Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, March 28, 2011

Bercuti vs Bercinta



Last wiken GB gi bercinta bercuti dengan kawan-kawan setensen kat Pantai Morib je. Bukan jauh beno pun. Ada la dalam sejam lebih sikit dari umah GB. Dan on the way nak pegi tu tak terasa jauh pun sebab banyak benda nak tengok, dengan kerepeknya, dengan cari signboard nye, dengan karaoke sumbangnya...tup tup dah sampai....

Tapi bercuti kat Morib ni, walaupun dengan memember je, seronoknya dah mengalahkan orang bercinta. Tido satu malam kat Hotel Impian, pastu dengan adanya memember best sekepala, sambil baring-baring, sambil mekap-mekap....mula lah memasing buat sesi curahat (curahan hati) sampai ada yang terbakar baju masa meng iron! Hahah~

Kesimpulannya, kalau kita tak bercinta tapi nak merasa seronok macam orang bercinta, pergilah bercuti. Eh?

P/S: Tapi toksah le pergi bercuti berdua sahaja dengan orang yang sedang kita bercinta ye, takut diintai MAIS nanti. Kang lain jadiknye kang....

84 comments:

  1. satu pernyataan yg sangat benar.
    takde bf, pergi bercuti
    hilang semua prob.
    ada kawan2 lagi mantap

    btw, pic sangat chantek

    ReplyDelete
  2. Exactly GB!

    Percutian untuk just menghilangkan rasa stress/penat/burn out akibat kerja tak perlu jauh jauh...just nak lihat different perspective/view sahaja...

    But GB kan..this is my sincere opinion sepanjang kenal u (thru blog ni)..I think once u get married(soonnnnnn), semua hay-wire/problem ni akan selesaiiiiiii...ngeeeeeeeeeeeeeeee :P

    ReplyDelete
  3. nice pic :) waah tak pernah pi pun lg pantai morib :) teringin lak haha

    ReplyDelete
  4. acu lum penah sampai lagi ke Morib nie :)

    ReplyDelete
  5. Kakcik pernah rakamkan gambar tempat ini beberapa bulan lalu. :)

    ReplyDelete
  6. tak pernah sampai lagi..tp nampak cun dari dlm gambar..

    ReplyDelete
  7. hihi.betul la GB.tp member2 jat semua da menyepi.mcm2 konflik sesama kitorg.dulu msa uni,xleh berenggang lagsung,tp skrg..msg2 dgn haluan sendiri.

    ReplyDelete
  8. @cek chun

    tengkiu!

    cuti ni sebenarnya utk rilis tensen sebab keje jugak. :)

    ReplyDelete
  9. @Daddy Ziyyad

    betul tu dedi! dann..semua problem GB yang tak kawen2 ni akan selesai kalau dah ada calonnya. huhuhu~

    ReplyDelete
  10. @efa

    ala tak jauh pun. pegi le jenjalan sana sekali. :)

    ReplyDelete
  11. morib yer..mcm i x penah sampai lg jerkk..bestt..selamat bercuti..

    gambar mcm biasa..cantekk

    ReplyDelete
  12. @@cu SaYaNg

    gi le jenjalan barang sehari dua kat sana acu. kalau pegi balik hari pun ok jugak rasanya. :D

    ReplyDelete
  13. @kakcik

    patut la ternampak2 kakcik kat sana. rupanya kakcik penah sampai situ. hihihi~

    ReplyDelete
  14. @makdara TERdiva

    cuaca cantik time tu, tu pasal cun dalam gambo. boleh tahan la utk berjalan2. :D

    ReplyDelete
  15. @zati embong

    tapi boleh cari kawan2 baru. buleh buat geng jugak tu. :)

    ReplyDelete
  16. nak pi bercuti tak semestinya jauh pun kan, yg penting hepi. suka tengok bubbles tu :D

    ReplyDelete
  17. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    takpe, cuba sampai kan jugak suatu hari nanti. huhu~

    ReplyDelete
  18. @Dinas Aldi

    ye betul2. jarak tak penting, yg penting suasana. hihihi~

    ReplyDelete
  19. saya selalu gi Morib ni...mmg best...tp panas terik tu yg tabley tahan :p......huhuhuhu....
    tp serius gambar mmg superb lah!

