Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, March 16, 2011

Entry kembang kempis - Sila sediakan beg plastik sebagai langkah berjaga-jaga



Amacam? Ada yang dah terasa loya atau nak mun mun pelangi macam DrSinga?

Gara-gara entri ni kat blog Kak Ati Masrif yang cun macam Amalina Ah Ah tu, tak pasal-pasal GB buat komen kembang kempis..... Sebenarnya mana ada orang tersilap antara GB dengan Maya Karin sebab kitorang cuma sama tang bulu mata ja, yang lain memang takde walau seinci! Tapi GB yang perasan konon sama sebab GB memang minat Maya sejak zaman dia jadik pontianak lagi....hins hins!

Tapi tang Rani Mukherjee tu, ada la beberapa orang yang cakap 'sama'. (Ok ok, sila muntah sekarang..heheh) Tapi takde la sama sejibik-sejibik! Depa kata sama tang 'manis'nya ja...

Tang mata Kajol itu Kak Ati ler sorang yang cakap. Fes taim ok! Ayoyo GB kembang dua kali ganda dah! Hahaha~

P/S: Dah abis kuar mun mun? Kihkihkih!!!

54 comments:

  1. halooo beb..kamu mmg comel tahu.. esp pic yg kat FB tu..sapa suh tukar????? cehh marah ni konon hehehe

    ReplyDelete
  2. @Kaseh

    hahaha!! kucing gemuk comel cakap gb comel. ok ai percaya. hahaha!!!

    ai dah tukar balik dah profile pic tu. :p

    ReplyDelete
  3. hi fidde yg maniss ittewww.. ehehe

    ReplyDelete
  4. memang Mukherjee ada tu rupa GB !

    baru2 uncle pergi kenduri kawin .. ada orang datang bersalam dengan uncle sambil berkata ..

    "Lama tak jumpa .. Rusli kan ?"

    unlce pun jawab "bukan"

    dia pun minta maaf sambil berlalu.

    rusli tu siapa ntah !

    ReplyDelete
  5. Ahh..kita jadi PANASSARAN ngan GB. Manis mcm rani murkAjee, bulu mata maya karEn, rupa cam kIjol..uhh..kalau copy dan paste tu dapat lah rupa sebenor. Mesti cum melecun, kalah Hanis Zalikha.

    ReplyDelete
  6. dah tuka ehh..thumbs up..hehehe jap nk bukak fb..

    ReplyDelete
  7. @gedek!

    mata uncle nampak macam tu? saya terharu. terima kasih.. :D

    ReplyDelete
  8. @cik fara @ fanadz

    gambo ade sayang, tapi kat fesbuk. hihik!

    ReplyDelete
  9. @al-lavendari

    rusli tu nama lain uncle masa muda-muda kot...kikiki. jgn uncle jadi kes macam bujal dah la. eh, uncle kenal bujal kan? hihi~

    *mukherjee kalau rupa gb alamatnye semput la dia masa menari-nari. heheh~

    ReplyDelete
  10. @Ann Huda

    yang penting GB dgn hanis zalikha adalah tidak sama langsung. dia jelita ok!! huhuhu~

    ReplyDelete
  11. fuh..mcm rani 2..mata macam kajol..
    ayoyo...ni excited nak tengok muka GB ni...tp xpernah tgok pun..nak tgok kat mane..???hehehe...

    btw, alang2 mata dah macam kajol kan...???meh la join contest ni..
    http://lalalatif.blogspot.com/2011/03/contest-beautiful-eyes-by-tennielicious.html
    :-)

    ReplyDelete
  12. awwwww.. cek pun minat rani tau.
    gedik2 manis n comei la dia tuh.

    muka cek chun macam epel hijau jer.. hikhik

    ReplyDelete
  13. alhamdullilah..saya tak muntah tau...ngeeeeeeeeeeeeeee

    ps: saya kena tengok face to face, baru boleh komen, macam Kajol ka..Lisa Surihani ka..ekekekeke

    ReplyDelete
  14. teringin nak menilai.kena tengok tuannya dulu.asyik duk nampak bunga ajer....tak dapat nak nilai.huhuhu....

    jom baca: definisi cinta

    ReplyDelete
  15. wahhh..ini mesti cun giler gB nih..gB tepekla muka besar² kat belog mcm awek blogger cun lain..teringin nk tgk muka gB..combination Rani+Kajol+Maya Karin..kalah loh fatin liyana, hanis zalikha, yuyu zulaikha, cik epal, irine nadia, nadia bayu..haha sapa lagi yg cun kakak x sebut?

    gB..tepekla muka sikit..^_^

    ReplyDelete
  16. GB..betul la tu..kalau gitu kata orang yang dah jumpa GB..
    dah tentu GB ni..cantik macam pelakon bollywood kan..alhamdulillah.

    ReplyDelete
  17. bye-bye GB

    sambil tengok GB yang tengah terapung melayang-layang macam belon di atas awan... hehehhe

    ReplyDelete
  18. @Lala Latif

    laaa...dia percaya daa...

    gb ni segan masuk kontes sebab dah tentu kalah. heheh~

    tapi thx for the tag ok, insyaAllah akan kufikirin mau masuk kontes atau tak. hu~

    ReplyDelete
  19. @cek chun

    rani suweeetttt banget kan? huhu~

    cek chun, epal hijau sedap ok! hahaha!!!

