Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, April 1, 2011

Adakah nampak berbeza bila jari bercincin?




Ada satu hari tu GB pakai all black gi opis *sebab malas nak fikir*, dan sebentuk cincin. (sila maklum bahawa GB bukanlah spesis yang reti bercincin ye~). Kul doblas gi beli nasik, tetibe makcik yang jual nasi campur tu tegur. Katanya baju GB lawa. Padahal selalu dah kot GB pakai baju yang sama masa gi beli nasik. Takkan baru perasan kot? Huhuhu~

Ke sebab cincin yang sama sekali bukan emas mahupun berlian itu? Jeng jeng jeng... :D

P/S: Pastu balik opis puas gugel apa kaitan memakai cincin dengan attractiveness... Saje je kan? *Ke memang ada kaitan? Ada sesapa nak share? Huhu~

76 comments:

  1. GB..
    pakai cincin mmg menambah keayuan pd sipemakai...
    pakailah selalu ya...

    ReplyDelete
  2. @Ibu n Abah

    eh, betul ke kak? patut laa...nampaknya kene la tambah koleksi pasni. hihi~

    ReplyDelete
  3. sebab tu cincin dicipta agar pemakai namapk berseri-seri..



    siggah lah ke blog sy

    ReplyDelete
  4. sebentuk cincin dijari manis mampu membuatkan aura keayuaanmu lebih terserlah.. :)

    ReplyDelete
  5. chantek bunge ros teww tp kaler dah tawar kanns.. uhuhu

    ReplyDelete
  6. penambah seri tu ..

    sama juga kalau kita pakai
    barang kemas...dulu ada seorang
    abg ni tegur kak ati yang baru
    pakai gelang emas..

    dia kata org pompuan kalau pakai tu
    menambah seri ...

    ReplyDelete
  7. awak pakai cincin di ibu jari tangan kah??
    :)

    ReplyDelete
  8. Bkn ke kalo pakai cincin nanti tk de org masuk melamar psl ingat tuan punya badan dah berpunya...hehehe pemikiran kolot.

    @DrSinga: KOG jer yg pakai cincin kat ibu jari (dolu2). Meow.

    ReplyDelete
  9. hihihihi..cincin biasanyer akan menimbulkan speku kepada si pemakai...
    skeptikal thinking ni biasalah....
    org Melayu kita kan selalu pikir bila pakai cincin ni..tuan badan sudah "berpunya"....ngeeee :p

    btw, nowadays CINCIN adalah accessories semata! :p

    ReplyDelete
  10. cincin gB ada bunga besar kot... hihi...

    ReplyDelete
  11. @purpleyellow

    hai di sana! thanks ye sudi singgah sini. :)

    *itu lah, bila jarang bercincin tetiba pakai, mmg lain rasa. hu~

    ReplyDelete
  12. @en_me

    kaler dia peachy tapi ai kurangkan saturation dia. hihi~

    ReplyDelete
  13. @Ati Masrif

    oh, jadi betulla ye kak? patut la ompompuan ni suke no dgn brg kemas kan?

    ReplyDelete
  14. @DrSinga

    jari sebelah jari tgh ni kak. hihihi~

    ReplyDelete
  15. @alien

    aloh. cincinsesukahatije.

    nak tunggu org bagi takut sampai ke tua tak dapat pakai. huhu~

    ReplyDelete
  16. @Ann Huda (Ate)

    dulu kite pikir cemtu gak. tapi sekarang belasah je. nak declare status bujang tapi takde yg masuk minang pun, sudahnya pakai aje lah kan? hihi~

    ReplyDelete
  17. @madamoiselleczar

    i was like dat before. terlalu jaga itu ini. cincin taknak pakai. inai taknak pakai. segala lah.

    tapi skrg dah malas nak fikir tu semua. biarlah org nak fikir apa :)

    ReplyDelete
  18. @Sari Yusa Ibrahim

    takdak munge pun. batu je banyak-banyak. hihi~

    ReplyDelete
  19. Makcik tu nak promote cincin zulian dia kot..he..he..he..

    ReplyDelete
  20. Nak betol2 terserah, pakai la cincin macam orang jual obat tu....

