Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, March 19, 2011

Quickie

*Pantun:
Gunung Jerai tak ade cabang,
Pulau GB belum wujud lagi,
Lain waktu kite bersembang,
Korang sume tunggu GB di sini
(plisss... :D)


*



Pause jap pasal entri tertunggak-tunggak.
.
Sedara mara GB dah sampai dari Kedah. Meriah rumah! Soalan torpedo kat GB pun tak terkecuali. Huuu~

Cool saja lah!

P/S: Telur tak rebus lagi, baulu tak amik lagi, baju pengantin tak amik lagi, bunga manggar penunjuk arah tak pasang lagi. And kad Public Bank pulak tercicir tak tau kat mana. Arghhh!!! (Cool GB...cool)

71 comments:

  1. Wahh orang kedah mai dah ehehe..sesat ke kat PB tu?

    ReplyDelete
  2. mak aih..
    bizi kakak penantin nih

    cool GB.... take it easy
    heheh

    ReplyDelete
  3. huhu..sabar GB..dahulukan mana yg penting O.o

    walaupun dah bnyk kali cakap,tp pic2 GB selalu buat jat speechless o.o

    ReplyDelete
  4. Air di didih menjadi wap,
    Cereknya pula jatuh terlangkup,
    Soalan torpedo mudah dijawab,
    Sponsorlah semuanya anytime GB sanggup.



    ngeeeeeeeeeeeeee..:P

    ReplyDelete
  5. gb memang blogger tegar .. dalam kalut2 pun sempat buat entri.

    uncle tabik !

    ReplyDelete
  6. asal nampak macam kawasan kampung orang ni je?? hehehe.. kampung kite same ke GB??

    ReplyDelete
  7. heheheh..

    GB..cool ye..jumpe esok..heheh

    ReplyDelete
  8. GB, saya pernah ada pengalaman ni, soalan torpedo waktu kenduri adik..

    huh..hanya Allah aja yg tau..
    tapi sekarang saya dah ok..
    boleh jwb soalan2 seumpamanya dgn COOL (age factor)... he he

    semoga semuanya berjalan lancar..

    ReplyDelete
  9. Soalan torpedo tepis aja dg senyuman manis Rani Murkajee GB tu..

    Moga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan Allah.

    ReplyDelete
  10. Uikkk..hang nak nikah dah ke...aiseh...tak leh bersosial lagik le kita...ahakz....

    ReplyDelete
  11. Banyaknya tertunggak...

    Tak bagos untuk kerja-kerja audit nanti...

    ReplyDelete
  12. beb, selamat berkenduri. aku x dapt nk pi la...

    ReplyDelete
  13. orang yg paling bz mengalahkan mak ayah pengantin
    semoga semua sukses dan berjalan lancar noo..

    ReplyDelete
  14. gB, hadapi soalan torpedo dengan senyuman ajo...selamat berkenduri :)

    ReplyDelete
  15. GB..memang sibuk betul tu..tak pe..kami tunggu..

    ReplyDelete
  16. GB, bestnya dapat balik kampung.
    tak ajak pun :P

    ReplyDelete
  17. Thank you very much!

    ReplyDelete
  18. wah!! amboi kak GB. bkn men lagi. bz btol nih. eceh. all the best ya!! ;)

    ReplyDelete
  19. wahhh bz bz.. pelan2.. tarik napas dlm2..rilek, baru leh pikir mane nak buat dulu?:) soklan2 torpedo tu pekakkan tinge ajek..lame2 senyap laa derang:)

    ReplyDelete
  20. adiknya dh lepas mistila kakaknya org target..alahai manis mcm rani mukherjee,mata galak seperti kajol..bulu mata maya karin takkan takda yg berkenan kt gB..ker gB jual mahal..hehe..gurau..jgn mare

    ReplyDelete
  21. huhu soalan turpedo itu juga selalu jadik milik ku

    ReplyDelete
  22. salam
    lama gua tak singgah.. tak tau nak pantun apa ..tapi nice

    ReplyDelete
  23. dtg nak tambah kicap~ hehehehe...

    cantik gambar gunung tu..lawa2~

    ReplyDelete
  24. GB da nk kwen??

    slmat pngantin baru...

    nanak nasi knduri cket ehehe

    ReplyDelete
  25. salam

    bz je nampak tu, ada y special ke?

