Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, April 23, 2011

Marry you? I Do.




Marry You adalah lagu Bruno Mars. I Do pula lagu Colbie Caillat.

*

Ramai yang akan kahwin dan bertunang dalam tempoh-tempoh terdekat ni. Antaranya sahabat GB saudara Fedtri Yahya yang akan menikah bulan depan. InsyaAllah kalau takde aral GB akan hadir ke majlis yang belah lelaki kat Pantai Remis Jun nanti.

*

Prince William dan Katherine akan kawin hujung bulan ni. Dah ada iklan besar-besaran kat Astro. Kat Reader's Digest pun ada stori mori pasal kapel diraja England tu. Ber page-page tapi GB tak abis baca lagi. Gah sungguh  nampaknya ni. Bunda GB cakap masa mendiang Puteri Diana kawin dulu pun ada disiarkan kat TV. Harap-harap nasib Katherine akan jadi lebih baik dari mendiang ibu bakal suaminya nanti.

*

Ada lagi tak kawan-kawan lain yang nak bertunang atau menikah? Kalau ada, semoga segala urusan berjalan lancar. Banyakkan memohon supaya dimudahkan urusan kepada Allah. InsyaAllah akan mudah segalanya.

P/S: PWTC yuk! Pesta buku. List dah ada dalam tangan. Naik LRT aje lah, senang!

58 comments:

  1. GB...
    (wah dapat tempat pertama lah)
    - nak chop dulu...

    ReplyDelete
  2. GB...
    Masa akak belum kawin dulu pun seriau jugak bila kena jemput kemajlis perkahwinan. Bayangkan adik akak sendiri kahwin pun akak tak datang sebab malas nak dengar sedara mara dok tanya ' kakaknya bila lagi?'..
    Tapi bila akak dah kawin dan beranak pinak ni pun, akak malas jugak nak pergi kenduri kawin kalau bukan rakan rapat atau sedara terdekat... - sebenarnya nak sampaikan kat sini ialah... akak adalah antara makhluk Allah yang malas nak ke rumah kenduri kawin... hehehehe....

    ReplyDelete
  3. tetiba sukaaaa lagu I Do tu!
    dah donlod masuk hp.. hehe

    ReplyDelete
  4. kat jemputan dh byk tu utk weekend nie.....

    ReplyDelete
  5. Ye naik lrt lagi senang. heh

    ReplyDelete
  6. Ate suka dress Colbie Caillat dlm video clip I do. Hehehe.

    Lagu I do tu sdap, tapi lirik dia tak sesuai utk org mcm Ate...;)

    ReplyDelete
  7. Nak jawab komen @Ibu & Abah: Kita pun tak suka pergi kenduri kahwin especially yg kat dewan glamour2 dan banyak protocol.

    ReplyDelete
  8. Ate...
    (tumpang rostrum ya GB...)
    akak kawin dulu kan, pak mertua buat tempat glamer (Dewan Perdana Felda)macam tu.. tapi kita orang lenjankan jer... kalau tengok video majlis kami memang kelakar....
    memang demam kalau kena datang majlis penuh protokol cenggitu...

    ReplyDelete
  9. ko terlupa yang artis apa nama tu nak kawen dengan bakal doktor

    ramai awek frust menonggeng jawabnya. hehe

    ReplyDelete
  10. sy bkal dpt kak ipaQ 2 org serentak..;)

    ReplyDelete
  11. betul tu GB, kita manusia yg merancang...moga GB juga dipermudahkan...

    actually k.gee ada some pics yg nk didedicate special for GB tp lum smpt nk tulis n3 baru lg..sooo...tunggu..n3 yg bkl mengimbau kenangan GB mungkin..:D

    ReplyDelete
  12. awak bila nak kawin!!??


    heh heh hehhhh..

    ReplyDelete
  13. santek lahh

    suke sgt pic2 GB..

    selalu outing shoot pic x dear?

    nak ikut! haha

    ---

    hu, mutiara dah p semalam pesta buku.
    hu, macam dah histeria tgok buku.
    aish. jgn lupe bwk beg troli :P

    ReplyDelete
  14. bro ujang nak kahwin dgn kak yana minggu depan!!! ngee~

    psssttt: dah abis spm. tak nak pegi pwtc boleh tak? to, nak cari novel!! wee~ ;)

    ReplyDelete
  15. fedtri yahya penulis lirik tu ke..hahah kim lirik sepam kat dia

    ReplyDelete
  16. GB punya turn, jempot uncle, ya?

    ReplyDelete
  17. GB...
    mmmm...musim budak2 tgh peksa ni...adoyaiii...sibuk benor...pastu ditambah plak cuti 1mei...kompom ramai yg balik kg buat kunduri...yg tak bestnya ade kawan nak kawen kat tganu, adoyaiii...jauhnya nak g???sy nak balik kg kat johor...camne???

    ReplyDelete
  18. Ekekeke...
    aku ingat ni post terima lamaran tadi....

