Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, March 25, 2011

Kenapa nak tengok Maria Ozawa kalau ada Hana Tajima?




Hampir setahun lepas kan, GB pernah tulis entri pasal GB nak berubah especially dari segi pemakaian kat sini. Tapi manusia ni memang ambil masa yang lama juga untuk betul-betul berubah. Niat dah ada cuma on off jugak dari segi perlakuan.

Tapi kan, sedar tak sedar, dah dekat dua minggu GB pakai baju kurung atau baju yang menutup aurat dengan sempurna ke opis. Gi site ke gi meeting ke redah je. Kadang-kadang selang seli dengan baju punjabi dan seluar panjang, jadi kalau pegi site tu takdelah janggal sangat.

Tak tau kenapa, tapi sekarang GB rasa seksi bukan perkara yang hot lagi (tapi GB tak seksi cuma sebelum ni kurang pakai proper je). Lagi tutup lagi hot kot. Tapi jangan la ingat GB pakai baju kurung sebab nak jadi hot stuff. Cuma baju kurung lebih selesa, lebih menutup dan nampak lebih manis kot. Ke sebab GB dah tua? Huhu~

P/S: GB memang suka taruk tajuk yang takde kaitan dengan entri, tapi sebenarnya ada kaitannya...read between the lines ye kawan-kawan. Pilihan di tangan anda.. :)

78 comments:

  1. hahaa hana tajima tu berani dalam pemakaiannya walaupun bertudung umuehee...gb nampak ayu kalau berbaju kurung..infact mmg wanita melayu akan lebih nampak ayu n seksi dgn berbaju kurng..

    ReplyDelete
  2. uncle pun kalau pergi beli kuih, mesti cari yang bertutup ... yang tak bertutup tu habuk masuk dan lalat pun suka hinggap.

    read between the lines jugak !

    ReplyDelete
  3. ye baju kurung selesa dan manis :)
    cuma bila i perut menebal, jubah paling selesa, memang i dah tua pun :)

    ReplyDelete
  4. maria ozawa sape tu? hana tajima kenal..sweettt..tp mmg bila usia dah bertambah ni kita akan berubah sikit..mcm dulu sy suka noo bermekap dan contact lense bagai (sb rabun bkn saja mengada nk pakai)..tp dah tua nih dah malas nak mekap..pakai spek je tudung kembang pon x apa..

    ReplyDelete
  5. read ur old entry.. nak tanya fr ur experience, realisation mesti datang sendiri eh?
    kalau mak yg ceramah anak tak jalan eh?
    tengah hadapi anak remaja, yg rasa mak sungguh tak understanding..

    ReplyDelete
  6. hohoho...maria ozawa lebih hot sbb mukanya mix belanda + jepun. hana tajima tu sapa ek?

    pakai baju kurung nampak lebih ayu. dah namanya wanita melayu terakhir, kenalah pakai baju kurung.. ;p

    ReplyDelete
  7. hari2 pakai baju kurung gi keje..pesakit mental sy ckp 'doktor ni kampung betul..hari2 pakai baju kurung'..dalam hati, peduli apa aku..huh..

    ReplyDelete
  8. Salam..

    Saya suka kalau wanita memakai baju kebaya.. Cantik,,
    Tapi masih mnutup aurat, itu yg penting ..

    :)

    ReplyDelete
  9. "Hot" di dunia tak membawa kemana.
    Ye tak.

    Perubahan perlu dilakukan secara perlahan/berperingkat. Jangan terlalu drastik.

    Hehehe

    ReplyDelete
  10. betul.jat ke site pakai baju kurung gak!hihi

    ReplyDelete
  11. memang seharusnya hari ini ada kemajuan berbanding semalam... kan ^_~

    kita sebenarnya masih kabur sapa maria ozawa dan hana tajima.. rupa mereka lagila tak tau! walaupun orang selalu sebut2 nama ni

    ReplyDelete
  12. baik hana mahupun maria sy tak kenal..

    tapi saya kenal gadisbunga.com yang dahulunya guna url fiddeomar.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Gb..ada la kaitan nya tu..
    mak cik dah lama dah berbaju kurung..tapi kalau nak keluar pakai seluar jugak..tapi baju labuh..
    maknanya..dah lama tua dari GB..he he..

    ReplyDelete
  14. kalau GB diet sket, sure nampak macam hana tajima..


    ehehehe... jangan maraaaaahhhh... aaaaaarrrr.. laaariiiiiiiiii :D

    ReplyDelete
  15. Bila baca n3 ni, Ate rasa lebih 'ngefan' kat Cik Munge dari Hana Tajima ;).

    Tentang Maria Ozawa (yg bole buat mata kaum Adam berpinar) tak berani Ate nak komen. Siapa tahu Allah bukakan hati dia, dpt hidayah, tak mustahilkan? Apapun mg detik akhir kita semua, berada dalam Husnul Khotimah.

