Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, March 30, 2011

Pesanan tulus ikhlas untuk kaum lelaki, khas dari GB




Entri tiada kaitan dengan yang berjaga mahupun yang sedang pengsan~

*

Sebenarnya GB nak buat ayat nada geram dan marah, tapi lelaki ni kalau kita bagi kasar, dia pun balas kasar jugak kot. Oleh itu, GB pun alter ayat kasi nampak lemah lembut sopan santun berbudi bahasa sikit....

Korang Kaum lelaki, tak payah la nak beramah mesra terlebih limit dan buat gaya macam nak bagi harapan atau bagi ayat macam bagi harapan kat kaum GB dengan cara macam ni:

  • Kamu mengaku naif, malu dan tak berani rapat dengan pompuan, padahal dah ada gelpren tapi saje nak test market...
  • Kamu cakap kononnya kamu tu takde orang nak, tapi yang sebeno-benonye korang tengah tunggu time nak bertunang atau nak kawen dah pun... :)
  • Kamu mintak kaum GB taruk gambo yang paling sweet kat fesbuk (contoh...) semata-mata kerana kamu nak tengok, padahal tetibe kamu hilang, pegi kawen dan hanimun...ish ish...
  • Kamu bagi lagu, lepas tu suruh dengar lagu dengan liriknya sekali, siap suruh huraikan maksud lagu tu. Tup tup tup, bila kaum GB dah naik angau, kamu cakap lagu tu takde maksud pape pun...isk isk isk...
  • Angin takde, ribut takde tetibe kamu add gelpren lama kat fesbuk, padahal kamu dah 'in a relationship'. Soooo why the fish tau...
  • Kamu sms dan call bila mahu, hilang tanpa jejak bila kamu suka. Owh patutlah..rupa-rupanya kamu dah ada gelpren pun, no wonder la kan... Kaum GB je yang terbodo syiok sendiri fikir kamu tu tengah bizi sebab keje la, sebab outstesen bagai...lawak betul....hihi~
  • Nasi tambah dari kReen: Toksah le mengaku bujang kalau dah ada bini walaupun sorang. Jangan nak ngengada le fikir pasal bujang 3 tuh...heheh~
  • Lauk tambah dari kReen jua: Toksah le mengaku bujang kalau anak dah berderet-deret. Kalau tak berderet pun toksah le terfikir-fikir nak perayat kaum GB kat luar sana. Jenayah tu...
P/S: Kepada kaum lelaki, kalau sekadar nak seronok-seronok dengan kaum GB tanpa tujuan tertentu, toksah le test-test market. Jangan le menganiaya kaum GB dengan cara-cara macam tu...sebab kamu mungkin akan lupa sekelip mata, tapi kaum GB akan ingat selama-lamanya. Hati-hati memandu... :)

89 comments:

  1. Saya folllow awak
    Follow me juga ya !!

    Nanti saya drop by lagi dan baca




    Jangan rasa nak lempang saya ya!!
    :)

    ReplyDelete
  2. wah! kak GB, ini btol entri emosi. errkk... kalau dah nama lelaki... haiissyyhh. hurmm..

    ReplyDelete
  3. gb cayang,

    pasai add fb tu
    bukan yang bujang saje
    yang laki org pun ada buat tau

    hairan3 depa ni ingat dgn add ex-GF
    tu..boleh jadi kawan biasa ke apa
    tak tau ke hati wanita ni camne ...

    felik3....

    ReplyDelete
  4. tambah dua;


    kaum lelaki yang mengaku bujang rupanya anak dah berderet-deret..
    cukup-cukup lah...


    kaum lelaki yang mengaku bujang, rupa-rupanya isteri dah dua tiga orang.. konon ganteng.

    ReplyDelete
  5. cek taktau nak masuk kaum mana

    ReplyDelete
  6. ishhh...hamba tak buat mcm tu tuan hamba....hamba ni baik org nya...walaupun tarak hensem...

    ReplyDelete
  7. salam :

    Aisey.. GB marah la..

    hehe.. :)

    ReplyDelete
  8. saya satu geng ngan jebat...

    ReplyDelete
  9. wanita kena lebih berhati2, tak boleh terlalu mudah mempercayai & menaruh harapan. buat selamba rock ja, hehe..

    ReplyDelete
  10. errr..dah lupa berapa ramai kaum GB dah sya kecewakan.. masihkah ada maaf untukku? huhuhu..

    kepada kaum lelaki, pandai2 lah hargai kaum hawa. kalau nak cakap nak. kalau tak nak, cakap tak nak..

    ReplyDelete
  11. Akak suka penutup n3 nie.. Hati2 Memandu ;)

    Pembela kaum hawa? Semangat!

    ReplyDelete
  12. jom kita selamkan dia ramai-ramai kat tasik titiwangsa

    ReplyDelete
  13. kesian kaum mcm kita kan gB...*sy pon tgh emo nih..huhu.

