Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, March 7, 2011

Bila burung merenang dan ikan berkicauan

Rasa macam nak brisk walk sekarang jugak!


(Berenang, bukan merenang. (Lihat tajuk). Thanks to Mommy Jue. Heheh~)


Bila belog jadi gelob...
Bila nak tekan 'new post' ter tekan 'sign out'...
Bila asyik typo GB salahkan keyboard...

Taulah korang bahawa GB tengah mereng. Heheheh~

Perasaan GB sekarang macam ABC. Macam ikan 3 rasa pun ada. Macam goreng pisang cicah sos kepok lekor. Macam french fries cicah eskrem.

Oh! (Cikgu Dahlia, jangan kuatir. Bukan kamu yang jadi punca okeh walaupun semalam saya memang merajuk! Huuu~)



P/S: Al-Baqarah 2:286. Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdo`a): "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang yang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Beri maaflah kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah Penolong kami, maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir".

113 comments:

  1. chantek perspectif nih.. nice

    ReplyDelete
  2. hoih~~kena makan vitamin ni~takpun gi lepak taman sekejap~~

    ReplyDelete
  3. Kebingungan jadangkala melanda jiwa tanpa kita tahu puncanya - mungkinkah kerana kita tanpa sedar telah menjauhi Dia? :(

    ReplyDelete
  4. Tuhan menguji kerana di pasti kita boleh hadapi.. GB, suka gambar tuuuuuu!!!! :D

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

    ReplyDelete
  5. kalau nik di situasi GB skang..nik akan..

    letakkakn diri di gelombang delta (tido dengan tanpa mimpi..nyenyaaaakkkk)

    atau paling koman di gelombang teta (tido2 ayam)..

    ehehehhehee

    ReplyDelete
  6. bila berenang jadi merenang.. hehehehe

    ReplyDelete
  7. ohh sudah tahap bahaya nih...heheh cepat g berenang.. :P

    ReplyDelete
  8. @...mommy jue...

    jawab komen mommy dulu.

    heheh~ tgk, tajuk pun saya salah taip. saya nak biarkan. boleh? hihihi~

    ReplyDelete
  9. cantik la gambar tu...lynn suka tgk...kena rest kut baru semuanya okey...

    ReplyDelete
  10. nape wahai gb...

    adakah kerana jadi Cinderella hari tu..

    ReplyDelete
  11. npa GB?tak pa tabahkan hati untuk hadapi segalanya insyaallah pasti boleh :) ala nice la view tu like :) jgn mereng ok...stabilkan balik huhu :) just joke

    ReplyDelete
  12. GB..semoga sihat dan ceria..jangan mereng ye..bahaya tu..

    ReplyDelete
  13. -hantar surat cuti.
    -cuti 4 hari 3 malam ke mana mana destinasi.


    ~nescaya kemerengan boleh dibaiki.

    ps: bahawa draw plan ketika mereng, nanti terhasil menara condong Pisa! :p

    ReplyDelete
  14. kalau begitu eloklah pergi ke pulau perhentian merenang lenang mencari ketenangan !

    ReplyDelete
  15. teringin nak dengar ikan berkicauan.. mcmana ek?? ;)

    ReplyDelete
  16. Kena rehatkan minda...
    Baru dapat menenangkan semula jiwa yang bergelora

    ReplyDelete
  17. aikkk


    takkan PMS lagi kot?
    ;)

    ReplyDelete
  18. blog yang menarik dengan perkongsian yang bermanfaat

    ReplyDelete
  19. salam


    cantinya picture tu..hebat...

    sabar sabar dan sabar.

    ReplyDelete
  20. BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

    VENUE 1: SHAH ALAM
    DATE: 26TH MARCH 2011
    FEES: RM350/PERSON

    VENUE 2: JB
    DATE: 17TH APRIL 2011
    FEES: RM350/PERSON

    VENUE 3:
    SABAH
    DATE: 24TH APRIL 2011
    FEES: RM400/PERSON



    SYLLABUS:

    **INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
    **ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
    **FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
    **SHADING & CONTOURING
    **EYEBROW SHAPING
    **2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
    **MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

    HOW TO REGISTER??
    SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

    and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
    1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

    ***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
    *****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
    *****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

    MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
    ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

    ReplyDelete
  21. saye pon mereng

    sbb kerja byk salah.

    rela buat semula dari cari punca salah.

    sebab nak cari punca salah boleh sebabkan saya bertambah mereng

    argh.

    maaf komen tiada kaitan dengan entri.

    xpe kan? hihi

    ReplyDelete
  22. walah...adinda GB..what the happend dear??

    moga baik2 aje...

