Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, April 5, 2011

Gugel translet: Apokobondo neh?

Rocket flies across Morib Beach sky
(Selangor, Malaysia)

*


Cer cer ... crossword puzzle ...





*

Ok, 5 cukup. Cukup untuk buat GB pecah perut bila baca blog GB ni dalam English translation. Nak tau macam mana? Kat atas blog ni ade tulis 'This page is in MALAY' kan...klik 'Translate'. Ok dah, GB nak gi bergelak ketawa kat blog kawan-kawan pulak. Hahahahaa!!!!

P/S: Macam takde keje kan? Padahal keje dah paras hidung dah ni. Huhuhu~

P/S 2: Font jadi besar giler sebab takleh edit, mebi sebab GB main kopipes je kot dari tajuk entry asal yang dah di gugel translet kan. Heheh~

44 comments:

  1. lama tak gi morib..walau pantainya agak kotor, ia masih boleh dinikmati kan

    ReplyDelete
  2. A'AH LA SIS..
    FONT AGAK BESAR:)

    ReplyDelete
  3. baru nak buat entri yang sama tapi GB da buat dulu~tak jadi ah~~

    ReplyDelete
  4. ho..ho...ilmu baru lg dpt dr GB pepagi bute nie...kelakar..kelakar... yg pntg GB wat org lain sama2 happy hr nie...

    ReplyDelete
  5. uncle dah puas bergelak ketawa kerana dulu pernah tersilap klik. uncle ada buat entri khas mengenainya di sini.

    http://al-lavendari.blogspot.com/2010/02/punca-blog-jadi-goblog.html

    ReplyDelete
  6. ianya jadi lawak sebab dibuat dalam bentuk Direct Translation! ~haha

    ReplyDelete
  7. Seronok juga main2 alihbahasa ni... :)

    ReplyDelete
  8. google translator neh lurus bendul la..hahaha

    ReplyDelete
  9. hahaha...hmpeh tul gugle ni...bendulnya tak beragak

    ReplyDelete
  10. sah tak ada kerja dan banyak masa ni!!

    ReplyDelete
  11. Ghupa2nya ada gak bondo yang Sheikh Gugle tak pandai.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. memang lawak..pernah try..tak sanggup try dah...hahahhaha.. =)

    ReplyDelete
  14. Kat wayang pon agaknya diorang translate macam ni, je....

    ReplyDelete
  15. hehehe...memang pun kalau nak gelak sensorang buatlah gitu, rojak bahasa kan?

    ReplyDelete
  16. hehehe...baek2..fyna try k...






    jom singgah n follow belog saya..
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. sahh....

    mesti tengah boringg gilerr
    time ni kan...kan...

    pasai tu buat mcm gini...

    tapi pic tu...

    ai...like...


    ^_______~

    ReplyDelete
  18. pernah try dolu2
    memang gelak guling2
    kekeke

    ReplyDelete
  19. macam celaka je kan kalau main direct translate camtu je..aku semalam baru lepas tolong translatekan report member aku pakai google translate..tapi bila dah siap, baca balik ayat, hancur bai!hahaha

    ReplyDelete
  20. tu lah...den yg bodoh english ni pun selalu rasa pelik dgn translate nya....

    ReplyDelete
  21. haha...kalau omputeh cuba traslate blog GB ni...sure pening bila baca kan..? ;P

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    KEPALA AYAM

    ReplyDelete
  22. Gb dear.. pic tu sgt niceeeee :)

    ReplyDelete
  23. hihi.itulah kdg2 kalau guna translte 2 mmg mcm2 ayat keluar.hihi

    ReplyDelete
  24. Salam :

    Hehe.. A'ah la, font tu agak besar..
    Takpe, lagi jelas..

    :)

    ReplyDelete
  25. bahasa enggeris versi rojak
    kekeke

    ReplyDelete
  26. cer gelak cer gelak !




    Along & Angah pun tak habis2 dengan cer-cer diorang..

    ReplyDelete
  27. Hehehe.. Kesimpulannya di sini... X PAYAH PAKAI TRANSLATOR!! Belajar sniri je lg snang..

    ReplyDelete
  28. cuba teranselet ke urdu plak
    agak-agak bleh baca tak

    ReplyDelete
  29. kahkahkah sungguh direct la translation itu, betoi bendoi punya translation :D

    ReplyDelete
  30. gambar apa2 pun GB letak..saya tetap suke...heheh

    ReplyDelete
  31. Aslmkm.
    :) Translator tak tera jer!
    Employ yang lebih kelulusan, lebih pula bayaran. Kan?

    ReplyDelete
  32. rajinnyer translate tewww.. ehehe

    ReplyDelete
  33. asap jet ke tuh? cantik biru ni... ~

    ReplyDelete
  34. kdg2 rasa macam lagi senang buat ayat dalam bi and translate ke bm daripada nak translate dr bm ke bi..tambah pening je..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D