Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, April 7, 2011

Harini GB demam, mungkin kejap lagi akan gi klinik amik MC. Mungkin.

Karipap ni sedap. Tak tipu!




Semalam dah rasa sakit tekak dan bersin-bersin. Panas badan lagi. Rasa tak selesa. Hidung lembab-lembab. Bawak kete macam melayang-layang.

Tapi harini masuk opis jugak. Nak acu try test tengok boleh tahan ke tak badan ni. Kalau tak tahan jap lagi gi amik MC.

Tapi pape pun, thanks to kawan-kawan yang concern pasal hal jodoh semalam tuh. GB bukan memain tau walaupun otak tengah mengong. Heheh~

And thanks to AcuSayang sebab sudi bagi tasbih merelip dari Mekah (yang sampai last week), thanks jugak kat AkakDrHanie sebab sudi bagi sobenir dari Vietnam (semalam sampai), thanks to AkakDrSinga sebab bagi hadiah birthday yang kiut, best dan sedap (last month GB amik), Thanks to KakcikSeroja sebab sudi jemput GB makan kat umah dia (last 2 months). Ni sume tertunggak-tertunggak punye entri la ni! Oh ye, tengs to Soltura sebab sudi usha blog GB dan jemput GB join team depa. Nanti ai bagi email address naa~

P/S: Gambors yang berkaitan? Later le ek. Kan GB tongah domam! Heheh~

116 comments:

  1. Kat klinik tu 'jual' MC tak?

    Rekemen kat uncle...?

    ReplyDelete
  2. tgh makan karipap gak
    tak terliur pun tgk gamba tu
    kakakaka

    ReplyDelete
  3. salam

    wah...kita ngah demam gak ni =(

    ReplyDelete
  4. get well soon...
    saya pon tgh demam gak ni sbb semalam redah hujan masa inspection site..tapi gigih gak datang opis ari ni..byk kerojeeee..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  5. as salam,

    tgk rupe dah tau sedap...

    ReplyDelete
  6. alang alang, mintak 2 hari !! Boleh cuti 4 hari terusss...:P

    ReplyDelete
  7. keje lagi 2 hari.. pastu saya cutiiii 9 hari! :D

    get well soon dear!

    ReplyDelete
  8. alaaa...ciann nye...
    cayanggg kak ati ni...

    apakata gi chk doktor yg kat nilai tu
    sambil menyelam ...minum ayaq sekali

    hanie....

    sila bagi address klinik tu :)

    ReplyDelete
  9. kesian GB...

    take care dear...get well soon.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    HOW TO..

    ReplyDelete
  10. sian gB...ni mesti relate dr kes smlm..kalau dah ada org yg jaga waktu sakit ni seronok kan? huhu...teringt waktu sakit dulu si dia usung gi hospital pastu pengsan pun si dia tunggu smpai terjaga. tapi..semua tu dah tinggal kenangan..

    ReplyDelete
  11. Alololo ... Kesianla kat dier .. Napa letak gambo karipap ? Buat akak jadi lapau jeee ... Nak tunggu berbuka, lambat lagi nih! Issshhkkk ;D

    ReplyDelete
  12. i ter attracted dgn karipap tu. LAPA!

    ReplyDelete
  13. salam
    googel aje tau la apa benda jejemput tu yek...

    ReplyDelete
  14. Wahai Cik GB, sila lah pulang ke rumah sekarang juga tanpa bertangguh. Kerja memang penting tapi kesihatan tu lagi lah penting...

    Apapun, semoga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  15. akak dpt invitation join Soltura?

    fuyyyoohhh..gile menarik dapat peluang mcm tuh!!..jgn lepaskannya kak GB.nnt bila release zie usha2 beli...hehehe

    ReplyDelete
  16. Aslmkm.
    Cuaca tak menentu & diri pula masuk keluar aircon. Sesekali mesti kena cold & flu.
    Rehat jer.

    Sambil itu cuba ikut petua ini:
    Kalau boleh minum sup panas2 & selimut tebal2 hingga berpeluh.
    Juga taruhkan kunyit bakar minyak dihidung.
    Minum air banyak2.

    Insya Allah, cepat sembuh.

    ReplyDelete
  17. semoga cepat sembuh.
    husband akak pun demam jugak kat umah tu.
    chop!macam mana korang bole demam sama2?
    huhuuuuu

    ReplyDelete
  18. balik rehat je lah yang oi...keja sampai bila2 pun tak abis...yg penting kesihatan diri

    ReplyDelete
  19. moga GB cepat sembuh yer..berehat betoi²..kalau dah ada yg jaga senang sikit hehe

    ReplyDelete
  20. Salam :

    Makan la karipap kat atas tu banyak-banyak,,

    Nanti sembuh la sakit tu..
    Hehe..

