Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, April 11, 2011

Nak tahu cerita pasal Sabtu paling best untuk GB tahun ni?

Taman Metropolitan Kepong


GB keje half day on Sabtu. Itu normal. Tapi keluar rumah tak seawal hari biasa la sebab Sabtu tak jammed.

*

So Sabtu lepas adalah Sabtu paling best GB. Paling jeliter. Paling well prepared nak gi opis.

  • Bangun awal.
  • Prepare breakfast - untuk makan kat umah dan bekal gi opis
  • Mekap - eyeliner kasi 'winged' sket, taruk mascara berlayer-layer. 
  • Tudung - lilit dan pin kasi jadi ala-ala-ala-ala sikit. Maka terus terasa lebih jeliter dari biasa. Kompem kalau orang dah tengok sekali imbas, depa nak tengok lagi. (MasyaAllah poyonye!!)
  • Pakai boots. Bila jalan rasa cam ala-ala Kg Subang next top model u'ols!
  • Grab handbag, shopping bag dan kunci kete. Sebelum tu sembur perfume yang DrSinga bagi tu. Rasa anggun serta-merta. 
  • Jalan gi kat kete. 
  • Start enjin. Eh. Kete tak hidup? Bunyi tik tik tik je. Bateri. Kong!  
  • Try start lagi. Bunyi tik tik tik juga. 
  • Call ayah kat tempat keje dan meraung, "Ayah....kete along tak boleh start!!!"

P/S: Sudahnya, GB jadi surirumah paling jelita pada hari tu. Basuh baju, cuci pinggan, kemas umah, memasak dengan mekap paling grand di muka. Huwaaa!!!!!


76 comments:

  1. hahaha..haduuu..baru nak menjelita kan..uishh misti cun abeh ni sbb kan gb ala² rani mukherjee..

    ReplyDelete
  2. hehheheheh..lawak la GB..

    tp bende nak jadikan..xbleh wat ape..hehhe

    ReplyDelete
  3. standby jumper dalam kreta tahu!

    ReplyDelete
  4. syani:

    haha. sekali2 skala jadi surirumah.. :D

    ReplyDelete
  5. Rina AVAIL a.k.a cik betty:

    eipp...buat gb malu je. hahaha!!!

    ReplyDelete
  6. cikceriacorner:

    nasib baik sabtu dan nasib baik kat umah!! hihi~

    ReplyDelete
  7. bujal X:

    oklah...tapi saya dan beli bateri baru, perlukan jumper lagi ke? keh keh keh!!

    ReplyDelete
  8. heheheh....
    duduk rumah solek solek pun apa salahnya... ;)

    ReplyDelete
  9. @sayangsayangibu

    hahaha!!! sambil nyanyi lagu soley soley ok tak kak? kihkihkih!!

    ReplyDelete
  10. best.
    dok rumah tapi pakai mekap.
    huhuhu

    ReplyDelete
  11. Ingat kan tik tik tik, tu bunyi jam....

    ReplyDelete
  12. alamak!!! lupa nk ckp, gambar kat atas tuh..cantikk.

    ReplyDelete
  13. ha ha ha.. ok la tu GB, mudah-mudahan tak lama lagi GB akan jadi surirumah dan selalu la kena bersiap anggun macam ni..

    ReplyDelete
  14. @gedek!

    bunyi air liur menitik pun tik tik tik jugak kan? ngee~

    ReplyDelete
  15. rugi tak dapat tayang wajah jeliteeeerrrr kat lelaki2 kat luar... hahaha

    ReplyDelete
  16. cantik gambar! :)

    confuse la dengan ayat terakhir dan footnote gB, sudahnya pegi keje ke tak aritu?

    ReplyDelete
  17. hikhikhik..duk umah jarang2 mengvougue kan diri pun bagus ape.. =)

    ReplyDelete
  18. @fatt

    good Q!

    tak..

    aku tak gi keje. patah kaki sehari suntuk! wuwuwu~

    *tq sbb suka gambo tu. :D

    ReplyDelete
  19. sorilaa GB, tergelak i.. kekeke.. takpelaa..sesekali bervouge kat umah kan.. kekek..*masih tergelak lagik*

    ReplyDelete
  20. GB pakai bateri sel kering ke basah???

