Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, May 10, 2011

Ada orang nak masuk meminang!



Yep.

Itu yang adik GB bagitau semalam. Lepas tu macam biasa, sesi soal jawab bermula. Siapa, bila? Macam mana tetibe nak masuk meminang pulak?

Mungkin rombongan akan sampai hujung tahun ni. Mungkin.

*

Balik rumah terus GB bukak cerita kat mak, sebab adik GB belum bagitau mak lagi. Soalan mak pulak, macam dah GB agak:

"Ha, tengok, Ja pun dah nak bertunang. Yang hang ni tak pikiaq nak kawin ka along? Awat, nak mati kering sorang-sorang ka tua nanti?"

Aiseymen! Terkena kat GB balik!

P/S: Ni yang nak membawak diri ke Cameron Highlands ni!

58 comments:

  1. oo takpe..nnt sampai la masanya..bestnya gi cameron.

    ReplyDelete
  2. sangat sesuai untuk ke CH pd musim panas nie...

    ReplyDelete
  3. @Aziela

    betul tu. hujung bulan ni atau tgh bulan jun GB akan pegi! hihi~

    ReplyDelete
  4. xnak ajak me gi Cameroon lar tewww.. uhuhu

    ReplyDelete
  5. @en_me

    GB belum plan nak gi Cameroon lagi..cemana nak ajak en me.. hihihi~

    ReplyDelete
  6. ingtkn rombongan meminang gB td..xpelah gB..best apa bila adik langkah bendul..nnt gB dpt hadiah dr pihak pengantin lelaki(kalau ikut tradisi org johor gitula)..

    gambar atas tu santekkk..mcm dlm citer cun hehe

    ReplyDelete
  7. Mati kering?

    Hahaha!

    gambar superb! Your kampung?

    ReplyDelete
  8. terasa ai..ai rasa suam baca cerita ni..

    ReplyDelete
  9. kalau kat Johor...
    kalau langkah bendul...
    besttttttt.....
    untung siKakak..

    ReplyDelete
  10. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    yess...tapi panas membahang kalau time tgh hari!

    rombongan GB later...sabar. heheh~

    ReplyDelete
  11. perghh.. suka suasana cam ni..nak pi kat sini!

    ReplyDelete
  12. @DrSinga

    GB ni kat belah kedah pulak...tak tau untung ke tak. heheh~

    ReplyDelete
  13. @Faaein Talip Roy

    pi hujung2 tahun atau awal2 tahun, padi tgh hijau!

    ReplyDelete
  14. alaaa... GB dear jgn ler bw diri..
    xpe kita kn wanita besi ecececececee...

    ReplyDelete
  15. @cik fiza

    hahaha. saje je tu. mmg nak pi cameron pun... jenjalan amik gambo mkn stroberi. heavennye....!

    ReplyDelete
  16. bagi alamat rumah~~saya punya mak nak datang~~

    *wink *wink~

    ReplyDelete
  17. ekekkek ciannn kat GB .. x per dik akak doakan ok .. cepat2 dpt jodo yg baik ..

    ermm aa cik bujal tuu ok ape .. xyah suruh dah nak mintak alamat ekkekek

    ReplyDelete
  18. Apa kena mengena CH dengan bertunang? ;-)

    ReplyDelete
  19. @bujal X

    nak alamat rumah kedah ke rumah subang? hu hu hu~

    ReplyDelete
  20. @ieda

    akak jgn tertipu dgn bujal tu kak. hahah!!!

    ReplyDelete
  21. salam..
    ermmmm..alhamdulillah
    dah ada yang nak minang
    melepas la jejaka yang lain
    he he...

    ReplyDelete
  22. uishh..gi tempat sejuk time panas2 gini memang best la

    ReplyDelete
  23. wa, bestnya p cameron makan angin,, ala, sabar je, nanti sampai la tuh jodohnya.

    ReplyDelete
  24. ingat gB yg nak bertunang...

    tak pe..2 ada jodoh x ke mana..

    ReplyDelete
  25. tu ler
    siapa suruh jd along
    kan best jadi adik

    ReplyDelete
  26. takpe, takyah gopoh, good things come to those who wait ;)

    apasal cermin kereta awak sentiasa clear?

    ReplyDelete
  27. GB, jom kita membawa diri ke cameron...Bujal pun nak ajak saya se family ke Cameron...kita gathering atas tu..ekekekke...

    Sabar GB..sabar...tilikan saya, GB akan dipinang orang lepas Raya nanti...

