Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, March 23, 2011

Kenangan 1 April 1999

Masa tetap emas walaupun jam bukan jam emas. Hu~
(Abaikan bulu tangan tu...ngeeee~)


Nak tau apa jadi masa tarikh tu?

*

Itu la tarikh GB amik result SPM time GB dulu. Sampai sekolah pukul 11 pagi, terus GB pegi ke Bilik Gerakan. Time tu dah ada yang dah amik result depa. GB cool dalam neves sebab frankly GB banyak main masa SPM. Hu~

Tapi bila dah masuk bilik tu, rupanya slip result GB dah circulated ke tangan semua cikgu dalam bilik tu. Cet. Malu la kalau result buruk. Tetibe cikgu English datang peluk GB sambil cakap 'congratulations!!!' padahal GB sendiri tak tengok lagi mende alah slip tu. Cikgu BM pun ada reaksi nak peluk GB juga tapi dia terberenti sebab dia laki! Nasib baik....heheh~

Akhirnya lepas amik slip, salam peluk cium dengan semua cikgu yang boleh dipeluk cium, GB pun bergegas balik sebab nak kejar gi mekdi (sebab nak beli sepasang Teddy Bear kiut berbaju pengantin yang hot time tu!). Lagipun esoknya nak datang balik sebab nak amik chop and sign cikgu sebab nak anto borang UPU pulak.

Tapi adat la, toll banyak sangat sepanjang jalan nak kuar ke pagar sekolah. Asal terjumpa member borak la jugak paling sekejap 4-5 minit. Ada yang tanya result, ada yang taknak amik tau. Last-last pukul 2 baru sampai mekdi. Orang dah beratur panjang gile sampai bersimpang siur ke luar dah. Nasib baik dapat rembat sepasang!

Err...dah kelaut ke citer GB ni?

P/S: Yang sebenornye nak wish gudluck kat adik-adik yang amik result SPM harini je. Huhuhu~

58 comments:

  1. Masa uncle ambik result... bila kawan-kawan tanya,

    "ko dapat berapa"

    uncle jawab...

    "Engkau sebok apasal..!!!!???"

    ~ jawab tersentap tu sebab kantoi la.....

    ReplyDelete
  2. mase amik result spm dok risaukan subjek english + sejarah

    add math tak risau sebab selalu fail! wakaka

    ReplyDelete
  3. wawww

    msti dpt straight A's kan? hihi

    ReplyDelete
  4. eh, result kita dulu kuar 1 April ek?
    Aku masa amek result tu siyes memang tak de feeling apa2 pun..
    result mcm dah dapat jangka, sama macam aku dpt masa trial..
    tak study,,memang kuat main2 masa SPM dulu...

    ReplyDelete
  5. eh jap..
    kita SPM 1998 kan.
    so 1 April 1999 laa ..
    hehee

    ReplyDelete
  6. @DaHLia

    aku reply ko punye dulu, eh ye laaa!!!! tengs sebab bagitau. sekarang jugak aku edit! huhu~

    ReplyDelete
  7. Dan borang UPU itu membawa GB ke Kulliyah Architecture UIA kannnnns :P

    Maaf sebab otak ini tetap mahu mengira...spm 1999, now 2011...ekekekeke

    Saya dulu spm tak sehebat GB...takde cikgu peluk cium..~huhu

    ReplyDelete
  8. Kakcik dah tak ingat cemana gaya kakcik ambil keputusan dulu... ;-)

    ReplyDelete
  9. heehheheh...

    kenangan dulu2 kan...bile ingat balik cite dulu2..kelakau pon ada..heheh

    ReplyDelete
  10. takde kenangan amik result spm sbb abah MDT yg amikkan..tsk!

    ReplyDelete
  11. hihi,kdg2 boleh rasa debaran2 adik2 nk amek result hari nih!hihi

    ReplyDelete
  12. Rasa macam nak balik pula zaman tunggu result tu...hehe

    ReplyDelete
  13. saya dulu tau result spm thru phone aje.. kihkih
    lagi la tak dapek nak peluk cium sesape

    ReplyDelete
  14. Aslmkm.
    Nostalgia best kiranya! :)

    ReplyDelete
  15. 1 april 1999....tgh kena ngorat ngan abu aiman...muaakakakakaa....

    ReplyDelete
  16. mati2 saya ingat kamu umur 22 tahun GB~~he~~pangkat kakak ni~

    ReplyDelete
  17. @~mrs azmi~

    kite paling vongok sejarah u know! huhuhu~

    ReplyDelete
  18. @Myaby

    tak straight, ada songsang sikit A nye. heheh~

    ReplyDelete
  19. masa sy amik result SPM sedeyyy sbb result tak bagus...
    dah la jauh nk pi amik.. bila dpt result hampeh rasa mcm tak terkata..
    tapi padan muka sendiri sape suh main2 huhuhu

    ReplyDelete
  20. @DaHLia

    bukan ko mmg kaki main dari dulu ke? heheh~

    aku pi amik result muke takde perasaan. lepas dah lamaaaa baru rasa hepi. aku kene buat pembedahan saraf la rasanya. huhuhu~

    ReplyDelete
  21. @Daddy Ziyyad

    spm 1998 dedi. resultnye 1999. ha. ce kire ce kire. kihkihkih~

    *errr...lelaki dgn lelaki berpeluk cium nampak cam gay la pulak. hahahah!!!

