Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, April 18, 2011

Berangan sambil bekerja memang best!

Vegetarian soba


Ini entri mengarut.

*

Kalau pegi Secret Recipe berdua dengan member, kalau nak order tomyam atau soba macam gambo kat atas, GB sarankan order semangkuk cukup. Sebab portionnya sangat besar dan memang pecah perut nak ngabiskannya. Sedap tu memang sedap, tapi kalau banyak sangat sampai tak abis pun buat rugi je. GB pun pelik apasal la depa nak serve mangkuk besar-besar macam tu. Dah la GB ni jenis sayangkan makanan. Heheh~

*

Sekian entri mengarut dari GB yang sedang mengantuk dan kelaparan.

P/S: Ingat lagi South Entrance ni? Kalau kawan-kawan duduk kat outside table kat Secret Recipe E@Curve, nampak lah signage tu. :D

72 comments:

  1. WAH!!!!..MAKAN SAYUR ELOK KESIHATAN...HEHEHE BARU HARI NI SINGGAH SINI CIK BUNGA...MEH! JENGUK MY BLOG

    P/S: http://www.hairuliza-anakku.blogsport.com/

    ReplyDelete
  2. nampak macam sedap jer sayur tu..

    ReplyDelete
  3. byk makan sayur badan jadi sehat...

    tapi anak2 kat rumah tak berapa suka makan sayur..camana?

    ReplyDelete
  4. soba ajo lah kalau den makan soba ni..

    ~ekekekee

    ReplyDelete
  5. @Sari Yusa Ibrahim

    subjektif. hahah.

    sebab tajuk dgn entri sama2 mengarut. :D

    ReplyDelete
  6. myb nk sepadan kan dgn harganya...tu yg letak dalam kuantiti yg bnyk.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    LAUK MALAS

    ReplyDelete
  7. betui ke banyak...?

    boleh ler try..

    makan share 4 beranak...

    jiiimattt...hehe

    ReplyDelete
  8. @Ati Masrif

    betui kak...!!! kalau share 4 org boleh2 la. tapi jimat mmg jimat! mintak la mangkuk kecik extra. :D

    ReplyDelete
  9. Itu bergantong pada sapa punya perot...

    Mine...? I don't think so....

    ReplyDelete
  10. @gedek!

    hahahaa!!!! betul la uncle....uncle kan dah 6 pack! hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  11. erm.. saya rasa mangkuk itu terlalu kecil...

    ReplyDelete
  12. yes..cik pah setuju statement tuh.. kita nih jenis sayangkan makanan..dah dididik dari kecik kene abiskan makanan ..tak baik membazir..walaupun perut dah senak sgt..hahaha

    ReplyDelete
  13. waktu akak keje dulu..kalu gi secret rep mesti gi ramai2 bole share makan dan share bayor

    ReplyDelete
  14. waktu akak keje dulu..kalu gi secret rep mesti gi ramai2 bole share makan dan share bayor

    ReplyDelete
  15. kita pon kalo ke situ mkn kek aje =) ~

    ReplyDelete
  16. eh

    SR ade tomyam meh????

    hehe. tatau.

    ReplyDelete
  17. eh? ada tomyam ke? ingat ada kek je.. ni baru tau.

    ReplyDelete
  18. alis suka sayuran, ulaman.

    kawan2 cakap : arnab eh?

    yg keji sikit : weh kambing je makan benda ko makan nih.

    nyampah tau..

    ReplyDelete
  19. mesti kak GB berangan nk mkn vegetarian soba tu kan! kantoi!!! ;)

    ReplyDelete
  20. sy pn yg jnis sygkan mkanan gak huhu..

    mana la xbsar2 sob3

    latest entry : Doa Agar Dipermudahkan Segala Urusan

    ReplyDelete
  21. @Cik Pah

    ha..betul2. spesis kalau makan mesti kasi abis kan?

    ReplyDelete
  22. @anitaare

    sama la. beli main dish 1. beli kek 1. beli air 2. pastu share. jimat dan kenyang kan?

    ReplyDelete
  23. @- GC -

    kek dia dah makin makin makin mahal!

    kalau beli 1 slice tu ok lagi, tapi kalau beli sebijik rasa mencekiknya SR ni~

    ReplyDelete
  24. @♥ manje ♥

    hihi. kdg2 tu rasa tempted nak makan benda lain sebab tgk menu dia. :D

    ReplyDelete
  25. @||alis||

    ok pe jadi kambeng and arnab kalau boleh jadi awet muda. huhu~

    ReplyDelete
  26. @HAJAR hasan

    pandai dia~

    tadi nak makan tapi parking takdak!

    ReplyDelete
  27. kReen hanya akan order lasagne saje walaupun mula-mula teringin nak order yang lain...

    acane tu ?

    ReplyDelete
  28. wah sedapnya...makan byk pun xpe..penuh khasiat... lapar2....ngeeee=)

    ReplyDelete
  29. memang besar sgt portion dia..haha...btw GB, makan jgn byk2 hehe

    ReplyDelete
  30. berangan waktu kerja?? ermm...selalu gak sy buat~

    ReplyDelete
  31. sayur kan bagus...elok le makan banyak2....lagik pun depa bg banyak2 tu bukan apa...depa dok kutip belakang kedai jerk...melambak tumbuh tepi longkang....ahakz....ahakz...

    ReplyDelete
  32. @.:rizaL:.

    hahah!! ok ok, GB ikut nasihat rizal. :D

    ReplyDelete
  33. bila GB nak belanja saya secret recepies.. terliur tgk gambar tu

    ReplyDelete
  34. @MataHati @ MH

    ni kompem tgh lapar tak makan lagi kan?? huhu~

    ReplyDelete
  35. WAHH..SEKETUL2 JE REAL GAMBO NI..
    LAPARRR..

    ReplyDelete
  36. @Tihara

    sila bergegas ke sikret resepi sekarang! hihi~

    ReplyDelete
  37. acu pun suka tom yam SR nie..sedap..tapi selalu tak abis makan sbb byk sgt..

    ReplyDelete
  38. hihi tomyam membuka selera,tp bab sayur2 2 pndg sebelah mata pun x.maklumlah x suka.hihi

    ReplyDelete
  39. gambarnya cantik.. GB..famili sy jrang ke secret recipe sbb yg kami tau..perut kmi x prnhnya ckup dgn semangkuk.. hehehe..

    ReplyDelete
  40. secret recipe penah makan kek je..sedap ek vegetarian soba tu?

    ReplyDelete
  41. sudah fall in luv with this soba. rasanya lagi hebat dari soba sushi king

    ReplyDelete
  42. adakalasnya kte diam, org ngumpat kte n dengki kte, naper ek....

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D