Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, April 19, 2011

Ada kalanya...

Tunggu time nak kembang



Ada kalanya kan, kita nak menyendiri je di saat semua ramai orang perlukan kita.


Ada kalanya kan, kita nak diam-diam je walau banyak sangat benda dalam kepala.


Ada kalanya kan, kita nak duduk je tak bergerak-gerak walau ribut datang menyerang.


Ada kalanya kan, kita layan dan tengok je apa saja yang berlalu di depan mata walaupun bende tu mengganggu pandangan.


Ada kalanya kan, kita terasa macam nak cakap 'Please leave me alone' tanpa fikirkan perasaan mereka di sekeliling kita.


Ada kalanya kan, kita tengah jiwang, nak tulis bahasa puitis-puitis, tapi last-last jadi hampeh juga. Macam entri ni. Hu~


P/S: Ada kalanya, kawan-kawan dalam situasi mana sekarang?


53 comments:

  1. ada kalanya kan, kite nak tarik selimut je walau pun myb kat opis BOS tgh menyingga...

    ReplyDelete
  2. eh tak hampeh laa entri ni..
    especially at the 1 st statement..
    ada waktu kita memang nak menyendiri kan..tapi apakan daya

    ReplyDelete
  3. sedang gelak dekah-dekah walaupun hati sebenarnya gundah.

    ReplyDelete
  4. sedang dalam kesakitan x tahu sbb apa..perut sakit,kepala pening, nak muntah..solat pun sambil dduduk..mungkin salah makan..

    ReplyDelete
  5. adakalanya, time kita nak duk opis, time tu la kena gi ke lain...

    ReplyDelete
  6. ada kalanya..akak nak tolong anak akak kaler dia punya lukisan..hehe merapu gak ni

    ReplyDelete
  7. adakalanya..tengah berkobar2 nak tulis dan nak bw..tapi kan..kena slow..cermin mata tak mengizinkan merenung lama2 pening..macam sekarang ni..he he.

    ReplyDelete
  8. hehehe.. ada kalanya saya tak tahu dah nak buat kerja yang mana satu sebab bos bagi kerja banyak sangat..

    ReplyDelete
  9. ada kalanya fikir baik tentang seorang itu walaupun org itu fikir sebaliknya tentang kita

    ReplyDelete
  10. adakala rase nk tdo je lame2..2sy la..haha..

    ReplyDelete
  11. baru perasan slps godek blog ni,rupa2nya GB ade pen pals dr luar ng...fuyyoo hebat tu..jauh un dr Brazil


    komen merapu sama mcm entri yg x de merapu la GB.

    ReplyDelete
  12. Aslmkm GB.
    Hmmm, dalam hati ada kalanya terlintas juga nak melawan cakap suami! :)
    Tapi selalu rasa takut pula kot2 tiba2 sampai ajal. Bagaimana? So tak jadi la!

    ReplyDelete
  13. Ada masanya engkau suka berteman
    Ada masanya engkau suka bersendiri
    Ada masanya engkau suka berjalan
    Ada masanya engkau suka apa yang ku suka

    (Apokalips / M Nasir)

    ReplyDelete
  14. adakalanya, suka ke blog kawan2 melihat update.

    gb, ada masalahkah?

    ReplyDelete
  15. ada kalanya...den mmg ngantuk keja malam....tetapi....kerja banyak....ahakz...

    ReplyDelete
  16. ada kalanya... aku ingin ke karaoke bersama teman2.... huhuhu.. tapi malas ah....

    ReplyDelete
  17. Ada kalanye, kita nak dok kat satu penjuru dan nangis puas2 .. Huhuuhuuu~

    ReplyDelete
  18. GB...
    adakalanyakan...
    kita sedang dilangit ke sembilan....
    tersengih sepanjang hari...
    memikirkan 'dia'...

    ReplyDelete
  19. ada kalanya rasa nak tutup jer blog









    dan ...







    ada kalanya rasa nak buat entri setiap jam !

    ReplyDelete
  20. ada kalanya ~~~~entahlah~haih~

    ReplyDelete
  21. adakalanya tak sempat nak bukak blog

    adakalanya tak sempat nak jawab komen

    adakalanya tak sempat nak melawat2 kwn2 blog

    adakalanya macam rasa nak abaikan saja blog

    habis camno?