    ReplyDelete
  22. @kakcik

    kakcik pakai baju kebaya cutting duyung kot time tu? hihihi~

    ReplyDelete
  23. @cikceriacorner

    betul2. kalau mampu diulang masa, takmo dah nak ulang2. spm tu babe!!! huhuhu~

    ReplyDelete
  24. @makdara TERdiva

    pergh. mmg DIVA la mdt! ayah yg amikkan. huhuh~

    ReplyDelete
  25. @Sumandak Kinabalu

    balik zaman tunggu result takpe, jgn zaman sebelum spm. hahah`

    ReplyDelete
  26. @h4ni3

    kalau cemtu, kiss me thru the phone la kak..kikiki~

    ReplyDelete
  27. @DDrfauziah

    best tapi ada jugak tak bestnye auntie. hihi~

    ReplyDelete
  28. @Elyn

    dia buat aksi april fool ke masa ngorat? kekekekek!!!!

    ReplyDelete
  29. @bujal X

    wajah saya nampak macam 22. terima kasih.

    miahahaha!!!

    ReplyDelete
  30. @cik fiza

    muke macam takde rupa dapat result hampeh pon...huhuhu~

    ReplyDelete
  31. kak ati mcm dah tak ingatlah

    lagi pun bukan dapat
    result best pong...huhu

    ReplyDelete
  32. @Ati Masrif

    tapi kak ati mesti ingt masa hari menikah kan? heheh kelaut.. ngeee~

    ReplyDelete
  33. salam ..

    agak gembira jugak kalau terkenang kisah dulu2 ..

    :)

    ReplyDelete
  34. GB pelajar excellent eh..semua berebut2 nak peluk ;) cayalah!!

    ReplyDelete
  35. gB amik result SPM thn 1999 maknanya amik SPM 1998..sy amik SPM 1996..skang dh tau umo gB..kiki

    wau result misti meletopss ni..kalau x takkan cikgu cium kann..

    gB..teddy bear ke? bukan patung kucing ke?(apa ke tah nama katun tu..lupa dah)..psl sy ada patung pengantin kucing tu yg pompuan pakai baju kaler ijau..masih ada smpi sekarang..teman teristimewa hadiahkan (skang dia dh jadik my brother in law)

    ReplyDelete
  36. @adol ihsan

    tu la. boleh cerita kat anak cucu nanti. hihih~

    ReplyDelete
  37. @~najwa~

    takde la excellent, cuma GB kan rajin menyembang dgn cikgu cikgi...hihI~

    ReplyDelete
  38. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    heheh. saje nak bagi tau umur sebab takut ada yg salah anggap. huhu~

    result biasa je, tapi cikgu tu yg suka cium2. heheh~

    time gb mmg teddy bear. yg ada sepasang jantan betina tu. yg zaman awak tu rasanya hello kitty kot.

    ReplyDelete
  39. GB..tahniah untuk yang berjaya hari ni dan tahniah jugak buat GB..kerna cemerlang..

    ReplyDelete
  40. teringat dulu2..awat la tak enjoy lebih2 lagi zaman2 tu.. he he

    ReplyDelete
  41. saya menggurau je..huhu

    takpe, baulu tak makan sangat

    ReplyDelete
  42. hehe... terus teringat kenangan 10 tahun lalu.. huwaaa... sekejap ja masa kan.. ermm.. terasa teringat di peluk, di cium cikgu.. paling best mak ayah peluk kita huhu.... GB SPM sek mn ya?

    ReplyDelete
  43. time nak amik result dulu mmg sempoi. tak ada langsung rasa takut sbb dah doleh target mcm mana resultnya.. tapi yg tak best bila b.i merundum teruk kes tertido waktu exam kertas b.i.. hahaha

    ReplyDelete
  44. mesti terer ni GB klau x xkn sume nk peluk. hehehe

    ReplyDelete
  45. @kak Erna

    tengs kak, berkat doa mak ayah dan cikgu-cikgu... :)

    ReplyDelete
  46. @norh

    sekarang pun boleh enjoy jugak.... :D

    ReplyDelete
  47. @MaizaC'Joe

    gb SPM kat SMK Che Tom sg petani. maiza mana meh?

    ReplyDelete
  48. @MataHati @ MH

    takpe, dulu tido tapi sekarang dah berjaya kan?

    fakta, SPM bukan penentu kejayaan masa delan. eh? huhu~

    ReplyDelete
  49. @poyaty

    takde la terer mana pun yaty...ada budak lain lagi terer. hu~

    ReplyDelete
  50. saya dulu result biasa2 jer.tak der la yang terbaik dan tak der la yang tercorot tapi jadi perhatian gak la sebab sekolah saya dulu ramai cina.huhuhu....

    dah dapat result...lagak cool sikit jalan sambil tangan masuk poket.jumpa kawan senyum macam kerang busuk. kawan tanya dapat berapa,saya tanya dia balik..hahahaha

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D