Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 3, 2011

Budak tu dah bermisai





Budak tu.

Dulu dia selalu masuk opis tanya kite, rumah akak macam mana?

Best ke keje macam akak?

GB penah cerita pasal dia kat sini.

.

Sekarang dia dah bermisai. Dan makin ensem. Stok budak kegilaan ramai kat sekolah.

Semoga dia menggunakan kehenseman dia untuk mengubah nasib keluarganya.

Simpati GB tak mampu buat apa-apa terhadap dia kalau bukan dia yang ubah nasib sendiri.

.

Ar-Ra'd 13:11. 'Bagi manusia ada malaikat-malaikat yang selalu mengikutinya bergiliran, di muka dan di belakangnya, mereka menjaganya atas perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya; dan sekali-kali tak ada pelindung bagi mereka selain Dia.'

P/S: Kawan-kawan, berusahalah!

62 comments:

  1. hensem macam sarjen misai ke?
    hehe

    ReplyDelete
  2. eh saya pun da ada misai~yay~

    ReplyDelete
  3. Adakah beliau seorang pelakon ataupun model?? :)

    ReplyDelete
  4. gb...

    ada tertarik...
    menarik...macam besi berani..huhu

    ok jek..ahaks

    ReplyDelete
  5. harap2 bila dah bermisai, waima berjanggut skali pun dia akan bijak menggunakan kehensemannya di jalan yg benar...;P

    ReplyDelete
  6. kesian dia kan. Dia yg masuk ofis gb yg tanya macam2 tu ?


    kalaulah ibubapa dia cuba usaha lebih lagi, insyaAllah masa depan dia sekeluarga lebih terjamin.

    ReplyDelete
  7. memang pon....sapa boleh ubah diri kita kalau bukan kita sendiri...tak guna salahkan orang lain..sebab apepon bermula dari diri sendiri....

    ReplyDelete
  8. macho lah jadi tu tak lama lagi... dah ada misai.. :)

    ReplyDelete
  9. Real men grow their facial hair...

    -end-

    ReplyDelete
  10. Sy doakan smuga budak tu dpt mencorakkan hidupnya dgn lbh baik..sbb m'hrpkan pd rupa paras semata2 tdk menjamin ms depan.

    InsyaALLAH!

    ReplyDelete
  11. buhla gamba dia lam ni GB..nak tgk hensem ke tak...

    ReplyDelete
  12. Salam...
    Pertamanya, kak ros suka tengok langit tu...walau kat bumi jalan jem hati kembang tengok awan berarak...(akak ni kumpulan hati sentimental..cepat syahdu)

    Keduanya, utk peringatan pd diri sendiri & yg mahu: surah Ar-Ra'd
    adalah pemangkin untuk usaha-usaha yang kita kerjakan.

    Jika berpeluk tubuh nanti jadi patung bernyawa...(peribahasa yang betul : bangkai bernyawa.)

    ReplyDelete
  13. betul tu selagi ada usaha utk berjaya..=)

    ReplyDelete
  14. suami aku takdak misai, tp tetap hensem di mata aku. kah3x

    ReplyDelete
  15. Apa maksud GB ' dia menggunakan kehenseman dia utk mengubah nasib keluarga' ?

    -jadi pelakon/penyanyi
    -jadi model?
    -jadi anak ikan? ngeeeeeeeeeeeeee...


    ~kita selalu rasa kita susah kan..padahal berjuta org lain lagi susah kuasa 10 dari kita.

    ps: GB belanja2 lah budak tu minum..murah rezeki GB nanti

    ReplyDelete
  16. semoga dia dpt jadi mentor kpd adik-adiknya...

    ReplyDelete
  17. adik bongsu br form 4 pon da bermisai.
    mcm x percaye je dlu kecik cenonet boleh lambung2. huuh

    ReplyDelete
  18. mcm tak caya anak MDT dah bujang sunti..dah 11 thn tawww :D

    ReplyDelete
  19. suluh dia pigi sklintes sama itu devid teo.. mana tau, bulih jadi gelemer mcm itu muhsin :D