    ReplyDelete
  28. relax la my fren,

    hidup harus diteruskan with or without a man beside you.

    takkan mati punya kalo tidak kawen.

    jom kemeren!

    ReplyDelete
  29. mati kering sorang2??! hawat mak cakap lagu tuh? huhuhuhu...sabaq naaaa :p

    ReplyDelete
  30. wah!!! tidur kat equa erk..tempat paling tinggi kat cameron tue huhuhhhh

    ReplyDelete
  31. alala GB,jauhnya bawa diri.mehla dtg kuantan,kita ronggeng sama2 O.o

    ReplyDelete
  32. selalunya along suka bg can adik adik lepas dlu.

    br lepas tanggungjawap

    ReplyDelete
  33. moga2 lepas ni turn GB pulak eh...

    ReplyDelete
  34. hehehe..kesian GB..kena balik...

    ok gak..kalau langkah bendul..

    ikut adat org melayu lah kan...bakal suami adik GB akan bagi serba dua..

    maknanya..adik & GB dpt barang yg sama...kalau cincin..harus ada dua...semuanya serba dua la..best tak..? ;)

    jgn la bawa diri jauh2...bila tiba jodoh tu ada la kan..? :)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    PLAYGIRL

    ReplyDelete
  35. share with ur mum ur feelings so she'll understand dat u didnt choose it to be dis way. u r looking fwd to ur own wedding as much as her.

    i was just telling my children yesterday dat i wish we were at cameron. these few days, very hot.
    best u, senang je dekat nak naik cameron :)

    ReplyDelete
  36. GB..
    part orang bertanya 'bila nak kawin' ni... akak dah merasa 20 tahun dulu...
    memang serabut otak sampaikan adik akak kawin pun akak tak sanggup nak datang....
    Tapi, Allah punya perancangan semuanya... siapalah kita yang nak melangkaui Qudrat dan Iradat Nya....
    Tapikan...
    bila Allah dah 'Kun FaYakun..'... maka bertemulah GB dengan jodohnya.... Amin....
    Amin.....

    ReplyDelete
  37. mak~
    carikan sorang~

    cakap dialog ni la kat mak
    hehehe

    ReplyDelete
  38. alahai..

    pedihnya ayat tu...

    tak pa, belum sampai seru tu

    ReplyDelete
  39. adik GB yg mna 1 nk btunang 2?...

    ReplyDelete
  40. rilek ar mak, belum sampai masa along lagi.. ;p

    ReplyDelete
  41. strawberry 1 karton//hehehe...saje nak sejukkan hati org tgh merajuk :)

    ReplyDelete
  42. adoi panas tak hengat,kalau la CH boleh dibawa pulang..

    ReplyDelete
  43. ayat lebih kurang sama dgn mak acu ckp.."nk mati sorang2 ka tak mau kawin nie????"...hehehehee

    ReplyDelete
  44. "orang yang dah kawin pun ada jugak yang mati kering sensorang bila tua nanti mak oii.." keh3x

    buleh tak nak jawab lagu tu?..
    kalau tak buleh.
    jawab dalam hati je le.. hahaha

    ReplyDelete
  45. sabaq...sabaq....jom pekena roti dulu...err...hang tak makan roti erk...awat erk...

    ReplyDelete
  46. sawah padi.... cantik ah..... serius.

    ReplyDelete
  47. cik bunga ada orang berani potong line gua ke?

    ReplyDelete
  48. tahniah GB..bestnyee ade orang masuk meminang senyap2..siapa agaknye gerangan yee..putra raja ke? hehehe

    ReplyDelete
  49. alahai...



    mintak mak kenenkan; boleh ?
    heeeee..

    ReplyDelete
  50. knape bwk diri g cameron highland?.. kat sane byk bangladesh skrg. hehe

    ReplyDelete
  51. kannn..gb..cam sedih je. aku paham perasaan ko cane. nasib baik adik pmpuan aku masih belajar lagi, so aku tak pressure. mmgla jauh di sudut hati tu sedih, tp nak wat camne.. aku ni selalu teringt kata2 seseorg pd aku. manusia selalu risau ttg jodoh sdgkan semuanya telah ditetapkan oleh Allah, kenapa manusia tak risau psl mati sbb mati itu PASTI. so gb, aku rasa ko rileks je sudah..baik kita tambahkan amal utk bekalan di alam sana

    ReplyDelete
  52. GB ni.. wat suspen jer.. dah banyak kali sy terkena ni.. :(

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D