Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, April 28, 2011

Penangan Merong~



Merong Mahawangsa dah ditayangkan di Astro First. Beli, RM 15 hengget je dan boleh tengok sampai muntah dalam tempoh 48 jam. Tapi memang berbaloi!

*

Disebabkan Merong ni berkisahkan kerajaan Langkasuka (Kedah lama), maka terjadi lah soksek soksek kat rumah tu, kononnya, entah-entah kitorang ni pun keturunan Merong Mahawangsa tak? Ye la, dah nama pun orang Kedah sejati. Hahah!!

*

Stephen Rahman Hughes jadi Merong: Cute!

Tetibe Boboy perasan dia Merong. Asyik dok ulang-ulang kata-kata semangat Merong masa dalam kapal sebelum nak menyerang Garuda. Tapi tang muka tu jauh sekali la. Hahahaa!!

Dan pagi tadi masa GB nak keluar gi keje, Boboy tetibe cakap gini:

Selamat Tinggal Embok! Jaga dirimu baik-baik...

P/S: Rasa nak bagi flying kick tapi nak buat cemana...dia kuat berangan ikut alongnya jugak. Adeh!

42 comments:

  1. berangan x kena bayar maaa.. ahaha

    ReplyDelete
  2. hebatnya penangan filem merong itu ya...

    ReplyDelete
  3. hihi,amboi2.kalau cmtu jat leh tnya en bf, agak2 dia ade keturunan merong x.hihi

    ReplyDelete
  4. berbaloi eh GB??

    Ok lah..saya nak langgan this weekend..tgk sampai lebam!!

    ReplyDelete
  5. haruslah tu..ada keturunan Merong..

    ReplyDelete
  6. hihi.. suke pulak.. gadis embok pun embokla.. huhu

    ReplyDelete
  7. Embok? HAHA
    Embok Bunga... sedap nama

    ReplyDelete
  8. bab Embok tu yg x tahan tu...hahahahha. Mmg confirm pure klasik...

    ReplyDelete
  9. uncle tengok kat panggong...

    Dalam dialog (english) dia banyak selit2 jokes...

    Tapi ramai orang tak tangkap...

    (agaknya lah... sbb diorang tak gelak..)

    ReplyDelete
  10. masalah membeli dvd $8 adalah ia rajin melompat²... ops tercerita pulak beli cetrom

    ReplyDelete
  11. ada sarikata tak?

    saya kurang faham sikit kalau cerita cakap melayu ni~~hihi~~

    ReplyDelete
  12. Best citer tu ek? Tapi ada soksek yang mengatakan slang si Stephen tu tak berapa kena... betoi ka? :)

    ReplyDelete
  13. laa..igt kan "merong" yg korean selalu guna utk mengusik tu [means mengusik dgn menjelirkn lidah] wahahahaha salah kefahaman pulak. :P

    ReplyDelete
  14. kihkihkih...

    upload la gambo boboy kat sini

    ReplyDelete
  15. hikhik, ske Marcus nagn Puteri cina tu, Ying2 pun kelakar....

    ReplyDelete
  16. GB..betul kata en.me..berangan tak kene bayo..
    lagi pun ukut along..ok la tukan he he..

    ReplyDelete
  17. owh... napa Maiza tak call astro lg nak tengok jg..

    ReplyDelete
  18. Sampai masa tibanya waktu, redup hati kamu berdua, Bila dua jasad bersatu, hidup mati jadi bersama

    saya suka :)

    ReplyDelete
  19. stephen rahman x pakai baju... mestilah cute...
    huhuhuhu...

    ReplyDelete
  20. wah...... GB dah tonton..
    ka ayu belum ada masa nak langgan lagi.. maklumlah sibuk di citarasa rinduan..

    mungkin nanti2..

    PS; entah2 mmg GB keturunannya?? mana tau..heheh

    ReplyDelete
  21. GB mmg sesuai kalau jadi embok.. best apa dpt pasangan sehensem stephen rahman tu...hehehe

    ReplyDelete
  22. miahahaha~ seriusly, citer tu superbb giler. sangat salute sama KRU. wee~

    psssttt: comelnya boboy ! err.. siap pesan bagai. ;)

    ReplyDelete
  23. promo dia nampak hebat..
    teringin gak nak nengok

    ReplyDelete
  24. boboi tu...bongsu ke
    mesti manja macam along
    coz selalunya anak sulong
    lagiiiii manjaaa....hehe

    pic tu di mana gb...
    sangat cantik


    ^______________^

    ReplyDelete
  25. selamat tinggal embok..
    eheheheee

    ReplyDelete
  26. GB...
    Embok?..
    kalau puteri cina tu, akak sanggup...
    ngeee...
    enjoy menonton citer ni... akak tengok jauh citer ni...

    ReplyDelete
  27. berangan tu sebahagian dari berangan-angan kan !

    ReplyDelete
  28. siot je boboy..hahahahha....

    nik tgk kat panggung..sound die ade kureng sikit

    ReplyDelete
  29. itu namanya menghayati...hehe

    ReplyDelete
  30. bila nak subsribe ni?
    hujung minggu ni takdek kat rumahlah pulak..

    ReplyDelete
  31. Salam..

    Tak sempat nk tengok lagi.. :(

    ReplyDelete
  32. RM15, sangat berbaloi..kalau ada family dalam 5-6 orang dah lebih dari jimat

    ReplyDelete
  33. saya tengok banyaaaaaaaaak kali!!
    best!!!

    saya suka Kamawas.. boleh ?
    :)

    ReplyDelete
  34. tak tgk lagi citer neh. Tgk komen kat sini smua ckp best.Mesti mau tgk ni...hurm~

    ReplyDelete
  35. tengok berulang kali cter merong pun tak bosan kan?

    feeling klasik je masa tengok cerita tu.

    ReplyDelete
  36. Suka tengok ceta merong tu, best je, tak rasa ngantuk dan boring pun...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D