    ReplyDelete
  20. ammvoiii x ajak pown.. uhuhu

    ReplyDelete
  21. @madamoiselleczar

    tengkiu...hihi~

    panas mmg panas...tu pasal siapkan hat dgn cardigan tgn panjang tu, takut burnt. huhu~

    ReplyDelete
  22. GB..buat la yang baik..ornag tua tak leh kacau..janji pandai jaga diri..he he

    ReplyDelete
  23. aduh..lamanya tak g bercuti..asik cuti dalam rumah sendiri je..hehehe

    ReplyDelete
  24. owh ye eh? bgus gak
    kita tipu diri kita jer anggap mcm tgh honeymoon kan
    hohohoh
    lawa pics ;D

    ReplyDelete
  25. alahai.
    bilalah nak bercuti-cuti cenggini.

    ReplyDelete
  26. Salam :

    Waahh.. kalau ade rezeki, teringin juga ke Morib tu..

    :)

    ReplyDelete
  27. alaaa..tetibe miss zaman bujang.. lame tak gi bercuti ngan kawan2..sesekali kene ade girls day out neh:)

    ReplyDelete
  28. Morib?... Aku yg dok dekat area2 situ pon dah lama x pegi....


    harharhar.. gila malas...

    ReplyDelete
  29. bila kita nak bercuti berdua? :))

    ReplyDelete
  30. Serious?

    Serious?

    Bawak iron...?

    serious...?

    ReplyDelete
  31. Aslmkm GB.
    Syukur juga ... masih ada geng sekepala!
    Kiranya kalau tak sekapala pun, tapi masih boleh berluahan rasa, OK la! :)

    ReplyDelete
  32. setuju ngan GB dear..
    mmg bcuti bsama kwn2 baik mmg bestt
    sy pn dh berancang nk bcuti ngan BFF april nnt :))

    ReplyDelete
  33. Bestnye bercuti sambil bercurhat..
    hmm, cuti2 ngorat bila agaknya ye GB? hehe

    ReplyDelete
  34. cantiknya gambar !!

    itu jari awak eh??!

    ReplyDelete
  35. alala....bubbles tuu...langit yg biru tuuu...

    suasana yg sgt romantis utk cuti2 cinta bsama member! ;)

    ReplyDelete
  36. hahhahaha...suka baca komen Daddy Ziyyad tuh.
    Bg sy plak ada perbezaan antara pi cuti ngan kwn2 dgn pi cuti dgn someone special. Kwn2 lagi enjoy sbb dorang satu kepala dgn kita.Boleh jd diri kita yg sebnr kat depan dorang heheehe..

    GB, bestnya dpt pergi bercuti dgn kwn2. Sy sejak bergelar isteri neh,nk jumpa ngan kwn2 pun ssh.so, hargailah detik2 itu. :)

    ReplyDelete
  37. kak GB,I like the last part tuh..mais intai kang..hahaha

    ReplyDelete
  38. menjadik saje
    kalau gb yg snap pic tu

    cantikkk lah awan tu....

    mmg best kalau cuti dgn kawan2
    kak ati bujang dulu
    selalu gi cuti ke pulau2 di msia ni

    mmg bestttt...
    sambil2 cuci mata...
    banyak dpt yg free saje...hihi

    ReplyDelete
  39. wah..dah cantik dah pantai Morib...lama tak ke sini.. :)

    p/s: thnks tau..sudi follow APA KATA HATI..keep in touch..!! :)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    GELARAN

    ReplyDelete
  40. hi adinda GB...

    suke hati akak bc n3 GB kali nie...n3 yg b'baur kegembiraan si gadis GB ini... moga kebahagian sntsa menanti GB...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  41. salam

    awak ada antar baulu ke?? tetiba saya dapat baulu..weee

    ReplyDelete
  42. salam..

    nice blog..

    nak tahu tak Nokia nak kalahkan BB dan iPhone!!!
    salam singgah ke blog saya..
    TQ

    ReplyDelete
  43. salam.

