Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 31, 2011

Semalam GB marah? Mana ada.... :)



GB tak marah.

GB nasihat.

Nasihat kat kawan-kawan dan diri sendiri juga. GB tak malu mengaku ada antara point dalam entri lepas yang terkena kat GB sendiri.

Jadi GB jadikan entri supaya perkara yang macam tu takkan berlaku atau berulang atau terus berulang lagi. Sebab GB tau ada kaum GB yang ambil langkah berdiam diri bila perkara macam tu menimpa. Dan yang merana? Diri sendiri lah juga...jangan ok.. :)

Lelaki pun GB tak salahkan 100%. Mungkin banyak salah faham. Maklum, satu dari Venus, satu dari Mars. Tapi tak salah kan belajar untuk cuba memahami antara satu sama lain? ~Peace~

P/S: Uncle Gedek, Lat Kampung Boy punya set memang superb! GB tengok semalam, dan tak hairanlah ada Alien tu tengah tunggu time nak tengok 2nd time malam ni! Dua ibu jari terangkat untuk Lat Kampung Boy!

65 comments:

  1. dari kecik saya suka komik kampung boy ni...

    ReplyDelete
  2. wah!!! dpt gk live erk..bertuahnya GB..mestri dpt byk pengajaran dari kisah ini kan

    ReplyDelete
  3. Sampai hati tak ajak kakcik pergi tengok sama. :)

    ReplyDelete
  4. @gismo82

    saya ada beli buku kompilasi dia. mmg sgt bestlah dato' lat ni!

    ReplyDelete
  5. @sahromnasrudin

    a'ah. lawak2 juga, tapi pengajaran tetap ada. mmg best sgt!

    ReplyDelete
  6. @kakcik

    hai kakcik! jom kite gi tgk jom. ngeeee~

    ReplyDelete
  7. ahhh..nak tengok awie jugak!!

    ReplyDelete
  8. Hmmm...

    dag sure-sure uncle tak sempat tengok...

    Tengok poster je lah....

    ReplyDelete
  9. Mana boleh ambik gambar dalam IB!!!

    ReplyDelete
  10. anak2 akak mmg suka tgk lat kampung boy..salam perkenalan

    ReplyDelete
  11. teringin nk tgk teater tp x penah dapat..my hubby tak minat benda kesenian mcm nih..

    ReplyDelete
  12. @gedek!

    hans kata tix utk 5/4 je yg stil avelebel. yg lain abis dahhh~

    ReplyDelete
  13. @DrSinga

    tapi saya tak memandu dalam IB kak! heheh!

    ReplyDelete
  14. @anitaare

    terima kasih sudi singgal kak. saya cuba komen kat blog akak tapi kenot, mebi akak boleh cek setting ke. :)

    *jgn kata bebudak kak, dato' tan sri pun suka tgk...hihi~

    ReplyDelete
  15. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    takpe, slow2 ajak. lagipun dia takdelah kesenian mana pun. kalau makyong atau bangsawan lebih berseni la rasanya. hihi~

    ReplyDelete
  16. tingga tiket ratus2 je kan?

    saya rakyat marhein....mana ada wang nak layan teater mahal2 ni..~huhu

    ReplyDelete
  17. @Daddy Ziyyad

    hamba ni rakyat marhaban...mana mampu nak beli tiket ratus2 tu. jeling pun tak sampai hati..huhuhu~

    *ngade2. tix gb 70 lebih jak!

    ReplyDelete
  18. kadang2 nasihat beremosi slalu disalh tafsirkan...
    gue pun nak pergi tgk lat the muzikal..
    eheheeee

    ReplyDelete
  19. salam

    jangan lihat pad apedasnya kata-kata, tp lihatlah kepada maksud di sebalik kata-kata itu...

    ReplyDelete
  20. @makdara TERdiva

    terasa mcm nak ajak. tapi ala..MDT mesti la geng dengan diva diva je...ye dak? mueheheh~

    ReplyDelete
  21. kampung boy yg ada watak cikgu bercermin mata mcm topeng zorro tu kan?

    ReplyDelete
  22. @sayangsayangibu

    ni kg boy yg Lat lukih tu kak. awie belakon. mmg mantap!!!

    ReplyDelete
  23. saya ni ntah bila dapat peluang tengok teater~

    ReplyDelete
  24. awat tak ajak ai???
    nak jugak tix 70 hengget tu

    ReplyDelete
  25. oi.
    'sebarang rakaman adalah di larang' la!

