Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, March 1, 2011

Sebenarnya bukan semalam aje....

Which one is GB?


GB ada penyakit.

Penyakit lupa nak makan. Dah banyak kali jadi. Mula-mula jadi masa zaman matric dulu. Penah terbuat rutin makan pagi aje pastu lupa terus nak makan sepanjang hari. Zaman matric pulak memang bizi gile gile gile gile punya! Nak nak pulak kalau musim dah dekat submission. Akhirnya jadi terbiasa. Dorm tingkat 4, hari2 turun naik tangga, tak tido, tak makan, tak balik dorm....GB hilang 15kg dalam tempoh 2 sem. Gila kan? Heheh~

Kat main campus pun penah jadi cenggitu. Especially masa musim final. Ok, yang tu biasa dah...

Masa final year, semester buat design thesis...pernah survived dengan 3-4 peket nescafe hijau setiap malam sebab takmo tido. Makan jangan tanya la...jarang sungguh. Tak cukup dengan tu, air tongkat ali pun dibelasah juga. Memang berkesan. Tak tido sampai beberapa hari! Tapi akhir cerita GB hampir pitam dalam bilik...pastu gi klinik...pastu dokter kata blood pressure sangat tinggi. Gila!

Tapi zaman main campus adalah zaman paling slim GB tau..auwwww... :p

Bila keje pulak penyakit tu datang balik nak nak bila time keje menimbun. Submission melambak kene kejar. Dateline bertindih-tindih. Tapi mungkin sebab metabolisme dah kurang, badan naik takmo turun. Especially tang perut dan vontot. Ish!

Sekian. GB nak cari orang jaga GB lah. Eh? :p

P/S: Ada kalanya GB rasa macam zomba zombie je. Huhuhu~

86 comments:

  1. Naseb baik tak bet...

    Uncle mati-mati ingat cerita kereta dihempap pokok!!!

    ReplyDelete
  2. GB yg ditengah, dekat dengan tiang itu.. ada butul???

    weii.. zaman matric bizi kemendenye??? zaman tu la ai paling enjoyyyy tahu.. :D

    ReplyDelete
  3. ishhh...buleh ke orrg lupa makan...? den tak leh....kalau tak den pening kepala tahap teruk....

    Hang kira terer lah kalau tak jadi apa2...

    ReplyDelete
  4. nasib baik aku budok qs...hahaha...submission takde la giler-giler mcm korang! tapi ada gak episode gastric melanda masa kat main camp la...

    ReplyDelete
  5. Aduh GB, xelok selalu2 cmtu.makan penting tau.kata2 dr seorg yg kuat makan O.o

    ReplyDelete
  6. cek chun pun ada penyakit.
    kerja dok ingat makan saja.
    adoiiiii

    ReplyDelete
  7. samalah kita GB. sya pun kalau sibuk terus lupa mkn.

    ish ish..dah kena cari seorang lelaki utk menjaga GB tu. baru terurus jadual makan :)

    ReplyDelete
  8. Aslmkm.
    Jangan terusan begitu! Memang amalan tu tak baik untuk kesihatan.
    Cuba makan juga ya ... apa2 ler, janji perut tak terpaksa makan dirinya sendiri!
    Take care.

    ReplyDelete
  9. jaga kesihatan yer GB..... :)

    tak der nyer GB dalam pic tu. GB yang tengah amik pic tu a kot. kan kan kan

    ReplyDelete
  10. Kalu sayang badan, kena ubah rutin sebegitu.

    Kena cari cara lain.

    ehhh mungkin kalu makan yg dimasak sendiri, dihidang dan dihadap bersama, berduaan... Mungkin kah? Ops!

    ReplyDelete
  11. maksu selalu skip drinking water...tak elok utk bdn.... tolonglah jaga maksu gaks ek

    ReplyDelete
  12. lupo mkn x pe...
    jgn lupo solat...

    ReplyDelete
  13. eh jgn gitu.. nanti sakit plak.. keje2, tapi mesti makan okeh?;)

    ReplyDelete
  14. saya kalau lapaq lagi takleh buat kerja. GB kena la ada spare biskut2 kerin ka apa ka di opis tu buat lapik perut...

