Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 10, 2011

Mula-mula nak buat entri happy, alih-alih jadi entri sedih~



Tadi GB tengah menaip entry happy untuk update blog harini. Tetibe bos bagitau, Harun cuti sebab ayah dia baru meninggal. Kepada yang nak tahu siapa Harun, baca entri ni.

Harap-harap ayah dia sempat tengok wajah anak dia sebelum dia pergi.

~Dari Dia kita datang, kepada Dialah kita kembali~

P/S: Lihat pelangi di langit, tapi jangan sesekali lupakan mendung yang baru berlalu.

51 comments:

  1. alfatihah buat abu harun.
    insyaAllah hajatnya melihat harun kesampaian. muga harun tabah. tentu sedeh sangat kan tak dpt jumpa ayah buat kali terakhir. muga ditemukan di dalam mimpi..

    ReplyDelete
  2. al fatihah buat ayah harun
    semalam akak sempat baca en3 tu, tp tak sempat nak komen
    sbb terkedu
    betapa seorang anak cuba membahagiakan hati seorang ayah

    yang jauh dimata
    tp dekat di hati...

    ReplyDelete
  3. kesian kat Harun dan juga ayahnya. kalau dah ditakdirkan tidak dapat bertemu, duduk sekampung pun mungkin terhalang.

    tapi bila uncle tengok air tu, hilang mood sedih !

    ReplyDelete
  4. Al Fatihah..

    kadang-kadang,jat tertunggu-tunggu jugak mendung itu.

    ReplyDelete
  5. teringat kat arwah FIL, kami sempat tgk muka tp masa tu dia dah 'ditidurkan' dgn ubat2...akhirnya sampai sudah dia tidur dan terus tidur...
    Al fatihah utk yg telah pergi....

    ReplyDelete
  6. GB,

    kbtln kak G pn baru blk dr m'ziarah seseorang...kekanda kpd Tan Sri Abd Rahman Arshad (mantan NC UiTM..kalo kenal la..)..meskipun x penah kenal lansung dgn arwah, tapi sbg kebajikan yg kita mampu & demi sesama umat Muhammad... ziarah & sedekah Al-Fatihah buat arwah...moga diberkati Allah...

    moga arwah ayah Harun juga ditempatkan dikalangan org2 b'iman... semoga Harun tabah dgn ketentuan ini... Al-Fatihah...

    ReplyDelete
  7. Kematian adalah janji pasti.

    Alfatehah

    ReplyDelete
  8. Innalillah wa-inna ilaihi raji’un – Truly to Allah we belong, and truly to Him shall we return.. alfatiha wat ayah harun itteww..

    psst.. jgn biarkan mamat bangla itu kawen dgn minah indon fulakks.. ahaha, motip ;-P

    ReplyDelete
  9. salam takziah..

    semoga ditempatkan dgn golongan org yg soleh amin..al fatihah =)

    ReplyDelete
  10. Innalillahhiwainnailaihirojiun. Semoga roh Arwah tenang di sisi Maha Pencipta.

    ReplyDelete
  11. alfatihah...kesian harun :'( moga dia kuat.bersabar

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum...

    kita sedekahkah al-fatihah utk arwah bapanya..

    p/s: menjawab pertanyaan GB di entri terbaru saya..memang benar apa GB katakan itu..ia untuk mengantarabangsakan produk tempatan kita agar setaraf dengan yang luar negara

    ReplyDelete
  13. alfatihah pada arwah..
    liza dulu tak sempat nak jumpa arwah abah..nak pohon ampun..tetiba just dapat call kata arwah dah pergi..sedih sangat.

    ReplyDelete
  14. alamak..terkomen dgn id hubby..mohamad fitri tu my hubby:)

    ReplyDelete
  15. takziah kpd harun dan keluarga.


    jom kerja sungguh2 kawan2....

    ReplyDelete
  16. terharu...salam takziah buat Harun dan keluarganya.

    sesungguhnya benar...
    dari DIA kita datang, kepada DIAlah kita kembali.

    AL-FATIHAH buat ayahanda Harun.

    ReplyDelete
  17. Salam takziah buat harun sekeluarga.al fatihah untuk arwah semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang yang beriman

    ReplyDelete
  18. @sayangsayangibu

    betul kak. kite sbg anak sebenarnya ada banyak cara untuk menggembirakan hati mak ayah kita..

    ReplyDelete
  19. @al-lavendari

    tasik chini tu uncle. port memancing. jom gi jom!

    ReplyDelete
  20. selalu rasa sedih & sayu pagi² tengok 'geng harun' pergi kerja, bawak bekal, jalan kaki ramai²... kita yang naik kereta ni asik² nak komplen jem lah, orang potong line lah, orang belok tak signal lah... :|

    alfatihah untuk bapak harun

    ReplyDelete
  21. @zati embong

    kdg2 kite suka kalau mendung.

    tapi kadang2 kite risau kalau mendung.

    manusia tak pernah puas kan?

    ReplyDelete
  22. @PynGees

    yup. bila kite igt yg kite sama2 umat Muhammad, maka akan terluputlah perbezaan kita.

    ReplyDelete
  23. @en_me

    dia dah kawin. bini dia kat bangla sana. hu~

    ReplyDelete
  24. @liza

    takpe.

    saya takleh klik link ni ke blog liza. kenapa ek?

    ReplyDelete
  25. @kucingorengemok

    a'ah. jgn sampai tuhan pandang kite ni golongan tak bersyukur dah la kan?

    ReplyDelete
  26. al-fatihah utk bapa harun

    dia balik kampung ke gb..jauh tu

    ReplyDelete
  27. kak ati:

    tak. dia tak balik. jauh dan mahal.

    sian dia kan?

    ReplyDelete
  28. takziah untuk Keluarga Harun

    ReplyDelete
  29. gb bgtau die..yg pnting ari2 doakan utk arwah ayh die.insyaAllah doa dr ank yg soleh psti smp juga wlau die dah di alm lain..

    ReplyDelete
  30. hr ni baru dpt buka blog GB.Baru aje sampai dr KL..

    Innalillahi...smoga Harun dpt menghadapinya dgn tabah.

    Al-fatihah utk arwah.

    ReplyDelete
  31. @Semarak Api

    betul...role sebagai anak tetap takkan terputus~

    ReplyDelete
  32. GB ni kat mana.selalu tgk tmpt mcm ni kat dlm iklan tv especially iklan Yasmin Ahmad.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D