Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, May 23, 2011

Jom lompat-lompat kat sempadan Selangor - Pahang



Khas untuk KakcikSeroja. :D

Ini la garis sempadan Selangor - Pahang yang ada kat Fraser's Hill tu. Lampu atas jalan tu GB syak mungkin akan menyala malam-malam. Next time lah GB nak gi overnight pulak kat sana. Papan tanda tu yang indicate mana Selangor mana Pahang. Kalau dari gambar ni, kiri Selangor, kanan Pahanglah. Dan rumah kat belakang tu? Dapurnya ada kat Selangor. Masak kat Selangor, makan kat Pahang. Hihihi~

P/S: Sambil menengok iklan pasal pengurangan subsidi kat TV (duhhh...), GB nak cakap, Happy Weekend kawan-kawan! :D

49 comments:

  1. nanti uncle nak cuba tidur kepala kat selangor, kaki kat pahang, mimpi kat negeri sembilan.

    ReplyDelete
  2. UNCLE:

    kene bawak tilam bantal la cemtu. hihihi~

    ReplyDelete
  3. tidur dalam kereta, tak boleh ke ?

    ReplyDelete
  4. rumah tu dapat 2 cukai tanah?

    ReplyDelete
  5. penghuni rumah tu dapat 2 cuti besday Sultan..

    ReplyDelete
  6. GB cam tu kita boleh pergi dua negeri tak sampai beberapa saat.

    ReplyDelete
  7. GB..betul la..baru nampak jelas dalam gambar tu..tima kasih sudi kongsi disini..

    ReplyDelete
  8. after reading ur entries about trip to Fraser Hill,EE n abg dah uat kpts nak g sana jugakk.nak lwn GBeb blk,nak posing2 maut n buat entri meletops psl FH....jgn jelezzz...bluerkkkkk...hikhik...hahahaa..

    ReplyDelete
  9. Cantik gambar GB..*insert muka jelesss*

    masa pi sana hari tu (lama dulu la) xjumpa plak sempadan ni..agak2nya sy kena p explore balik la mcm ni :p

    GB,tak p tembak burung ke kat sana? he he he

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. "awak nak g mana?", tanya si ibu

    "saya nak ke pahang", jawab si anak

    penghuni rumah tu saja2 jer leh wat lawak bodoh

    ReplyDelete
  12. bole tipu org. aku kat selangor ni, jap2 nak masuk pahang jap. bila masuk dapur. akakaka. 2 places at once

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. kalau macam nie jalan kaki pun boleh sampai dari selangor ke pahang.

    ReplyDelete
  15. kalau ada anak dia bersijil kelahiran selangor gua akan syak dia beranak kat dapur.. keh3x..



    .

    ReplyDelete
  16. @al-lavendari

    ni yg saya malas nak borak dgn uncle ni. givaplah! ngeee~~

    ReplyDelete
  17. @gedek!

    bahagi cukai ikut percentage tanah. heheh~

    ReplyDelete
  18. @Daddy Ziyyad

    bergantung kepada kat negeri mana dia keje. haha~

    ReplyDelete
  19. @Cik Ina Do do Cheng

    betul!!! sebelah kaki kat pahang, sebelah lagi kat selangor. hahah!!

    ReplyDelete
  20. @Acik Erna

    hihi. GB mmg teruja pasal bende ni, tu pasal share dgn kawan2 kat sini. :D

    ReplyDelete
  21. @Eyrique Ettiqazz


    dah pegi nanti buat entri bergabung meletops tau! ;p

    ReplyDelete
  22. @Azira Mohamad

    mungkin masa zaman zira pegi tu belum ada lagi kot bende tu. heheh.

    belum tembak burung lagi, tapi mmg cadang nak pegi lagi nanti. :D

    ReplyDelete
  23. @Hidayati Farhan

    eh, tu tak tipu namanya. itu bercakap benar...kihkihkih

    ReplyDelete
  24. @MasZuber

    tp experience ko lebih menarik! wink wink!

    ReplyDelete
  25. Macam mana tu nak bayar cukai pintu, separuh2 ker

    ReplyDelete
  26. Gb..alamat rumah..yg negeri tuh ikut selangor ke pahang???heeeeee...ni kalau kawen la..mas kawen nak kena bayar ikut negeri mna la nie ek..

    ReplyDelete
  27. kita duduk felda palong kan....sebelah negari sembilan....sebelah pahang....ahakz

    ReplyDelete
  28. cm best je.. kejap kt selangor kejap kt pahang.. boleh pi dua2 negeri dlm masa 1 saat :P

    ReplyDelete
  29. aku ada sejarah hitam kt FH nih.
    beruk curi plat kereta.
    hangen sungguh.


    .

    ReplyDelete
  30. tgh pujuk hubby nk pegi Fraser Hill..sedih lorrr x penah pegi lagi..

    ReplyDelete
  31. boleh tak nak pilih2 cuti umum dua neegri nie hehehhehee

    ReplyDelete
  32. saya suka selangor~~~~hihi~~

    ReplyDelete
  33. owh..gitu..semkain excited nak pegi..hehehe

    ReplyDelete
  34. x pernah sampai fraser hills lagi...nanti nak gi jugak...nak jugak lompat2 mcm GB...hehehehe...

    ReplyDelete
  35. bila la nk sampai ke sana nie...lum penah sekali pun sampai kat Fraser Hill nie

    ReplyDelete
  36. best giler ..mcmmana ler rasa dok kat overseas kan..katanya ada 1 tpt duk di garisan khatulistiwa..

    ReplyDelete
  37. seronok pergi sini..dulu jadi tempat laluan rasmi tiap2 kali balik perak! sebab ikut jln KKB-raub ni dekat sikit berbanding highway karak!

    paling tak lupa kenangan mandi air Terjun Jeriau!

    ReplyDelete
  38. itu je eh sempedan??? haha. igtkan ada dinding ka hapa..

    ReplyDelete
  39. Masak kat Selangor, makan kat Pahang. Buang sampah kat KL.. ahaha

    ReplyDelete
  40. cane la addrss rumah 2 eh.haha

    ReplyDelete
  41. skrg sy di pahang...bila dok sbelah kanan...sat lagi 5 menet...sy dah ade kat selangor daaaahhhhh..ini pesen zam zam alakazam naik karpet terbang zass zass...haha

    ReplyDelete
  42. GB--
    tiap kali singgah sini.. kak ayu mesti terasa diri dah berada di sana..

    kalau pi tempat2 y lain, syer lagi gambar dan pengalaman kamu eik..

    PT; kak ayu nie, jarang berjalan2 dan makan angin dik,.. heheh

    ReplyDelete
  43. Alamak ... kakcik dah terlambat masuk la.... :(

    Kat rumah sekarang ni streamyx buat hal - dah masuk hari ketiga - langsung tak boleh akses internet!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D