    :)

    ReplyDelete
  21. Minum air masak banyak2, tambahkan air dalam badan supaya sejuk dari dalam.
    Rehatkan badan, rehatkan minda, jangan fikirkan sangat pasal sakit. InsyaALLAH, sembuh dalam sehari dua ni...

    ReplyDelete
  22. saya hari ni MC ... sebab cabut gigi ... sampai nak demam dah ni ... huhu ... anyway semoga GB sembuh cepat ;)

    ReplyDelete
  23. GB, moge cempat sembuhhh..

    minum air suam bbyak neh sis..

    syg slalu!~

    ReplyDelete
  24. karipap tu kalo telan sebijik gitu, rasanya akan lebih cepat sembuh

    ReplyDelete
  25. moga cepat baik gb.jat da start pnas badan gak.

    ReplyDelete
  26. aku tengah kena ni... anak beranak...
    takpe la.. setahun sekali


    .

    ReplyDelete
  27. kalau sakit, cuti je...jgn paksa diri...moga segera sembuh...

    ReplyDelete
  28. makan ubat yg doktor kasi..jgn escape cam yg slalu aku buat..

    take care!

    ReplyDelete
  29. smoga GB cepat sembuh =)

    suka wat sy terliur sorg2 GB ni ehehe

    latest entry : Mengemis Kasih~

    ReplyDelete
  30. semoga cepat sembuh. nway,saya dulu pernah masa dekat asrama makan hostel sekali ada lalat dalam tuh.tinggal badan stengah yg lagik separuh dh dalam mulut.terus fobia ngan karipap lepas tu.haha

    ReplyDelete
  31. get well soon GB dear...
    semoga dpt berehat dan sembuh cepat2.. nanti kami rindu :)

    ReplyDelete
  32. demam ke GB? get well soon.. makan ubat tau.. berani tak gi mintak mc ni?:)

    ReplyDelete
  33. alahai siannya adinda GB... jgn simpan2 dik klu dh start sakit..nnt melarat lg..susah... cpt pg klinik eh..nnt GB demam x larat nk b'blog kang nnt akak rindu..rindu nk baca n3 GB..GET WELL SOON DEAR!

    ReplyDelete
  34. semoga cepat sembuh ya..kalau tak, hilang kemeriahan di alam maya nie tanpa awak

    ReplyDelete
  35. get well soon kak GB..jgn culas mkn ubat oke..:)

    ReplyDelete
  36. akak rekemen mknlah vit C redaxon effervecent dialy...utk tingktkn antibodi

    kripap tu mmng nmpak sodapppp ;)

    ReplyDelete
  37. hehee.. nk g beli mc jgak lah.. leyh g klcc mlm nih.. wehuuu..

    ReplyDelete
  38. GB, get well soon okeh.



    * jgn bg aku mengidam karipap plakkssss

    ReplyDelete
  39. GB..dah baik belum..moga cepat sihat ye..

    ReplyDelete
  40. GB..cepat-cepatlah sembuh ye.. saya rindu GB.. :(

    ReplyDelete
  41. moga gadis bunga cepat sembuh. Amin...

    ReplyDelete
  42. saya pun demam..semuanya sbb saya buat CPR masa saya kerja mlm hari tu...sakit tgn dgn badan,terus demam! patient tu pulak meninggal~

    ReplyDelete
  43. kita tak suka mc...rekod buruk.....ahakz

    ReplyDelete
  44. komen kedua di entri nihh..

    erk..masih tak sehat eh GB?
    hu,rindu entri GB..

    nway moga cepat sembuhhh

    ReplyDelete
  45. Dah beberapa hari tak de kabar GB, rindu lak nunggu n3 baru. Jab,jab jengok umah GB..senyappp ajer. Masih demam?

    Syafakillah. Moga diberi kesembuhan ya Cik Munge.

    ReplyDelete
  46. sah karipap tu sedap.lapar terussss

    ReplyDelete
  47. GB dah sihat ke..kak ida doakan dah 100% ok ye...

    ReplyDelete
  48. salam
    masa tak sihat kita buleh plan plan bedal karipap itu..nanti masa dah sihat kita bedal sepinggan

    ReplyDelete
  49. sedapnye karipap tu..mak GB buat ye..mak GB masak best..hehhe

    ReplyDelete
  50. @gedek!


    errr...tak berani tanya la uncle. ai pekerja tulus. miahahahah!!!

    ReplyDelete
  51. @alien

    takpe, sok2 aku taruk makanan lain pulak! hahahah!!!