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum..salam perkenalan ye..akak follow gb..nice blog u have..jemput ke blog akak ye

    ReplyDelete
  15. better tanya imanshah ni..hahaa

    lelaki2 macam ni kan GB yang membuatkan kita bahagia jadi single sampai sekarang kan..
    kita bako jerrrr!!! ekekeke

    ReplyDelete
  16. kaum gB, kena lebih berhati-hati kalau gitu yer.

    ReplyDelete
  17. lbhkn hati2 wahai kaun gB
    tp jgn sesekali putus hrpn ngn kaum laki
    masih rmai yg sudi mhargai kaum gB
    percayalah

    ReplyDelete
  18. setuju2..
    btul GB dh byk kes dh seperti perkara2 yg GB huraikan tu huhuhu!
    ngaku malu kunun padahal dh nak kawen.. tu bukan malu tu miang :P

    ReplyDelete
  19. singgah ...

    test blog kak ati yg

    tak betul skit semalam...

    yehh dah ok :)

    ReplyDelete
  20. ho ho ho.. angkat sepanduk sama dgn GB..

    ReplyDelete
  21. Oh GB...I feel you dear! Saya terus support sajalah hal2 begini sbb dah tak valid lagi buat saya...hihi^^

    ReplyDelete
  22. Gb..ada tambahan lagi rupanya ye.
    tak tau nak kata apa..

    ReplyDelete
  23. ye GB pegi bahasakan sikit lagi2 yg dah berkahwin. suka no test2 market. igt best? eh eh. emo plak :)

    ReplyDelete
  24. tak sampai hati saya untuk mainkan kaum GB~

    *ayat jujur~

    ReplyDelete
  25. uncle masih bujang....

    (lalalala)

    ReplyDelete
  26. lupa nak tanya.... Lat bes tak?

    ReplyDelete
  27. kaum Adam, jangan bagi harapan palsu!

    ReplyDelete
  28. Allah jdkan org laki2 ni supaya dia dpt menjd pelindung bg wanita..sebagaimana sifat Rasulullah saw yg sentiasa membelai dan memeluk isterinya. Bukan utk menyakiti dan mempermainkan perasaan kaum GB hehehehhe...

    ReplyDelete
  29. yg penting kaum hawa jgn la terlalu ikutkan perasaan sayang tak ketentuan hala pd pasangan..mesti sayang pd diri sendiri dulu..ms lum kawen i pun sama bodoh x ketentuan hala percaya jek cakap boipren yg sah² menipu i..skang i dah mengerti..lelaki nih ayat kemain lembut gigi dr lidah..skang kat pesbuk pun masih ada lelaki bermain dgn ayat manis pdhal tau i dah kawin..bila i tgk rupanya semua pompuan dlm pesbuk dia memuji setinggi langit..ini lelaki mmg tak boleh percaya 100%

    ReplyDelete
  30. adakah fenomena ini tercetus melalui FB..?
    minta mata hati terang dapat cam tipu muslihat..

    ReplyDelete
  31. dorang sudah mencacamerbakan peribahasa..

    sepatutnya berkasih biar satu, tapi mereka2 ni suka berkasih biar seribu!

    ReplyDelete
  32. kadang lelaki ni tak sensitif dgn apa yg diorang buat pada kaum wanita, sbb sekeras2 hati wanita
    kerasnya sama dengan si kerak nasi kan?

    ReplyDelete
  33. GB sayang...

    kekadang mmg kita x dpt lari dri kaum lelaki yg sebegitu sbb kita x leh scan siapa sbnrnya mereka...

    hakikatnya satu ms dulu akak juga penah t'kena dgn slh satu situasi itu... tp akak b'syukur & double b'syukur sbb x teruskan r/ship dgn "manusia" sprt itu...sblknya akak b'syukur sgt dip'temukan dgn seorang p'ganti..lelaki yg m'jadi raja dihatiku kini...wlupun dia bkn seorang yg perfect itu ini tp cukup dia m'jadi sorang suami yg b'tngungjwb & sarat dgn ksh syg...terima kasih Ya ALLAH!

    ReplyDelete
  34. gb, mahu tukarkan mereka yang itu seperti apa ye?

    hm.. kita ini juga yang harus hati2 kan?

    ReplyDelete
  35. Salam..i'm ur silent reader...but ur entry kali nie..erm, can't help it, kena bagi komen..memang betul cakap GB,saya sendiri dah pernah kena kaw2. mgkin sebab sy naif atau bhasa kasarnya bodo sgt. tak bole beza mana yg betul dan mana yg nak main2..memang rasa marah,agaknya puas diorang nie bila dah test market dan ada yg terkena...=( kena byk sabar dan kita wanita kena jadi lebih pandai...sy belajar byk dr pengalaman lepas..

    ReplyDelete
  36. OUCH! haha..tp kan, yg ttg fb tu, rizal rase org pompuan yg slalu buat, ehhe.. talking based on: xperience

    ReplyDelete
  37. I like this entry..