    ReplyDelete
  21. surirumah pun kena cantik gak..huhu

    ReplyDelete
  22. kaw kaw kaw.

    lawak la beb..

    cun ape basuk kain dengan maskara berlayer2

    ;p

    ReplyDelete
  23. Kalau ada jejaka datang ke rumah masa tu, mesti terus dia hantar rombongan meminang!

    ngeeeeeeeeeeeeeeee......

    ReplyDelete
  24. hahahahahaha~ serius tak tahan gelak! sengal la kak GB. errkk.. hahahaha~

    ReplyDelete
  25. hehehe..kita hanya meracang..tuhan yg menentukan... ;)

    tkpe..tkpe...boleh carry forward sabtu ni.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    PULUT PANGGANG

    ReplyDelete
  26. sapa punya la surirumah yg vogue nie??? hahahaa

    ReplyDelete
  27. alamak sedih! dah siap sakan, bateri keta kong pulak, kihkih! eh, sedih pi gelak pulak, huhu

    ReplyDelete
  28. alaaa....gb ni
    kak ati baru nk feeling...
    kot2 terserempak dgn mamat hensem ke
    potong betui...

    ~sambil ketawa tahan tangan kat perut...muahaha...

    sian laling kak ati ni ^____~

    ReplyDelete
  29. wah2..
    sy dh beria dh baca dgn penuh penghayatan skali tu jd housewife yg gojes yeeeeeee

    ReplyDelete
  30. @maya amir

    takpe. gelak la. GB rela digelakkan. wuwuwu~

    ReplyDelete
  31. @kakcik

    tu la kakcik...nak jadi surihani dah tentu tak boleh. jadi le surirumah aje. hihihi~

    ReplyDelete
  32. @sahromnasrudin

    sebelum semalam, GB pakai sel kering.

    *pasni kena la godek2 pasal air bateri pulak sebab ayah GB gi beli bateri basah...wuwuwu~

    ReplyDelete
  33. @anitaare

    kalau ada asben baru la sesuai cantik2. ekekekek!!!

    ReplyDelete
  34. @Daddy Ziyyad


    ish! apasal laa semalam takde org dg umah pulak!! kan dah rugi ai mekap cantik2? hahaha!!!!

    ReplyDelete
  35. @HAJAR hasan

    hahahaha dia kata akak sengal? hahaha!!! :p

    ReplyDelete
  36. @nabilah_2908

    tapi mekap yg cantik takkan berulang 2 kali tau! hahahaha!!!

    ReplyDelete
  37. @@cu SaYaNg

    terasa cam rozita che wan je acu bila buat keje umah dgn bulu mata vogue2 gitu. hahaha!!!

    ReplyDelete
  38. @Dinas Aldi

    ep..nak sedih ke nak gelak ni? hahahaa!!!!

    ReplyDelete
  39. @Ati Masrif

    tuh la kan kak??? ntah2 mamat ensem mana laa yg gb dah terlepas tgk.. hahaha!!!

    ReplyDelete
  40. @cik fiza

    gelak boleh tapi selow2 naaa...hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  41. hahahahaa..kelakor!!!

    memang surirumah sofistikated la mcm gini gaya..tabikk springg..xkan nk buang kan mekap? sayang la nk buang awal2 kan kakmbaru je pakai..heheh..

    ReplyDelete
  42. GB..patut dah tau macam tu..shre la kat sini..
    teringin nak tengok surirumah paling jelita di hari sabtu

    ReplyDelete
  43. @Zie

    yrr...itu le sababnya. penat tau mekap! hihihi~

    ReplyDelete
  44. Amikkkkkkk...! eksyen sangat dengan bulu mata pelesu. Dia sumpah ler tu.

    hahahahaha

    ReplyDelete
  45. muahahahaha...



    nanti boleh geng 'Desperate Housewife From New Jersey' nih !




    * GB cool !

    ReplyDelete
  46. HDR kah???!!
    wahwahwahhhhhh!!!!

    ReplyDelete
  47. bila perpium habis...
    sila bawak bluberry muffin dalam poket/ henbeg untuk kesan bau yang sama...
    :)

    ReplyDelete
  48. isk..isk.. sabar ajelah!
    vogue di rumah..sesekali :)

    ReplyDelete
  49. @azieazah

    dah nak dekat setahun baru reply komen. ngeee..

    bulu mata tak pelesu kak, nasib baik! hahaha!

    ReplyDelete
  50. @a.z.r.i.n.a.03.07

    hahaha kan..? dah gaya desperate housewife dah!

    ReplyDelete
  51. @DrSinga

    selepas setahun - belum abis lagik! heheh~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D