    ReplyDelete
  52. @sissyira

    ololo sian..ni dah baik ke belum ni?

    ReplyDelete
  53. @madamoiselleczar

    sama. nampaknya awak pun kene dipaksa bercuti jugak ni. huhuhu~

    ReplyDelete
  54. @Kazaztan Team

    salam...mmg sodap..itu yg share dgn kengkawan tu. walau x dapat share makan, share gambo pun jadi laa..hihihi~

    ReplyDelete
  55. @Daddy Ziyyad

    takde maknanya daddy...kalau tak terpaksa mmg saya tak amik mc..baik tak saya? :D

    ReplyDelete
  56. @h4ni3

    akak. tak aciii!!! asikk cuti!!

    *nak ikut! ngeee~

    ReplyDelete
  57. @Ati Masrif

    alala kak..jauh tuh saya nak drive sampai ke nilai. takut kene tahan je kat klinik tu sebab pengsan drive lama masa tgh domam.

    kikikiki!!!

    ReplyDelete
  58. @nabilah_2908

    thx dear. recovering dear..recovering. :)

    ReplyDelete
  59. @fatt

    aku pulak tak penahhhh ada pengalaman cenggitu.

    *tetibe rasa sayu...sob sob!

    ReplyDelete
  60. @AdiaLuze

    itu gambo pemangkin namanya kak. ngeeee~~

    ReplyDelete
  61. @Sumandak Kinabalu

    maaf sebab saya tak dgr nasihat awak. saya sanggup pegi KK demi untuk mintak maaf, boleh? hihihi~

    ReplyDelete
  62. @Zie

    join blog je lah yangg...huhuhu~

    ReplyDelete
  63. @DDrfauziah
    saya dgr nasihat auntie tu, alhamdulillah baik dalam semalam. tapi hidung masih ada tersumbat lagi.

    cuma kunyit je yg saya tak buat. hihi~

    terima kasih auntie. :)

    ReplyDelete
  64. @SyidaGorjes

    org rumah sebelah akak pun demam jugak tu...jangkit le tu. tak caye cuba gi check. hihihi~

    ReplyDelete
  65. @@cu SaYaNg

    maaf, GB tak dgr nasihat. *sambil tunduk muka~

    ReplyDelete
  66. @FarEast

    erk. kalau berkait dgn gigi mmg boleh MC jadinya. dah baik ke? :)

    ReplyDelete
  67. @Mutiara Bernilai

    alhamdulillah dah sihat. terima kasih ye doakan GB, :)

    ReplyDelete
  68. @cek chun

    betul2. pekene dgn nescafe tarik secwan, pergh layan!!

    ReplyDelete
  69. @MasZuber

    nasihat tu aku tak ikut. hahahah!!!

    ReplyDelete
  70. @.:rizaL:.

    sembuh sudah berkat doa korang suma~

    ReplyDelete
  71. @norfaridahanum

    erk!!!!

    karipap dah abis, cemana nak cek? hihihihi~

    ReplyDelete
  72. @maya amir

    yey dah baik. tapi tak gi amik mc pun. hihihi~

    ReplyDelete
  73. @PynGees

    hihi. tengs kak. rasa ter pamper gb bila baca komen akak. hihihi~

    ReplyDelete
  74. @sahromnasrudin

    ecceh. terus naik poyo satu bar. hahaha!!!

    ReplyDelete
  75. @Zie

    culas tu rasa cam durian ke zie? ngeeee~

    ReplyDelete
  76. @So Shy Lady

    tengs kak. mmg tgh nak increase antibodi ni. vot c la kene amik byk2 kan?

    ReplyDelete
  77. @kak Erna

    demam dah baik, cuma semeseme yg masih ada. :D

    ReplyDelete
  78. @rostayang

    owh sedihnye...semoga awak tabah.

    *gb penah tgk doc yg skrg ni tak perlu buat cpr conventional lagi. betul ke?

    ReplyDelete
  79. @jeBateja

    kalau mc tipu dah tentu ler rekod buruk..huhu~

    ReplyDelete
  80. @Mutiara Bernilai

    terima kasih MB sebab sudi jenguk GB masa tgh tak sihat. walau jenguk kat blog je tapi rasa macam jenguk bebetul pulak. :)

    ReplyDelete
  81. @vidadarisakura

    kalau tak sedap gb tak share kat sini. percayalah! hihi~

    ReplyDelete
  82. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    masa tu nanti...'siaplah ko karipap!!!' sambil merenung karipap dalam pinggan dgn rakus.

    heheh~

    ReplyDelete
  83. besarnya gigi dan rahang awak tatkali menggigit karipap itu!!!

    :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D