Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, May 4, 2011

Bukan semua bunga GB tau namanya...

Bunga ni GB snap kat tepi sawah padi kat Sg Buaya, Perak. 
Daunnya macam daun maman, tapi mak cakap bukan maman. 
Ada sesapa tau bunga apa ni? :)

*

Ada client walked in tadi. Dia bikin GB senyum. :)

P/S: Buat survey untuk travel memang bikin ketagih. Came across Shimla di India...oh teringinnya nak pegi!

116 comments:

  1. Buruknye
















    kalau EE yg snap tp cantik kalau GB yg snap..hikhik

    ReplyDelete
  2. surpriseeeeeeeeee...ade x mcm eric leong..hikhik.saje2 nak beri pujian tp dlm kutukan..eh bkn silap2,nak bg pujian tp nak bg GB sentap dulu..pas2 baru senyum(x perlu kata apa2)..

    ape kamera yg dipakai..jelez tau

    ReplyDelete
  3. cantiknya bunga!

    wah india.shopping2 sari plus kain cotton!hihi

    ReplyDelete
  4. ok...lau GB xtau..oked seyes lagi la xtau....maaf xdpt membantu...bantu dr segi semakkan blog Gb ni pandai la...hehehe...tp kan..mcm penah ku liat bunge nieh...

    ReplyDelete
  5. GB..
    akak pun suka snap gambar bunga tapi memang terang2 cakap... tak tahu pun namanya... :-)
    - nak cari buku mengenai nama-nama bungalah...

    ReplyDelete
  6. lama nak habaq
    lama nak tegur


    GB mmg terro snap gambar...
    cantik2

    ReplyDelete
  7. Kalu Gb g India..kim salam SRK...

    ReplyDelete
  8. eden pun tak berapa arif tuan majistret

    ReplyDelete
  9. salam..
    erppp..konfirm
    saya pun tak tahu
    bunga apa nih..?
    he he..cuma kenal
    bunga2 asas je saya
    bunga raya,ros,orkid
    :)

    ReplyDelete
  10. maman ada bunga kah? x pernah tengok le pulak.

    Psst..GB pandai makan jeruk maman?

    ReplyDelete
  11. ehem ehem
    hensem x client tersebut?








    .

    ReplyDelete
  12. Aslmkm.
    Bila ada sipandai memberitahu namanya nanti sebarkan ya, sebab aunty pun tak tau.
    Ehemmm, siapa tu ye ... jejaka rebutan brutalsolo ke? :)

    ReplyDelete
  13. rizal lg la xthu ape2 sal bunga haha

    ReplyDelete
  14. Dalam banyak2 bunga, saya tau gadisBunga je...hihihi^^

    ReplyDelete
  15. cantiknya bunga tuuu....
    lama x singgah sini GB dear..

    ReplyDelete
  16. memang cantik..lagi2 kalai hasil tangan GB..

    ReplyDelete
  17. Uncle pernah sampai Inda...

    Pengalaman pahit...

    ReplyDelete
  18. bunga kaler merah...

    shimla tu ada dalam cerita 3 idiots kan kalau tak salah?

    ReplyDelete
  19. Kalau awak tak kenal bunga tu saya lagilah tak tahu hehehe

    ReplyDelete
  20. Bila awak nak pergi makan angin tu?


    Nak ikuttttt

    ReplyDelete
  21. shimla tu bukan dlm cite 3 idiots ke. hahaha. terpengaruh hindustan ek

    ReplyDelete
  22. akak tau...munge hati..hahahha

    ReplyDelete
  23. rasanya dalam bahasa melayu di panggil 'bunga'..
    dalam bahasa inggeris pulak 'flower'..
    kui3

    ntah la GB, tatau plak saya bunga apa tu

    ReplyDelete
  24. cantik bunga tu akak..suka suka suka

    ReplyDelete
  25. xde yg tau ke nama bunga tu..? huhu..

    tp cantik la... ;)

    ReplyDelete
  26. gadis bunga...cik bunga neyhh ^^ heheh



    Maafkan Cik Bunga yerkk... !___!)

    Mintak diri dulu, isk²... :(

    ReplyDelete
  27. aku tau bunge taik hayam je

    bahahahah

    ReplyDelete
  28. -Tu pasal saya malas nak masuk website AA...mesti gatal aja tangan nak beli tiket...haha...

    India is a nice place to go, but according to my friends lah(yg dah byk kali around the world including India), they will put India last in the list..means that byk lagi stunning places in the world...

    ReplyDelete
  29. daun maman pun gua tak tahu macam mana rupa.. bunganya apatah lagi..

    ReplyDelete
  30. frankly speaking. hajar tak pernah tahu nama-nama bunga kat dunia ni. huaaaarrgghhh! sadis gilerr. wee~ btw, nice shot. ;)

    ReplyDelete
  31. macam bunga orkid pun ada kan..

    kak ati lagi tak tahu..hehe

    ReplyDelete
  32. tak tahu.
    tapi merah dia sangat cantik.
    oh!

