Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 10, 2011

Wajah kesayangan hamba 1



Ini Bunda dan Ayahanda GB. Ada sesapa kenal tak? Ngeee~

.

Bunda selalu tanya 'hang takmau kawen ka along?'

GB jawab, 'ala....sampai time nanti kawen lorr...'...huhu~

Ayahanda selalu backing, katanya 'Along bukan takmau kawen, tapi belum mau kawen ja kan??'

GB sengih. Dalam hati fikir, 'cemana nak kawen kalau takdak calon? Adeh!'

.

Motif? Sayangilah orang tua bunda dan ayahanda kita...

P/S: :p

68 comments:

  1. rizal: nasib baik tak kenal. hahaha~

    ReplyDelete
  2. erm

    bila umur da lebih 25. bab jodoh ni mmg tensen ah!

    ReplyDelete
  3. hehehe... hargailah orang yang tersayang itu selagi hayat dikandung badan...

    biasalah tu soalan bcepu emas... hehe..

    ReplyDelete
  4. owh GB..
    persoalan kita serupa tp mak abah je beza huhuhhu~~
    tp abah sy x baking... :(

    ReplyDelete
  5. errr... GB ikut muka sapa?
    macam tak ikut sapa-sapa ponnn.. :D

    ReplyDelete
  6. ayahanda GB macam pernah tengok.[elanduk dua serupa kot..ker sedara ayah GB.hehe...

    saya pon dah pening dengan soalan tu..diam jerrr.. :(

    ReplyDelete
  7. selamat petang pakcik, makcik.

    ReplyDelete
  8. Aslmkm.
    "Begitulah ... Adatnya orang tua!" kata orang.
    Kenapa diri ni berbeza. Anak sendiri sudah terlajak usia bujangnya, orang lain pula sibuk bertanya! :)
    Tetap yakin semua yang berlaku itu bersebab.
    Ya kan?

    ReplyDelete
  9. Hi! please do visit our blog! we sell
    purely handmade products such as pouch,
    earrings, cards, hp strap, cute items!
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. pakcik tersenyum girang naa....hehe.

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah...
    kan my dear GB...:)
    Sampai jodohnya..Adalah tuuu;)

    Smile!!:)

    ReplyDelete
  12. GB..belum kenal..
    sampai jodoh nanti kawen le anak mak ni..jangan risau..kan..

    ReplyDelete
  13. @Myaby

    gb dah terlajak banyak dahhhh~ huu~

    ReplyDelete
  14. @kella

    kan bagus kalau tiap kali bertanya jadi emas. heheh~

    ReplyDelete
  15. @cik fiza

    oh. kalau cemtu tak dapat la kamu sengih. heheh~

    ReplyDelete
  16. @h4ni3

    lebih kepada muka ayah. tapi ada time tu jadi cam muka mak, hu~

    ReplyDelete
  17. @amry

    really? kat mana? hu~

    awak lelaki, lain citernye. hu~

    ReplyDelete
  18. @- GC -

    slamat petang nakkk..., kata mak ayah aku. hu~

    ReplyDelete
  19. @DDrfauziah

    ye auntie, semua yg berlaku (dan tak berlaku tu) pasti ada hikmah nya.

    ReplyDelete
  20. uncle agak ragu2 tentang motif entri ini "sayangilah orang tua kita". hehe

    uncle tak suka anak2 panggil uncle 'orang tua' !

    ReplyDelete
  21. kdg2 jat rasa ma ayah jat still anggap jat mcm budak2 n kdg2 jat pun rasa cam budak2 bila dgn diorg.

    masalah betul O.o

    ReplyDelete
  22. @al-lavendari

    ok uncle, untuk uncle GB tukar lah. GB pun rasa macam tak berapa sesuwei jugak hu~

    ReplyDelete
  23. @zati embong

    itu lah..cemana cemana pun kite tetap anak kecik mak ayah. eh? :p

    ReplyDelete
  24. kita tak tahu apa yg ditakdirkan untuk kita...

    ReplyDelete
  25. salam kenal GB

    adalah tu nanti, seorang yg benar2 menyayangi dan mencintai GB

    untungnya GB masih punyai kedua orang tua lagi, saya ayah dh takda...

    ReplyDelete
  26. Jawab soalan dulu: Tak kenal...
    Seronok tengok gambar tu..
    happy je :)

    ReplyDelete
  27. tgelak bc kmen imanshah. ok la tu gb.sm2 solo.ehem2.haha..

