Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, April 30, 2011

Bias




Atau dalam bahasa Melayu nya: Pilih kasih, berat sebelah.

*

GB adalah peminat Kabir Bhatia, jadi semua drama dan filem arahan Kabir GB suka. Asal tau je mana-mana drama arahan Kabir, Gb akan tengok dan suka. Dari tak follow boleh jadi follow, tengok sampai habis. Filem Cinta, Love, Sepi tu...tayang la 10 kali pun, GB tengok! Tapi bukan la sebab sesaja, tapi sebab mata Kabir ni berbeza. Shot dia lain. Angle lain. Feel...lain!

Adik-adik GB dah tau sangat. Asal ada drama Kabir kat tv, diorang akan bagi tau 'ni Kabir Bhatia buat' dan Gb akan cakap 'ok, kompem best!'. Bias kan? Walaupun mak ayah tengok sambil menguap-nguap sebab tak faham jalan cerita. Heheh~

*

Nak tengok Remy Ishak? Sini sini! Suka sangat feel dalam klip ni. Scene cantik, Aliyah punya suara sangat best, lagu dia pulak 6ixth Sense buat, dan yang penting ada Remy Ishak! (Big grinnnnn!!!!!). Director VC ni tak tau sapa tapi ada pengaruh Kabir (sikit-sikit). Mungkin Kabir, mungkin bukan. Layan je lah ye!



P/S: Selamat submit final design to BonekaDalamChermin. Sorry semalam tak dapat tolong banyak. And thanks Mas for the twisties! :D

59 comments:

  1. bias tu biasalah .. ini soal hati. payah nak adil .. macam kes orang ada dua isteri.

    ReplyDelete
  2. GB..
    tak reti komen sebab dah lama tak tengok drama melayu....
    Bias...
    dengan anak2 selalunya akak Bias...
    (kejam kan????)

    ReplyDelete
  3. oh oh haritu ada baca psl klip video nihh..sape ek dia punya pengarah lupa dah..remy ishak?? i sukaaa

    ReplyDelete
  4. aku suka citer asmara
    tu kabir gak ke?

    ReplyDelete
  5. GB, thanks for sharing this VC. suka lagu ni.
    diorang buat VC ni kat ladang tebu, Perlis nun...

    ReplyDelete
  6. Uncle adalah peminat Prof Madya A. Razak Mohaideen, jadi semua drama dan filem arahan Prof Madya A. Razak Mohaideen uncle suka. Asal tau je mana-mana drama arahan Prof Madya A. Razak Mohaideen, uncle akan tengok dan suka.

    (la la la la.......)

    Makna nya selepas ni Boneka boleh kembali aktif berbelog?

    Hurah!

    ReplyDelete
  7. hebat..saya jarang mengikuti citer2 ni..haha

    layan raja lawak je

    ReplyDelete
  8. SAlam..

    Dah kalau hati minat cerita2 kabir.. memang takkan ketinggalan la nak tengok hasil kerja dia..

    :)

    ReplyDelete
  9. GB..ini bukan soal bias..tapi soal hati..dah GB suka cerita dia tak pe..GB berhak ada pilihan sendiri.

    ReplyDelete
  10. GB sory lama xmelawat..busy final exam n skrg dah habis...weeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  11. dear..
    akak terpegun tgk video klip !
    ....apa yang buat terpegun tuu ..tak dapat dipastikan..terpegun pada lirik lagu ke..pada penyanyi ke..atau pada si remy tu kee...erk!!hehehe:p

    ReplyDelete
  12. filem khabir bhatia memang sangat diikuti, scene cantik2

    ReplyDelete
  13. salam nak jemput sertai contest saya

    http://www.abgshah.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

    ReplyDelete
  14. soal hati dan perasaan
    memang susah diduga
    ehhee

    ReplyDelete
  15. GB, akak pun minat filem atau drama arahan khabir bhatia, cuma video klip kat bawah tu tak tahu plak arahan dia dan belum pernah dengar lagu dia.nak layan lepas ni.

    adik BDC sibuk ke? , blog dia sepi je.

    ReplyDelete
  16. GB tgk Gemilang dan sekarang Juvana di TV3?tu pun Khabir Bhatia...

