Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, March 26, 2011

Lupakan kerja, jom cuti-cuti cinta jom!!

GB di Chini. (Sila abaikan tong sampah tu ye....)



Alhamdulillah...

Selepas beberapa minggu (bulan jugak kot...) yang hectic dan mencabar iman dan kesabaran, akhirnya tiba juga wiken untuk bersantai. Beg baju dah siap packed since semalam lagi. Kamera tak tinggal. Sun block pun. . Syiok tak terkata!

Tapi tetap keje half day juga harini (duhhh...), pastu kul 1 GB nak cabut! Pergi bercuti-cuti cinta ke luar KL. Takde la jauh mana pun tapi asal luar KL tu dah rasa syiok sangat dah la. Harap-harap lepas balik bercuti nanti otak senget GB ni akan kembali betul lah. Heheh~

So kawan-kawan, ke mana kita wiken ni? Sama tempat dengan GB ke? Kalau sama, kalau terjumpa GB  tu tegur-tegur la. Dijamin akan dibalas mesra. Heheh~

P/S: Mood tengah ada global warming, tu pasal la panas-sejuk-gempa bumi-tsunami tu, macam bumi jugak. Maaf kalau ada yang tak senang dengan perangai GB ya. :)

86 comments:

  1. salam
    gua syak cinta ni macam sambal belacan..oklah selamat bercuti

    ReplyDelete
  2. GB, nak bercuti ke mana?pergi seorang atau seseorang atau family?syoknya bercuti.Selamat bercuti dan bila dah habis cuti, jangan lupa balik KL.

    Firdaus memang tak suka seafood dari kecik.

    ReplyDelete
  3. salam GB

    bestkan kalau dah penat2 pastu boleh release tension dengan bercuti..rasa yang amat lega ..selamat bercuti2..

    ReplyDelete
  4. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    gua pulak penah baca kat dinding kelas arab masa matric dulu kata 'cinta ni ibarat kentut'.

    yang mana satu yang betul ek?

    ReplyDelete
  5. @Cik Ina minat Do do Cheng

    ai bercuti dgn kengkawan kak. suma stok nak rilis tensen. hihi~

    ReplyDelete
  6. @Ladysirna

    betul tu..otak rasa diasak2 kalau tak pegi cuti. hihi~

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti .. tak bawak pancing ke ?

    amaran keras: jangan sekali-kali mengabaikan tong sampah !

    ReplyDelete
  8. Akak ada kursus ptg ni sampai esok. Selamat menikmati percutian menyegarkan otak.

    ReplyDelete
  9. best tak g bcuti2 luar kl??

    g tgk hijau2 kan..tenang sikit otak bila mnghadap alam semulajadi =)

    entry best : Tempat Larangan bagi Manusia~

    ReplyDelete
  10. @al-lavendari

    eh betul la....tapi tak bawak pulak uncle. huhu~

    ReplyDelete
  11. @aNiS aNiSa

    lepas abis keje ni baru nak gerak ke luar KL tu. best rasanya sebab mmg nak gi beronggeng pun. :)

    ReplyDelete
  12. salam GB, rupanya dah siap mende ni. Masa ana pegi, ianya masih dlm pembinaan. Cantik dah jeti [jeti ke?] ni...ana dulu ade kem bakti siswa kat sini. Bulan 6 tahun 2010.

    ReplyDelete
  13. @raudhah

    GB ke sana january 2011. masa tu dah siap tapi bunga waterlily tak banyak yg kembang. :)

    ReplyDelete
  14. bercuti itu perlu utk merehatkan diri dari lelah akal dan penat fizikal.

    p/s = jika kelapangan waktu, sy syorkan pergilah bercuti ke sabah. ia amat indah.

    ReplyDelete
  15. GB ke mana?jat pn tgh fikir tmpat nk holiday.2 minggu lagi,nk g holiday.hihi

    ReplyDelete
  16. @shameel Iskandar

    saya suka sabah. teramat suka.

    tapi perlu cuti yang panjang untuk ke sana, baru puas hati kan? :)

    ReplyDelete
  17. @zati embong

    rahsia. heheh~

    yg penting di luar dari KL, dengan kawan-kawan yg best dan tak perlu fikir soal keje. huhuhu~

    ReplyDelete
  18. Ambik gambor banyak-banyak eh !!!!


    awak tak naik keretapi dari utara ke selatan seperti yang dirancang tu kann..?? :)

    ReplyDelete
  19. nak bercuti jugak.....dah la ngah tensen ni banyak keje..wuwuwuw

    *haah..incik arjuna saya salu menyepi tanpa berita..erm....=(

    ReplyDelete
  20. was here .

    wah ... best nye , nak sangat pegi bercuti . lme x pegi . huhu .

    p/s: salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  21. Salam GB :

    Uiihh.. bercuti yerk.. Release tnsion ke? Hehehe..

    ReplyDelete
  22. teeettt!! kak GB nak pegi mana? nak ikut juga. haaiishhh.. sabtu yang membosankan. ;(

    ReplyDelete
  23. GB..selamat bercuti..
    tapi jangan lupa kembali.

    ReplyDelete
  24. amboi..cuti ke mana tu..seronoknya..amik gambo cantik banyak² ha..

    ReplyDelete
  25. Hepi Holiday GB!!!!
    Enjoy your holiday to the max...