    ReplyDelete
  26. alaa...bestnya dpt tgk..nak jgk gi tgk...

    ReplyDelete
  27. sronok keja around kl yer. banyak benda boleh buat dan lihat

    ReplyDelete
  28. GB..mana pandai marahkan..nasihat aje tu..

    ReplyDelete
  29. hanya mampu tgk teater p ramlee kat tv...


    huhuhu...

    ReplyDelete
  30. GB xmarah??

    GB baik2 ja kan

    smile3 =)

    entry baru : Kisah Secawan Kopi~

    ReplyDelete
  31. Aslmkm.
    Kenen2 jer la kan?
    Tapi ramai tak makan saman! Ramai juga wanita terus menderita hingga ke akhir ayat!
    Hmmm ... Lat is one of the best cartoonist kita ada. Muzical ni memang commendable.

    ReplyDelete
  32. masa budak2 dulu suka baca karya Lat.. sampai 1 tahap bercita2 nak jadi kartunis mcm dia..

    biasalah tu GB, setiap jantina ada kekuatan dan kelemahannya.. utk membentuk keserasian, masing2 perlu saling memahami

    ReplyDelete
  33. wah...bestnye dapat tengok lat kmpung boy...

    ReplyDelete
  34. tapi entri tu memang best la akak..hahaha..

    ReplyDelete
  35. bagus bagus...

    yang penting duit yang dilabur utk tiket itu sangat2 berbaloi..:)

    ReplyDelete
  36. pergi IB tak ajak saya. Dah dekat dgn rumah saya tu.

    Ini yg nak marah ni hehehe
    (mana saya pandai marah)

    ReplyDelete
  37. ooo GB tangkap curik2 haa~
    kene laser tak?
    ngeh3..
    malam ni nak repeat neh.. sila jeles ye

    ReplyDelete
  38. @h4ni3

    ai kompius yu kat obesi ke kat sini. sebab tu tak ajak. heheheh~

    ReplyDelete
  39. @cek chun

    tapi ade je org yg dok kl tapi tak buat pape pun.. hu~

    ReplyDelete
  40. @kak Erna


    ngee..betul la kak.

    GB tak reti marah org. hu~

    ReplyDelete
  41. @Abang Jonni

    tapi teater p ramlee takde set gerak-gerak. hihi~

    ReplyDelete
  42. @aNiS aNiSa

    tak marah. cuma tambah cili je kasi pedas. hihihi~

    ReplyDelete
  43. @DDrfauziah

    setuju auntie. Lat dah buktikan yg cita-cita dan kesungguhan akan membawa kite pergi jauh ke hadapan. :)

    *sebab tu GB buat entri macam tu. sebab nak ingatkan kaum pompuan dan juga kaum lelaki.

    ReplyDelete
  44. @MataHati @ MH

    tunjuk la sikit sketch kt belog. :D

    *sebenarnya Allah ciptakan kita berbeza2 supaya boleh saling belajar dan saling melengkapi. tapi malangnya yg amik kesempatan dalam kesempitan pun ramai.. :)

    ReplyDelete
  45. @.:rizaL:.

    last 5/4 ni. kalau ada yg sponsor mmg nak gi tgk lagi. hihi~

    ReplyDelete
  46. @Zie

    really? hihi, glad tht u like it.

    harap2 takde yg sentap lama2. huhu~

    ReplyDelete
  47. @sahromnasrudin

    silakan masuk. pintu belog tak berkunci. :)

    ReplyDelete
  48. @MasZuber

    yeshhh....on of the best staging with one of the best team ever. mmg berbaloi!

    ReplyDelete
  49. @Yunus Badawi

    elele....YB marah tak nampak cam marah pon..huhuhu~

    ReplyDelete
  50. @alien

    laser? eheheh~

    kena. ngeee~

    *try le snap gambo mlm ni... heheheh~

    ReplyDelete
  51. mende2 camni kan.. sape makan cili dielaa terasa pedasnye..kdg2 ape yg kita cuba ckp disalahtafsirkan oleh org lain..betul tak?;)

    ReplyDelete
  52. @maya amir

    eheheh. betul betul. kalau dah terasa tu tak dapek la den nak nolong. heheh~

    ReplyDelete
  53. teringin nak tengok...tiket masih ada lagi tak rasanya?

    ReplyDelete
  54. kReen tengok kartun dia kat astro ajelah...


    huhu..

    ReplyDelete
  55. alaaa~ x sempat tgk. mse mule2 tu smgt gler nak g tgk. last2. ble call IB, tiket dah hbes. sadis!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D