Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, May 30, 2011

Apa yang kita boleh dapat dengan 50 sen?

Sape tak tau nilai syiling ni, baik pegi cek kerakyatan. :D


Almost yillek.

Roti ban kat kedai pun dah susah nak jumpa yang harga 50 sen. Megi sebungkus pun dah jual singgit lebih. Roti canai 90 sen. Nasi lemak paling basic rata-rata dah singgit dua posen sebungkus. Paling logik boleh dapat, boleh guna hiway Metramac pegi balik sebab tol 50 sen tu dah bubar. Selebihnya? Yillek.

P/S: Oh ye, air suam masih 20 sen kat mamak. Kalau senyum manis sikit mungkin dapat free. Selamat 50 sen tu. :D

42 comments:

  1. dpt apam balik yg kecik sekeping huhuhuhuhhh

    ReplyDelete
  2. air bungkus pelastik depan sekolah. utk kanak2 kecil masih 50sen kat sini.. hehehe

    ReplyDelete
  3. dulu boleh dpt sepeket rempah..skang dah naik 80sen

    ReplyDelete
  4. Nasi lemak masih boleh lagi ni GB.... [",]
    Tapi makan tak kenyang ler.....

    ReplyDelete
  5. popiah basah...saiz kecil...50sen seketul...huhuhu... tak puas makan..;)

    ReplyDelete
  6. dapatla gula2 murah barang 4 ketul

    ReplyDelete
  7. syiling 50sen...budak2 pon xmo...nk duit kertas je skang...

    ReplyDelete
  8. aku beli cabai melaka 5 kupang kat pasar malam

    ReplyDelete
  9. air suam dua puluh sen? huhuhu.. kat sini pree je.. hehehe..

    50 sen.. leh beli wau tak?

    ReplyDelete
  10. hehe.. kalau selamat ada dekat poket dan sampai rumah. maka tabung la jawabnye.. kalau ade di luar pule.. boleh kita sedekah kepada org yg patut terime

    ReplyDelete
  11. guna untuk basuh baju guna mesin kt u. hihi ;p

    ReplyDelete
  12. lima posen tue, kalo guna tepon public tepon umah mak aku ade la dalam 10 menet ;)

    ReplyDelete
  13. Dulu.. dulu... dulu... dulu... dulu aku sekolah rendah... duit bekal 50sen je.. dapat beli nasi lemak ngan air. siap ada belen lagi... huhuhu.

    ReplyDelete
  14. wau bulan yang unik dalam duit 50 seng

    ReplyDelete
  15. zaman dulu rm 0.50 dah besor utk kak ayu..
    tapi era kini... pening dik ooooii..

    anak pi sekolah kak bekalkan rm 2.00.

    tapi, hah!!! ada tapi ko...
    kat citarasa rinduan, air masak, air suam or air kosong free jer...
    sedekah...

    ReplyDelete
  16. popiah basah&goreng kat pasar malam dah 50sen sekarang ni.

    nasib baik sedap, kalau tak sekali tu aje beli.

    ReplyDelete
  17. salam..
    50 sen boleh dapat keropok lekor
    3 ketul..yum..yumm..tercekik la lepas tu sebab tak cukup nak beli air..he he..

    ANDA TELAH DI TAG DI BLOG SAYA:
    http://www.zulkbo.com/2011/05/definasi-cinta.html

    ReplyDelete
  18. lani dah ada duit 50sen palsu tau

    baru ni nak guna utk beli tiket
    ERL di mesin kena reject

    ReplyDelete
  19. kalau takde 50 sen takkan dapat roti canai yang 90 sen tu

    ReplyDelete
  20. bole la parking sejam kat area opis aku.

    ReplyDelete
  21. roti 'pad' lagi mahal pada rm0.50 niee..hmmmm

    ReplyDelete
  22. masukkan syiling 50 sen kat dalam permainan muzikal car kanak2 kat depan kedai runcit yst ni..dpt lah ank akak naik selama setengah jam..hehe

    ReplyDelete
  23. 50sen boley beli kopok lekor nipis 2 potong! hahahaha


    zaman sekarang syiling timah dah kurang nilainya...



    .

    ReplyDelete
  24. dulu masa kecik dpt duit raya 50sen rasa byk.. zaman skrg, kalo dpt syiling 50sen 2 keping bdk2 tak mau.. bagi singgit kertas nk pulak... adoi...

    ReplyDelete
  25. 50sen leh dapat ceklat beberapa bijik..hehe

    ReplyDelete
  26. limaposen dapat sejam parking meter dbkl....

    ReplyDelete
  27. aiskrim ada lg ke yg 50sen? padelpop pon 80sen kot.

    ReplyDelete
  28. kita kumpul je lah duit lima posen tu dalam botol kaca...
    bila penuh.. mau dua tiga ratus ma...

    ReplyDelete
  29. boleh masuk dalamtabung...sesak2 dapatla korek2 buat beli sayur sebatang..heeeeeee

    ReplyDelete
  30. kalau kat ganu, 50sen tu boleh lagi beli roti canai sekeping, air teh segelas, megi sebungkus,,, beli gula2 pun best

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. dapatlah simpan....sikit² lama² jadi bukit

    ReplyDelete
  33. kat kelantan dapat nasik lemak bungkus

    ReplyDelete
  34. sy dah jarang guna duit syiling skrg.. x tau nk guna untuk apa..


    Proton Gen-2 buatan Arab

    ReplyDelete
  35. dapat beli rumah kalau duit 50 sen ada sekolam ikan penuh ....hehe

    ReplyDelete
  36. dulu kak Es pegi sekolah bawa 5 posen je..anak2 kak Es tak percaya 5 posen tu kak es boleh beli nasi , air dan gula2...
    hhmmmm nikmatnya 5 posen

    kalau sekarang bagi 5 posen kat anak2 diorang tanya..nak beli apa ni umi????

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D