    Penuh jari, macam macam warna, sebesar kacang ngan yin pon ada!

    p/s : Pakai baju hitam memang lawa, lah...

    ReplyDelete
  21. -kalau ikut kata2 si penjual cincin berbatu akik besar gajah tu, each batu tu berkuasa bleh bla bla bla bla lah...( I accept it as a bulsit(pinjam ayat DrSinga) )

    -agaknya mmg org2 line akitek ni mmg tak suka pakai cincin kan..coz my wife pun tak suka pakai..rimas dia kata..ekekeke

    ReplyDelete
  22. haha i pun tak reti, hanya pernah pakai cincin tunang dulu dan dah lama tak muat..patut la tak attractif

    ReplyDelete
  23. mls pakai cincin sbb rimas.

    hehe

    rasanya pakai cincin nampak kewanitaan skit kot.

    ReplyDelete
  24. dah tak pakai cincin sejak cincin dulu tak muat..pastu, tak beli pun cincin baru utk jari yg dah tak muat ni..he he

    ReplyDelete
  25. beza sis..
    bercincin nampak cam ayu2 la:)

    ReplyDelete
  26. oh...lebih attractive yer bila pakai cincin..

    sy mmg tk bape emar pakain cincin..tk selesa...sbb tu kurang attractive kot..huhu..:)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    JOM UJI MINDA

    ReplyDelete
  27. makcik tue nak bodek GB beli nasi dua bungkus tambah lauk kot huhuhuhuhhh

    ReplyDelete
  28. cincin di jari manis tu maksudnya sudah disunting~adakah?

    he~~

    ReplyDelete
  29. jangan pakai cincin kat jari kaki tau! hehehehe

    ReplyDelete
  30. pakai cincin tu, maknanya belongs to someone. ekekeke.

    ReplyDelete
  31. cincin penaik seri kut GB.. atau pun muka GB lebih ceria dari biasa pd hari memakai cincin tu :)

    ReplyDelete
  32. @gismo82

    haha! next time kalu jumpe makcik tu gb nak tanya dia. hu~

    ReplyDelete
  33. @gedek!

    ops. lupa lak uncle mmg sokmo pakai hitam. patut la ensem hari2. huhu~

    ReplyDelete
  34. @Daddy Ziyyad

    i dont want to say it. but i type it.

    bulsit juga.

    heheh~

    *saya ni puas dipaksa dgn mak suh pakai cincin ke gelang ke. rimas sebenonye. huhu~

    ReplyDelete
  35. @ummi5

    ai ni cincin risik pun takdak lagi kak. wuwuwuwu~

    ReplyDelete
  36. @Myaby

    pendapat ko sama dgn pendapat aku. rimas. hu~

    ReplyDelete
  37. @CGG

    tu la. wanita2 melayu terakhir mmg pandai bab ni. ai mmg tak reti..huhu!~

    ReplyDelete
  38. @nabilah_2908

    sebab tu ai tak kawen lagi sebab selalunya nampak tak attractive. kot. hihi~

    ReplyDelete
  39. @sahromnasrudin

    cet. sebungkus tu pun lauk dah penuh tau. hahaha!!!

    ReplyDelete
  40. @bujal X

    ni yg aku maleh nak pakai cincin ni.

    ReplyDelete
  41. @h4ni3

    kat kaki ai buat pedicure je kak. hihihi~

    ReplyDelete
  42. @- GC -

    ko dgn bujal sama je. malas ah cenni!

    ReplyDelete
  43. mungkin seri cincin tu naik ke muka? hehe speku ja ni :D

    ReplyDelete
  44. @Dinas Aldi

    ye sila speku. heheh~

    cincin 20sen jaa...haha~

    ReplyDelete
  45. assalammualaikum gb..terimakasih sbb singgah blog akak..bukan sbb cincin ke baju ke tp org punya diri tu yg mmg dah berseri gaknya..seri hari Jumaat

    ReplyDelete
  46. @anitaare

    salam kak..hihi. bikin gb perasan ni. ngeeee~

    ReplyDelete
  47. makcik tu baru hari ni pakai spek kut..padahal gB dah selalu berseri² dia x perasan..ataupun cincin gB sgt besar (mcm yg artis salu pakai tu)

    UDA MAKAN LAKSA TENGAH SAWAH
    ADA MASA BOLEH SINGGAH

    ReplyDelete
  48. gua pun dah lama tak pakai cincin. ish!

