Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, March 1, 2011

Lembu merah




Tak tau la apa yang depa taruk dalam minuman lembu merah ni.

Pagi semalam sesampai je kat opis GB minum setin, makan roti ban ikan bilis Mighty White yang dijamin sedap, dan kopi tongkat ali se mug. Lepas tu terus konsentret keje sampai ke malam.

Sedar-sedar je, sudah pukul 10 malam. Pastu baru tersedar GB tak makan apa-apa langsung selepas brekfes tu.

Penangan lembu merah itu kah?

P/S: Tapi kopi tongkat ali pun GB minum jugak. Jadi, angkara yang mana? Heheh~

68 comments:

  1. workaholic btul GB.. sampai x makan pn x perasan.. i salute u la sis :)

    ReplyDelete
  2. keffein!!!!

    burrrrrr!!!!!

    *baru lepas minum sekarton redbull.

    ReplyDelete
  3. angkara roti ban ikan bilis Mighty White..
    Sbb dia tulis 'mighty'
    kui3

    ReplyDelete
  4. ok aku suka komen alien!!
    brilliant!


    hakhak,



    ada kandungan yg telah menipu saraf lapar kamu ni GB!


    wah...boley pitam tahu!



    .

    ReplyDelete
  5. Bahagianya kalau boleh makan hanya di waktu pagi dan kenyangnya hingga ke pagi esok. :)

    ReplyDelete
  6. Org perempuan bukan patut minum kacip fatimah ke?

    ngeeee

    ReplyDelete
  7. aku rasa pengan kopi tongkat ali tu. Sebab akuklau minum lembu merah tu, ngantuk jer..

    ReplyDelete
  8. serius,.

    bau red bull mmg mengancam.

    tapi rasa dia x sesedap bau nye.

    serius.

    ReplyDelete
  9. dah lama tertanya² apa kesan kalau perempuan minum tongkat ali?

    ReplyDelete
  10. amboiiii gb...

    tongkat ali pun kena belasah juga
    awat tak minum pearl cafe ...huhu

    tapi hubby kak ati kalau drive jauh
    mmg kena standby 3-4 tin red bull tu

    powerrrr ^_____^

    ReplyDelete
  11. hihi.GB,kita leh minum ke tongkat ali?huhu O.o

    ReplyDelete
  12. haaaaaaaa?????

    akak bedal tongkat ali kah??


    ingatkan salah baca tadi!

    ReplyDelete
  13. coba ditimbang

    mesti dah kurang 5 kilo tuh! :D

    ReplyDelete
  14. Tu baru yang 'less sugar'... kalau yang biasa... lagi mantol!'

    ReplyDelete
  15. gila keja betullah GB..sampai kul 10 malam & tanpa makanan..

    ReplyDelete
  16. Red Bull kat Thai ke mana ntah, ada safety concern issues..saya tak ingat, nanti saya riki balik.

    -ekceli, kita kena makan every 3-4 hours, small but frequent meals...untuk lose weight..ahahaha..

    ReplyDelete
  17. .
    meminta kunjungan balas dan akan datang mengomen kalau sempat,'
    .
    .
    heh heh hehhhh......

    ReplyDelete
  18. dua2 minuman pun untuk tenaga kan.patut pun GB bertenaga sampai malam.so, angkara dua2 la.hehe.

    ReplyDelete
  19. GB,
    kalau nak tahu...ni la minuman yg i minum bila nak drive long distance. tapi i amik 1 tin je dan minum sikit2...tak terus teguk smpai habis..

    ada sorg kwn i, dia main rugby..dia ckp dia pun minum sblm match sbb nak instant energy..sbb air ni kan tinggi kandungan gula..tapi kene minum dlm 1-2jam before match utk gula tu bertindak. kalau minum just suka2 itu bahaya sbb gula ni akan transform jadi benda lain yg boleh bahayakan kesihatan..ie. memandu/buat kerja is ok.

    klu u nak tau, kat oz dgn nz..dorg punye redbull x mcm kita..dorg punye bergas...sgtla euww pelik rasa dia..huhuhu...org sana suka minum carbonated drinks..so sume dorg tukar jadi carbonated..

    ReplyDelete
  20. mak aiiii...memang tahan la perut GB ek...kalau lynn dah pengsan dah...

    ReplyDelete
  21. wah...kurus la GB lepas nie...minum lembu merah terus kenyang sepanjang hari...

    ReplyDelete
  22. fuyyo. redbull buat kak GB kenyang. errkkk.. rahsia kurus eyk kak GB.

    jom contest jom!