    Huhu... nak kawin gakkk...ekekek

    ReplyDelete
  19. sepupu suami akan bernikah sama tarikh dgn kapel diraja tersebut..bertuahnya..my anniversary 30 april lewat sehari dr mereka..

    ReplyDelete
  20. salam GB..

    fetdri nak kawen da ye..

    a'ah la GB..xlama lagi musim org kawen...

    saya doakan awak..awak doakan ye..:)

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum my dear..:)

    suspen jekk baca tajuk...
    ingatkan GB tadi...;)

    pe2,moga GB ceria2 di sana ya;)

    ReplyDelete
  22. OOOO...TERIMA KASIH LAAA....sebab doakan perkahwinan kita yang kedua ni....ahakz....

    ReplyDelete
  23. hahaha en jebat.berani kamu.hahaha

    ReplyDelete
  24. zie xleh pergi lagi ni..huuuu..keje banyak..fedtri yahya kwn akak?kem salam yeeeee.......hehehe

    ReplyDelete
  25. tentang perkahwinan prince william tu..
    memang banyak promosi sekarang..
    eheheheeee

    ReplyDelete
  26. owh teringat kisah tak jadi kawin..sobsob

    ReplyDelete
  27. tak sabar nak tgk wedding william & kate:)

    ReplyDelete
  28. i am ready to say,


    I DO!



    heheh..

    sweet lagu tu I DO tu..

    ...

    hmm..banyak2 panjatkan doa.

    insyaAllah.



    .

    ReplyDelete
  29. *lagu I DO tu


    eyyy, berape byk tu tu tu daaa?
    hahaha

    ReplyDelete
  30. minggu ni tak boleh , minggu depan kot.....

    Biasanya kReen naik LRT dari BBSentul.

    ReplyDelete
  31. saya nak order buku kat pwtc tu boleh kaa

    ReplyDelete
  32. GB..ramainya yang menunggu jemputan GB

    ReplyDelete
  33. Betul2 egt dh nk marry td. Kasi suspen je.

    ReplyDelete
  34. Betul2 egt dh nk marry td. Kasi suspen je.

    ReplyDelete
  35. Maryy you!!!!! acu suka sangat lagu nie...

    p/s::tetiba berangan ada jejaka nyanyi kan lagu nie pada acu (sambil mata berkelip2 gatal..ahaks)

    ReplyDelete
  36. memang musim org kawen..sabtu dan ahad ni kenyang makan nasi kenduri..huhu

    ReplyDelete
  37. SAlam..

    Huhu.. moga semua berjalan dengan lancar..

    :)

    ReplyDelete
  38. Aiii GB sayang, ni macam tanda-tanda GB pun nak kawen tak lama lagi kot :P

    ReplyDelete
  39. pin-pin...

    takde n3 baru ?


    kReen mungkin pergi PWTC sabtu ni. Naik komuter dari Sg Buloh. nak pergi tak ?

    ReplyDelete
  40. berderet jemputan kahwin kan
    hahaha

    ReplyDelete
  41. tak nah dengar lagu tu..hehehe....
    dah ramai kawan saya dah kawin..hmm

    ReplyDelete
  42. ade lagu marry me

    best. tp xtau sape nyanyi.

    rasa mcm nak kawin. sob sob.

    ReplyDelete
  43. GB...
    dulu sy pernah ajar subjek landskap...sgt best subjek itu...budak2 pun senang nak score...heheheh...gb buat landskap ke???

    ReplyDelete
  44. hai gb comei..

    kak ati masuk lambat
    ambil coti 2 hari lah pulak

    nama kawan gb tu mcm nama
    wartawan tv3 jek?

    kak ati pun nak pergi pesta buku tu
    maybe hari sabtu kot :)

    ReplyDelete
  45. sebuk sikit di time2 orang kawen ni..hukhukhuk

    ReplyDelete
  46. eh Fetri tu kawan GB ya? Macamana boleh kenal dgn dia? Dia kan di USM dulu.

    ReplyDelete
  47. Dah pergi ke pesta buku tu ke?

    Kami belum lagi. Gaji belum masuk huhuhu

    ReplyDelete
  48. Saya harap saya dijemput bila GB kahwin nanti...


    ngeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  49. betul tu...minggu depan lagi lah ramai..ada pasangan blogger yg akan naik pelamin juga 30 hari bulan ni...

    nk dtg..tp clash dgn hari pertunangan sepupu sy... ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    JAJAN

    ReplyDelete
  50. ia juga menambahkan rezeki wedding photographer mcm saya ... alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  51. gadis bunga... amboi2... femes adik no..... dapat jemputan si pengacara hebat..
    kak ayu suka aura dan cara fetri mengacara...

    ReplyDelete
  52. budak nakal tu nak kahwin, dia tak jemput makcik siap dia. GB nak cite pasal pesta buku je? ingat ada khabar gembira yang lain.

    ReplyDelete
  53. kak GB !!! update la blog. rindu ni~ ;(

    ReplyDelete
  54. jom pasang khemah..
    eheheheee

    ReplyDelete
  55. aceh ceh..

    bile la plak nak pasang khemah kat kg melayu subang neh..?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D