    ReplyDelete
  22. apa yg gB rasa sekarang nih sangat berkongsi dengan alis ;(

    pic gB nih ilusi optik laa.. kalau tenung jer rosebud tuh bergerak2 ikut kiter, hehe.. ;)

    ReplyDelete
  23. saat ini akak...
    adakala nk gelak sorang2 bc entri puitis nih ;P

    ReplyDelete
  24. kadangkala kita rasa kita ni slim tapi sebenarnya badan kita sudah kembang.

    ReplyDelete
  25. rizal nk rspon kat entry ni nnt

    ReplyDelete
  26. Adakalanya....

    Saya rasa nak cuti 2 bulan...pergi mengembara ke Eropah...

    :P

    ReplyDelete
  27. Sy dlm situasi ini:-

    "Ada kalanya kan, kita nak diam-diam je walau banyak sangat benda dalam kepala."

    Sbb, nnt kalau tersilap cakap takut akan guriskan perasaan org lain.Diam lbh baik drpd berkata-kata. Pendam~ Rahsia~

    Sy pun stuju dgn daddy ziyad...adakalanya rs mcm nk p bercuti!! arghhhhh....

    ReplyDelete
  28. adakalanya rasa nak merantau g negeri orang
    hehehe

    ReplyDelete
  29. adakalanya, tak nak keje tp nk dpt gaji..boleh x??

    ReplyDelete
  30. adakalanya hari2 mau blogging tapi koje betimbun...

    ReplyDelete
  31. adakala...rasa semangat nk g keje...tp arini ari paling malas sedunia...xtau kenapa....mungkin nak kene amik cuti nih...

    ReplyDelete
  32. ada kala merah..
    ada kala putih...


    baju saya ada dua kala hari ini..

    ReplyDelete
  33. ada kala rasa panas walau duk dalma ekon sebab contractor ni bijak pi bukak pintu compressor takmo tutup...panas weeehhhh

    ReplyDelete
  34. sy rasa sy nak benti blog..tp tak tahu bila

    ReplyDelete
  35. adakalanya.. di saat sudah bersedia nak mula bekerja selepas cuti yg panjang, sakit mata pula datang menyerang.. so, sambung cuti lagi kat rumah.. yeayyy.. hehehe

    ReplyDelete
  36. ada kalanya kan, kita rasa nak kurangkan makan, tapi makanan yang memanggil-manggil kita...

    ReplyDelete
  37. ada kalanya kita mau jerit kuat2... 'jgn pndang aku sebelah mata!'... heee ~

    ReplyDelete
  38. bak kate gun n roses dalam nivember rain la..

    eberibadi nid samtaim oll elon..

    tgk gambar dh roses ni gun dan dtg ni hahahaha

    ReplyDelete
  39. Situasi sekarang....


    Enjoy cuti hari ni dengan takyah masak, kemas dan lain-lain.


    layan tv dan dvd............

    ReplyDelete
  40. saya kadang cuba nk dok diam2.. tp kn GB sy x bleh bersifat mcm tu.. huhuhu sedih ke stress ke tetap jadi byk mulut dan sengeh je huhuhuhu

    ReplyDelete
  41. http://igossiprizal.blogspot.com/2011/04/segmen-ada-kalanya-gadisbunga.html

    rizal respon ...

    ReplyDelete
  42. rasanya sy kini berada dalam situasi 1 dan 2.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    REZEKI PERTAMA 2011

    ReplyDelete
  43. ada kalanya berjoget2 dalam hati...ehehehhehe

    ReplyDelete
  44. ada kalanya nak tido je walaupun kertas budak banyak giler yg belum tanda

    ReplyDelete
  45. adakalan syok berblogwalking kalau terjumpa blog yg best mcm ni...
    ni bkn bodek tau..ni betul2 punya...
    sbb rasa cam rileks je bila baca kt sini..

    http://estee8980.blogspot.com

    ReplyDelete
  46. adakalanya saya tak suka sorang2..sebab buat saya sedih///=(

    ReplyDelete
  47. adakala rasa...

    nak pergi snorkling kat pulau tioman
    dengan geng2 lama...

    tanpa perlu fikirkan anak yg berderet tu...

    arrggh...zalim tak?

    boring kekadang tu ...hukhuk!

    ReplyDelete
  48. adakalany tak sabar2 nak masuk toilet...huhu

    ReplyDelete
  49. ada kalanya rasa....

    menyesal balik msia,

    nak undur balik masa,

    nak ulang balik semua...

    huhuhu....

    ReplyDelete
  50. salam perkenalan..
    em, sy dalam mood nak mkn tgahari..tggu mak ayah balik dr beli tepung utk goreng cendawan.. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D