Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, April 20, 2011

Hadiah hari lahir terbaik untuk bunda

Bunda dan puteri sulung


Harini 20 April adalah hari lahir bunda yang ke 50. Bunda ni kalau ditanya nak hadiah apa, dia cakap taknak apa-apa. Tapi dalam taknak apa-apa tu hari-hari dia tanya bila GB nak kawin. Tik tik tik air mata GB jatuh ke keyboard tatkala mendengarnya.

Kalau Allah cakap dah sampai jodoh GB, esok jugak GB nak hadiahkan bunda menantu. Ngeee~

Hobi bunda adalah memasak. Sebab tu GB plump. GB pun suka masak. (Kompem kalau adik-adik GB baca ni diorang akan kutuk kaw kaw. Hahaha!!!) Tapi bunda gemar masak resepi ala-ala ketimuran, GB pulak suka fusion. Jadi GB rasa kalau dapat adakan sebijik cafe untuk bunda mesti soalan pasal kawin tu akan tenggelam kot kan? Hihi~

*

Untuk bunda, selamat hari lahir. Semoga bunda terus dikurniakan kesihatan yang baik sebab kene la sihat-sihat kalau nak tengok menantu baru. Hu~

P/S: 20 April Tahun Gajah pula adalah hari keputeraan junjungan besar kita Nabi Muhammad saw. Selawat dan salam ke atas baginda. Amin...

84 comments:

  1. HB to bonda GB..jeng3 bila nak kawen..muda lagi bonda GB..

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Lahir buat bonda GB :)

    ReplyDelete
  3. @Eyrique Ettiqazz.

    cet. dia tanya soalan tu jugak. wuwuwu~

    TQ bagi pihak bunda. :D

    ReplyDelete
  4. @Tihara

    bonda cakap, terima kasih banyak2. :D

    ReplyDelete
  5. kasi telekung..skrg ni mcm2 paten ade kan lawa2 plak tu ade beg skli..msti bonda gb suke..

    ReplyDelete
  6. happy buffday bunda! muda lg bunda gb..yaayy dh dpt tgk wajah gB..salunya main tutup² je..sbg emak mistilah risau kalau anak dara dia tak kawen² lg..takpa ckp kat mak..biarlah lmbt asal selamat..eh?

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Lahir Bunda !!!

    Dan moga GB cepat bertemu jodoh...
    Belum ada sesiapa ke dlm family GB yang dah kahwin? Kalau GB anak sulung (dan adik2 belum kahwin), mesti bakal menantu jadi menantu kesayangan kannnnnnnnnnnnnn :P

    ReplyDelete
  8. Tiga je air mata yang jatuh...?

    'Tik tik tik'

    ReplyDelete
  9. happy birthday bunda~ nak hajar tolong carikan 'hadiah' ke kak GB? err...

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir buat bunda mu..

    ReplyDelete
  11. selamat hari lahir mak cik..*hug*

    :D

    ReplyDelete
  12. salam ulang tahun makcik maznah ;)

    ReplyDelete
  13. happy birthday bunda..

    ape kate bunda yang carikan menantu.. mesti GB terima tanpa banyak alasan.. hehe

    ReplyDelete
  14. happy birthday tuk Bonda GB yupp.. :)

    ReplyDelete
  15. @Anonymous

    idea yg baik. mana nak terjah ek?

    siyes GB mmg fail bab2 tempat2 jual telekung2 cantik ni~

    ReplyDelete
  16. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    eceh...dah byk kali jugak gb pampangkan muka di sini. padahal niat asal nak jadi blogger misteri. hahaha!!!

    kalau gb cakap mcm yg betty cakap tu kat mak, alamat petir la rumah nanti. hahaha!!!

    ReplyDelete
  17. @Daddy Ziyyad

    adik gb yg no 3 dah kawen baru2 ni. menantu fresh lagi tu. :p

    ReplyDelete
  18. ala omakkkk...kawennn kan aku...hahaa
    semoga ur mum dipanjangkan umur untuk lihat kamu naik pelamin dan beranak pinak..insyaALLAH :D

    ReplyDelete
  19. @DrSinga

    air. dalam tu taruk spageti. hihihi~

    ReplyDelete
  20. @gedek!

    tiga titik je yg jatuh atas keyboard. hahaah~

    ReplyDelete
  21. @h4ni3

    bunda cakap, its complicated. hahaha!

    ReplyDelete
  22. GB...
    akak pernah melalui saat yang sama macam GB. Umur lambat jugak baru temu jodoh... Alhamdulillah.
    Semua ini kerja ALLAH swt... bila tiba masanya nanti... Kun Fayakun...
    Akak doakan mudah2an GB dapat menghadiahkan menantu buat ibu GB...Insya'Allah...

    ReplyDelete
  23. happy birthday utk bunda GB.nampak awet muda je O.o

    ReplyDelete
  24. @Ibu n Abah

    GB percaya pada perancangan Allah. :)

    terima kasih kak.

    ReplyDelete
  25. @zati embong

    TQ. bunda pesan, makan la ulam. heheh~

    ReplyDelete
  26. pembuka kata..
    Geli hati bila baca komen gedek hahahaha.nakal!

    hepi besday bunda! semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezki. Dan smoga sentiasa berada dibawah keredhaan Allah s.w.t.

    GB:percaya pd qada' dan qadar..insyaAllah sgalanya dipermudahkan dan cepat bertemu jodoh.Amin!