    ReplyDelete
  28. ai GB..
    ni ada hint pape ke ni?
    kekeke

    ReplyDelete
  29. ish ish ish...blogger leleaki ramai. pilih jer yg mana satu berkenan dihati..

    mak ayah tak sabar nak timang menantu tu..hehehe

    ReplyDelete
  30. @Ladysirna.

    amin....thx lady.

    kite sama2 doakan ayah lady ok...

    ReplyDelete
  31. @padlie

    haha. itu muke happy sebab tgh berborak dgn sedara mara tu... :D

    ReplyDelete
  32. @Semarak Api

    haha. kite pon tergelak. eh...mana tau dia solo? :p

    ReplyDelete
  33. @alien

    kamu ni suke read between the lines la. hahahaah!!!!

    ReplyDelete
  34. @MataHati @ MH

    menantu macam larat nak timang weyyyyy...hahaha~~~

    ReplyDelete
  35. GB...tipu la kn klu kata GB pn xnk merasa hidup berkeluarga nie... tp, jodoh tu kn dh t'tulis...bila & dgn sape... moga GB ketemu teman hidup yg saaangat sejati...InsyaAllah...

    wlu nnt dh punya suami...ayah bonda ttp dihati...

    ReplyDelete
  36. rasa2 nya lah....3 perkara yg kita tak kan taw..rezeki...jodoh dan mati...emmm....sampai masa nanti...nikah le si along ni....kan...kan...kan...

    ReplyDelete
  37. sayangi ayah bonda takdak kena mengena dgn takdak calon kan?
    heh....

    ReplyDelete
  38. cerianya ayahbonda BG...
    sekarang dah kenal dah...

    kalau yg dihadapnya tu nasi minyak perkahwinan GB senyum pasti sampai ke telinga...

    kak ros (boleh panggil ummi kot, tengok muka bonda GB macam seusia je..) prati masa majlis nikah dulu (sentimental value) ayahanda kak ros senyum meleret sampai brhari2..

    tapi kini...ayahanda telah tiada, kerinduaan amat sangat walau ziarah kubur saban minggu.. ayahanda amat bermakna..hu hu hu..

    sayangi dan senangi hati ayahbonda...

    GB..kalau tak de calon, serah pada ayahbonda..tanggung beres..

    moga kita semua menjadi anak yang soleh & solehah...

    ReplyDelete
  39. hahahaha, okay I am already engaged. Soalan bonus my father is, bila tarikh ni??? I answer, hujung tahun lah (jawapan tahun lalu)...

    Tahun ni tanya lagi dan dijawab dengan jawapan yang sama (hahaha)...Camana nak kawen kalau empunya diri belum sedia (huhu)

    ReplyDelete
  40. GB..kawen la cepat.. kite dh lama benar x mkn knuri oo..

    ReplyDelete
  41. kat bagan serai.perak.
    laki ker perempuan sama jer GB.kalau si anak dah cukup umur, belum nampak gaya2 nak kawin, terbuka juga topik tu..hehe

    ReplyDelete
  42. my parents tak pernah tanya bila nak kawen sebab diorg tau anak diorg belum mampu jadi bini orang. kehkeh

    ReplyDelete
  43. gB,
    sensitif kan soalan tu? lagi2 kalau pasangan kita main kayu 3...amik masa utk balut luka dan sembuh..

    ReplyDelete
  44. @PynGees

    hihi memang la....sampai time gb nak kawin laaa..ngeee~

    ReplyDelete
  45. @jeBateja

    ye betul2...percaya dan yakin aje...

    ReplyDelete
  46. @Ros

    sama-sama kita doakan ayah kak ros....amin...

    gb rasa macam nak serah kat mak ayah jugak la kot...ngeeee~

    ReplyDelete
  47. @Sumandak Kinabalu

    kamu lebih beruntung sebab dah setel separuh.....huhu~

    ReplyDelete
  48. @Mimi Jazman

    MJ doakan gb ok..cepatlah makan nasi minyak gb nanti...hihihi~

    ReplyDelete
  49. @amry


    laki pun kene tanya jugak? kalau cemtu kamu ni dah kene kawen la ni kan?? heheh~

    ReplyDelete
  50. @Alexandriana Alia

    syioknye jadi kamu.

    tapi kene start bersedia tau, takut kang tetibe kene tanya pulak. naya. huhuhu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D