Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, April 19, 2011

Berangan adalah aktiviti lazat yang boleh menjana minda

Ini Mohd Adif

Lama dah GB dapat budak ni. Dulu la, masa zaman girlie-girlie. Takleh peluk-peluk pun sebab saiz dia besar kepala lutut je. Hihi~

Tapi sekarang simpan aje la sebab kiut. Tak sampai hati nak jual kat car boot sale. Biar buat pusaka turun temurun untuk anak GB nanti, boleh? Hu~

*

Pagi ni kan GB tengok traffik masuk ke blog GB ni lebih luar biasa dari biasa. Trace punye trace punye trace,  dapat dah puncanya. Mau melazatkan otak? Kat sini ha~ 

Otai kreatif yang tak penah kering idea ni kata, kalau boring dia akan masuk blog GB. Tetibe je GB perasan yang GB adalah sumber inspirasi dia. (Err...kembang tekak? Ok, sila muntah pelangi sekarang!). Hahah...takde la.. Kalau ada otai blog masuk blog kita dan cakap boleh rilis boring, kire ok ape kan? Boleh la pakat-pakat beronggeng kat sini. GB pasrah je. Hahah~

*

Lepas tu ada pulak budak bijak pandai yang baik budi pekerti ni buat entry susulan based on entry GB yang sebelum ni. Dia bikin segmen. Terus terasa cam Ben Ashaari. Hahah! Tapi kan, bila baca balik entri budak bijak ni pasai dia punya Ada Kala, ditambah pulak dengan komen kawan-kawan sebelum ni, baru GB sedar yang kita manusia ni rupanya sama saja. Ingatkan GB je spesis pelik yang suka berfikir di luar kemampuan fizikal (baca: berangan), rupa-rupanya kawan-kawan pun ramai yang cenggitu. 

Oleh itu, sama-sama kita jadikan berangan sebagai satu aktiviti yang boleh menjana minda ya!

P/S: Banyak benda yang kita boleh belajar dari blogging dan blogger, kalau kita mahu belajar...

39 comments:

  1. GB beranagn itu syiokk gilerr..
    comey tedy bear ke lion..hoh?

    ReplyDelete
  2. teehee~ err.. nak Mohd Adif boleh?

    err.. kak GB. bila nak sambung entry zaman cenonet? err...

    ReplyDelete
  3. bantal mucuk takmo kasi snap ke? hehehe

    ReplyDelete
  4. hihi,jat kenal blog GB pn dr abg ben O.o hihi.

    ReplyDelete
  5. berangan tu best la kakkk....tambah2 berangan putera dtg selamatkan saya...ngee~

    ReplyDelete
  6. salam
    lu jangan berangan pasal gua sudah..err teruskan berangan

    ReplyDelete
  7. aku suka berangan bila tgk peta dunia. pastu plan nak gi sinila, gi situla..tp alhamdulillah semua angan2 aku dah menjadi realiti...aku akan terus berangan sampai bila2 :)

    ReplyDelete
  8. adakah ini kategori bantal busuk..
    eheheeeee

    ReplyDelete
  9. berpikir diluar kotak ape tuh?
    kotak kasut atau kotak pencil?

    kakaka...

    sape bagi patung kecik tu?

    ReplyDelete
  10. sbelum buat sesuatu mest brangan dlu. Bru best. Heh

    ReplyDelete
  11. GB , budak tu kalau dapat kat firdaus dah berdanau.

    Betul tu GB manusia sebenarnya sama je. Ibu bapa kena banyak memainkan peranan penting bagi melahirkan anak yang bijak. Good job pada ibu dan ayah GB . ibubapa kena didik anak mereka sedari baby lagi.

    ReplyDelete
  12. Assalam GB

    Hi all, singah sini. jom baca2

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/04/yahuudapat-masuk-skim-rumah-pertamaku.html

    ReplyDelete
  13. sy suka berangan rumah impian sy..ada laman besar, ada laman belakang, ada laman tepi..berangan pokok tanamn sy banyak..berangan camna nk hias rumah..tu jelah sy duk berangan hari²..

