Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, April 22, 2011

Kenapa GB tak boleh menyampah kat Ben Ashaari?

Makan sate adalah aktiviti yang lebih baik dari menyampah-menyampah kat orang~
(Sate Kajang Haji Samuri, R&R Awan Besar)


Ini entry pekasam. Dah lama drafted tapi tak publish.

*

Frankly, GB bukan pengikut blog Ben sedari awal. Malah tak penah join segmen dia disebabkan kekangan masa. Tapi semenjak dua tiga empat menjak ni kerap jugak la GB ke blog dia. Kadang-kadang tinggal komen, kadang jadi pembaca diam-diam ubi berisi aje.

Jadi bila Ben buat entry pasal blog GB yang jauh dari otai ni kat sini, memang terkejut beruk gak la sebab eh, gile ah, kite ni blogger terpicis aje pun dia nak buat entry. So senang cerita pada GB dari apa yang dia buat tu memang nampak dia ni memang ikhlas berblog lah, sebab apa? Kawan-kawan boleh fikir sendiri. Ikhlas tu tak perlu diberitahu, tapi akan dapat dilihat dari perbuatan kita. Betul tak?

And so far takde pulak GB ter came across entry dia yang berbau belacan (walaupun belacan tu bahan wajib dalam masakan orang Melayu). Maksud GB, entry yang berbaur tak best, yang nampak bongkak atau boleh bikin orang menyampah. Walaupun banyak entri yang berkisarkan kisah hidup dia (eh kamon la...kat blog GB pun banyak kisah GB ok...), tapi tak kurang jugak entri yang berbaur nasihat dan boleh buat orang berfikir. Contohnya yang ini. Sampai ramai yang share kat fesbuk diorang sebab berguna dibaca. Bukan sebab Ben Ashaari yang tulis, tapi sebab memang entri tu bagus pun. Ben ni spesis positip, dan ahhh...pedulik apa orang lain cakap! Tu pasal dia cepat naik dan makin femes dan femes. . Disebabkan tu, GB memang takde sebab untuk menyampah kat Ben.

P/S: Ha, ape? No lah. Mana ada bayaran. Belanja minum pun tak...cuma GB rasa nak share je pasal benda ni. Tak elok menyampah-menyampah orang ni. Nanti bikin kerut di muka. :D

30 comments:

  1. ben tak buat entri pasal saya pun????

    muehehehehe... verangan!!!

    ReplyDelete
  2. fuyoo GB.hebak tu....

    EE menyampah kat GB.....cemburu gile






































    sbb
    entri best n gambar2 cantik2.pakai kamera apa ha?Mood:mencik2..hahaha

    ReplyDelete
  3. @h4ni3

    mata dah baik?

    kalau dah..jom mertabak!

    ReplyDelete
  4. @Eyrique Ettiqazz.


    luruh jantung gb masa baca ayat kat tingkat atas tu tau. sob sob!

    :p

    ReplyDelete
  5. GB...
    suka ayat GB tak baik menyampah dgn orang...hehehehe.... akaklah yg selalu nyampah kat 'ofis' mate yg banyak chekadak....
    tak boleh nak elaklah bila 'opis' mate tu buat kerenah menyusahkan petugas....
    tp akak ikutlah nasihat GB...

    ReplyDelete
  6. @Ibu n Abah


    opismate banyak cekadak adalah ujian utk kita. dalam kes ni kdg2 rasa menyampah takleh elak.

    ReplyDelete
  7. "Mana ada bayaran. Belanja minum pun tak"

    Tuuuu... makan sate dengan sapa, tu...?

    ReplyDelete
  8. untung la GB...dah makin pemes la..keep it up, frenz...

    sy mungkin akan benti berblog..tunggulah pengumumann nanti hehehehee

    ReplyDelete
  9. @gedek!

    tu gambo recycle. mkn sate dgn mak ayah time tuuuu~

    ReplyDelete
  10. @sahromnasrudin

    bro mazidul nak masukkan awak dalam bloglist dia, rugi la kalau berenti. grrr~

    ReplyDelete
  11. setiap orang ada tujuan dia masing-masing untuk berblog.yang penting ikhlas

    ReplyDelete
  12. betul tu gB, kdg2 aku pun tak fhm nape isu follower pun org jadikan point utk benci... berbloglah seikhlas hati. org bc atau tak tu soal kedua.

    tp gB, camne pulak dgn org yg penah sakitkan hati kita? boleh kot menyampah kat dia? huhu...

