Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, April 14, 2011

MAS, Fireflyz, Air Asia


Ye, GB gila survey tiket sekarang. Rasa macam nak gi berjalan je tak kira waktu.


Kashmir, Switzerland, New Zealand, Turki, Bandung, Bali


Seronoknya kalau boleh pegi je tanpa risau pasal duit dalam bank tuh.


*

Sementara tu, fokus kat trip July dan Oktober ni dulu. :D


P/S: Harap-harap dapat pergi ke semua tempat dalam list tu sebelum GB tutup mata. :)


41 comments:

  1. kalau ikut bajet rendah,Fireflyz mmg terbaik..siap ade mkn lagi wpon muffin n juices.

    Kalau bajet besar,Mas is the right choice.mknn pon sedap..mmg selesa la.

    ReplyDelete
  2. @Eyrique Ettiqaz.

    setuju. my trip this oct pun naik fireflyz. murah and ada makanan. heheh~

    ReplyDelete
  3. Gambar di Pantai Morib, kan? :)

    Jom ikut kakcik gi Sabah selama seminggu. Tambang naik MAS pergi balik (masa kakcik ambi) RM328 je. :)

    ReplyDelete
  4. err

    errr

    sama lah.

    dah 2 mgu asyik bukak air asia dan mas.

    urgh.

    ReplyDelete
  5. banyak tempat yg gB sebut belum penah sampai mcm Kashmir, Turkey & Swiss...tp thn ni takleh nak tambah lagi, kalau tak pengsan.

    bln July & Okt ni gB nak gi mana? selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  6. @kakcik

    betul kakcik. morib. 10 markah! heheh~

    saya pegi KK oktober ni. tak lama, 4 hari je. tapi return tiket rm114 aje. mueheheh~

    ReplyDelete
  7. @fatt

    semua tmpt yg gb sebut tu mmg dalam carta tertinggi dalam wishlist. hihi~

    july ni naik ketapi, transMalaya semalaya (kalau dapat cuti panjang) and oct gi KK. ouwh...tak sabarnya!

    ReplyDelete
  8. GB, 29 april- 1 mei 2011 saya ada di Bandung. Jommmm!!!!

    Jumpa GB kat sana nanti :P

    ReplyDelete
  9. @IMANSHAH

    jom!!

    *sambil bukak website pakej umrah. heheh~

    ReplyDelete
  10. @Azira Mohamad

    wah...enjoy urself!!

    *next year lah GB gi bandung. :D

    ReplyDelete
  11. GB jgn buang masa time single kita blh pusig2 mereta tempat..dah kwin hajat semua tergendala..komitmen byk..sllu dulukan anak2 lbih dr dri sndri huu...

    ReplyDelete
  12. bulan 7 and 8 nie tiket murah d firefly~
    selamat bercuti GB..

    ReplyDelete
  13. @suri

    hihi. kalau dah kawin pun masih boleh gi jenjalan dgn asben nanti. tapi sebelum ada anak la kot kan? hihi~

    ReplyDelete
  14. @MiSzy DiaN

    noted!

    nasib baik bulan 7 dah ada plan. kalau tak dah tentu ke mana2 ntah gb pegi. :D

    ReplyDelete
  15. nak pi KK juga.. ke kundasang.. dan ke ladang lembu macam kat new zealand tuh ;)

    ReplyDelete
  16. kan GB...best jer kalau duit dlm bank tu sentiasa bertambah wpun selalu kena 'kebas'.

    ReplyDelete
  17. acu ke vietnam bln dpn
    ke jakarta & bandung dgn kwn2 bln jun
    ke bandung dgn kakak bln okt
    semua nye naik airasia...hehehehe


    switzerland?? pertama kali jejak kaki ke sana thn 2004,acu dah berazam nak kembali ke swiss semula untuk berbulan madu..insyaAllah...tapi tak tau le bila nya...heheheheee

    ReplyDelete
  18. selamat merancang perjalanan :)

    ReplyDelete
  19. rasa macam nak itut, tapi tak dak paspot

    ReplyDelete
  20. gb bawak sy sekali bila pegi tempat² tu semua..gb belanja..hehe

    ReplyDelete
  21. @||alis||

    saya penah pegi tawau. ada padang penuh dgn kuda tgh meragut rumput. best!

    kundasang, belum sampai lagi. :D

    ReplyDelete
  22. @d!LLah

    tuh la...ada baca2 baru boleh jadi cenggitu ke ek? kihkih~

    ReplyDelete
  23. @@cu SaYaNg

    acu....bestnyer!!!! aia jeles ok!

    GB bajet tahun ni jugak kot acu akan pegi swiss balik. amacam? heheh~

    ReplyDelete
  24. @Mak Su

    buat la kak, sekarang ni cepat je siap paspot tu. murah pulak tu :D

    ReplyDelete
  25. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    boleh. nanti bagi gambo. mana2 gb pegi gb akan bawak gambar kamu. mueheheh~

    ReplyDelete
  26. bestnya nak bercuti2..bila sy nak plan pulak ni..

    ReplyDelete
  27. Bercuti lah ke Kashmir, Switzerland, New Zealand, Turki, Bandung, Bali sekali pon.....

    Update blog jangan lupa...

    Sbb entry GB umpama ganja bagi uncle...

    ReplyDelete
  28. sebelum tutup mata???GB...sila jelaskan ayat tu yer...jangan woooo...ada dua makna wooooooooo...

    NAK IKUTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!! GB sponsor semua yer. huhu

    ReplyDelete
  29. KK best, nti try snorkeling kat TAR Park, pilih P. Sapi, P. Manukan & P. Mamutik..oso, jgn lupa gi Nite Market tepi Psr Filipine waktu mlm..mkn seafood! nom..nom..nom..

    ReplyDelete
  30. @gedek!

    daun ketum boleh ganti gak kan uncle? ngeee~

    *GB terharu. kalau cemtu kene la beli ipad dulu sebelum travel. (alasam. heheh). tengs uncle. :D

    ReplyDelete
  31. @amry

    amvoi. nak ikut dan disponsor? boleh..boleh. bagi gambo utk gb bawak gi travel. kire ikut la tu kan?

    *mati tu di tgn tuhan, mungkin kejap lagi gb mati, sape tau kan? tapi kalau boleh gb nak gi melancong dulu la..harap diperkenankan Allah. :D

    ReplyDelete
  32. salam ziarah....seronoknya..nak pergi bercuti jugak....;-)

    ReplyDelete
  33. @fatt

    seafood tu mmg dalam plan. woohoo!

    masa festaim pegi tu dah pegi p sapi n p manukan tu, tapi tak snorkel. cuma kutip2 corals je bawak balik. tet!!!!

    ReplyDelete
  34. @HonEyBuNNy

    terima kasih sudi singgah. :D

    jom le kite gi cuti2. :D

    ReplyDelete
  35. uish...tak sempat lah tahun nie...
    cuti kan tinggal 12 hari saja..nak fwd doa GB tu ke tahun depan boleh??
    hehehee...mudah2an jadi kenyataan tahun depan...hehehehee

    ReplyDelete
  36. airasia banyak buat promosi keluar negara sekarang. cubala survey2 tengok.

    ReplyDelete
  37. Tak boleh jalan-jalan ke luar negara sebab tak bayar PTPTN lagi..hehehe...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D