Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, April 21, 2011

Monologue





Wei, apehal ni? Kejap ke kanan. Kejap ke kiri. Mabuk ka?

.

Ek elle...jarak jauh sebatu dah tekan brek??

.

Apesal slow sangat kete depan ni??? Huh...tgh SMS rupanya?!!

.

Ni apehal cucuk-cucuk orang ni?

.

Dah tau nak kona tak reti-reti nak bagi signal! %^$#*&^!!!

.

Lampu dah lama merah la weh! Tak reti nak berenti ke? Nak kena langgar?

.

Eh, ingat ni Sepang ke nak main celah-celah???

.

Phew~


P/S: Penyakit mental adalah penyakit alaf baru.
P/S 2: Terima kasih banyak-banyak kepada Tihara  kerana sudi keluar dari gua silent reader dan kepada  Hajar Hassan kerana mahu menangis. :)


61 comments:

  1. Penyakit mental = tak mahu

    Revolusi Mental = mahu!

    ReplyDelete
  2. eh betul..sekarang makin ramai org kena sakit mental tp mereka x sedar mereka perlukan rawatan..mgkin hidup makin stress sekarang..

    ReplyDelete
  3. Ini pun (sikap pemandu di malaysia) menjadi sebab saya menyampah duduk di sini. sebab lain saya titipkan di entri saya hari ni...

    ReplyDelete
  4. saya da kurang marah atas jalan sekarang~~

    ReplyDelete
  5. -bongok!
    -astaghfirullah, astaghfirullah
    -binatang najis berat!
    -astaghfirullah, astaghfirullah

    dan begitulah monolog berulang² dari rumah ke pejabat... mintak² kalau tuhan nak cabut nyawa biarlah masa tengah beristighfar tu :| (takut)

    ReplyDelete
  6. penyakit mentaliti low class..
    sabar je la..

    ReplyDelete
  7. baru semalam kiter monolog gak.

    macam haremmm jer sesetengah driver skrang. lane kanan slow, lane kiri laju. apekah??

    ReplyDelete
  8. Panglima muda:

    nak tampar tapi tgn tak sampai~

    ReplyDelete
  9. saya seorang yang bersopan santun

    **saya boleh bertukar jadi monster bila memandu!

    ReplyDelete
  10. cik betty:

    hidup sekarang memang makin stress! kite ditindas!

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. daddyZiyyad:

    saya impikan tempat tingaal yg sejuk, ada gunung ganang, ada sungai sejuk yg jernih, ada internet access, ada helikopter sendiri dan ada duit masuk tetiap bulan. syurga. :D

    ReplyDelete
  13. KOG:

    nauzubillah. jgn la dicabut nyawa masa tgh buat maksit. maki pun maksiat jugak kan?

    ReplyDelete
  14. tihara:

    kelas ketiga punya penyakit. susah nak baik ni~

    ReplyDelete
  15. alis:

    ntahnyer. adey~

    kepala batu. bebal. hahaha~

    ReplyDelete
  16. lepas ni kite naik beskal ramai ramai macam dekat jepun.

    pastu

    peloh ketiak!

    ReplyDelete
  17. mrs azmi:

    saya pun. sopan di luar. dalam kete pun sopan kalau situasi biasa.

    tapi kalau situasi membengangkan...kalau saya bawak kete kebal rasanya dah byk kete saya jahannamkan.

    ReplyDelete
  18. miss B:

    peloh ketiak takpe. sihat. heheh~

    ReplyDelete
  19. pagi2 kalau yabang drive lebih suka tido atau berangan ke tempat lain..sebab kalau duk sbeelah die yang drive pepagi....kita pun boleh ada penyakit mental..habis smua dimakinya....

    hahahha

    sebenarnya alaf baru ni menuntut kita meningkatkan iman dan sabar dalam dada...hakhakhak

    sekian ostazah bercheritaaaa

    ReplyDelete
  20. depa ada besar punya lesen.
    Sabar bebanyak yer...

    ReplyDelete
  21. queen:

    ni yg rasa nak dok dalam gua ni..heheh~

    ReplyDelete
  22. abu aiman:

    banyaknye lesen kelas D jugak depa pon...

    ReplyDelete
  23. kadang2 bila tgk negara lain yg undang2 jalanraya diorg kurengg sket drp malaysia.. pemandu diorg adalah lebih berhemah dan bertimbangrasa.. hmm.. camne tu?

    ReplyDelete
  24. h4n1:

    itu lah. negara kita ni banyak sgt gubal tu gubal ni. undang2 tu undang2 ni.

    tapi enforcement hampeh!

    rasanya kan, lebih baik saman org yg bawak kete macam %(*#%$ dari saman org yg bawak kete yg roadtax mati tapi berhemah.

    ReplyDelete
  25. kat mana2 pun ada la...JB dah tentu sebab banyak org luar...

    ReplyDelete
  26. aku nk jd silent reader plak bley...?

    hehehe...







    z=54.

    .