    ReplyDelete
  13. belai macam mana pon, kalau org nak terseliuh dengan kiter, terseliuh jugak kan gB.. hmm..

    *oh.ayat.sungguh.propa.disitu.

    ReplyDelete
  14. dulu sy kenal blog gB ms tu melalui blog ben lah..ms tu kat entry ben sy baca dia malu dgn blog gB dan dia nak tido menenangkan fikiran..sy heran nape ben tulis camtu terus sy pon g blog gb dan jd follower gB sejak itu..entri yg sy baca kat blog gB ms tu ada gamba rumah tradisional..pehtu gB tulis ini bukan rumah hantu kak limah..

    ReplyDelete
  15. pernah kene terjah ngn brader Ben gak kat entry dia
    selamber dia terjah tak cakap
    keh3

    ReplyDelete
  16. salam kenal...
    betul tu...sy pun tak menyampah kat BA, walaupun dah lama jd follower dia dan dia tak follow pun sy balik...hehehehehhehe....
    kl ade masa, join jugak la segmen2 dia...

    blog kita tanggungjawab kita...heheheh

    ReplyDelete
  17. GB jangan jeles lah..
    GB setakat Ben..

    Saya..
    Akak Rosmah Mansor tu buat entri khas untuk saya dalam blog dia...



    ~ekekekekekekekekekekekkekekek

    ReplyDelete
  18. Wahh..ada 2 komen yg menyentap hari ni:
    1. Sahrom nak berenti berblogging? Sape nanti nak beri salam pagi2 kat blog Ate?
    2. Bior betul Akak Rozzzemah tu buat entry khas tuk DZ. Mana bukti? Mana bukti? Ni mesti rumor.


    Ate baru aja follow BA pas baca n3 GB ni. Kalo GB tak rekomen tak de nyer Ate follow blog golongan org2 'Tall, dark, macho & famous'..(Nape komen Ate ari ni baru belacan? ;D)

    ReplyDelete
  19. Tak pernah rasa dengki and menyampah dengan kawan-kawan blogger lain, hehe...Saya baca semua jenis blog walaupun adakalanya tak faham sangat, yang penting tak membangkitkan isu2 sensitif yang boleh mengulangi tragedi 13 May...

    ReplyDelete
  20. wah~~mesti tafik terus up mencanak kan? kan?

    ReplyDelete
  21. Dear...where r u??? Miss u la...got so many things to ngadu2 one...h4ni3 !!! I cant comment in ur blog la....uwahhhh!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. ben mmg best..dia pernah wat n3 ttg blog akak gak dulu...n3 ttg terjah blog ibu....hi...mmg best la.

    ReplyDelete
  23. sy kenal dgn blog abg Ben ni sejak dia mula2 blogging lagi...

    tapi tak ikut sngt la...ambil tahu gitu2 jer...even bnyk org yg kritik dia mula2 dulu..dia ttp cool...hingga kini gagah berdiri...blogger2 yg dok kutuk2 dia..tah ke mana tah pergi... ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    TEMPAT CARI MAKAN YANG SUPERB!!

    ReplyDelete
  24. Tak baik nyampah, pegang cium lag elok
    kalau kena cium idola pengsan agaknya

    ReplyDelete
  25. GB..betul tu tak baik nympah2 kat orang ni kan..
    mesti ben suka kat blog GB..sampai boleh buat n3 khusus buat GB..

    ReplyDelete
  26. hajar kenal kak GB pun melalui entri tu. mse tu hajar bru je start blogging. ;)

    ReplyDelete
  27. Kannnnn ...macam PCM pun menyampahhhhhhh"sss dengan Ben..tu pasal kami boleh berjiran.. caya tak?

    ReplyDelete
  28. @gadisBunga kat tingkap bwh x bace ker.saje nak buat suspen.hik2....

    ReplyDelete
  29. bro ben mmg sgt2 baek.
    very low profile.
    bile ym dgn dia,
    dpt nampak sifat2 dia yg baek.. :)

    dia byk tlg mutiara,
    seyes!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D