    ...baca n3 GB nie..tang mkn french fries ngan eskrem tu wat akak t'ingat sesuatu...dulu2 suke gile cecah ff ngan mc flurry tuh... sedap dik... member akak yg ngajar..hu..hu..rindu...

    ReplyDelete
  23. GB..anda di tag di link ini

    http://desirequeen.blogspot.com/2011/03/jangan-pandang-camera.html

    ReplyDelete
  24. Meh dating dgn Kak Azie. Pandai ler Kak Azie betul yang mereng tu jadi bengong... hahahahaha!


    Moga kembali normal menjelang malam nanti. Leh tidor lena, kan? kan?

    hehehehe

    ReplyDelete
  25. Aslmkm GB.
    Jika hati sudah amat dekat padaNYA, jangan terikutlambaian setan & gamitan nafsu!
    Kecelaruan itu berpunca dari godaan. So, kukuhkan saja iman! Tak gitu?

    ReplyDelete
  26. xmau ssh hati xmau majuk2 nnt GB x cute :))

    ReplyDelete
  27. tidur 2 hari..baru ok!!wakakaka

    ReplyDelete
  28. Uncle memang selalu makan french fries cicah eskrem....


    Pegi carik 'Secret Garden'...!

    ReplyDelete
  29. Adakah GB sedang resah, gelisah..?
    *GB, akak tak tutup trus blog tue..bagi laluan..exam..*

    ReplyDelete
  30. GB, letak lah 'like' button..senang..hehe

    ReplyDelete
  31. Gi la Pulau besar... kat sana ikan memang terbang...

    ReplyDelete
  32. cantiklah gambar tu GB..
    kamu sabar ye..

    ReplyDelete
  33. GB, jiwa kacau eh?

    seperti lagu hilang irama,
    rentak jadi canggung ;)

    ~tak pe lah, pelan-pelan kayuh..
    InsyaAllah ada jalannya..

    ReplyDelete
  34. den tak leh tahan bebenan.....mudah nak pening kepala....

    ReplyDelete
  35. i loikkeee the pic..terkesima sampai terlupa nak komen ape td:)

    ReplyDelete
  36. kadang kadang brisk walk mampu mengubat hati yg lara

    ReplyDelete
  37. adoiiiiiiii!!!\
    sepuluh kali tekan enter semalam.. hilang jugak komen gue!!
    .
    .
    awak lapar eh???

    ReplyDelete
  38. anak2 kecik i hanya makan fries dengan icecream.
    bila tengok gambar ground so low gini, i selalu wonder mcmana kedudukan photographer.
    memang selalu kena ingatkan diri sendiri dengan ayat 2:286 ni agar kuat semangat dalam ujian :)

    ReplyDelete
  39. GB tak tentu rasa ek...sedang terlamun cinta ke? hehe

    ReplyDelete
  40. sabar GB..buat kerja satu persatu..ikut keutamaan..relax ya..selalu baca surah a'-asyhr..setiap kesusahan pasti ada kesenangan

    ReplyDelete
  41. jiwa kacau memang serba tak kena..

    ReplyDelete
  42. merajuk apa ni GB
    jom daki bukit jom !!
    hahaha

    ReplyDelete
  43. kenapakah kamu GB. jgn mereng2 sgt. x baik utk kesihatan. bertabah ya

    ReplyDelete
  44. GB kena kawin dah ni!!! ini perkara serius.

    ReplyDelete
  45. assalammualaikum...
    GB..mungkin hari ni lebih tenang dari semalam...

    Allah SWT itu Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...

    Sesungguhnya Allah SWT tidak menenggelamkan kita untuk melemaskan melainkan untuk mensuci dan menaikkan darjat kita.

    Kalau masih tidak tenang ni petua kak ros :

    ambil wuduk dan buat solat Taubat.
    InsyaAllah waktu kita hilang punca ,tidak tenteram kita akan dapat lakukan solat taubat dengan penuh khusyuk dan airmata akan mudah mengalir...(kita digalakkan menagis dalam mengerjakan solat taubat tapi biasanya airmata amat susah nak mengalir)

    Mudah-mudahan Allah SWT beri kekuatan dan mempermudahkan urusan GB.

    ReplyDelete
  46. nape GB?? ad orang masuk minang x bagitau dulu ker??


