.
Tolong jangan bayangkan Cun ni macam cerita-cerita Dato' Yusof Haslam atau Dr. Rozmey atau Prof. Razak Mohideen. Takde pelakon kontrol macho dalam movie tu. Takde dialog bunga-bunga yang cuma wujud dalam alam novel. Takde dialog loghat utara yang bunyi pelik macam Rosnah Mat Aris bercakap loghat Penang. Takde adegan ranjang. 

Segalanya cun je dalam Cun. 

P/S: Happy Mother's Day to all blogger mums. GB sayang anda semua. :)

84 comments:

  1. saya dah download CUN tp xde masa nak tengok lg...

    ReplyDelete
  2. eh. tu gambar kat kg GB ke? santek nya..ade sawahhhhh..nak pegi..bley?

    ReplyDelete
  3. @padlie

    download? nak 1 copy plis!!!! :D

    ReplyDelete
  4. ye ke camtu skali?
    kire cite ni sgt dkt ngn ati la ek..

    ok nk try tgk gk

    ReplyDelete
  5. @Al

    oh, lupa nak tulis. lepas tgk citer ni kemungkinan perasaan untuk balik kampung tu akan membuak-buak! :D

    ReplyDelete
  6. heheheh..
    GB...
    kak ayu tertarik nk tonton lah

    mmg CUN
    thanks yer atas ucapan hari IBU

    ReplyDelete
  7. kaka GB! nak blek kampung akak bole? wee~ err.. hajar x tgk lg la citer tu. nnt hajar download okey? ;)

    ReplyDelete
  8. @Citarasa Rinduan

    sama-sama kak ayu.

    cun tu sweet je citernye. :D

    tapi geram sebab dapat tgk sekali je. huhu~

    ReplyDelete
  9. btul ke? seriyes tak ni?
    aha.









    nota : dah tau, bunga tu bunga kemboja. kemboja merah pink yg santek. td pg mutiara tanye bibik tuan umah tu. ahaha.

    ReplyDelete
  10. apa nama gunung yang nampak di belakang tu ?

    ReplyDelete
  11. @Mutiara Bernilai

    betulll... :D

    suka kemboja rupanya. suka bau dia tak? kalau suka try cari shower cream shokubutsu balinese therapy. bau kemboja, wangi sangat!

    ReplyDelete
  12. haha... dah tengok dah ceqita ni kemaqain.. tera sungguh depa ckp loghat kedah...

    ReplyDelete
  13. @al-lavendari

    haaa...kalau uncle nak tau..itu le gunung jerai. tapi GB tak penah naik lagi. org kedah celup. :D

    ReplyDelete
  14. tu pic rumah ko?
    aku nak bermalam sehari dua boleh
    kita kapel2 ala filem cun
    hahaha

    ReplyDelete
  15. @LAr Nur Shuhada Ismail (to be)

    mmg teraaa...padahal ada yg bukan org utara pon kan?

    ReplyDelete
  16. @Aimi dan Pakcik Hashim

    hang nak bakaq jamban ka?

    *

    tu bukan rumah aku. tu rumah makngah aku. dah banyak kali aku feature umah dia dalam blog ni. :D

    ReplyDelete
  17. sy menonton Cun di stro first semalam..kesimpulannya: bukan filem yg sy suka nk tgk..tp ya, mcm gB ckp sy beli psl nk tk Remy dan Maya

    kalau sudi ambillah award:

    Saya Dapat Award dan Passing Kepada Kamu

    ReplyDelete
  18. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    yey, thx bagi award. :D

    GB pun beli semata2 Remy, Maya dan Osman Ali. tapi nasib baik suka terus dgn ceritanya. :D

    ReplyDelete
  19. GB...
    nak tumpang tanya...
    GB orang kedah yer?...

    ReplyDelete
  20. @gismo82

    GB penah berkubang kat situ lah dulu... :)

    ReplyDelete
  21. amacam lakonan maya karin dalam tue, ok tak?

    ke macam lakonan dia maasa berlakon "no Problem" dulu2..?

    ReplyDelete
  22. betul la

    aku paling benci bila malam ahad adik laki nk tgk bola.

    aku nk tgk movie! malam ahad movie best!

    bencik ok!

    ReplyDelete
  23. betul ke kat kampung GB nih?cantik giler la....

    ReplyDelete
  24. @MasZuber

    no problem aku tak penah tgk. hehe~

    tapi Maya yg aku tgk dalam Pontianak harum sundal malam, anak halal, n pisau cukur - lakonan superb. and even better dalam Cun. :D

    ReplyDelete
  25. @Miss b

    so amacam? ada cara tak? roger2 la sini. bosan tau rebut channel ni. last2 sume citer mcm sayur kene potong!

    ReplyDelete
  26. @CGG

    ye sayang. GB org kedah... :D

    CGG org mana?

    ReplyDelete
  27. @SURIA AMANDA

    yep, ni la kampung GB. background gunung jerai. kalau nak scene exactly cenggini, pegi time padi hijau dalam bulan 12-1 cenggitu~

    then bangun awal pagi utk tgk view. heaven!

    ReplyDelete
  28. sebab pertama pasal ada Remy Ishak kann? Ngaku ajelah hehehe

    ReplyDelete
  29. Kat rumah ni kami download aje. Tak payah tunggu Astro first. Tak payah bayar extra. Ananda dah mmg kaya pun.

    Merong pun dah download ngeeee

    ReplyDelete
  30. Saya nak dengar GB cakap loghat kedah kalau kita jumpa nanti. Jgn bunyi macam rosnah mat aris sudahlah hehehe

    ReplyDelete
  31. Cukuplah. Nanti org kata gila kuasa mcm DrSinga pagi tadi hahaha

    ReplyDelete
  32. @Yunus Badawi

    wah YB, IT savvy lah. kagumm..kagum!