    ReplyDelete
  49. hm.. selalunya orang yang bercincin ni nampak lebih manis..tapi bergantung pada bentuk cincin tu jugak sebenarnya.. mak cik tu cakap apa lagi?

    ReplyDelete
  50. dah lama tak singgah sini.. sejak bila koleksi bunga di sebelah tu bertambah? hehehe.. kerap GB dapat bunge ye.. nnt kite bagi jugak..ok? :)

    ReplyDelete
  51. utk org single tetibe pakai cincin..mmg ade makna..ngeeee;D

    ReplyDelete
  52. cincin menaikkan seri time all black kowt

    tp sy xsuka gk pakai cincin huhu

    entry bru : Sabarlah Duhai Hati~

    ReplyDelete
  53. SALAM...
    nampak manis bercincin..
    tapi wanita kalau pakai
    di jari manis tandanya
    berpunya..jadi pakailah
    di jari lain..
    :D

    ReplyDelete
  54. selamat petang gadisbunga..
    adakah ini kali pertama ayu komen di blog ini??

    nampak sangat ayu nie dah lama follow tapi tak perasan GB..

    so, tak mau ayu terlepas pandang. ayu minta izi bubuh blog ini dalam bloglist ayu yer....



    PS: ramai orang kata..cincin akan menaikkan serisi pemakaiannya

    ReplyDelete
  55. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    ecece. hins hins.

    takdelah. makcik tu tgh baca sokkabor.

    ReplyDelete
  56. @mimi jazman_MJ

    bentuk cincin pun mempengaruhi ke? komplikated dah ni. huhu~

    ReplyDelete
  57. @mimi jazman_MJ

    bizi ye dik? huhu. koleksi bunge tu ikhlas dari kawn2 yg sudi nak bagi. heheh~

    ReplyDelete
  58. @maya amir

    tak...ni baru beli. tu yg pakai.

    biasanya lepas seminggu dua cabut balik tak pakai dah. heheh~

    ReplyDelete
  59. @aNiS aNiSa

    kalau cemtu kene carik cincin yg bold lah kan? hihihi~

    ReplyDelete
  60. @zulkbo

    tapi masa saya tak pakai cincin pun org igt saya dah berpunya. heheh~

    ReplyDelete
  61. @Citarasa Rinduan

    hai ayu. biasa la terlepas pandang tu. blog banyakkk. :)

    ReplyDelete
  62. gigih sy bace entry n komen kt dlm blog ni tau..hehehe...sy pun pki jgk cincin..mmg org ske speculate pki cincin ni dah berpunye..esp. bile patient ensem2 skit yg dtg lab bg sampel..haih..hehehe..tp sy suke pki cincin..mmg nmpak berseri la kot..hehehe..*perasan*

    ReplyDelete
  63. kita sama la gb...tak suka pakai brg kemas..bukan apa..rasa mcm berat je tangan, tengkuk bila benda tu bergayut..pastu rasa insecure sbb skrg ni byk sgt pencuri yg sanggup wat ape je utk mencurik...nauzubillah

    ReplyDelete
  64. kalau ikutkan Hukum Merak..semakin banyak asset yang dimiliki seseorang, semakin menarik atau menonjol seseorang itu..

    ReplyDelete
  65. sy pun x suka pakai cincin.adeyh.camne nak khawin?

    ReplyDelete
  66. hihi.dulu ada org authority ni tnya jat da kawen ke belum.pas2 jat tipu ckp da.pas2 dia ckp nk tgk tgan.

    hem adekah sbb dia nk tgk jat pkai cincin or kalau da kahwin bntuk tgn jd lain?

    ReplyDelete
  67. GB: ada kemungkinan bila GB b'cicin, keayuan GB lbh t'serlah...sbb jari yg jarang2 dikenakan cincin..(apa lg kli cincin "tonangan" :D)...laaaagi tmbh2 manis... x caya, nantikannya ye dik!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D