Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, March 18, 2011

GB ada beberapa entri tertunggak. Nanti akan ku publish satu-satu. Tapi bukan mula malam ni sebab godek-godek gambo tak jumpa pulak. Kene la amik gambo baru...hu~



Morning sun, snapped on 7th of March 2011, 4 days before the Japanese earthquake and tsunami
(click photo to enlarge)


P/S: Matahari yang GB tengok dengan mata kepala ni betul-betul macam yang dalam pic tu, takde edit sharpness ke apa ke. Pelik bentuknya sebab dah rupa macam bulan pulak, siap boleh tengok direct tu...

61 comments:

  1. cabtik la gmba matahari tu..btw dag tgk blog GambaRajah tu

    ReplyDelete
  2. orang suka tgk matahari terbit n terbenam ni orang yang romantik n sensitif...betul ke ek...?

    ReplyDelete
  3. Matahari dah lawa....kalau dia tukau warna purple...pehh...lagik lawa

    ReplyDelete
  4. mak aih..pnjg benor tjuknya


    bestnya dpt tgk matahari sharp cmtu skali
    ke mmg bulan kot..heheh

    ReplyDelete
  5. GB, jat kalau kat kuantan, gelap2 cmtu mandi pn x lg.guling2 lg tau..

    ReplyDelete
  6. banyak gambar cantik2 kat sini, dah boleh buat galeri

    ReplyDelete
  7. pukul berapa ni?


    psst.. masih curious!! hahaha

    ReplyDelete
  8. HI GB, hey! You driving and take gambars? Malam too?
    Do be careful, ya.
    But that is a beautiful picture. Well taken too.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. http://igossiprizal.blogspot.com/2011/03/blogger-gadisbunga.html

    this is for you

    ReplyDelete
  10. Aku masih tak faham dengan komen komen yang tak berkaitan dengan gambar matahari tu. Ada cakap waktu malam lah, maghrib lah. Kan dah terang terang kau tulis MORNING SUN yakni bermaksud waktu pagi@subuh.

    ReplyDelete
  11. panjang tul tajuk entry, sama panjang dgn isi...
    #awal yer gb kuar rumah gi keje... =)

    ReplyDelete
  12. kalaulah matahari itu didekatkan oleh Allah swt sehingga jarak kira2 1 km dari bumi, apakah akan jadi kepada kita ?

    tiada yang mustahil bagiNya.

    syukur Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  13. Saya baca tajuk entri kamu ini GB, saya ingat style tajuk entri blogger ardzman...:P

    ReplyDelete
  14. ya betul.. pernah juga tangkap gambar sebegitu.. yang sememangnya tiada edit.. sebab awal awal boleh la lagi tengok terus kan... :)

    ReplyDelete
  15. @.:rizaL:.

    hihi tq. blog tu ramai tukang tempek. terima kasih sebab sudi berkunjung ke sana. :)

    ReplyDelete
  16. @Sham

    errr..betul kot. sensitif tapi blur. aduh!

    ReplyDelete
  17. @jeBateja

    huru hara jadinya kalau matahari jadik warna pepel kang...hu~

    ReplyDelete
  18. @Al

    terpengaruh dgn stail ardzmarn sebenornye. huhu~

    ReplyDelete
  19. @zati embong

    kat kuantan ada firm landscape yg syiok tak? nak pindah sana lah. hu~

    ReplyDelete
  20. @delarocha

    galeri?? ala..gambo pakai kamera kecik je ni. ade ke yg nak tgk?

    hihihi~

    *but it's a good idealah! i buy it! tengs!

    ReplyDelete
  21. @h4ni3

    7.35 am akak..

    sat lagi gb sms ok bagi hilang curious. hu~

    ReplyDelete
  22. @Uncle Lee

    one of my hobbies uncle lee...hihi~

    thank you.. :D

    ReplyDelete
  23. @.:rizaL:.

    so niceeeee and sweetttt!!!! tengs a lot rizal! nanti gb tempek munge putih tu kat sini ye. tengkiu sangat!!

    ReplyDelete
  24. @Ismail Fitry

    depa terlepas pandang kot...huhu~

    tengs beb!

    ReplyDelete
  25. @Abu Aiman

    kalau gb dok kuantan takdenye la nak kuar awal cenggitu. huhuhu~

    ReplyDelete
  26. @al-lavendari

    syukurr..

    semoga Allah bagi kite peluang secukupnya untuk terus menghambakan diri kepadanya...

    ReplyDelete
  27. @Daddy Ziyyad

    sebenarnya gb mmg terpengaruh dgn stail ardzmarn walaupun gb sebenarnya bengkek dgn dia. huhu~

    ReplyDelete
  28. @kella

    yup benar..cuma tak selalu dapat nampak matahari yg cenggitu kan? :)

    ReplyDelete
  29. salam

    itu jelas Tuhan itu maha hebat.

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum GB...cantik pic nie...

    just nak tanye..mana pi iawani..lame dia tak hapdet blog?? GB ade ape2 berita pasal dia....

    ReplyDelete
  31. @sahromnasrudin

    salam sahrom,

    iawani (shueqry) tgh bizi kat court setau gb. tapi dia ada curi2 time update jugak kat blog imotivasi. klik sini http://www.imotivasi.com/

    btw gb ada jumpa shueqry last month masa dia datang KL cuma belum update dalam blog lagi.

    thanks ye sebab bertanya. nanti gb bagitau dia. :)

    ReplyDelete
  32. dah macam sunset la GB..hohoho

    ReplyDelete
  33. suka duk tepi pantai tengok matahari terbenam/terbit.lawooo....

    aweq saya gtau cantik sebab tengok macam matahari tu nak menyorok jer waktu dia nak terbenam..hehe..tapi saya lebih suka tengok dia terbit..lagiiiii lawo!!

    ReplyDelete
  34. Subhanallah!... cantik sgt gambar tu... besarnya kekuasaan Allah... hebatnya ciptaan Allah...

    ReplyDelete
  35. cekap kamu ambik gambar waktu drive..lane kanan pulak tu.. he he

    ReplyDelete
  36. cantik lah gb cayang...

    tengah dok bayangkan

    camne ah..gb snap sambil memandu yek...

    ReplyDelete
  37. cantik kan, tp kdg2 rs takut n gerun gak..dulu ada jugak sis ambik gmbar bulan penuh yg agak luar biasa besarnye.

    rs kerdil je bila mlihat kkuasaan Allah

    ReplyDelete
  38. Kuasa alam...at one time alam memang betul-betul memukau but who knows what will happen next?? So, mari lah kita sama-sama menghargai apa yang ada sekarang...

    ReplyDelete
  39. a'ah.. mcm bulanlah bentuknye.. SUBHANALLAH..

    ReplyDelete
  40. @Queen

    macam sunset tapi sunrise tu..hihihi~

    ReplyDelete
  41. @PynGees

    Allah yang anugerahkan semua ni untuk kita kan?

    ReplyDelete
  42. @So Shy Lady

    alam adalah perantara terbaik untuk kite igt betapa kerdilnya kita...

    ReplyDelete
  43. @Sumandak Kinabalu


    betul tu sumandak...kite sebagai manusia kene sentiasa ingat...

    ReplyDelete
  44. @Mimi Jazman

    tu la..jarang dpt tgk matahari mcm ni...

    ReplyDelete
  45. isshhh...kenapa plak nak huru hara.....org akan lebih terpegun....err...bukan tanda kiamat kan...kan...kan

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D