    ReplyDelete
  33. @Yunus Badawi

    org kedah mesti la tau ckp kedah. rosnah mat aris tu bukan org kedah.

    tapi remy pun bukan org kedah, terer je dia cakap tau!

    ReplyDelete
  34. nama ChUN boleh perasan cun tak??

    ReplyDelete
  35. cantik kampung GB!!!
    :):)

    tksh yaa utk ucapan..
    pastinya utk akak juga
    kan kan kan;)

    ReplyDelete
  36. @cek chun

    lebih dari bolehhh...nama pun dah cun kan? :D

    ReplyDelete
  37. Cita CUN mmg cun! kelakar gile kot..xlarat nk gelak gk faezah elai n manis haha..Candy pun klakar habis haha

    ReplyDelete
  38. @Pn Kartini

    ucapan tu mmg untuk akak. semoga akak lebih gembira sempena hari ibu ni. :)

    ReplyDelete
  39. @.:rizaL:.

    yg buat cerita tu nampak best abis sebab diorg nampak sgt natural. kecuali 1-2 watak la. tapi mmg best!

    ReplyDelete
  40. pergh... sukalah suasana kampung cam ni... teringin nak bersantai-santai di tangga umah menikmati angin petang.. feuuuu.. berangan jap.. kekeke...

    ReplyDelete
  41. ayoyo mencik la, mcm mana boleh lepas entri ni...x nak dtg blog GB dah forever n ever...

































































    tp nak dtg everyday kalau boleh.hikhik....EE ingat cite GB masa ddk kat kg tu sampi debab kan....

    ReplyDelete
  42. jat da tgk cun!

    sgt best n sweet!

    ReplyDelete
  43. cantiknyaaa...kg gb

    sukalah kamung mcm gitu

    kak ati tunggu cite Nur Kasih kat
    astro first lak...hihi

    ReplyDelete
  44. kg GB kat area mana?
    cantiknya pemandangan...

    ReplyDelete
  45. hye gb,sye bdk bru~jejalan kjp~sweet kg gb ^___^

    ReplyDelete
  46. yeahoooooooooooo.... man united menang..... huhuhu....

    opssss...


    hai....
    cantik ah kampung... mancing mesti best. huhuhuhu...

    ReplyDelete
  47. mmg nak tengok, tapi tunggu lepas bawak balik mem besar minggu depan. Baru je layan merong mahawangsa sensorang.
    *tak ingat la perfume bau mango tu nama apa, bau masa kat sydney dulu...

    ReplyDelete
  48. comelnya suasana kat kampung GB.. rasatenang jer tgk gambar tu.

    tu kereta siapa punya? ekekeke

    ReplyDelete
  49. Boleh tau GB...dengan hanya satu decoder dalam rumah, kita pasang 2 atau 3 TV..dan tgk channel lain2..dulu ada sorang astro installer jual alat ni..kira 'illegal' punya alat lah...dia kata boleh buat macam tu..bayar bil nya pun utk kos sati decoder aja...

    ReplyDelete
  50. @Faaein Talip Roy

    kalau GB kawen cadangnya nak buat kenduri kesyukuran kat situ lah. time tu boleh la lepak2 situ. :D

    ReplyDelete
  51. @Eyrique Ettiqazz

    sentap baca yg atas ok! hahah!

    eh, GB debab kat kuantan lah! :p

    ReplyDelete
  52. @Ati Masrif

    kalau nur kasih tu GB tak sabar rasanya. akan tgk kat panggung kot. heheh~

    ReplyDelete
  53. @~najwa~

    kg kat bt 17, dkt yan. lain kg, lain view. tapi sume cantik kan?

    ReplyDelete
  54. @Abu Aiman

    uish, gi sydney kene cari. pastu kene grab sebotol!

    mem besar balik bawak baby kan?

    ReplyDelete
  55. @MataHati @ MH

    tu gambar je. kalau tengok depan mata lagi tenang.... :)

    *tu kete GB. dah banyak calar, kemek dan tak berpolish. huhu~

    ReplyDelete
  56. @Daddy Ziyyad

    ada baca dalam forum. tapi sensitip. senang kene shot. lagipun illegal. heheh~

    n kalau tak silap, kad astro baru ni dah takleh dah buat cenggitu. bijak depa~

    ReplyDelete
  57. wah GB puji ni mesti kena tgk ni :)
    indah permai nye kampung GB... sy xde kampung huhuhu

    ReplyDelete
  58. saya tak suka Astro Fes!!
    sebab saya selalu tergoda nak tekan sms itu!!


    ( rasa nak sms Merong sekali lagi je....)

    saya nak gi kampung awak!!!!
    saya nak tangkap gambarrrrrr!!!!!!

    ReplyDelete
  59. @gedek!

    yeshhh...belum tukar kaler lagi. hihi~

    ReplyDelete
  60. @DrSinga

    hujung tahun nak? masa tu padi tgh hijau. :D

    ReplyDelete
  61. fuiyooo..kampung gb terbaek wooo

    ReplyDelete
  62. nak! berapa jam drive dari sini? so cantik!

    ReplyDelete
  63. macam sekampung ja kita ni...

    dok yan juga ka??

    tu gunung jerai tu...

    ReplyDelete
  64. @Queen

    rasa2 kampung lain pun syok jugak. nak jelajah semua! :D

    ReplyDelete
  65. @ummi5

    kalau dari KL drive dlm 4-5 jam. kalau dari spore mungkin 10-12 jam kot. hihi~

    *better naik flight. GB tunggu kat alor setar nak? :D

    ReplyDelete
  66. @Mak Su

    mmg best kak citer tu. bagi GB la. hihi~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D