    (Note:Ngefan=minat)

    ReplyDelete
  16. salam
    patut la seminggu ni nampak angun cantik dan sopan...teruskan

    maria ozawa buleh belakun indon

    ReplyDelete
  17. @Kaseh

    metut metut, tapi gb rasa kene kurus la. eh, ape kene mengena dgn tajuk kan? kihkihkih~

    ReplyDelete
  18. @al-lavendari

    saya mmg baca di antara ayat-ayat tu uncle. heheheh~

    ReplyDelete
  19. @ummi5

    jubah selesa tapi GB belum sedia pakai sebab nak pak tak sesuai dgn gb. mungkin suatu hari nanti. hihi~

    ReplyDelete
  20. Pasal baju kurong tu ok... uncle setuju...

    Tapi... mana cerita maria ozawa, nya?

    Tak pon letak la gambarnya, ke...?

    ReplyDelete
  21. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    kite serupa la. gb tengah dalam stage tu sekarang. heheh~

    ReplyDelete
  22. @ummi5

    mungkin guna senjata doa kot kak. atau tegur dengan cara buat perbandingan secara halus. awalnya anak mungkin membangkang tapi lama2 dia akan sedar, cuma mungkin ego nak mengaku. hihi~

    ReplyDelete
  23. @donny

    ada yang tak cukup ke donny. heheh~

    ReplyDelete
  24. @MataHati @ MH

    kalau maria ozawa pakai baju kurung mesti cun gile ek? heheh~

    ReplyDelete
  25. @aYa

    amboi komplen....tak padan dgn sakit mental...hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  26. apasal tak tempek gambar GB pakai baju kurung? Nak tengok hot ke tak ni hahaha

    ReplyDelete
  27. @alien

    hot di akhirat nanti merana selamanya...ugh!

    ReplyDelete
  28. @~mrs azmi~

    dua-dua org jepun tapi dengan imaj yang jauhhhh berbeza. hihi~

    ReplyDelete
  29. @sahromnasrudin


    ngeee...itu url cinta kenangan silam tu...hihihi~

    ReplyDelete
  30. @kak Erna


    haha. ana rafali pun pakai baju kurung sekarang ni kak...muda lagi tu...huhu~

    ReplyDelete
  31. @h4ni3

    gb kene diet banyak la kak. bukan diet sikit. wuwuwu!!!

    ReplyDelete
  32. @Ann Huda (Ate)

    betul kak. hidaya adalah hakmilik Allah kan?

    *kak, saya org biasa je yg serba kekurangan...malu lah di ngefan begini. hihi~

    ReplyDelete
  33. tak da feel lagi untuk menghana tajimakan tudungku

    ReplyDelete
  34. waka...waka....pakai baju kurung pun lawa...menarik ...HENSEM juga....ahakz....

    ReplyDelete
  35. @Yunus Badawi

    tak hot pun YB...tu pasal GB tak tempek kat sini...heheh~

    ReplyDelete
  36. @cek chun

    kite try2 buat untuk pakai masa kenduri hari tu, pati last-last pakai style selamat jugak. huhuhu~

    ReplyDelete
  37. @jeBateja

    kalau pakai baju kurng jadik ensem tu dah tentu bukan gb. heheh~

    ReplyDelete
  38. dah nama pun Gadis Bunga - pakai baju kurung lebih ayu kot ;)

    ReplyDelete
  39. sy ikut mood..mood sekarang ni pun hari2 pakai baju kurung...

    ReplyDelete
  40. Saya pun suka pakai baju kurung :) Lagi kemas dan formal...yang best pasal baju kurung ni, siapa pun boleh pakai...tak kira lah apa bangsa dan agama, even orang putih pun ada yang pakai...except for the guy lah (hehehe)

    ReplyDelete
  41. @al-lavendariI like this comment!!! i like i like!! :)

    ReplyDelete
  42. pakai baju kurung lebih manis kannn...;ebih ayu kannnn....lebih selesa kannnn..tak dedah sana dedah sini kannnn...???

    p/s : errr...hana tajima tu saper???huhu
    p/s : Tukar pic lagi...?rajin nyer GB ni :D

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum.
    Berpakaian menutup aurat menjadi kewajipan fardhu ain setiap umat Islam.
    Cuma yang menyedihkan apabila ramai juga umat Islam tersalah faham dengan meyakini bahawa yang wajib bagi wanita ialah bertudung. Tu sebabnya ramai yang bertudung tapi masih terbuka aurat.
    Paling mudah contohnya ialah mengenakan baju berlengan pendek atau kebaya melekat di badan dengan bertudung. Itu tidak menepati dan salah sebenarnya. Nak sebut secara tepatnya, berdosa.