    ReplyDelete
  26. GB,

    pm kan alamat ke FB acu atau ke emel acu ek sephiasayang@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. ttp tbyg ade sang jejaka yg dtg knduri tu tulis ats daun n suh org pass kt gb, "hye..awk cntik ari ni.boleh kite kwn?" -hahaha.bru lps lyn mohabbatein:p

    ReplyDelete
  28. ada belen-belen bahulu tu, pass-pass lah kat sini !!
    :)

    ReplyDelete
  29. ammvoiii.. chantekknyerr pantunnn.. uhuhu

    ReplyDelete
  30. sebenornya..sape yang nak kawin huhuhuhhh

    ReplyDelete
  31. pasti rasa tak lekat di tanah

    ReplyDelete
  32. x mengapa GB... anggap la itu satu kebiasaan sbb mulut2 org tiada sape blh m'halang dr b'kata2..walhal mereka x tau apa yg kita lalui..apa yg kita hadapi... apapun doa Kak G moga GB ketemu teman sejati...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  33. @.:rizaL:.

    tak...kad bank tercicir dalam kete. hu~

    ReplyDelete
  34. @zati embong

    speechless boleh tapi jgn nganga luas-luas ye. huhuhu~

    ReplyDelete
  35. @Daddy Ziyyad

    bakal asben pun kene ada org sponsor jugak la cenggitu. hihiks!

    ReplyDelete
  36. @al-lavendari\

    kdg tu update blog sebab nak mereleasekan pressure yg terbuku, sebab tu quickie pun quickie lah. hu~

    ReplyDelete
  37. @Ann Huda

    manis di luar, pahit di dalam. sob sob~

    ReplyDelete
  38. @jeBateja

    berita baik! kite boleh bersosial lagi sebab bukan aku yg nikah! hahahah!!!

    ReplyDelete
  39. @gedek!


    heheh~

    nak buat cemana uncle. nanti gb bayo lebih kat auditor. mueheheh~

    ReplyDelete
  40. @cek chun


    amin..berkat doa cek chun selamat dah... :)

    ReplyDelete
  41. @kak Erna

    tengs kak. terharu gb sebab ada yang sudi tunggu. :)

    ReplyDelete
  42. @miss nina

    tak balik kampung pun sebenarnya...dok kat kampung subang je pun. huhu~

    ReplyDelete
  43. @maya amir

    tapi nampak gaya macam tak tertutup2 lagi mulut depa tu...hu~

    ReplyDelete
  44. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    hahaha. kurang bernasib baik kot kak. orang tak pandang pon. heheh~

    ReplyDelete
  45. @aNiS aNiSa

    belum la sayang. adik gb yg kawin. hu~

    ReplyDelete
  46. @sissyira

    kenduri kawen....tu yg bizi sikit...:)

    ReplyDelete
  47. @@cu SaYaNg

    done! acu nak bagi adiah ke? yeyeyey!!!

    ReplyDelete
  48. @Semarak Api

    gb jadik penggegas haritu. kalau ada pun yg berkenan depa mesti igt gb dah kawen sebab gb ni kakak pengantin. huhu~

    ReplyDelete
  49. @DrSinga

    akak, esok ada kat klinik? nk pas baulu!

    ReplyDelete
  50. @en_me

    hihi tengs en me..cuba cuba je tu.. :D

    ReplyDelete
  51. soalan torpedo...letih gak la nak menepisnyer tu..huhuhu

    ReplyDelete
  52. moga GB cepat bertemu jodoh...aminnn
    jangan lambat sangat GB,perempuan kalau dah sampai satu tahap tu susah tau.

    ReplyDelete
  53. ehh.. kak g kedah?.. waa.. xajak.. kg sya kt kedah.. lma xblik.. huuuu.. :)

    ReplyDelete
  54. Interesting article

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D