Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, March 15, 2011

Penat tapi berbaloi bila dapat adik ipar yang comel. Hu~



(Sila abaikan kualiti gambar yang kurang bagus. Terima kasih)

Sebenarnya GB nak cerita panjang lebar, tapi dah memang stail GB malas nak menaip panjang-panjang.

Jadi dipendekkan cerita, adik lelaki GB dah selamat bernikah dengan adik ipar GB yang comel tu. Walaupun kitorang sampai agak lambat kat Teluk Intan sebab bertolak lambat, dan GB pun tak bawak kereta laju sebab hujan dan jalan licin, tapi majlis tetap berlangsung dengan jayanya. Alhamdulillah.

Balik pulak ikut Kuala Selangor sebab bunda nak beli mentarang, haruslah sangkut dalam jammed yang sungguh hebat. Tapi takpe, demi bunda dan mentarangnya. Heheh~

La ni nak pikiaq pasai majlis belah kami pulak Ahad ni. Lepas yang itu pun selesai, boleh la GB beronggeng seperti sediakala. Heheh~

P/S: Morib, Segamat, Lat Kampung Boy, dan Hikayat Merong Mahawangsa dah ada dalam list ni. Yeah!

P/S 2: Terima kasih kepada kawan-kawan *maya amir, delarocha, ummi5, zati embong, baincardin, kaseh, imanshah, pyngees, gedek!, dahlia, jebateja, rina avail, sayang ibu, riri yoorin, ann huda, daddy ziyyad, afendi ariff, elyn, rizal, aidil, KOG, alien, sahrom nasrudin, suffer8zine, myaby, h4n1, normaliza, aya, norh, sumandak kinabalu, ati masrif, sissyira, bujal, cik fiza, ros, mimi jazman, the red rambutan, dr singa, kak erna, padlie, cek chun, semarak api, DDrFauziah, didz, admin P@P, abu aiman, cikLyndaWawa, Sham, Amry, akugumbira &  riang-riang, Queen, YB, maiza, dan masZuber yang sudi mengomen sewaktu GB jauh di perantauan eheheh...nanti GB akan balas kunjungan kawan-kawan semua ok, insyaAllah!

76 comments:

  1. boleh tak awak mintak Bunda ambik kan gambar...
    so awak boleh masuk dalam gambar...

    :)

    comel pasangan perantin!!

    ReplyDelete
  2. wajah gB msti ada iras2 pnagntin laki tukan...

    ReplyDelete
  3. chomeyynyerrr mcm kakak ipar dierr.. ehehe

    ReplyDelete
  4. nice editing beb!

    :)


    CONGRATs!!

    ...

    aku dah ada 2 org adek ipar
    apekah?

    harhar

    .

    ReplyDelete
  5. @Sari Yusa Ibrahim

    hihi. masa kecik2 dulu sekali tgk org dah tau dia adik gb. hahaha~

    ReplyDelete
  6. tahniah kerana telah menjadi kakak ipar ! adik ipar tentu gumbira mendapat kakak ipar yang meletop-letop dalam alam blogging.

    ReplyDelete
  7. @BonekadalamChermin

    haha tengs babe. fast editing version.

    kalau ada rezeki nanti aku dapat adik ipar ke2 pulak. hahaha!!!

    ReplyDelete
  8. @al-lavendari

    uii uncle. ai meletop ke? ihihi tengkiu~

    ingatkan uncle nak cakap kakak ipar yg comel juge. heheh~

    ReplyDelete
  9. Tahniah dapat 'adik' baru. Moga majlis menyambut menantu di rumah GB nanti berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  10. congrats GB!
    jadilah kakak ipar yang baik! hehehe

    :D

    ReplyDelete
  11. memang comel adik ipar GB..manis betul senyumannya..

    ReplyDelete
  12. congratz..pegi x menara condong telk intan??

    ReplyDelete
  13. @Ann Huda

    tengkiu. hihi. dah ada 5 adik...hu~

    ReplyDelete
  14. @h4ni3

    baiklah. gb tak akan buli dia lebih2. hahaha~

    ReplyDelete
  15. @kak Erna

    comel dan manis macam kakak ipar dia. kikiki~

    ReplyDelete
  16. @aYa

    tak sempat singgah..padahal dah dekat sgt2. sume rushing nak balik. huhu~

    ReplyDelete
  17. adik ipar yg comel tu, teluk intan belah mana? saya + husband juga org tk intan ;)

    ReplyDelete
  18. @~najwa~

    org teluk intan jugak rupanya...patut la comel..huhu~

    adik ipar gb org sg kerawai. errr..kot~

    huhu~

    ReplyDelete
  19. alahai,mesti GB busy nk jd tuan rumah ahad ni.

    tahniah utk mereka O.o

    ReplyDelete
  20. patut diam lama
    ohh..bz macam ni chun dah rasa.
    macam kita lak yg kawen yer :p

    ReplyDelete
  21. gB - memang betul, depa tu comel comel belaka...koh koh koh

    ReplyDelete
  22. GB..mentarang tu yg pjg2 tu ke? nanti GB letak gmbar mentarang tu ye:)

    ooo.. sesuai laa adik GB dgn wife die.. sejuk jodoh:) and terharu nama i ade selit utk ucapan tq..*malu aii*..hehe

    ReplyDelete
  23. kamu bila?

    (mesti kamu menci soalan ni...)

    ReplyDelete
  24. GB naik pelamin jng lupa jemput maiza hehe ;) Tahniah! xlama bleh dpt title m.long haha... eh.. betul ka...