    Kak fidde!!! Baulu dah dapatttt~!!! Nyum nyummmm~! Sedap and ada hint of orange. Sampai kat ofis kesian tengok kotak tu kemek2. janji baulu sedap. :)

    Thanx sangat2 for the baulu :D (bertambahla berat saye lepas ni hoho)

    ReplyDelete
  44. @kak Erna

    ye kak, buat apa pun takpe asalkan dalam batasan agama. :)

    ReplyDelete
  45. @nyanyisunyi

    sebenornye cuti kat umah sendiri pun asyik gak. heheh~

    ReplyDelete
  46. @IMANSHAH

    kalau ajak pun macam le dato' tuh nak ikut! huhuhu~

    ReplyDelete
  47. @adol ihsan

    pegi je...tapi rasanya takde org mandi manda kot kat situ...

    ReplyDelete
  48. @maya amir

    *sokong.

    heheh~

    tapi itu dari pendapat GB yg belum kawen ni la. bila dah kawen tak tau la prektikel ke tak girls day out cenggitu. :)

    ReplyDelete
  49. @Abang Jonni

    biasalah tu. kalau yg dok dkt2 tu kompem tak pegi punya. huhuhu~

    ReplyDelete
  50. @norh

    langkawi ke pantai merdeka? jom! heheh~

    ReplyDelete
  51. @gedek!

    serius!

    serius bukan GB yg bawak iron tuh!

    heheh~

    ReplyDelete
  52. @DDrfauziah

    salam auntie,
    ye, kdg2 berluahan rasa masa cuti2 macam tu efeknye mmg lain. lebih ringan otak ni rasanya. hihi~

    ReplyDelete
  53. @Didz

    u kene ajar i ngorat dulu, baru i boleh gi cuti2 mengorat. hihiks!

    ReplyDelete
  54. @DrSinga

    tengs kak! :D

    tu jari pakcik penjual buih sabun. huhuhu~

    ReplyDelete
  55. @Azira Mohamad

    dgn kwn2 boleh baring2 bergelimpangan. dgn yg spesel no no no buat mcm tu...huhuhu~

    *dedi ziyyad tuh dah tak sabo2 nak tgk gb naik pelamin gamaknye. tapi calon takde pulak dicarikannya. heheh~

    ReplyDelete
  56. @Zie

    yessss....hati-hati memandu...!


    eh?

    :p

    ReplyDelete
  57. @Ati Masrif

    tuh la. GB pun cuci mata free2 je haritu. asal dapat snap2 gambo tu dah kire syiok dah. hihi~

    ReplyDelete
  58. @.:rizaL:.

    bahaya ajak...takut jadi mangsa buli kang. huhuhu~

    ReplyDelete
  59. @nabilah_2908

    u r welcome. :)

    lanscape kat morib boleh tahan cantik... :)

    ReplyDelete
  60. @PynGees

    hihi. maaf kak, GB ni mmg selalu ada angin puting beliung. tu pasal kengkdg entri mcm ribut taufan. hihihi~

    ReplyDelete
  61. @nihadriz

    alah...2 bijik je pon. takdenye naik berat tuh. huhuhu~

    ReplyDelete
  62. @gadisBunga nak jugak sebab sebelum tu dah belasah makan ayam. tambah pulak makan baulu. keekekek~

    ReplyDelete
  63. @nihadriz

    ayam kan protein. lawan dgn carb no hal lah. pastu minum la green tea bebanyak. heheh~

    ReplyDelete
  64. sesekali mmg kena bercuti especially kalau jiwa tgh kacau ;)
    anyway, gmbr tu sgt cantik dimata saya ;)

    ReplyDelete
  65. baru kali ni dapat tengok muka GB.hehehe..sebelum2 ni tengok kaki tengok bunga tengok muka sekerat.hehehe....tak nah g lagi la pantai morib..macam best jer..saya tak nak g rileks2 ngan kawan.kurang gemar.kalau sembang2 macam tu jer biasalah kan.tapi kalau buat event macam bermalam,tak nah lagi la rasanya.ngeeee

    ReplyDelete
  66. Salam gb, nak tanya sikit , hotel impian ni yang sebelah pantai morib kan ? Ok ke hotel tu sbab mcm nak bermalam kat sana jugak

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D