    ReplyDelete
  27. @Azira Mohamad

    amin....ramai yg doakan GB harini. moga dimakbulkan Tuhan hendaknya. terima kasih. :D

    *uncle gedek tu saje nak divert otak kite tu. jaga-jaga. hahaha!!!

    ReplyDelete
  28. selamat hari lahir auntie. Semoga Allah pnjgkn umo n dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
  29. selamat hari lahir buat bunda GB..muda lagi dah dapat menantu...dan akan dihadiahkan menantu lagi..

    ReplyDelete
  30. @kak Erna


    ha kan??? tapi yang muda tu bunda. yang tua tu GB. tersepit! hahaah!!

    ReplyDelete
  31. selamat hari lahir yg ke 50 buat bonda GB semoga cepat dapat menantu hehehehehe...


    .

    ReplyDelete
  32. selamat ulang thn utk bonda gb.moga sentiasa dikurniakan kebahgiaan n rahmat dr Allah....kalu bonda minta hadiah tu, apa lg, cpt2 la tunaikan....

    ReplyDelete
  33. kepada mak GB,
    meminta seorg menantu tu memang sesuaiiii sgt! kak,semoga mk pjg umur dan sihat selaluu..*oh! semoga jumpa jodoh*

    ReplyDelete
  34. selamat hari lahir bunda...

    permintaan anda dah ditunaikan..

    ReplyDelete
  35. selamat menyambut ulangtahun kelahiran untuk bonda GB :)

    ReplyDelete
  36. Selamat hari lahir bonda, semoga panjangkan umur dan di murahkan rezeki.

    GB hadiahkan lah bonda menantu, mesti dia suka .

    ReplyDelete
  37. ucapan selamat hari lahir untuk bonda gb dari akak..muda lagi ek..

    nak cafe ke menantu??hehe lawaklah gb ni

    ReplyDelete
  38. semoga bonda gb dipanjangkan umur dalam kesihatan dan rahmat dariNya.

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum.
    Selamat hari lahir untuk bonda.
    Semoga GB cepat dapat jodohnya. Amin

    TQ

    ReplyDelete
  40. Semoga bunda GB sentiasa mendapat yang terbaik dan terindah
    dari Allah, sehingga membuat dia tersenyum hingga di syurga Nya kelak. Amin

    ReplyDelete
  41. emak...mak mak...selamat panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
  42. emak...mak mak...selamat panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
  43. Buat bonda; semoga terus mendapat rahmatNya...

    Buat gB; jodoh itu urusan ALLAH. InsyaALLAH tak lama lagi sampai le tu. Dalam pada itu, kita perlu juga berusaha...

    ReplyDelete
  44. selamat hari lahir buat bunda hang.....ahakz....err..hadiah bg dia...bila hang bawak dia seorang menantu bg dia kot.....err..kot lah....

    ReplyDelete
  45. @secangkir madu merah

    terima kasih..hihi~

    amin amin amin kat doa tu. :D

    ReplyDelete
  46. @NzA

    nak bagi tu mmg la..tapi tu sume long term punye hadiah tuuu~hihih~


    TQ. :D

    ReplyDelete
  47. @MataHati @ MH

    err...errrr...permintaan yang mana satu ni? ngeee~


    TQ! :D

    ReplyDelete
  48. @Cik Ina minat Do do Cheng

    alahai kak...bukan keje senang nak carikan menantu baru mak gb tu. ngeee~

    TQ kak!

    ReplyDelete
  49. @anitaare

    nampak gaya mak nak dua-dua. hahaha!!!

    TQ! :D

    ReplyDelete
  50. @Ann Huda (Ate)

    ya..GB nak buat bunda senyum sampai ke syurga. amin..

    TQ ate. buat gb rasa terharu~

    ReplyDelete
  51. @Kuasai minda

    TQ KM.

    usaha GB mmg terbatas sebenarnya. :D

    ReplyDelete
  52. @jeBateja

    TQ.

    hang igt nak bawak balik menantu ni macam bawak balik durian? :p

    ReplyDelete
  53. wah, mak dan anak sama cantik. happy birthday bunda GB..

    ReplyDelete
  54. Happy belated besday tuk bonda GB...
    Soalan same je dari ibu mane2...
    Buat dengar x dengar je la kalo bab kawen ni hihihi

    ReplyDelete
  55. terlambat sudahh....selamat hari jadi mak cik.....ada jodoh, kawin la GB mak cikkk

    ReplyDelete
  56. happy belated birthday makcik. wlpun sy tak in person kenal gB, tp sy rasa dia anak yg baik.

    gB, ko buat aku nak nangis la bc entry ni.. T___T

    ReplyDelete
  57. ur face look like my cousin...maybe pelanduk 2 serupa..x mustahil kan..

    ReplyDelete
  58. @Eyrique Ettiqazz

    kite semua kan berasal dari moyang yang sama. :)

    ReplyDelete
  59. @fatt

    aku pulak yg nak nangis baca komen ko...huhu~

    tengs. :)

    ReplyDelete
  60. @amry

    tak lambat lah. anytime will do. hihihi~

    tengs nakkk....(kata mak GB huhu)

    ReplyDelete
  61. @Tengku Zura

    sebenornya mak2 ni nak tgk anak dia bahagia je kan?

    ReplyDelete
  62. @HaniCheLat

    hihi...GB pulak yang kembang lelebih, ngeee~

    tengs hani. :D

    ReplyDelete
  63. rebecca nur al islam ttp rebecca nur al islam celup..tp skrg dah gaya charlie' angels dah gaya DP tu..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D