    ReplyDelete
  15. GB minta wish kat work-out fairy bagi GB slim & sexy gitu...hehe

    nak cari org jaga GB...Security bangunan bleh? :P

    ReplyDelete
  16. bahaya sungguh nie...cepat2 sket cari teman yer GB...

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum GB..

    yg penting, jangan lupe BF..nor boifren but brekfest ye hehehehe..

    itu yg paling penting tau

    ReplyDelete
  18. sama mcm anak kak ati
    abg angah ...bila call je
    asyik2 tak makan saje
    bz belajor jek...
    sian kurus je

    ReplyDelete
  19. i wish i had penyakit GB tuh
    (╥_╥)

    alis nih kalau makan memang pantang sikit. PANTANG JUMPA.

    haha!

    ReplyDelete
  20. sekurang2nya maggi dalam cup~~nanti makan ye GB~~

    ReplyDelete
  21. GB yg berdiri di tepi tiang...tengah amik gmbr mengadap cermin..hehheee

    nanti lama2 kurus la GB nie...

    ReplyDelete
  22. GB..

    jgn lupa makan..kang kalo xmkn bleh jatuh sakit..

    makan tau..heheh

    ReplyDelete
  23. kena gi sambung belajar lagi ni....

    ReplyDelete
  24. aku tak pernah lagi belajar/kerja sampai tak sempat makan... boleh koma gaknya kalau try, hihihi

    ReplyDelete
  25. kena cari dah tu..bunga keje ke x ke makan..merajuk ke x.. adalah perkara mustahil tuk bunga lupa makan.haha..

    ReplyDelete
  26. tak eloklah mcm ni gB..keje memanglah keje tp kesihatan kene jaga..anyway..gambar tu sungguh cantek (sambil berangan nk jadik photographer)

    ReplyDelete
  27. @h4ni3

    ai zaman matric tu teruk gile kak!!! sampai ada yg tukar course! huhuhu~

    ReplyDelete
  28. @jeBateja

    lepas tengah malam baru aku rasa nak pengsan sebenornye. huhu~

    ReplyDelete
  29. @Rafidah Adnan

    eheh..asal dah namanya budak kaed, pasti terjangkit punye la penyakit tu walau tak selalu. hahah~

    ReplyDelete
  30. @cek chun

    eh bagus tu. daddy ziyyad cakap makan kerap boleh kurus tau! :D

    ReplyDelete
  31. @MataHati @ MH

    sama jugak ek? tuh la.

    tapi macam terbalik lak. patutnye pompuan yg jaga makan minum laki ye dak? heheh~

    ReplyDelete
  32. @DDrfauziah

    thx auntie atas nasihat yang diberi. insyaAllah saya akan cuba ubah rutin tu. :)

    ReplyDelete
  33. @amry

    baiklah!!

    jawapan selamat ek? hihihi~

    ReplyDelete
  34. @azieazah

    saya terfikir cemtu gak kak.

    ops!

    ngeeee~

    ReplyDelete
  35. @Mak Su

    meh kite saling menjaga meh! hihihi~

    ReplyDelete
  36. @Chenal

    alhamdulillah yang wajib tu buat walau kekadang terlambat. hihi~

    ReplyDelete
  37. @Abu Aiman

    ye betul! plan nak gi shopping biskut utk stock opis. huhuhu~

    ReplyDelete
  38. @Didz

    aishh..tak berani la harapkan security...takuttt..huhuhu~

    ReplyDelete
  39. @sahromnasrudin

    betul tu sahrom. sebab sepanjang hari jadual tak menentu, tu pasal brekfast gb tak tinggal. kalau tak brekfas rasanya tak boleh tahan kott...

    ReplyDelete
  40. @Ati Masrif

    tuh la kak, banyak dia nak catch up tu, tu pasal sampai tak makan...

    ReplyDelete
  41. @||alis||

    u wouldnt like it if u be like me. caye lah. huhuhu~

    ReplyDelete
  42. @bujal X

    megi sedap tapi boleh bikin dehydrated.

    but still better than no food at all kan?