    ReplyDelete
  27. Nampaknya N3 pagi ni ramai yang bengkek dan stress. Ada yg nak lari dari Malaysia, ada yg nak bako,bako, ada yg nak lenyek org pakai keta kebal lagi..sabo Cik Munge, sabo. Jgn bnyk merungut dan berkerut nanti muka mcm kuih akok kedut. Hehehe...ampunnn.

    ReplyDelete
  28. ate:

    hahaha!!! nampak kan stress sume org? tu pasal la GB suka kuar awal balik lambat supaya kurang berjumpa dgn driver lain. takmo takmo muka kedut mcm kuih akok! hahaha!!!

    ReplyDelete
  29. GB..
    part celah mencelah tu... macam terkena kat akak jer...
    hehehehehe..
    BTW u tinggal kat mana? Adakah kita pernah terserempak dijalan raya????
    Kalau iya.. mahap yer..
    akak memang nak cepat ke spital itu yg celah mencelah tu....(nak kejarkan parking bawah pokok)

    ReplyDelete
  30. Aslmkm.
    Banyak sangat penyakit tak cukup terajar la!
    Sebab utama - kerana banyak sangat contoh2 kurang ajar!
    Di Msia ni ramai sangat gitu! Kan?

    ReplyDelete
  31. tudiaaa.... monolog sendiri. ragam pemandu malaysia. kan kan kan! depa tu baru dpt lesen agaknya. tuh yang macam x betul cket. err.. ngee~

    thank you kak GB. kantoi hajar menangis. haha~ ;)

    ReplyDelete
  32. monolog boleh buat org jadi gila. so say out loud hhaa

    ReplyDelete
  33. ibu n abah:

    malam kak...bukan akak lah. heheh kompiden. ni malam time org bawak kete tenang2 ni ha..tetibe ada f1 driver wannabe ni mencelah2.

    kat federal hiway biasanya kak. :D

    ReplyDelete
  34. DDrFauziah:

    org malaysia ni kene brainwash la nampaknya auntie. eh, saya pun org malaysia jugak. heheh~

    ReplyDelete
  35. Hajar: yang baru dapat lesen ni biasanya ada 2 pe'el yang paling bikin tensen.

    1. bawak kete lembab sgt

    2. bawak kete macam dah pro sgt. memecut menuju ke plaza tol. itu keje mongok namanya tu.~

    ReplyDelete
  36. rizal:

    dah. citer kat blog. hahaha...lega!

    ReplyDelete
  37. ada member pernah kata, 'driving in malaysia is suicidal.' minta dijauhkan lah ye...

    ReplyDelete
  38. kak erna:

    istighfar...istighfar... :)

    ReplyDelete
  39. semalan time nak balik dr prtkal...sakit hati dengan keta no plat WSH 124!... Mentang2 la kita ni bwk moto boleh plak dia bwk keta laju2 tepi lopak time sy ngan kwn bhnti rehet tunggu hujan bhnti... @#$%...grrrr

    ReplyDelete
  40. aDda:

    haa...hambik! siap dgn plet no dia bagi!

    GB pun penah kene libas dgn air yg terpercik sebab kete laju kat jalan berlopak. padahal kite baru turun kereta nak jalan gi opis ni. hangin tau!

    ReplyDelete
  41. Monologue orang tengah tensen la ni yeee .. Ekekeke ...


    P/S : Lamanye tak berBW dan jenjalan blog kengkawan... Kat opis blogspot dah kena blok .. Hampeh ;(

    ReplyDelete
  42. adialuze:

    keh keh.

    cemtula nampaknya.

    sometimes kan blog ni sama je ketagih mcm facebook. sebab tu ada sesetengah opis blok kot.hu~

    ReplyDelete
  43. pesakit mental memang semakin ramai sekarang..;)

    ReplyDelete
  44. keret nisan tu lebih kurang mcm gula melaka. tapi tak tahu lah kat negeri lain ada tak jual benda ni..huhu

    ReplyDelete
  45. itulah,sama dgn jat.duk ngepek sorg diri sokmo dalam kereta.haha

    ReplyDelete
  46. GB syg...sb GB suke bunge meh la bkenalan ngan Brown Butterfly Orchid AKA oked chokelat...

    Brown Butterfly Orchid

    ReplyDelete
  47. hahahaha! mabuk ka?? minum anchor?

    ReplyDelete
  48. memang marah kalau jumpa pemandu atau penunggang yang bawa kenderaan sambil llewa ni...kaau tak sengaja tapi..ni yang jenis suka2 hati ni yang marah tu

    ReplyDelete
  49. sabar je GB ye. nasib baiklah akak tak pandai bawak kereta, sesekali naik kereta kawan, boleh jadik hilang sabar gak nengok keranah pemandu lain.

    ReplyDelete
  50. utk org yg baru kena langgar belakang keta,


    konfem perasaan nak maki hamun tu SENTIASA ADA!!!









    ...tapi semuanya dalam hati.
    oh.losernya aku.

    ReplyDelete
  51. monoloque ..??
    yang nyanyi Kekanda Adinda dengan Atilia tu eh??

    hheheheee...
    pis!!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D