    ReplyDelete
  14. go GB go, saya pon suka masuk blog GB, tp saya x otai, sila kesian. ok bai. haha

    ReplyDelete
  15. hari2 terjah blog GB carik inspirasi dari gambar yg ada... gamba smua mcm pki DSLR la... tp mcm samsung pn ada.... heheh... overall mmg cnteklah!

    ReplyDelete
  16. kawe nak berangan jadi sangat kaya.....ahakz....buleh...? angan2 jerk....ahakz

    ReplyDelete
  17. aku paling suka ayat p/s ko tu :D

    ReplyDelete
  18. Merah kat kepala bear tu apa?

    ReplyDelete
  19. berangan bagus ape
    org x berangan xkn kmane,btol x..heee

    ReplyDelete
  20. aku belum pernah makan buah berangan... huhuhu..

    ReplyDelete
  21. kak GB! ni entry hajar. tribute to ada kalanya...

    http://hajarhasan.blogspot.com/2011/04/ada-kalanya-kita-perlu-menangis.html

    ReplyDelete
  22. wow...mat gebu bikin promosi

    wow..banyaknya promosi percuma :)

    bye gb..

    nak kuar dah ni :)

    ReplyDelete
  23. ooohhh..berangan tu aktiviti wajib tu kak..hari2 pon zie berangan..hahaha..best2..

    angan2 mampu membuatkan mimpi kita indah..dan mimpi itu mampu membuatkan kita bahagiaaaaaa....wahahaha..


    i like!!..tp akak jangan la angan2 mat jenin plak oke..hehee

    ReplyDelete
  24. Berangan boleh menjana minda

    Pisang berangan boleh menjana pendapatan.



    Bagi yg tanam dan jual pisang tu lah hehehe

    ReplyDelete
  25. "Banyak benda yang kita boleh belajar dari blogging dan blogger, kalau kita mahu belajar..."

    indeed! ;)

    ReplyDelete
  26. sebelum dapat memajukan diri mesti kene plan kan? nak dapatkan plan baeeeekk punya kenela berangan dulu kannnss..

    ReplyDelete
  27. yang pink atas kepala budak Adif tu apa?
    luka eh?
    siapa buat?
    kesiann dia...

    berangan..
    free..
    tak kena bayar..
    tak apa..

    ReplyDelete
  28. semua manusia suka berangan..takde manusia yg terlepas dari mempunyai angan2..

    ReplyDelete
  29. itu tangan GB ke tangan patung heheheehe...jangan marah ya....gurau nak usik GB je

    ReplyDelete
  30. owh..nama die kiut....mohd adif..hekhekhek

    ReplyDelete
  31. zie pun suka berangan taw...hehehe. psstt teddy bear tu comel lah! :D

    BTW, salam singgah dari belog http://herba-tihara.blogspot.com/ - ur silent reader kak tiha ni :) hehe...

    oh ye...tu bukan url blog zie ea. url blog zie adalah http://princessredbloodsnow.blogspot.com :D

    ReplyDelete
  32. Salam GB..

    hehe :) zie dah terjah tu..

    akk bukan silent reader lagi kan..
    dan entry smlm tu timbul bila rasa tak sangka GB sudi ke blog akk yg kerdil berbanding blog GB..

    ReplyDelete
  33. Saya selalu berangan jadi jutawan..

    So boleh layan blog/website 22 jam sehari..hahaha...

    Eh..Mat Gebu tu glamer bangat kan..dia mmg terror memasak ke?

    ReplyDelete
  34. Doc DaddyZiyyad, jom kita geng nak? hahaha

    ReplyDelete
  35. blog GB memang banyak meberi inspirasi.. :)

    ReplyDelete
  36. Akak mmg dh lama jd follower CMG and GB. Bila baca CMG pomot GB, ntah apsal akak plak rasa bangga...heheheh. Tahniah yer...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D