    Zie Miyau likes this...ehehe

    ReplyDelete
  38. @DrSinga

    i drop u kat jambatan boleh? hihiks!

    ReplyDelete
  39. @Ati Masrif

    org mcm tu tak sensitif. ego. taknak belajar memahami.

    oops. hihi~

    ReplyDelete
  40. @cek chun

    masuk grup gb laa...kite kan sekaum?

    ReplyDelete
  41. @jeBateja

    rupa tak penting jebat (sambil garu hidung. huhu)

    ReplyDelete
  42. @Dinas Aldi

    kdg tu lagi kite selamba rock, lagi depa perayat.

    tak paham kan?

    ReplyDelete
  43. @MataHati @ MH

    taubat nasuha!

    jgn la buat cemtu..kesian kaum GB tau. nanti merana hidup kalau ex gf asyik menyumpah. kihkihkih!!!

    ReplyDelete
  44. @Ann Huda (Ate)

    i am kak, i am.

    *hati2 memandu sebab takut ex gf nampak pastu langgar. heheh~

    ReplyDelete
  45. @h4ni3

    tasik kat kota damansara la kak. byk sampah!heheh~

    ReplyDelete
  46. @anitaare

    thanks kak sudi jenguk dan follow. :)

    ReplyDelete
  47. @DaHLia

    ce tanye. ce tanye. apa imanshah nak jawab ek?

    tul tu. sumtime aku serik sbb byk kot lelaki yg cenggini. takut. hu~

    ReplyDelete
  48. @Abu Aiman

    kdg tu dah hati2 tapi terkena jugak. huhuhu~

    ReplyDelete
  49. @Al

    ok lah. kaum gb percaya (walau ada jugak tak caya nya,. hu~)

    ReplyDelete
  50. @norh

    kite nak buat demo kat mana ni? heheh~

    ReplyDelete
  51. @kak Erna

    takpe kak. lelaki mmg cenggitu kan? heheh~

    ReplyDelete
  52. @poyaty

    ntahnyer. bajet best la tu buat cenggitu ek?

    ReplyDelete
  53. @- GC -

    harapan palsu tu sama dgn menipu kan? dosa kan?

    ReplyDelete
  54. @Azira Mohamad

    ha'ah...patutnye lelaki kene contohi Nabi...baru dunia aman...

    ReplyDelete
  55. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    betul...

    biasanya bebudak mentah taknak dgr nasihat kite. sebab tu cycle tu selalu berulang. lelaki ni mmg makhluk yg kite kene hati2 sgt~

    ReplyDelete
  56. @ummi5

    tak semestinya fesbuk kak. real life pun selalu jadi...moga Allah bukakan hijab kita..

    ReplyDelete
  57. @~mrs azmi~

    patut disumbat je dalam penjara kan??

    ReplyDelete
  58. @sayangsayangibu

    tu la kak...pompuan ni cepat lembut hati...isk!

    ReplyDelete
  59. @PynGees

    saya tumpang gembira akak dah jumpa orgnya. doakan saya pulak kak. :D

    ReplyDelete
  60. @miss nina

    kite la org yg lebih patut berhati-hati. :)

    ReplyDelete
  61. @Je suis un combattant

    good for you. belajar dari pengalaman. kalau tak penah terkena mana mungkin kite bolah pesan kat org lain ye dak? jgn salahkan diri sendiri sebab lelaki mmg lebih 8 akal berbanding kite.

    *terima kasih sebab sudi baca blog ni dan komen. :)

    ReplyDelete
  62. @.:rizaL:.

    ehem. penah terkene dgn pompuan ke? hihik~

    ReplyDelete
  63. setuju dgn artikel ni..kdg2 better single dari berdua..bercinta utk disakiti watpe? rugi air mata dgn masa je..
    bercinta dgn Pencipta pasti bahagia..

    ReplyDelete
  64. betul tu..sokong GB..sesebuah hubungan itu perlulah ikhlas!

    ReplyDelete
  65. GB..........thnx.... :( saya menyesal!!

    ReplyDelete
  66. huhu,kesian dekat isteri lelaki2 yg menggatal itu O.o

    ReplyDelete
  67. @fatt

    ada komen aku terlepas pandang rupanya.

    ko betul. lebih baik bercinta dgn pencipta dari bercinta dgn makhluk yg menyakitkan hati. kan?

    ReplyDelete
  68. @TahukahAnda

    dan ikhlas tak perlu diucapkan dgn kata2. :D

    ReplyDelete
  69. @amry

    baguslah kamu dah menyesal.

    berapa org dah terkena dgn kamu ni? :p

    ReplyDelete
  70. betul tu, ada lelaki yang dah bercinta lama, tapi tak nak mengaku dah ada gf depan perempuan lain, kan dah kena tinggal..hohoho..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D