Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 24, 2011

Tak semua lagu berlirik lucah

GB suka Aizat. Jangan tanya banyak-banyak.



Kalau dulu GB buat entri pasal pengaruh lucah dalam lirik lagu kan...sekarang ni meh nak tulis pasal yang positifnye pulak. Ada ke? Eh, ada....

*

Dipendekkan cerita, ce dengar lagu Kalau Berpacaran yang Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali dan Altimet nyanyi tu. Ada pengajaran kan? Jangan rapat-rapat, jangan pegang-pegang. Nice...


Pastu ada lagu baru ni yang ada Zizan Raja Lawak and Altimet (lagi), tajuk 'Anggun'. Full lyric di sini. Tang lirik 'Mungkin ada jalan untuk anakku ke syurga' tu GB rasa sweet sangat..rupanya ada jugak orang yang buat lagu rap yang bermesejkan yang baik-baik kan? Tak semestinya lagu nasyid je kena ada mesej bagus-bagus...


Oh ye, GB perasan Altimet tu punye lagu kebanyakan mesejnya bagus-bagus and dia rapper tau bukan penyanyi nasyid! Ai suke!!



Contoh lain, Allahyarham Sudirman banyak lagu yang ada mesej untuk menghormati mak ayah, bersatu padu, dan mesej universal lain. Kalau ada yang lain kawan-kawan boleh share kat kotak komen, sebab sekarang ni GB tengah blank.


*


Lagu mat salleh pun ada.... Dulu Michael Jackson punya lagu banyakkkk sangat yang berkisarkan tentang keamanan dan kemanusiaan. Dan semenyampah-menyampah GB kat Black Eyed Peace dan Justin Bibir pun, ada jugak lagu depa yang bermesej positip. 


Kesimpulannya, tak payah la kite tengok penyanyinya, tapi tengok mesej yang nak disampaikan. Lagu lucah-lucah tu toksah la dengar, tapi kalau lagu yang elok-elok tu dengar la 100 kali pun, takpe....


P/S: Lagu jiwang karat merana duka nestapa merintih hiba? GB tak suka. Tak suka!!! Hihihi~

26 comments:

  1. Assalamualaikum. Slamat pagi cik munge wangi tukar kaler hari ni, menyorok blkg gelas?

    ReplyDelete
  2. Wahh..kita nomor satu ari ni.
    Mmg banyak lirik lagu yg baik mcm Carrie Underwood:Change.

    ReplyDelete
  3. @Ann Huda (Ate)

    sorok la sebab kite tak cantik pun...hihi~

    ReplyDelete
  4. @Ann Huda (Ate)

    yesh. congratulations!

    ok, nanti GB dgr lagunya. dan update dalam entri juga (kalau sempat). tengs ya. :)

    ReplyDelete
  5. paling suka lagu miley cyrus - the climb ..dgr masa tgh down giler2 dulu..

    ReplyDelete
  6. saya suka lagu aizat..suke sgt..kat semua lagu2 dia..hehehe

    ReplyDelete
  7. @Kaseh

    yeshhh..lagu tu kalau dgr mmg naik bulu roma sebab bersemangat!

    ReplyDelete
  8. sekarang dah jarang sangat dengar lagu.hehe

    ReplyDelete
  9. jat ni GB,duk layan lagu korea.mksud sikit pun xfaham padahal O.o

    ReplyDelete
  10. @zati embong

    lagi hebat...dgr lagu korea terus! huhu~

    ReplyDelete
  11. kena pandai asingkan mana yg baik, mana yg tidak kan

    ReplyDelete
  12. biasanya orang yang mencari kesalahan ni, saje je nak menjatuhkan. betul, patut kita tengok mesej yang nak disampaikan. :)

    ReplyDelete
  13. lagu-lagu arwah sudirman
    memang banyak yg ada mesej

    merisik khabar ...i like


    ^_____~

    ReplyDelete
  14. saya gelak sesorang bila dengar lagu A.L.O.N.G along!

    he~~

    eh GB apsal tiapkali Gb update ,entri Gb tak naik dalam saya punya bloglist?

    ReplyDelete
  15. @So Shy Lady

    saya suke MJ jugak tapi tak hafal pun lagu dia. huhu~

    ReplyDelete
  16. @Rara Nasiha

    owh, yg sebenarnya mula2 mmg GB nampak kesalahan lagi sebab byk berunsur lucah. tapi sekarang ni cerita pasal kebaikannya pulak. kena la seimbang kan. :)

    ReplyDelete
  17. @Ati Masrif

    ada beberapa lagu arwah yg saya tak boleh dgr esp masa tgh sedih. kompem berjuraian air mata. heheh~

    ReplyDelete
  18. @bujal X

    kite takde chemistry kot bujal. huhu~

    ReplyDelete
  19. Weh! Cantik la bunting & backdrop dia tu...

    nak nak tang dia susun nama AI dengan ZAT tu atas bawah....

    cool!

    ReplyDelete
  20. bila dah tua ni, semua genre lagu cek chun hentam

    ReplyDelete
  21. samalah, CN sependapat dengan GB.
    mana yg elok kita ambillah.

    risau je kdg2 dgr budak-budak ulang nyanyi lirik yg agak decent / seksis

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D