Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, April 16, 2011

Betul ke 'K' adalah huruf yang digemari oleh kaum lelaki?



*


Makngah: Bang, bogheh dah abih bang! Cemano nak buek nasik briyani ni? Totamu dah nak sampai ni haaa. Lauk somo dah masak. Acar montah tongah dibuek. Tompi eh nasik yo bolum ado! Tu la, den dah koba an, boli bogheh somalam...bang asyik koba an 'later later'. Nak nengok maharaja lawak dulu kato eh. Ha, nengok sokarang ni sapo yang buek lawak kalau bukan kito bang? Bang copek la poei boli bogheh!!! Copek bang copek!

Pakngah: K~

*

Uncle, sori mori! *GB tukar susunan sebab tak terpikio pulak dialog lawak kalau pakngahnye yang cakap dulu. Kalau ada idea lain GB masuk lagi ye~

*

(Nota: Dialog di atas atas sebagai memenuhi tuntutan kontes yang GB join. Kalau nak tau lebih lanjut, boleh le kawan-kawan klik kat sini. Hadiahnya lumayan donk!)

P/S: Ini kontes aaa ai saje suke-suka mau cuba. Harap ada yang ketawa lorrr pasai ai memang fail bab buat lawak. Tapi bab berangan memang nombor 1 lorrr. Huhuhu~

66 comments:

  1. GB, u know how to speak nogori meh? :P

    ada satu lagi ayat yg lelaki suka:

    'mmm..'

    ReplyDelete
  2. @Daddy Ziyyad


    yaaaaaa.....mmm~

    *ai boleh cakap nogoghi tapi tak tera sgt la. thx to my bestie. :D

    ReplyDelete
  3. hancuss kalau orang perlis cakap ns. hehe

    terima kasih kerana sudi memeriahkan.

    ingatkan dato' siti yang suka huruf 'k'.

    ReplyDelete
  4. @al-lavendari

    lawak tak uncle? lawak tak? :p

    *GB org kedah la uncle. hahaha!!!!

    dato' siti tu lain punye spesis K dia. hihi~

    ReplyDelete
  5. ada satu lagi...

    oooo....dgn mulut melopong..

    ReplyDelete
  6. adeh.

    mutiara nak join gak.
    tp dr ritu xdapat idea nak wat idea ape..

    sweet kn uncle gadisBunga ni..

    ReplyDelete
  7. GB sata setuju.
    skang saya pon jawab "K" . hehe.
    ade yang okay tuh ok la.
    yang tak okay...naik meter kemarahan mereka cuz saya jwb cmtuh. lol.
    Tapi, ape salah saya?

    ReplyDelete
  8. suami i cukup suka perkataan k ini..baik i atau anak kalau mintak apa² tu jelah jawapan dia yg popular..hehe

    ReplyDelete
  9. Aslmkm.
    Agak2 sama la kot kita ... lawak tidak berapa nak menggelikan hati orang.
    Tetapi kira2, GB better skit la.
    Aunty ni disisih kawan untuk join gosip pun ... dulu2 semua geng kata, 'Hang memang teruk! Cerita gosip best habeh hancoq!' :)

    ReplyDelete
  10. GB..betul kata pak ngah..hancus loghat negori..he he..

    ReplyDelete
  11. orang laki ni simple je. jawab pun simple lah.haha

    ReplyDelete
  12. blaja ckp ngri lak ari ni..baguih2!

    ReplyDelete
  13. aaahh kan..betul tu..jawapan dorg paling femes adalah 'k' pastu 'hmmm'..sabo je la huhu

    ReplyDelete
  14. betul lar.. asben ai pon suker jawap macam tu jer.. penat ai bercakap panjang lebau..'k' tu jer jawapannye.. huhu...

    ReplyDelete
  15. GB wat contest brngan nak??hehe

    org laki yg suka berleter ja xsuka ckp K hehe

    ReplyDelete
  16. hehehe...jadi gak nih...

    good luck GB..!!! :)

    ReplyDelete
  17. betoi kak saya sokong 100%..... pnjang lebo kite ckp 'K' je dia jawab...hempeh!

    ReplyDelete
  18. "hancuss kalau orang perlis cakap ns. hehe" kata abg al

    Bukan makngah tu org Perlis ke?

    Itu sbb bahasa dia jadi mcm tu

    larikkksss

    ReplyDelete
  19. mmg ye la GB. lelaki suka K. tu je rep nya. haha. gudlak :)

    ReplyDelete
  20. salam
    k lah cik gadis bunga
    k lah hari ni tak tau mau kumen apa

    ReplyDelete
  21. heheheh..bleh kdik penulis skrip..heheh

    ReplyDelete
  22. k = simple dan padat kata2 tu ... haha ... (backup org lelaki :p )

    ReplyDelete
  23. hahaha..betol2..laki salu sebut k saje..nape ye....

    ReplyDelete
  24. hahaha! betul lah tu.. suami farah pun sama..:)

    ReplyDelete
  25. aik punyola panjang bini ni bebel ..laki jawab K je hehehe

    lawak2

    ReplyDelete
  26. sya tak tergolong dlm lelaki yg mengemari K. :)

    ReplyDelete
  27. bilo ekau blajor ckp nogori..den tak roti ckp nogori huhuhhhhh

    ReplyDelete
  28. @nyanyisunyi

    hahaha. K,O,M. sume faveret diorang. hahaha!!!

    ReplyDelete
  29. @MaryH

    hahaha!!!! kalau jawab cemtu dgn bos mungkin akan naik marah jugak la. hahahah!!!!

    ReplyDelete
  30. @Rina AVAIL a.k.a cik betty


    kalau masa sms lagi la. kite taip panjang2 dia jawab K je???

    ReplyDelete
  31. @DDrfauziah


    hahaha!!! kesian jugak kat auntie. takpe, skill bergosip ni bukannya bagus pun kan? :D

    ReplyDelete
  32. @Farrah Hasna

    haish jangan! ini bahasa nogori broken!

    ReplyDelete
  33. @aTy _faRed~

    diorg kene masuk kelas bercakap gamaknya. hahah~

    ReplyDelete
  34. @nabilah_2908

    tapi tak boleh mendatangkan gelak yg terbahak-bahak. wuwuwu~

    ReplyDelete
  35. good luck kak GB!! all the best~ ;)

    ReplyDelete
  36. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    panjang pulak komen yang taknak komen ber K tu ek? i like!

    ReplyDelete
  37. @a.z.r.i.n.a.03.07

    bak kata uncle gedek. K = kool. :p

    OK dipendekkan jadi K.

    adoi!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D