    ReplyDelete
  17. gua suka certa yang awak awek suka.. gadis bunga pun golngan awk awak yang jenis makwe makwe

    ReplyDelete
  18. peh remy hensem mcm aku dlm VC tu.. haha.. :P

    ReplyDelete
  19. Aslmkm.
    Makhluk Allah memang semuanya tidak sempurna kan?
    Tapi layan jer ler jiwa remaja. :)
    Cuma, biarlah berlandaskan garisan iman.

    ReplyDelete
  20. Akak pun suka sangat dgn cerita2 KB ni..nak2 citer CINTA..best..kena hayati betul2 baru faham dn masuk dalam hati..REMY Ishak..suka gak..berjaya bawak apa saja watak..yg best bila dia bawa waatak penjahat yg lurus bendul tu..lawak betul.

    ReplyDelete
  21. skrip Kabir Bhatia pun agak unik kan?

    ReplyDelete
  22. kitak pun sukak itu remy ishakkkkk... (nmpk tak mcm ade pantun beritma kat ayat tu?hehehe)

    ReplyDelete
  23. @Ibu n Abah

    oh my. GB sbg anak rasa macam tu jugak. kdg parents nampak bias dalam sedikit hal~

    ReplyDelete
  24. @Rozami

    asmara bukan kabir punya, sebab tu aku tak tgk. hua hua hua~

    ReplyDelete
  25. @~najwa~
    hihi tq. vc ni sgt kelass sebab tu gb share kat sini.

    ReplyDelete
  26. @gedek!

    uncle, jaga2. kang ada ratu the movie episode 2 pulak. hahahaha!!!

    *kita nantikan Boneka kembali. :D

    ReplyDelete
  27. @IMANSHAH

    jozan ke nabil? :D

    ke sepah? ke jambu?

    ke amir?

    heheheh~

    ReplyDelete
  28. @adol ihsan

    tuh la..biarlah org nak kata apa pun kan?

    heh~

    ReplyDelete
  29. @Pn Kartini

    rasanya berat ke remy tu kak. hahaha!!!

    ReplyDelete
  30. @mie

    tak mau org duga, boleh cakap direct jaa. hu~

    ReplyDelete
  31. @Cik Ina minat Do do Cheng


    dah tgk ke kak vc tu? best tak?

    *BDC busy..harap2 dia akan kembali. :D

    ReplyDelete
  32. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o


    gua baca 10 kali komen lu tapi tak paham der..

    ReplyDelete
  33. @DDrfauziah

    hihihi. betul auntie. dalam dok minat-minat tu kene ada batasannya jugak.. :D

    ReplyDelete
  34. @nyanyisunyi

    KB & remy. both very talented and passionate. wallah!

    ReplyDelete
  35. @padlie

    sometimes biasa ja. tapi cara dia buat pelakon menuturkan dialog tu yg menarik. sounds very natural.

    ReplyDelete
  36. lah lah ingat hindustan.
    melayu punya cerita rupanya. hehheh

    ReplyDelete
  37. sedap juga lagu tu..thanks for the sharing..style memang ada 6 sense

    ReplyDelete
  38. layan citer cun.best je tgk remy ishak dgn maya!hihi

    GB,jat baru smpai dr kedah!

    ReplyDelete
  39. saya pon suke khabir bhatia..heheh..best2...

    cite dia..bkn dia tau...heheh

    ReplyDelete
  40. remy?? ada apa dgn remy???!
    bukan best pun!! hahaha

    best la vc tu..
    tetiba terjatuh chenta dgn baju oren dia.. kikiki.. bolee??

    ReplyDelete
  41. GB--
    dengar2 peminat remy melenting bila si alyah gedik tak bertempat dalam video klip nie

    PS; KAK AYU masih sempat layan artis..hahahhahah

    ReplyDelete
  42. wehhh...jaga2...jat nak rampas remy dari ko tu....ahakz

    ReplyDelete
  43. saya suka part 'angle' lain, yg tu betul. itu sebab gaya cerita dia berbeza. :))

    ReplyDelete
  44. assalamualaikum..

    akhirnya saya kembali semula..trime kasih kerana senantiasa menyokong blog saya...

    saya ternanti2 akan film nur kasih garapan khabir..pasti mantap kan

    ReplyDelete
  45. memang..sebab ceritanya banyak tersirat dan tersurat.. dan apabila di fahami sangat terkesan di hati.. :)

    ReplyDelete
  46. bias .. satu benda yang sgt2 complicated..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D