    ReplyDelete
  26. Aslmkm.
    Agaknya nampak bersuluh tak? Dicelah-celah sana ada kelihatan jejakanya?
    Semoga ceria bahagia. :)

    ReplyDelete
  27. salam adinda GB....

    slmt b'cuti-cutian... moga dpt ketenangan...m'hilangkan segala yg m'jadikan mood GB penasaran... waduh..waduh... moga p'cutian m'berikan GB satu kepuasan...have a safe journey dear!

    ReplyDelete
  28. den ado kek kilang lagik ni...mcm ne nak bercuti erk...adehhhh

    ReplyDelete
  29. Uncle klik untok besarkan gambar GB ni...

    Muka GB ad ala-ala pelakon indonesia.... kan?

    Ada tak orang lain yg pernah cakap macam ni...?

    ReplyDelete
  30. ada entri untukmu

    http://www.abgshah.com/2011/03/antara-gadis-bunga-dan-white-rose-mana.html

    ReplyDelete
  31. wah...pergi ke Chini...seronoknya...

    wiken sy..di rumah je...huhu.. :)

    p/s: slm kenal...sy dtg dr blog Imanshah...

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    HAPPY BITHDAY BFF

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum.

    Eloklah tu GB.
    Bawa-bawalah berehat dan menikmati keindahan alam ciptaan Ilahi.
    Semoga percutian itu membawa banyak manfaat buat diri.

    Tahniah. TQ

    ReplyDelete
  33. salam kenal, datang dari blog dik Imanshah ni ha. semoga tercapai objektif hujung minggu ni ya :)

    ReplyDelete
  34. wow!!!
    xpernah sampai ke sana lagi..
    eheheheee

    ReplyDelete
  35. Salam kenal..dari blog imanshah..
    kalau sudi dan ingin beramah mesra sudi2lah singgah rumah kak ida yg baru sebulan dua usianya...

    selamat bercuti..jgn nnati terjumpa buaya udahlah yer...

    ReplyDelete
  36. Selamat bercuti...hati2 dgn naga tasik chini..

    ReplyDelete
  37. jgn lupe bt entri khas kat chini lg ye...

    ReplyDelete
  38. selamat bercuti~
    bercuti kt umah jer pun
    huhu
    tasik Chini yer?
    ngahaha ad nmpk naga tak =.=

    ReplyDelete
  39. eh kat chini yg ade ikan toman tu ke?

    ReplyDelete
  40. gb

    selamat bercuti!!sgt jeles tgk kesan khas di gambar itu,,harap aje DSLR ku itu..x habis khatam lagik manualnya !!

    ReplyDelete
  41. @DrSinga

    keretapi insyaAllah July ni. modal cuma tambang ketapi dan makan dan shoping dan hotel murah2.

    huhuhu~

    ReplyDelete
  42. @.:rizaL:.

    pangkor tak penah sampai lagi. ok next time!

    ReplyDelete
  43. @ciK LyndaWawa igUana

    hm. pasal encik arjuna awak tu...takpelah. buat istikharah. :)

    ReplyDelete
  44. @Rina AVAIL a.k.a cik betty


    hihi tengkiu. amik gambo sekadar yg termampu je. hihi~

    ReplyDelete
  45. @IMANSHAH

    tak kan terjun punye. sbb tak reti swim lor. huhuhu~

    ReplyDelete
  46. @DDrfauziah

    salam auntie. takde jejaka, cuma pokok. hihihi~

    ReplyDelete
  47. @jeBateja

    kilang tu pon boleh jadi tempat bocuti kalau ekau nak. heheh~

    ReplyDelete
  48. @gedek!

    pelakon indon sume cun2 uncle. tapi gb tak cun.

    sebab tu takde org penah cakap cenggitu pun. huhuhu~

    ReplyDelete
  49. @IMANSHAH

    ai dah baca. tengs ek tlg promotkan blog ai ni. :D

    ReplyDelete
  50. @nabilah_2908

    chini tu trip masa bukan 1 haritu. pun not bad. :D

    ReplyDelete
  51. @Admin P@P

    alhamdulillah...mmg bermanfaat cuti tersebut. :)

    ReplyDelete
  52. @Dinas Aldi

    objektif sudah tercapai. terima kasih ye sudi singgah. :)

    ReplyDelete
  53. @nyanyisunyi

    tengs sudi singgah... :)

    sana buaya takde. pokok lidah buaya pun takde. huhuhu~

    ReplyDelete
  54. @padlie

    best. rasa rilis dah tensen ni sikit. :)

    ReplyDelete
  55. @delarocha

    nak rasa balik kg org lain la pulak...huhuhu~

    ReplyDelete
  56. @gismo82

    naga tu boleh ditunjal-tunjal je kepalanya. mueheheh~

    ReplyDelete
  57. @Raji berkata

    haritu pegi mmg ada naga, tapi naga jadian la. hihihi~

    ReplyDelete
  58. @@cu SaYaNg

    kalau lah dapat gi Mekah mcm acu... :)

    ReplyDelete
  59. @Myaby

    ade babe. toman tu siap jadi menu kat chini resort lagi. :)

    ReplyDelete
  60. @littlehumblelynn

    yg itu saya pakai fotosop kak. kamera saya cap ayam je. hihi~

    ReplyDelete
  61. next time ajak la MN g bercuti :) :P

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D