    ReplyDelete
  20. @Daddy Ziyyad

    alhamdulillah....tapi risau jugak takut muntah bila tgk betul2 nanti. hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  21. amboi...amboi...

    terkezutt den... :P

    seperti yang kak ati cakapkan
    mata gb tu memang tarikan
    kalau tgk pic gb ...tang mata tu
    yang ketara nampakkan...

    haa...macam kajol lah tu..

    bukan mengampu...
    tapi ini betul2 kenyataan...

    eh..mcm pernah dgr lah
    sila percaya...^___~

    ReplyDelete
  22. @Cikgu Tie

    sesungguhnya saya ini biasa saja cikgu....itu semua stetment untuk memasukkan diri sendiri ke dalam bakul. hihihi~

    ReplyDelete
  23. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    sesungguhnya semua yg cik betty sebut tu adalah kategori jelita2 belaka. gb ni jauhhhhh dari tu. huhuhu~

    ReplyDelete
  24. @kak Erna

    mana de kak...depa sume tgk pic kat fesbuk. mana penah jumpa lagi. hahaha...rasanya kene edit ini entri lah! kihkihkih!!!

    ReplyDelete
  25. @h4ni3

    ai mungkin terapung atas air kak. kihkihkih!!!

    ReplyDelete
  26. @Ati Masrif

    akak jeliter!!!! akak bikin gb terampu tau! ececeh..

    takpe, ada rezeki nanti kite jumpak hangout, baru boleh tgk bebetul mata gb yg sepet bila ketawa ni..hihik!

    ReplyDelete
  27. Apa2pun saya percaya GB mmg org yg cantik manis inside out wlaupun selama saya kenal GB saya cuma mengenali kaki & selipar GB itu...hehee

    ReplyDelete
  28. hai gb.

    sama cantik dengan rani murkerjee. :)

    ReplyDelete
  29. waw.

    rani mukerjeeeeeeeee. mata dia mmg cantik.

    ehem ehem.

    zoom skit mata GB. hihi

    ReplyDelete
  30. @Didz

    kaki dan selipar. syahdu gb baca. hahahaha!!!!!

    ReplyDelete
  31. @IMANSHAH

    hesh, bila masanya awak tgk gb? huhu~

    ReplyDelete
  32. @Myaby

    dulu kan, masa kuch kuch hota hai kan, aku tak suka rani sebab dia rampas SRK dari kajol. emo gile kan? kikikiki!!!

    ReplyDelete
  33. haha. suami sy ckp sy comel walopun sy makin boroi. itu lg kembang okeh. haha

    ReplyDelete
  34. hehehhe..

    GB memang comel dan cute..

    nanti nak tgk kg boy sila roger beta tau..heheh

    ReplyDelete
  35. hahaha

    dulu masa diploma
    dalam kelas mandarin
    lecture tu cakap
    "u punya muka ada iras2 andy lau.."

    semua budak kelas pandang ke aku
    huhuhu~

    ReplyDelete
  36. @- GC -

    kamu memang comel, ai boleh verify. hihihi~

    ReplyDelete
  37. @cikceriacorner

    rasanya kamu lagi comel dan kiut tau! hihi~

    lat, ok. after 3rd. can ah? hu~

    ReplyDelete
  38. @alien

    aku bajet lepas tu mesti ko terer gile cakap mandarin kan?

    *lecturer tu laki ka pompuan?*

    ReplyDelete
  39. kembang kuncup habis la ni kene puji. hihi. :)

    ReplyDelete
  40. i ni tak kenal sapa rani murkerjee. gugel tengok wah manyak cantiklah GB ni :)

    ReplyDelete
  41. ches GB, kembang kempis!!...
    tapi i pun selalu org ckp muka i macm elly mazlein...hahaha
    GB tak nak muntah??

    ReplyDelete
  42. tak tahu la nak loya atau tak..sebab tak nah tengok lagi muka GB..2 orang tu pulak kurang kenal.hehe..maya tu kenal la kot....rani tu saper plak??hehe...

    kalau manis didalam...akan terserlah kemanisannya di luar... :)

    ReplyDelete
  43. sy blum pernah lihat muke GB lg.. mungkin ade tgk kt sini tp sudah hilang dek terlalu banyak perkara nak ingat sampai tenggelam muke GB.. xpe.. nnt sy korek-korek balik memori sy.. hehehe..

    ReplyDelete
  44. @Rara Nasiha

    kembang kempis kuncup abis dah ni...hahah~

    ReplyDelete
  45. @ummi5
    eh, yang cantik tu rani, bukan gb! hihihi~

    ReplyDelete
  46. @balkis

    hahahaha!!!! jom kite mun mun sama2 jom! :p

    ReplyDelete
  47. @amry

    hins hins.

    nampak tak idong gb ni kembang kempesh nih? hins hins~

    ReplyDelete
  48. @Mimi Jazman

    takpe MJ. i want to stay unknown. cewahhh!!!!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D