    ReplyDelete
  20. @alien

    itu dah tahap bapak org tu..budak ni baruuu nak tumbuh misai..heheh~

    ReplyDelete
  21. @bujal X

    wah. bertambah ensem la bujal ek? :D

    ReplyDelete
  22. @kakcik

    sama sekali bukan kakcik. dia adalah seorang budak tingkatan 4. hihihi~

    ReplyDelete
  23. @CGG

    hensem jugak la bagi seorang budak sekolah. heheh~

    ReplyDelete
  24. @Ati Masrif

    tak akak. gb cuma nak dia belajar pandai2. heheh~

    ReplyDelete
  25. @Elyn

    tepat sekali. cemtu jugakla harapan gb. hikhikhik~

    ReplyDelete
  26. @a.z.r.i.n.a.03.07

    a'ah kak. itu la budaknya. kalau parents dia nak usaha, sebenarnya boleh tapi tak nampak kesungguhan....

    ReplyDelete
  27. @Dinda Iva

    yup. dia yang boleh mengubahnya, bukan sesapa pun. even Allah pun dah kata cenggitu kan?

    ReplyDelete
  28. @kella

    tuh la, dah la sini byk org kaya2. takut gak ada yg amik kesempatan kat budak tu nanti. ish...mintak simpang!

    ReplyDelete
  29. @Azira Mohamad

    amin..mesti terharu budak tu kalau dia baca. heheh~

    ReplyDelete
  30. @Kaseh

    kalau sempat gb curik2 amik gambo boleh le gb taruk sini. hihihi~

    ReplyDelete
  31. @Ros

    thx kak ros. :)

    betul kak, ayat tu sebenarnya jadi pembakar semangat waktu tengah down...sungguh mujarab. :)

    ReplyDelete
  32. @norsharmila

    thank you...time tu tgh jem. nampak langit warna warni. trus snap. :D

    ReplyDelete
  33. @- GC -

    of kos la suami hang hensem, kalau tak takkan hang nak? hihihi~

    ReplyDelete
  34. @Daddy Ziyyad

    cets! hahah, otak dah kelaut pulak dah...

    gb tak penah belanja depa minum. tapi ada la bagi2 pisang suh mak depa buat cekodok. heheh~

    ReplyDelete
  35. @sahromnasrudin

    ye..harapnya macam tu. dia tu abg sulung..

    ReplyDelete
  36. @Myaby

    adik bongsu gb pun dah tinggi melangit walau belum bermisai. padahal masa kecik2 dulu gb yang cebokkan vontot dia. hu~

    ReplyDelete
  37. @makdara TERdiva

    gb lagi tak cara tgk mdt macam anak dara sunti. ai jeles ok! heheh~

    ReplyDelete
  38. @h4ni3

    kalau arwah yasmin ahmad tgk dia, mungkin dia akan amik berlakon. :D

    ReplyDelete
  39. salam

    tak suka lelaki ada misai..

    kita takkan berjaya jika kita mmg tidak pernah fikir untuk berjaya.

    ReplyDelete
  40. @sissyira

    suka lelaki yang muka licin ye? mesti ada org sonyum lebau baca ni. hihihi~

    ReplyDelete
  41. @Sharinginfoz

    terima kasih...thx sudi singgah ye. :)

    ReplyDelete
  42. @IMANSHAH

    u takde misai? i pun takde misai. ekekek!!!

    oklah, ade misai ke takde misai ke, ok je. hemsom! huhu~

    ReplyDelete
  43. Sekali sekala boleh lah GB, tapi kalau sampai macam parasit dan tak boleh nak usaha sendiri, susahlah...

    Saya pun mahu mendoakan all the best for the boy. Harap dia boleh buat yang terbaik untuk keluarganya. Sedih juga baca cerita budak tu tapi ini lah realiti kehidupan yang harus diharungi...

    ReplyDelete
  44. syg GB!! selalu buat entri santai yg ade mesej2 tertentu yg boleh dijadikan santapan minda..

    ALHAMDULILLAH.. may ALLAH bless u,GB..

    ReplyDelete
  45. hansem!!!! wooo..nak tackle boleh?hehehe

    ReplyDelete
  46. @Sumandak Kinabalu

    sebenarnya mereka ni dihantar oleh tuhan supaya kite bersyukur kan?

    ReplyDelete
  47. @Mimi Jazman

    thx dear. sometimes i just cant stop thinking~

    ReplyDelete
  48. @amry

    ni lagi sorang.

    budak form 5 lah tu!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D