    Kaum lelaki juga kena jaga aurat. Cuma penekanan dalam al-Quran kepada kaum wanita (disebut dahulu) kerana amat sukar bagi mereka dalam hal penjagaan aurat.

    Semoga kita sama-sama mendapat rahmat Ilahi.

    TQ

    ReplyDelete
  44. huh... aku mmg suka pada gadis2 berbaju kurung.... sopan dan ayu gitu... huhu..

    ReplyDelete
  45. rIzal faham hidden msg tu ehhe..btw, yup yg menutup lg hot.

    ReplyDelete
  46. ahah!


    aku baru berkebaya hari ni!
    tetttt!!!! ayu tak? ayu tak?







    p/s: sebab, musim ujan..jeans sidai berhari-hari tak kering! kakaka,

    .

    ReplyDelete
  47. Aslmkm.
    :) Tak aper2 tajuk lain pun .. tak mungkin memudaratkan sesiapa.

    Hmmm ... bagus ler, muda lagi sudah berazam melakukan yang terbaik.
    Syabas! Permulaan bagus tu!
    Di usia muda sudah bertudung ... now tinggal cantikkan lagi dengan amalan2 Muslimah beriman & mulia.

    PS: Aunty sendiri mula bertudung sepenuhnya selepas keluar masuk Masjid belajar ilmu mengerjakan Haji & Umrah. :(

    ReplyDelete
  48. GB, url lama awak macam pernah MS singgah la :)

    sikit2 lama2 jadi bukit.
    teruskan yang supaya lebih indah

    ReplyDelete
  49. Komen tiada berkaitan dengan Tajima:
    Saya lupa lah.. Macamana saya terjumpa dan terkenal dan terjatuh cinta blog awak ....
    :)

    ReplyDelete
  50. Skang ni baju kurung pakai pergi mana2 pun boleh... time menyayi pun org pakai baju kurung skang ni..he..he..he..

    ReplyDelete
  51. gb

    good entry to share with :-)
    apapun bg akak..niat kita kena betul..itu yg plg penting..akak hanya bertudung setelah berkahwin..sejak itu x pernah bukak lagik..x sangka jodoh dgn ustaz- student fakulti pengajian islam-UM..masa berkwn akak masih free hair tp sbb suami ikhlas hati terima akak seadanya..secara x lgsg terbuka jugak hati nak menutup aurat..,alhamdulillah allah tahu hati kita :)

    ReplyDelete
  52. @Sumandak Kinabalu

    betul. kawan2 cina and india saya dulu pun ramai yang suka pakai baju kurung. nampak sweet sgt. :)

    ReplyDelete
  53. @amry

    suka pakai baju kurung jugak ek? kikiki~

    hana tajima tu stylista jepun kot. muslim dan bertudung.

    *ok la, lepas ni gb tak tukar pic dah....wuwuwu~

    ReplyDelete
  54. @Admin P@P

    betul tu. sekarang ni nampaknya dah rama yg ada kesedaran tentang kewajipan menutup aurat ni.

    syukur atas hidayahNya..

    ReplyDelete
  55. @Abang Jonni

    bagusla ramai yg suka. yg seksi meksi kene la baca entri untuk supaya depa pun mahu berbaju kurung jugak. huhu~

    ReplyDelete
  56. @.:rizaL:.

    mmg nampak hot ek? aiyoooo....heheh~

    ReplyDelete
  57. @BonekadalamChermin

    ko pakai apa pun nampak ayu... eh?

    tettt!!!

    ReplyDelete
  58. @DDrfauziah

    alhamdulillah...itu la yg dinamakan hidayah Allah. HakNya semata-mata.

    saya mmg bertudung tapi selalunya tak cover kasi proper. tak sampai maksud menutup aurat kalau sekadar tutup kepala tapi pakaian melekap.

    ReplyDelete
  59. @miss nina

    jadi kite penah jumpa la sebelum ni? hihi...hai missNina!

    ReplyDelete
  60. @DrSinga

    saya rasa saya lebih dulu jatuh cinta dgn blog akak. hihihi~

    ReplyDelete
  61. @littlehumblelynn

    akak memang bertuah. :)

    saya belum jumpa tuah saya lagi. :)

    ReplyDelete
  62. Alhamdulillah .. Semoga perubahan ini akan sentiasa yang baik2 je smuanya ...

    ReplyDelete
  63. tak lah.saya suka pakai baju kebaya..kah kah kah

    ooo...stylist jepun rupanya.maafah tak kenal.kenal GB jer. wakaka

    ReplyDelete
  64. tutup aurat macam hana tajima.. :) sangat cantik.. menangis bila tengok dia. T.T sangat indah ciptaanNya.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D