    ReplyDelete
  33. wow!!!
    secantik gadis bunga..
    eheheheee

    ReplyDelete
  34. memang sah bunga ni namanya "bunga tatau"..ngeee memang tak tahu

    ReplyDelete
  35. Ohh man! Sungai Buaya, my kampung!!!!

    ReplyDelete
  36. yg saya tau kan, GB...bunga tahi ayam je heheheheh.....
    cantik la pic bunga nie..merahnya....

    ReplyDelete
  37. pun tak tau nama bunga apakah itteww?

    ReplyDelete
  38. santek la syg!
    GB mmg pandai snap la..


    hu, mutiara ade suka 2 jenis bunga,
    1) dandelion,
    2) tak tahu nama apa..

    ala, nak sangat bunga tu, tp xtau nama,

    ReplyDelete
  39. bukan sedara mara bunga Canna kan...

    ReplyDelete
  40. nak tanya sikit, projek GB naik tren tu apecer?? masih available ke?

    ReplyDelete
  41. cantik bunga tu....

    creative..;-)

    ReplyDelete
  42. sekali tengok mcm bunga orkid pun ada.. cantik!

    ReplyDelete
  43. den baru nak tanya hang,...apa nama bunga tu...tup..tup...hang tanya balik...lawa n hensem lah bunga tu....

    ReplyDelete
  44. Tak sangka kat tepi sawah padi ada bunga secantik tu atau gadis yang snap gambar tu berbakat.

    ReplyDelete
  45. nama saya tau kan?


    hahaha.. tetibe!

    ReplyDelete
  46. @Eyrique Ettiqazz.

    sentap hokeh! hahah!

    takde nak sentapnyelah! pakai kamera cap ayam je tu..

    ReplyDelete
  47. @zati embong

    yeps! n shimla tu heaven utk amik gambo dan experience naik ketapi purba!

    ReplyDelete
  48. @OKED chokelat

    bunga oked tak tau ini bunga apa? heheh~

    ReplyDelete
  49. @Ibu n Abah

    ada kak. cari buku tajuk 1001 Garden Plants in Singapore. :D

    ReplyDelete
  50. @Citarasa Rinduan

    ngeee...terima kasih ayu. GB budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan. :D

    ReplyDelete
  51. @zulkbo

    hahaa ok ok.

    sambil berjuraian air mata.

    ReplyDelete
  52. @~najwa~

    baru2 ni berjinak2 makan maman. kalau tk silap ada bunga kecik2 kan?

    ReplyDelete
  53. @DDrfauziah

    wahh..auntie pun dah nampak kualiti jejaka rebutan dalam brutalsolo? hahaha!!!

    ReplyDelete
  54. @.:rizaL:.

    wokeh! tanya pasal kumbang boleh tak?

    ReplyDelete
  55. @Acik Erna

    eceh. macam masak nasi pulak rasanya. hihi. tq acik. :D

    ReplyDelete
  56. @kucingorengemok

    yep! and dalam citer jab we met. heaven!

    ReplyDelete
  57. @Yunus Badawi

    itu la. GB cuba nasib je bertanya kat sini. :D

    ReplyDelete
  58. @Yunus Badawi

    kalau ikut kene belanja tauu..hikhik!

    ReplyDelete
  59. @Hidayati Farhan

    dan juga dalam Jab We Met! suka tempat tinggi2 ni! :D

    ReplyDelete
  60. @CT

    wah. nama simple tapi kiut la kak! :D

    ReplyDelete
  61. @Zie

    suka? nanti akak bagi gambo yg khas untuk zie. :D

    ReplyDelete
  62. @nabilah_2908

    bunga tepian sawah je. tapi cantik. :D

    ReplyDelete
  63. @Miss b

    kalau aku bagi munge taik ayam ko nak tak?

    ReplyDelete
  64. @Daddy Ziyyad

    i'll put stunning places when i get older and less energy. eh? :p

    ReplyDelete
  65. @-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    tapi bunyi maman tu macam korang adik beradik. hihi~

    ReplyDelete
  66. @HAJAR hasan

    oish! bunga raya mana boleh tak tau! hahah!

    ReplyDelete
  67. @Ati Masrif

    close up nampak cam orkid, tapi kalau overall view mmg tak sama. :D

    ReplyDelete
  68. @sahromnasrudin

    bunga tahi ayam pun banyak spesis tau. heheh!

    ReplyDelete
  69. @maya amir

    nampaknya nama dia mmg bunga taktau la. hahaha!

    ReplyDelete
  70. @Mutiara Bernilai

    kelas u suka dandelion. tapi bunga tak tau nama tu ada pic tak? taruk la kat entry~

    ReplyDelete
  71. @makdara TERdiva

    july MDT, july. sdg plan dgn aktifnya. mau join kah? :D

    ReplyDelete
  72. @MaizaC'Joe

    tapi bukan orkid. kelopak dia lembut~

    ReplyDelete
  73. @h4ni3

    nama akak? bunga bali kan? kihkihkih!

    ReplyDelete
  74. tatau gak nama bunga ni.nice picca

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D