    ReplyDelete
  23. me dah komen, dtglah blog me komen disana disana pulak.. kalo sempat.. ekeke

    ReplyDelete
  24. hehhehe..

    cayala GB..

    hehehe...kafein..GB kan suke nescafe..hehheh

    miss u..:)

    ReplyDelete
  25. oih, siap combine dua2 lg
    ptutla penangan cmtu skali..haha

    ReplyDelete
  26. dasyat gak tu..kalu camtu boleh kurus la....

    ReplyDelete
  27. Hebat...

    jangan balik nanti tetiba rasa nak menyondol plak. hehehehe

    ReplyDelete
  28. @bujal X

    sekarton? kamu mahu memandu kapal selam kah?

    ReplyDelete
  29. @alien

    haha. bijak..bijak...

    lepas ni boleh la terus stick dgn roti tu...heheh~

    ReplyDelete
  30. @kakcik

    bahagia sebelum sakit je kakcik. bila dah sakit baru gb nyesal kot. huhu~

    ReplyDelete
  31. @Yunus Badawi

    kacip fatimah kadang2 je minum. heheh~

    tapi tongkat ali lebih berkesan. muehehe~

    ReplyDelete
  32. @sicKo^

    ni fes taim aku minum lembu merah ni....~

    ReplyDelete
  33. @Myaby

    aku teguk kasi abis. sebab tak tahan manissss!

    ReplyDelete
  34. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    kesannya? tak tido. bertenaga.

    sebenarnya ok je. jgn risau. takkan tumbuh misai punya. hihihi~

    ReplyDelete
  35. @Ati Masrif

    minum perl cafe cam mengantuk jugak la akak...

    pasni kalau drive jauh gb pun nak stock up redbull lah. dgn tongkat ali sekali. heheh~

    ReplyDelete
  36. @zati embong

    boleh sayang...tgk gb, takde tumbuh janggut pun! hihihi~

    ReplyDelete
  37. @Zie

    kopi tongkat ali sedap tau! hihihi~

    ReplyDelete
  38. @gedek!

    yg less sugar ni pun rasa dia dah maneh meletet ni uncle..

    ReplyDelete
  39. @norh

    tu lah. gila. mmg gila. kene jumpa dokter ni...

    ReplyDelete
  40. @Daddy Ziyyad

    makanannya nggak ada di dalam simpanan pak....heheh~

    redbull thailand buh apa dalam tu? nak tau nak tau!

    ReplyDelete
  41. @CGG

    jagi, GB yang punye angkara? hihihi~

    ReplyDelete
  42. @cik fara @ fanadz

    tu belum minum superpower lagi tu. heheheh~

    ReplyDelete
  43. @fatt

    aku minum sekali harung fatt...tapi rasanya kalau cenggini efek dia mmg sesuai la dibawak driving long distance.

    apesal depa kat sana suka air gas ek? aku tak tahan la wey, mmg takleh minum air gas gas ni.

    ReplyDelete
  44. @LyNn HaMzAh

    uish takmo pengsannnn...nanti sapa nak buat keje??

    ReplyDelete
  45. @@cu SaYaNg

    tu la acu. tak pasti ni kenyang ke apa, tapi takde rasa lapar la. tapi tak kurus pun wuwuwu~

    ReplyDelete
  46. @Al

    haha. agak2 sebelum naik gunung kalau minum mende alah ni cepat sampai atas tak? huhu~

    ReplyDelete
  47. @azieazah

    hahaha!!!! nasib baik tak kuar tanduk. :p

    ReplyDelete
  48. huiyai..

    terernya...
    rasa macam nak tiru !
    genti slim down..
    kekeke..

    ReplyDelete
  49. kalau suami saya minum redbull, confirm sampai pagi tidak tidur. Angkara 2-2 agaknya, GB.

    ReplyDelete
  50. mungkin gabungan keduanya menjadikan GB lebih hebat!! hehehe..

    ReplyDelete
  51. @a.z.r.i.n.a.03.07

    baik jangan kak. saya dah selalu buat tapi tak kurus pun! wuwuwu~

    ReplyDelete
  52. @Pemerhati Dunia

    rasanya mmg betul angkara 2-2. tapi takleh diajar sgt ni. nanti kang terus immune dgn kopi...haru....~

    ReplyDelete
  53. heeeeeee...red bull less sgr pilihanku..mmg bkesan if kena keje dr 830pg hgga 830mlm...tp slalu mnum bila bdn da penat la...around kul 4 gtu...skrg pun da kena keje mon til sun..xda rehat..huhu..
    p/s :betul3..air yg less sugar pun da manis...so mnum sikit2 la ye syg...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D