    :D

    ReplyDelete
  47. agaknya macam mana ye burung merenang.

    :)

    ReplyDelete
  48. @kakcik

    kite selalu menjauhi Dia tanpa sedar kakcik..

    ReplyDelete
  49. @Queen

    yup. mmg teringin nak buat cenggitu but at tht tim gb kat opis...huhu~

    ReplyDelete
  50. @Kaseh

    pssttt..tak reti berenang lorrr...hu~

    ReplyDelete
  51. @Ati Masrif

    bukan...jadi cinderella lagi syiok tau kak, huhu~

    ReplyDelete
  52. @Elyn

    bunyi dia macam fish and chips. mueheheh~

    ReplyDelete
  53. @Kuasai minda

    alhamdulillah dah dapat rehat sikit. :)

    ReplyDelete
  54. @amry

    masalah dunia takkan selesai. hu~

    ReplyDelete
  55. @sissyira

    terima kasih. saya dah bersabar 3 kali. hihi~

    ReplyDelete
  56. @Myaby

    komen kamu sgt relevan dgn entri. hu~

    ReplyDelete
  57. @PynGees

    saya makan macam tu since form 5. mmg sodap kan?

    ReplyDelete
  58. @Queen

    insyaAllah akan kujoin. nak cari pic cun2 dulu, uhuhu~

    ReplyDelete
  59. @DDrfauziah

    semoga auntie doakan gb dikukuhkan iman. terima kasih..

    ReplyDelete
  60. @IMANSHAH

    ok masa tidur je la. lepas bangun harubiru jadinya. huhu~

    ReplyDelete
  61. @gedek!

    uncle, bagi gps point secret garden uncle tuh boleh? hihihi~

    ReplyDelete
  62. @Cikgu Nurin

    saya sedang bercampur perasaan di dalam hati.

    ok, akan kujenguk bila dah update entri nanti ye. :)

    ReplyDelete
  63. @Cerita Hidupku

    heheh. masa tulis komen ni baru je pas makan. :D

    ReplyDelete
  64. @~Ati_Hime~

    alamak. kene godek2 la cenggini. nanti gb godek ok. hu~

    ReplyDelete
  65. @~najwa~

    harap Allah akan bukakan jalannya.... :)

    ReplyDelete
  66. @jeBateja

    cuba botakkan kepala kalau macam tu.~

    ReplyDelete
  67. @maya amir

    alamak. u bikin ai malu ok. huhu

    tengs. :D

    ReplyDelete
  68. @ummi5

    fotografer steady je. kamera yg kene torture ditaruk atas jalan. heehheee~

    ReplyDelete
  69. @alien

    jom! tapi gb nak naik helikopter can ah? mueheheh!

    ReplyDelete
  70. @poyaty

    baiklah. gb tabahkan hati demi kamu. huhu~

    ReplyDelete
  71. @- GC -

    takde org nak kawen dgn gb. sob sob!

    ReplyDelete
  72. @Ros

    saya buat kak. pastu rasa lega sangat. nangis pun dah tak rasa malu sebab macam hilang sikit beban.

    terima kasih kak ros..

    ReplyDelete
  73. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    hahaha...komen kamu gb tak tahan lah! hahaha~

    tengs! ;)

    ReplyDelete
  74. @sepet

    bertuah le badan kalau ada org nak masuk meminang. hu~

    ReplyDelete
  75. @Dilema Si Tangan Basah

    kikiki~

    ala2 cam burung raja udang kot jadinye nanti. heheh~

    ReplyDelete
  76. ketinggalan...lama tak blogwalking..

    gB,
    tgh susah hati ke? sama lah..kdg2 nak ignore saja tak boleh..mesti terlintas jgk sekali dua..kita manusia biasa..tapi, nasihat aku...dekatkan diri padaNya, keluarga dan sahabat2 yg menyayangi kita..hanya mereka yg tak akan mengecewakan kita...insya Allah. take care :)

    ReplyDelete
  77. hehe..memang sodap pisang cicah sos kopok dan mkn fries dengan eskrem..mmg syok!!

    Jom skodeng :Notre Belle Histoire

    Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

    ReplyDelete
  78. GB: mama selalu berkeadaan kebingungan bukan atas sbb tak tau nak wat ape-ape tap sbb tak leh wat ape2. kita ada rasa nak wat tap tak leh nak buat.. tapi kini mama kurang sikit sbb mama dah redha gan keadaan tuh..gb pun cuba lah redha gan setgh2 perkara

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D