    ReplyDelete
  43. @@cu SaYaNg

    amin!!! akak doakan gb di sana ya! aminnn!! hihihi~

    ReplyDelete
  44. @kucingorengemok

    aku rasa baik ko jgn cuba buat macam tu. takut nanti kene tukar nama blog. mueheheh~

    ReplyDelete
  45. @bunga

    bagus! turunkan petua sikit meh! :D

    ReplyDelete
  46. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    itu la. kite tak cukup sayang kat diri sendiri kot.

    thx sebab suka gambo tu. :D

    ReplyDelete
  47. salam

    saya tak pernah lupa makan, kalau buat kerja pun masih boleh cakap,eh saya belum makan la, nak p makan dulu boleh? hahha

    ReplyDelete
  48. @maya amir

    ok, pasni cuba takmau buat macam tu lagi dah. :)

    ReplyDelete
  49. kritikal nya GB sampai x makan n tido bhari2... kalo sy masuk 2 hari dh tgolek dh :P

    ReplyDelete
  50. macam mana boleh lupa makan ya? saya belum sampai waktu makan lagi, dah buat plan nak makan.. :))

    ReplyDelete
  51. saya skang ade penyakit asyik nak makan.

    agaknye lagi parah kot penyakit ni. sob sob sob

    ReplyDelete
  52. sila kawin dgn personal trainer fitness first, saya kenal ramai...



    ~miahahaha..

    ReplyDelete
  53. zie pon slalu jadik zombie kalo tgh final exam..haha

    zie tau kak GB yang mane, yang dok tengah2 cermin, yang ada reflection pegang kamera tuuuuu

    hehehe

    ReplyDelete
  54. kalaulah MDT dpt feel yg lupa nak makan ni..kompom selim :D

    ReplyDelete
  55. gb ..

    kak ati pong dah komen
    5 kali dkt n3 dr. hanie..

    wakakah...nak lawan lg tak..

    ^____~

    ReplyDelete
  56. sokong!!!!..kadangtu dah buat meggi,..pastu sambungbuat kije..tau2 meggi kembang gile sampai air pun takde..semua dah kene absorb dgn mee..hahhahahhaahhaha

    dulu masa study pernah sambil jalan tertido..sambil jalan tu.....
    tau2 dahtengah janaln..seb baik takde motor ke..lori ke sapu nik masa tu..kalau tak dah arwah dah...

    nik memahami mu GB... skang ni baca entry GB baru terasa lapar.... owwh..sian baby..skang gak mek makan nok..

    GB jaga kesihatan k!

    ReplyDelete
  57. @cik fiza

    gb pun pelik cemana boleh tahan.. hu~

    ReplyDelete
  58. @Myaby

    tapi dokter kata kerap makan boleh kurus lah!

    ReplyDelete
  59. @Daddy Ziyyad

    kebanyakan personal trainer hensem2. diorg mesti takmau kat gb. huwaaa!!!!

    ReplyDelete
  60. @Zie

    hi zombie! hihihi~

    bijak meneka. tapi rasanya tak susah pun nak teka gb yg mana satu kan? ihihihi~

    ReplyDelete
  61. @Elyn

    ai nak belajar medic, boleh? ngeee~

    ReplyDelete
  62. @Ati Masrif

    aishhh...tabley jadi ni! tunggu gb serang balas! hahaha!

    ReplyDelete
  63. @Queen

    nasib baik nik faham..mulai sekarang kite kene sama2 jaga kesihatan ok! :D

    ReplyDelete
  64. tabik spring !
    nasib baik tak jatuh sakit GB oooi...

    ReplyDelete
  65. Carilah cepat-cepat orang boleh jaga awak, jangan awak pulak kena jaga dia nanti ye, cik bunga.

    ReplyDelete
  66. GB kat uia batch tahun brape ye
    mungkin sama dgn abg saya yg dulu amik QS kat sana

    ReplyDelete
  67. GB nak cari seseorg utk jge GB..?? wa.. ini sudah dikira bagus.. hehehe..

    ReplyDelete
  68. kamera di bawak ke mana2..bestla ade kamera...

    ReplyDelete
  69. @a.z.r.i.n.a.03.07

    kalau jatuh melantun balik mcm spring takpe la jugak kan kak? hihihi~

    ReplyDelete
  70. @Pemerhati Dunia

    kalau saling menjaga kire ok je...eccehhhh...hihihi~

    ReplyDelete
  71. @alien

    ai masuk kaed tahun 2000. matric tahun 99. so kalau abang awak tu around that batch, mungkin kenal. tapi kalau later, kemungkinan tak berapa kenal.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D