    ReplyDelete
  25. sama² gB..patutla lama x nampak gB (mcm la nampak kan)..

    tahniah yer dh tambah ahlil keluarga..x lama dptla ank sedara comel tu..

    tiap kali tgk gambar kat blog gB nih makin bersemangat nk beli kamera..hehe

    ReplyDelete
  26. salam

    nnti kita kawin sama2 nk? heheh

    ReplyDelete
  27. Ooohhh..patut la tak nampak few days..fahamlah..bizi adik menikah...

    Enjoy the moment GB...:)

    Penat, tapi berbaloi..betull

    ReplyDelete
  28. tahniah dpt ahli keluarga baru..

    teringin nak mkn nasi minyak GB lak..hehehe

    ReplyDelete
  29. uih~~dua2 comel~~teringat masa nak akad~~peluh sejuk menitik tahu!

    oh GB~~kamu bila~~

    ReplyDelete
  30. patut lah sibuk nak sambut adek ipar. semuga majlis di rumah GB selamat semuanya.
    semuga rumahtangga adek GB diberkati.

    ReplyDelete
  31. patut lah sibuk nak sambut adek ipar. semuga majlis di rumah GB selamat semuanya.
    semuga rumahtangga adek GB diberkati.

    ReplyDelete
  32. tahniah buat psngan tsbut n GB too.

    nnti buat n3 psl mentarang jugak ye! ;)

    ReplyDelete
  33. bz ngalahkan menteri
    kui3

    mentarang, lama xmakan.. huhuhu
    spesis kerang ni xle simpan lama2, cepat busuk.. ye dak

    ReplyDelete
  34. tahniah GB..da dapat adik ipau..comel..heheh

    insyallah nanti ccc dtg belah GB ek..ahad ni..

    jumpe di sana..:)

    ReplyDelete
  35. mentarang tu yg siput tu kan.

    sedap ke?

    x penah makan lak.

    ReplyDelete
  36. wah tahniah dapat new family members! yeay!

    ReplyDelete
  37. assalammualaikum...

    tahniah...
    buat adik gb...semoga berbahagia ke anak cucu...kehidupan diberkati.

    raya ni adalah kawan gb merendang dan melayan tetamu...tolong buat sirap, isi biskut dalam balang...

    semoga gb sekeluarga dilimpahi kasih & sayang.

    ReplyDelete
  38. comelnya adik ipaq, tp lg comel org yg komen ni. haha

    ReplyDelete
  39. anything pink mmg comell..:)

    ReplyDelete
  40. owh...patut la blog adinda GB nie senyap aje sehari dua nie... t'tanya2 gak..sihat ke GB... ada mslh melanda ke GB... tetiba hati t'tanya2 bila tiada n3 baru dr GB...papepun tahniah buat GB & family coz dpt ahli keluarga baru... & also moga majlis di rumah GB pn going smoothly..insyaAllah..

    ReplyDelete
  41. @zati embong

    bizi...bizi...

    sampai efek keje. huhuhu~

    ReplyDelete
  42. @cek chun

    betul2. bisi tu sama cuma tang neves je takde. heheh~

    ReplyDelete
  43. @maya amir

    nanti next time beli gb snap gambo. biasanya tak sempat snap dah jadi lauk. huhuhu~

    ReplyDelete
  44. nnt jgn lupe ajak org ni ye mase nk pegi tgk hikayat tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  45. @gedek!

    uncle mmg memahami.

    gb benci soalan tu.

    *tapi kenapa tanya lagi? grrrr~

    ReplyDelete
  46. @MaizaC'Joe

    gb cadang kalau gb la yg kawen ni, semua kawan blog ni gb jemput tau. huhuhu~

    *mmg pun, tetibe tak sabar dah nak jadik maklong. rakus kan? kihkihkih~

    ReplyDelete
  47. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    pendapat gb, cik betty beli je mana-mana kamera pun...u will be surprised to find out what an ordinary compact digital can do. :)

    ReplyDelete
  48. @sissyira

    boleh. tapi siapa nak pegi majlis sapa nanti? hihihi~

    ReplyDelete
  49. @Daddy Ziyyad

    yup. majlis adik gb ni macam tikus putih la. miahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  50. @MataHati @ MH

    nasi minyak gb? anytime!!!! nak lauk ayam masak merah ke dalca daging? heheheh~

    ReplyDelete
  51. @bujal X

    mana kamu tahu peluh kamu menitik? huhuhu~

    kalau kamu nak tgk saya kawin cepat, saya mohon kamu buat solat hajat. boleh? hihi~

    ReplyDelete
  52. @ummi5

    amin....terima kasih kak ummi.. :)

    ReplyDelete
  53. @So Shy Lady

    nak mentarang jugak? baiklah! tungguuuu... :D

    ReplyDelete
  54. @alien

    mana ada macam menteri beb...menteri yg bizi mengalahkan gb. huhuhu~

    mentarang ni sedap sebab jarang jumpa..huhu~

    ReplyDelete
  55. @cikceriacorner

    tolong datang plisss...kamu akan memeriahkan majlis., siyes! :)

    ReplyDelete
  56. @Myaby

    a'ah. siput. rasa dia boleh tahan sedap. :)

    ReplyDelete
  57. @Ros

    insyaAllah.terima kasih atas doa kak ros. :)

    ReplyDelete
  58. @PynGees

    thanks kak..tuh la, bila byk bende kene fikir, ada la yg terabai. huhuhu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D